X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas urodziny 23 i 30. Tez dwie tury a ja bez urlopu 😭....
    No i średnio mi się podoba to, ze teściowe dołączają się do imprezy. Bo Zosia i Teść z tego samego dnia, a teściowa ma 2 dni wcześniej urodziny i już przyjęli to za normę ze wszyscy razem obchodzą. U mnie w mieszkaniu. Masakra...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 6 i 13 luty.
    Musze zaczac to powoli ogarniać.

U nas 40 minut śpiewania ;) mala juz jest przyzwyczajona, ze nie ma drzemki. W pierwszych tygodniach to tez działało.

Dzis liczylam, ze ma 14 książeczek z serii Kicia Kocia, 3 Kicia i Nunusiem i 3 z okienkami. I ciagle chce nowe! Pokazuje mi tylko na okladkach ktorych jeszcze nie ma i zeby kupić :-D Kazda nowa czytamy po 20 razy dziennie nim sie znudzi.
    Najbardziej jej sie podobalo jak Kicia nie moze spac i gotuje z babcia.

Mieliśmy chyba skok bo juz jest mniej placzliwa i nerwowa za to;
    - buduje takie zdania ze szok ( dzis przy usypianiu mi mowi mama prosie inna piosenta, to nie podoba, dzidzi lubi mama piewa, tata nie piewa, )
    - nie wiem kiedy nauczyla sie ok 7 kolorów i wykorzystuje je w zdaniach, określa przedmioty itd.
    - liczy do 3, nie tylko jeden, dwa trzy ale policzy ile czego jest na obrazku, ze np. Brakuje jej 2 ciastek itd.

I najlepsze; ona nas nie pyta co to, po co itd. Sama przychodzi i mówi; mama pac, to blacha, to tolnicia ( stolnica). Slysze jak gada do swoich lalek; pac zuzia, to swiato, mama łąci swiato.
    2 tygodnie a jakiejś nowej świadomości dostała.

symbolica, malami.91 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, Jaś ma dokładnie to samo z KK. Codziennie analiza okładek i pokazuje które mamy, których nie mamy. No i to czytanie x razy pod rząd też. Ostatnio sam sobie w Empiku wybrał kolejne. W ogóle pokochał ten sklep, nie przejdzie obojętnie 😁.
    Pięknie Agatka mówi 🙂. U nas też coraz więcej nowości, ale zdania to takie max 3 wyrazy póki co.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida no pięknie. Brawo dla Zuzi. Jacek buduje zdania że " jest tata/ nie ma mamy/ ma oko (lub ma ... - Okulary- nie umie wypowiedzieć). No i ròzne rzeczy nazywa.

Papatka skoro teściowie dołączają do.imprezy a Ty nie masz urlopu to popytaj teściową żeby też by czegoś nie ugotowała czy ciasta/tortu nie upiekła bo pracujesz na pełny etat i nie dasz rady z wszystkim wyrobić. Chyba że pomaga Ci to nie aktualne.

Malami super 👍👍

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemia ale Agatka dużo mówi 👍🏻 Super

My tez 2 imprezy wstępnie 7 i 14.02

Na dzień dziadków zamówiłam 2 magnesy ze zdjęciem na lodówkę, w tamtym roku były kubeczki ze zdjęciem a kalendarze dostają pod choinke ;)

My tez mamy sporo książeczek kici koci, seria podstawowa (jakoś nie przekonała małego), z nunusiem (tez średnio) i z okienkami to ta serie lubi ;) mojemu bardziej podoba się seria krok po kroku z Empiku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 20:41

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala na szczepieniu była bardzo dzielna :) pięknie mówiła dzień dobry do widzenia :D dostała milion naklejek 😂 płakała tylko przy wkłuciu. Pediatra zaleca mi się szczepić na Covid jeżeli mam tylko taką okazję to kp nie przeszkadza.

Ala tez ma kilka książeczkek Kicia Kocia ale szału nie robią. Za to kocha Miś pracuś pracuś miś - naprawdę polecam. U nas udzodziny 2 luty w żłobku. Dla rodziny nie wiem kiedy...też na 2 razy muszę rozłożyć bo się wszyscy nie zmieszczą 😤

symbolica lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja się zaszczepiłam wczoraj, boli tylko reka, poza tym wszystko ok :) u nas w szpitalu nawet jakas lekarka w ciąży sie chcala szczepic ale akurat dawek zbraklo :p

Dziewczyny dajecie jeszcze tak regularnie wit d? Jesli tak to w jakij dawce ?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję 1000, zdarza mi się zapomnieć, ale generalnie daję.

Moja też lubi Kicie Kocie i przegląd okładek musi być. Śmiem twierdzić, że to najważniejsza część :)

U nas urodziny organizujemy w sobotę 6.02. motywu nie będzie, ale na torcie będzie kotek :) trochę się boję zapraszać dziadków przez covid, ledwo minęło 14 dni od wigilii gdzie trzymałam kciuki żeby nic nie wyszło.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Ali za szczepinie 👍

U nas będzie motyw świnki Peppy- na torcie i balony. Już zamówiłam zestaw urodzinowy i butle Helu 🥰, stoją w kuchni.

Teściowa chyba zatrudnię do pomocy. Miałam wziąć piątki przed imprezami wolne, ale... zmieniają portal urlopowy u mnie w pracy i trzeba było styczniowy urlop zaklepać w grudniu i przegapiłam przez covid itp.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja bardzo dzielna. Pięknie :)

u nas Kicia Kocia tak srednio. Producent mial swietny pomysl z ta rozkladowka z tylu. Dobrze podnosi sprzedaz :)

U nas do urodzin jeszcze ponad miesiac. Wczesniej chyba trzeba chrzciny zrobic bo potem post.

Ja podaje wit d wszystkim. Lacznie ze soba i mezem bo tez mamy niedobory. Franek dostaje raz 2 a raz 3 krople devicap.

To juz mamy pierwsza zaszczepiona na covid forumowiczke :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy za tydzień dawkę przypomnianjącą Bexsero (trochę nam z tym zeszło 🤭), ale ja się nastawiam na awanturę od progu gabinetu jak zwykle... No a jutro jedziemy na USG, żeby sprawdzić co z tym wodniakiem nieszczęsnym.

Ja daję 2 krople Vigantolu. Staram się codziennie, ale bywa że zapomnę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 10:17

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam jeszcze została Ospa - i to by było na tyle 🙂

• amir Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami my też w lutym idziemy do chirurga, na moje oko ten wodniak cały czas jest, nie wiem jak ogarnę ewentualny zabieg z nim sama w szpitalu w obecnych czasach..

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, mnie też to przeraża, no i jeszcze w ciąży...

Zamieniliśmy łóżeczko na duże łóżko i dziś w nocy Jaś pierwszy raz sam przytuptał do nas w nocy. Zawsze wołał i mąż szedł po niego, a dziś sobie urządził nocną wędrówkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 11:42

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w żłobku na urodzinach motywem będzie świnka Peppa :) właśnie sobie przeglądam cennik tortów i za głowę się łapie...u nas musi być jeszcze bez jajek więc ...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a ile z ciekawości życzą sobie za tort u Was?
    Ja płace 170 zł za tort ze świnka Pepa wykończony kremem (nie lukrem) o sr 18 cm

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie. Dla mnie to jest bardzo duża kwota

• symbolica Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W cukierni tort z tego.co.pamiętam to.placiłam maks.60zł tyle że opłatek na gòrę kupił z postaciami z bajki. Na komunię Pani co piecze mi robiła dużą otwarta Biblię i tutaj wyszło nie więcej niż 150zł, raczej mniej. Ostatnimi czasy teściowa mi piekła torcik z maskarpone i powiem Wam że to nie jest jakiś wymagający tort i dość prosty a pyszny. Dobrze mieć sąsiadkę lub koleżankę lub babcię ktòra piecze jeśli takie ceny u Was..

Malami własnie że względu na ewentualne wędròwki wolę jak młody jednak jest w łòzeczku. Nocki przesypia w 99,9%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 15:42

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis dzwonilam zapytac chlopaka o tort ktory jadlam u znajomych i powiedzial ok 120-130zl za tort do 2kg czyli dla 12 osob z zapasem. Z dekoracja (figurki) i pokryty masa cukrowa. Ten co jadlam mial jedna warstwe z bezy to wtedy 130-140.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zamawiałam ciasto na urodziny męża biszkopt bez jajek masa z mascarpone i konfitura malinowa - 50 zł kilo. Bardzo smaczny :) teraz też taką opcję rozważam bo ceny tortów powalają 😒

5dbb457f0c24.jpg

symbolica lubi tę wiadomość

‹‹ 1659 1660 1661 1662 1663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ