Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas urodziny 23 i 30. Tez dwie tury a ja bez urlopu 😭....
No i średnio mi się podoba to, ze teściowe dołączają się do imprezy. Bo Zosia i Teść z tego samego dnia, a teściowa ma 2 dni wcześniej urodziny i już przyjęli to za normę ze wszyscy razem obchodzą. U mnie w mieszkaniu. Masakra... -
U nas 6 i 13 luty.
Musze zaczac to powoli ogarniać.
U nas 40 minut śpiewania mala juz jest przyzwyczajona, ze nie ma drzemki. W pierwszych tygodniach to tez działało.
Dzis liczylam, ze ma 14 książeczek z serii Kicia Kocia, 3 Kicia i Nunusiem i 3 z okienkami. I ciagle chce nowe! Pokazuje mi tylko na okladkach ktorych jeszcze nie ma i zeby kupić Kazda nowa czytamy po 20 razy dziennie nim sie znudzi.
Najbardziej jej sie podobalo jak Kicia nie moze spac i gotuje z babcia.
Mieliśmy chyba skok bo juz jest mniej placzliwa i nerwowa za to;
- buduje takie zdania ze szok ( dzis przy usypianiu mi mowi mama prosie inna piosenta, to nie podoba, dzidzi lubi mama piewa, tata nie piewa, )
- nie wiem kiedy nauczyla sie ok 7 kolorów i wykorzystuje je w zdaniach, określa przedmioty itd.
- liczy do 3, nie tylko jeden, dwa trzy ale policzy ile czego jest na obrazku, ze np. Brakuje jej 2 ciastek itd.
I najlepsze; ona nas nie pyta co to, po co itd. Sama przychodzi i mówi; mama pac, to blacha, to tolnicia ( stolnica). Slysze jak gada do swoich lalek; pac zuzia, to swiato, mama łąci swiato.
2 tygodnie a jakiejś nowej świadomości dostała.symbolica, malami.91 lubią tę wiadomość
-
Artemida, Jaś ma dokładnie to samo z KK. Codziennie analiza okładek i pokazuje które mamy, których nie mamy. No i to czytanie x razy pod rząd też. Ostatnio sam sobie w Empiku wybrał kolejne. W ogóle pokochał ten sklep, nie przejdzie obojętnie 😁.
Pięknie Agatka mówi 🙂. U nas też coraz więcej nowości, ale zdania to takie max 3 wyrazy póki co.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Artemida no pięknie. Brawo dla Zuzi. Jacek buduje zdania że " jest tata/ nie ma mamy/ ma oko (lub ma ... - Okulary- nie umie wypowiedzieć). No i ròzne rzeczy nazywa.
Papatka skoro teściowie dołączają do.imprezy a Ty nie masz urlopu to popytaj teściową żeby też by czegoś nie ugotowała czy ciasta/tortu nie upiekła bo pracujesz na pełny etat i nie dasz rady z wszystkim wyrobić. Chyba że pomaga Ci to nie aktualne.
Malami super 👍👍 -
Artemia ale Agatka dużo mówi 👍🏻 Super
My tez 2 imprezy wstępnie 7 i 14.02
Na dzień dziadków zamówiłam 2 magnesy ze zdjęciem na lodówkę, w tamtym roku były kubeczki ze zdjęciem a kalendarze dostają pod choinke
My tez mamy sporo książeczek kici koci, seria podstawowa (jakoś nie przekonała małego), z nunusiem (tez średnio) i z okienkami to ta serie lubi mojemu bardziej podoba się seria krok po kroku z EmpikuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 20:41
-
Ala na szczepieniu była bardzo dzielna pięknie mówiła dzień dobry do widzenia dostała milion naklejek 😂 płakała tylko przy wkłuciu. Pediatra zaleca mi się szczepić na Covid jeżeli mam tylko taką okazję to kp nie przeszkadza.
Ala tez ma kilka książeczkek Kicia Kocia ale szału nie robią. Za to kocha Miś pracuś pracuś miś - naprawdę polecam. U nas udzodziny 2 luty w żłobku. Dla rodziny nie wiem kiedy...też na 2 razy muszę rozłożyć bo się wszyscy nie zmieszczą 😤symbolica lubi tę wiadomość
-
Ja daję 1000, zdarza mi się zapomnieć, ale generalnie daję.
Moja też lubi Kicie Kocie i przegląd okładek musi być. Śmiem twierdzić, że to najważniejsza część
U nas urodziny organizujemy w sobotę 6.02. motywu nie będzie, ale na torcie będzie kotek trochę się boję zapraszać dziadków przez covid, ledwo minęło 14 dni od wigilii gdzie trzymałam kciuki żeby nic nie wyszło. -
Gratulacje dla Ali za szczepinie 👍
U nas będzie motyw świnki Peppy- na torcie i balony. Już zamówiłam zestaw urodzinowy i butle Helu 🥰, stoją w kuchni.
Teściowa chyba zatrudnię do pomocy. Miałam wziąć piątki przed imprezami wolne, ale... zmieniają portal urlopowy u mnie w pracy i trzeba było styczniowy urlop zaklepać w grudniu i przegapiłam przez covid itp. -
Alicja bardzo dzielna. Pięknie
u nas Kicia Kocia tak srednio. Producent mial swietny pomysl z ta rozkladowka z tylu. Dobrze podnosi sprzedaz
U nas do urodzin jeszcze ponad miesiac. Wczesniej chyba trzeba chrzciny zrobic bo potem post.
Ja podaje wit d wszystkim. Lacznie ze soba i mezem bo tez mamy niedobory. Franek dostaje raz 2 a raz 3 krople devicap.
To juz mamy pierwsza zaszczepiona na covid forumowiczke -
My mamy za tydzień dawkę przypomnianjącą Bexsero (trochę nam z tym zeszło 🤭), ale ja się nastawiam na awanturę od progu gabinetu jak zwykle... No a jutro jedziemy na USG, żeby sprawdzić co z tym wodniakiem nieszczęsnym.
Ja daję 2 krople Vigantolu. Staram się codziennie, ale bywa że zapomnę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 10:17
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Amir, mnie też to przeraża, no i jeszcze w ciąży...
Zamieniliśmy łóżeczko na duże łóżko i dziś w nocy Jaś pierwszy raz sam przytuptał do nas w nocy. Zawsze wołał i mąż szedł po niego, a dziś sobie urządził nocną wędrówkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 11:42
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
W cukierni tort z tego.co.pamiętam to.placiłam maks.60zł tyle że opłatek na gòrę kupił z postaciami z bajki. Na komunię Pani co piecze mi robiła dużą otwarta Biblię i tutaj wyszło nie więcej niż 150zł, raczej mniej. Ostatnimi czasy teściowa mi piekła torcik z maskarpone i powiem Wam że to nie jest jakiś wymagający tort i dość prosty a pyszny. Dobrze mieć sąsiadkę lub koleżankę lub babcię ktòra piecze jeśli takie ceny u Was..
Malami własnie że względu na ewentualne wędròwki wolę jak młody jednak jest w łòzeczku. Nocki przesypia w 99,9%.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 15:42