X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ale super,mądra dziewczynka. Jacek tak robi jak się naje cyca i już ma dość, na bok lub na brzuchu się kładzie i odplywa.

Malami serio w nosidle go usypiałaś do tej pory..? Teraz w ciąży też? Nie zazdroszczę... Każdy kolejny raz będzie łatwiejszy i szybszy,dzieci się szybko dostosowują jeśli wiedzą, że muszą 👍 koniec z lulaniem bo duży chłopak już z niego. Powodzenia.

My wròcilismy od znajomych, jak zwykle wesoło było.. ☺️

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami współczuje z tym usypianiem. Trzymam kciuki żeby było lepiej.

U nas Zofia sama odrzuciła usypianie w tuli podczas choroby. Obecnie zasypia w wózku, jeżdżę po mieszkaniu, czasem 15 min czasem 1,5 h. Pediatra mówił ze już czas na usypianie w łóżku czy książeczce, ale mój instynkt mi mówi, ze jeszcze troszkę.

Jak u Was wyglada odpieluchowanie? Mi się wydaje ze spróbuje niedługo bo zanim zrobi siusiu mówi „siu” i łapie się za pieluszkę. Dzisiaj niestety u nas kolejna noc z podróżami do wózka i łóżka, byliśmy w odwiedzinach u mojego brata (3 dzieci-5 lat, 3 latka i roczek). Z czego niestety najmłodsze ma złamana nogę i 3 tyg w gipsie :(. Pojechaliśmy trochę im pomoc, zająć się dzieciakami, bo nocki teraz maja mega ciężkie przez ten gips u Maleństwa :(...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczekam chyba z odpieluchowaniem do lata :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 09:27

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, na prawde maja ciezko. Taki maluszek ze zlamana noga. nie wyobrazam sobie. Jak to sie stalo?

Ja jeszcze nie moge sie zebrac za odpieluchowanie.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, oj coś wiem jak to jest z maluchem w gipsie. Mojego brata syn pierwszy gips miał już kilka dni po urodzeniu ze względu na konieczność nacięcia ścięgien w obu stopach. To jest taki widok, że człowiek ma łzy w oczach od razu. Do końca pierwszego roku życia był zagipsowany chyba z 3 razy 😔.

Symbolica, serio. Czekaliśmy na to łóżko jak na zbawienie i wczoraj oficjalnie pożegnaliśmy nosidło. Nawet dobrze to przyjął, obyło się bez płaczu, ale jakoś nie umiał się tak po prostu ułożyć i zasnąć.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami z każdym dniem będzie lepiej, jak nie płaczę to już jest super :)

malami.91 lubi tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noga zaklinowała mu się w lozeczku i siostra na sile chciała mu pomoc :(

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka ojjj 🥺😓😢 biedny maluszek.. nie wyobrażam sobie jak musiał cierpieć.

Malami 👍👍

Dziewczyny my tych szczepień covidowych chyba nie dożyjemy... W ostatniej dobie w Polsce zaszczepiono 1235 osòb ( i gdyby w tym tempie szczepić to zaszczepienie 30mln Polakòw zajmie 66LAT!!!!)... Dla poròwnania w UK w ostatniej dobie zaszczepiono 200 000 ludzi. Zajebista rozbieżność... ponoć ma być "wojna o szczepionkę"... 🤐 Zobaczymy jak to dalej pòjdzie, ale tempo jest masakryczne. I pomyśleć, że to dopiero pierwsza dawka była.. nie, nie dożyjemy 🙈 (chyba że ma się zawòd medyczny jak Malami, Amir..)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 15:03

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie popadałabym w taki pesymizm, ludzie w dalszym ciągu nie chcą się szczepić plus ciężarne, karmiące ;) jeśli chodzi o globalna ilość to chyba idzie całkiem nieźle jeśli chodzi o ilość zaszczepionych, w UE jesteśmy na 9 miejscu. Mam tylko nadzieję, że jeśli nie będzie chętnych w którymś etapie to szybko przejdą do następnego...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś usypianie ok.1h👍 Najlepsze, że uparł się, żeby czytać mu w kółko jedną i tą samą książkę. No z 15x ją przeczytałam 😁.
    W ogóle ostatnio furorę robi u nas "Kicia Kocia i Nunuś. Gdzie jest szczurek?". Bardzo mu się spodobały te okienka, chyba musimy więcej takich kupić.

Co do odpieluchowania to u nas jeszcze nie ten czas. Dziś np. zrobił kupę podczas kąpieli 🤦🏼‍♀️. Pytałam chwilę wcześniej czy chce na nocnik, bo czułam, że coś jest na rzeczy, ale gdzie tam... Wiosną pewnie puszczę go bez pieluchy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 22:16

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum oby było jak piszesz choć realnie rzecz biorąc będzie ciężko się zaszczepić nieseniorom i niemedykom i niecelebrytom 😉

Malami usypianie 👍 Śpi całą noc w łòzeczku? Nie obija się o dechy? Są takie ochraniacze na te te dechy chyba allegro..
    Ochraniacz wygląda tak i coś czuję że Jacek będzie tego wymagał bo to okropna wiercipięta.. pòki co do wakacji w turystycznym.
    https://allegro.pl/oferta/ochraniacz-piankowy-na-lozko-barierke-70-cm-6572109028

Jacek też polubił ta książeczkę o szczurku. Mamy schowane jeszcze dwie z tej serii okienkowej i chyba na urodziny mu dam - jak wytrwam. Mòj jak zasypia to wymienia wszystkich członkòw rodziny po 10 razy... Czasem odrywa się od cyca przy tym żeby pogadać, a czasem już odwròcony plecami gada jeszcze. ♥️♥️♥️ Zdarza mu się w nocy powiedzieć mama lub tata kiedy śni. Kiedy mòwimy kończy wierszyki i pròbuje śpiewać ale brzmi to "aaaaaaa" 😆 albo "aaaaać" kiedy akurat śpiewamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 23:10

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma też ostatnio fazę na wymienianie wszystkich, mama, tata, baba, dada ☺️
    No i umie już tańczyć całego baby sharka w wersji bounce patrol :) muszę to kiedyś Wam nagrać i wrzucić na FB ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy na łóżeczko będzie w niedzielę ❤️ mam nadzieję że Ala będzie w nim również chętnie spała co Jaś 🙂

Ala tez mówi przed spaniem mama tata Ala ❤️ i ostatnio często podchodzi przytula się i kocham Cię mamo/tato ❤️ ale za to ciężko jej powiedzieć przepraszam 😤 ostatnio ponad godzinę jej zeszło ....ale nie ustąpiliśmy ona też jest uparta leżała na dywanie siedziała na łóżku ale nie przeprosiła...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala tez tańcje baby shark 😂 ale ja nie lubię tej piosenki ☺️
    Dziś mamy szczepienie Nimenrix nie wiem czy nie za duża przerwa była w listopadzie 2019 pierwsza dawka - zobaczymy co powie lekarz...trzymajcie kciuki

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum nagraj ☺️ tu są "optymisci": https://magazyn.wp.pl/finanse/artykul/prosze-czekac-w-kolejce-przed-toba-jest-18-869-447-osob
    Pewnie będzie jak z tą szczepionka na grypę - a tak namawiali, a tak nikt nie chciał... Mnòstwo ludzie nie dostało szczepionki w aptece.

Ruda kurczę ja jeszcze nie wymagam od młodego tego, ale on mniej mòwi niz Wero. Każde dziecko inne. Wiem, że nie robi specjalnie czegoś..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 09:29

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica u nas jest ten problem ze Ala robi cos specjalnie. Np celowo uderzy ...

Mogę się w pracy zapisać na szczepienie Covid tylko nie wiem czy karmienie piersią mnie nie dyskwalifikuje ? Różne opinie na ten temat :/

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, właśnie trochę się obija, bo tak jak Jacek wierci się niemiłosiernie. Dzięki za link, popatrzę na te ochraniacze. Myślałam o takim warkoczu, ale za dobrą jakość trzeba słono zapłacić.

Jaś wybrał imię dla siostrzyczki. Jak tylko słyszy rozmowę na ten temat, to od razu krzyczy że ma być Hania😁 każde z nas ma inny typ, będzie ciężko 😁

Ruda, w ciąży bym się nie zaszczepiła ale kp to już raczej tak. Nie miałaś odstawiać Ali jakoś niedługo swoją drogą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 09:47

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami mam zamiar odstawić ja na 2 latka 😃 ale Ala odstawia takie histerię jak jej nie chce dać mleka że zobaczymy jak to pójdzie..

Hania piękne imię ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 10:10

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami Hanię jeszcze łatwo zmienić na Anię
    albo Manię (Marysię) 😉 Najważniejsze żeby Wam się podobalo. Moim zdaniem KP nie przeszkadza a jeśli dziecko mialoby dostać przeciwciała to dlaczego nie?

Ruda jak celowo to co innego.. Ty też w medycznym zawodzie jesteś?

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzies obilo mi sie o uszy ze dla karmiacych niezalecane. Nie pamietam gdzie. Ja sie zaszczepilam na grype 2 tygodnie temu.
    I tez mamy na tapecie wymienianie. Zwlaszcza przy posilkach: mama tuuu, tata tuuu, nianio tuuu i wskazuje nam miejsca.

‹‹ 1657 1658 1659 1660 1661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ