X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ale super,mądra dziewczynka. Jacek tak robi jak się naje cyca i już ma dość, na bok lub na brzuchu się kładzie i odplywa.

Malami serio w nosidle go usypiałaś do tej pory..? Teraz w ciąży też? Nie zazdroszczę... Każdy kolejny raz będzie łatwiejszy i szybszy,dzieci się szybko dostosowują jeśli wiedzą, że muszą 👍 koniec z lulaniem bo duży chłopak już z niego. Powodzenia.

My wròcilismy od znajomych, jak zwykle wesoło było.. ☺️

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami współczuje z tym usypianiem. Trzymam kciuki żeby było lepiej.

U nas Zofia sama odrzuciła usypianie w tuli podczas choroby. Obecnie zasypia w wózku, jeżdżę po mieszkaniu, czasem 15 min czasem 1,5 h. Pediatra mówił ze już czas na usypianie w łóżku czy książeczce, ale mój instynkt mi mówi, ze jeszcze troszkę.

Jak u Was wyglada odpieluchowanie? Mi się wydaje ze spróbuje niedługo bo zanim zrobi siusiu mówi „siu” i łapie się za pieluszkę. Dzisiaj niestety u nas kolejna noc z podróżami do wózka i łóżka, byliśmy w odwiedzinach u mojego brata (3 dzieci-5 lat, 3 latka i roczek). Z czego niestety najmłodsze ma złamana nogę i 3 tyg w gipsie :(. Pojechaliśmy trochę im pomoc, zająć się dzieciakami, bo nocki teraz maja mega ciężkie przez ten gips u Maleństwa :(...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczekam chyba z odpieluchowaniem do lata :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 09:27

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, na prawde maja ciezko. Taki maluszek ze zlamana noga. nie wyobrazam sobie. Jak to sie stalo?

Ja jeszcze nie moge sie zebrac za odpieluchowanie.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, oj coś wiem jak to jest z maluchem w gipsie. Mojego brata syn pierwszy gips miał już kilka dni po urodzeniu ze względu na konieczność nacięcia ścięgien w obu stopach. To jest taki widok, że człowiek ma łzy w oczach od razu. Do końca pierwszego roku życia był zagipsowany chyba z 3 razy 😔.

Symbolica, serio. Czekaliśmy na to łóżko jak na zbawienie i wczoraj oficjalnie pożegnaliśmy nosidło. Nawet dobrze to przyjął, obyło się bez płaczu, ale jakoś nie umiał się tak po prostu ułożyć i zasnąć.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami z każdym dniem będzie lepiej, jak nie płaczę to już jest super :)

malami.91 lubi tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noga zaklinowała mu się w lozeczku i siostra na sile chciała mu pomoc :(

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka ojjj 🥺😓😢 biedny maluszek.. nie wyobrażam sobie jak musiał cierpieć.

Malami 👍👍

Dziewczyny my tych szczepień covidowych chyba nie dożyjemy... W ostatniej dobie w Polsce zaszczepiono 1235 osòb ( i gdyby w tym tempie szczepić to zaszczepienie 30mln Polakòw zajmie 66LAT!!!!)... Dla poròwnania w UK w ostatniej dobie zaszczepiono 200 000 ludzi. Zajebista rozbieżność... ponoć ma być "wojna o szczepionkę"... 🤐 Zobaczymy jak to dalej pòjdzie, ale tempo jest masakryczne. I pomyśleć, że to dopiero pierwsza dawka była.. nie, nie dożyjemy 🙈 (chyba że ma się zawòd medyczny jak Malami, Amir..)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 15:03

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie popadałabym w taki pesymizm, ludzie w dalszym ciągu nie chcą się szczepić plus ciężarne, karmiące ;) jeśli chodzi o globalna ilość to chyba idzie całkiem nieźle jeśli chodzi o ilość zaszczepionych, w UE jesteśmy na 9 miejscu. Mam tylko nadzieję, że jeśli nie będzie chętnych w którymś etapie to szybko przejdą do następnego...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś usypianie ok.1h👍 Najlepsze, że uparł się, żeby czytać mu w kółko jedną i tą samą książkę. No z 15x ją przeczytałam 😁.
    W ogóle ostatnio furorę robi u nas "Kicia Kocia i Nunuś. Gdzie jest szczurek?". Bardzo mu się spodobały te okienka, chyba musimy więcej takich kupić.

Co do odpieluchowania to u nas jeszcze nie ten czas. Dziś np. zrobił kupę podczas kąpieli 🤦🏼‍♀️. Pytałam chwilę wcześniej czy chce na nocnik, bo czułam, że coś jest na rzeczy, ale gdzie tam... Wiosną pewnie puszczę go bez pieluchy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 22:16

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum oby było jak piszesz choć realnie rzecz biorąc będzie ciężko się zaszczepić nieseniorom i niemedykom i niecelebrytom 😉

Malami usypianie 👍 Śpi całą noc w łòzeczku? Nie obija się o dechy? Są takie ochraniacze na te te dechy chyba allegro..
    Ochraniacz wygląda tak i coś czuję że Jacek będzie tego wymagał bo to okropna wiercipięta.. pòki co do wakacji w turystycznym.
    https://allegro.pl/oferta/ochraniacz-piankowy-na-lozko-barierke-70-cm-6572109028

Jacek też polubił ta książeczkę o szczurku. Mamy schowane jeszcze dwie z tej serii okienkowej i chyba na urodziny mu dam - jak wytrwam. Mòj jak zasypia to wymienia wszystkich członkòw rodziny po 10 razy... Czasem odrywa się od cyca przy tym żeby pogadać, a czasem już odwròcony plecami gada jeszcze. ♥️♥️♥️ Zdarza mu się w nocy powiedzieć mama lub tata kiedy śni. Kiedy mòwimy kończy wierszyki i pròbuje śpiewać ale brzmi to "aaaaaaa" 😆 albo "aaaaać" kiedy akurat śpiewamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 23:10

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma też ostatnio fazę na wymienianie wszystkich, mama, tata, baba, dada ☺️
    No i umie już tańczyć całego baby sharka w wersji bounce patrol :) muszę to kiedyś Wam nagrać i wrzucić na FB ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy na łóżeczko będzie w niedzielę ❤️ mam nadzieję że Ala będzie w nim również chętnie spała co Jaś 🙂

Ala tez mówi przed spaniem mama tata Ala ❤️ i ostatnio często podchodzi przytula się i kocham Cię mamo/tato ❤️ ale za to ciężko jej powiedzieć przepraszam 😤 ostatnio ponad godzinę jej zeszło ....ale nie ustąpiliśmy ona też jest uparta leżała na dywanie siedziała na łóżku ale nie przeprosiła...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala tez tańcje baby shark 😂 ale ja nie lubię tej piosenki ☺️
    Dziś mamy szczepienie Nimenrix nie wiem czy nie za duża przerwa była w listopadzie 2019 pierwsza dawka - zobaczymy co powie lekarz...trzymajcie kciuki

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum nagraj ☺️ tu są "optymisci": https://magazyn.wp.pl/finanse/artykul/prosze-czekac-w-kolejce-przed-toba-jest-18-869-447-osob
    Pewnie będzie jak z tą szczepionka na grypę - a tak namawiali, a tak nikt nie chciał... Mnòstwo ludzie nie dostało szczepionki w aptece.

Ruda kurczę ja jeszcze nie wymagam od młodego tego, ale on mniej mòwi niz Wero. Każde dziecko inne. Wiem, że nie robi specjalnie czegoś..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 09:29

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica u nas jest ten problem ze Ala robi cos specjalnie. Np celowo uderzy ...

Mogę się w pracy zapisać na szczepienie Covid tylko nie wiem czy karmienie piersią mnie nie dyskwalifikuje ? Różne opinie na ten temat :/

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, właśnie trochę się obija, bo tak jak Jacek wierci się niemiłosiernie. Dzięki za link, popatrzę na te ochraniacze. Myślałam o takim warkoczu, ale za dobrą jakość trzeba słono zapłacić.

Jaś wybrał imię dla siostrzyczki. Jak tylko słyszy rozmowę na ten temat, to od razu krzyczy że ma być Hania😁 każde z nas ma inny typ, będzie ciężko 😁

Ruda, w ciąży bym się nie zaszczepiła ale kp to już raczej tak. Nie miałaś odstawiać Ali jakoś niedługo swoją drogą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 09:47

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami mam zamiar odstawić ja na 2 latka 😃 ale Ala odstawia takie histerię jak jej nie chce dać mleka że zobaczymy jak to pójdzie..

Hania piękne imię ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 10:10

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami Hanię jeszcze łatwo zmienić na Anię
    albo Manię (Marysię) 😉 Najważniejsze żeby Wam się podobalo. Moim zdaniem KP nie przeszkadza a jeśli dziecko mialoby dostać przeciwciała to dlaczego nie?

Ruda jak celowo to co innego.. Ty też w medycznym zawodzie jesteś?

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzies obilo mi sie o uszy ze dla karmiacych niezalecane. Nie pamietam gdzie. Ja sie zaszczepilam na grype 2 tygodnie temu.
    I tez mamy na tapecie wymienianie. Zwlaszcza przy posilkach: mama tuuu, tata tuuu, nianio tuuu i wskazuje nam miejsca.

‹‹ 1657 1658 1659 1660 1661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ