X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio myślałam że jesteśmy z różnych części Polski ...ciekawe czy udało by się zorganizować spotkanie na żywo :)?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zima dziś u nas. 2 wyjścia na dwór zaliczone, 5 bałwanów zrobione ☃️☃️☃️☃️☃️🙂

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami zazdroszczę u nas nie ma śniegu :/

• bumbum Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, a jak dieta Ali, je już jajka?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam stracha. Po miesiącu nieobecności Zofia jutro idzie do żłobka. Bozsze... ciekawe jak się odnajdzie tam, po prostu się mega boje bo przez ten miesiąc w domu trochę się rozbestwila i z jedzeniem i ze spaniem...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka po 10 minutach stwierdziła, że śnieg jest zimny i idziemy domu :D
    Zimę to lubi podziwiać tylko przez okno :)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, nie martw się, moja wrocila po prawie trzech tygodniach, gdzie w domu zasypiała o 14 a dzisiaj w żłobku zasnęła po staremu o 11 :D ciocia mówiła że dzień udany, mało narzekania ;) będzie dobrze :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum dalej dieta bezjajeczna alergia w 5 klasie :(

Papatka będzie dobrze :) daj znać :)

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam wyszła 3 klasa na mleko. Za 3 miesiące bedziemy mogli robić pierwsza prowokację

Ruda podziwiam, bez mleka ciężko mi sie gotuje i piecze a co dopiero bez jajek..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida do wszystkiego można się przyzwyczaić :) ciast np Ala w ogóle nie je...nawet bez jajek nie lubi bo nie zna smaku/gramatury ...
    Uważam że bez nabiału dużo ciężej niz bez jajek :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakiś czas miałam dietę bez jajek i bez mleka i po prostu zawsze zamiast mleka dawałam mleko roślinne, problem tylko był taki że musiała być na cycku żeby dostarczać odpowiednią ilość wapnia. A co do jajka to jakoś tego nie odczułam, po prostu ich nie dodawałam, a w tamtym czasie nie jadła ciast :)
    A Ty Artemida jeszcze na piersi czy jakos wapń uzupelniasz?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś poszło, zasnęła im na drzemkę w 6 minut gdzie w domu nie ma w ogóle drzemek 🙈....

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum i Papatka super. Fajnie Wasze dzieci się odnajdują w tej żłobkowej rutynie ☺️
    Macie jakiś łowy z wyprzedaży biedronkowych? Ja się wstrzymałam z zakupami zabawek, trochę kosmetykòw za to wpadło za pòl ceny i còrce kupiłam dzis piękny wloski stròj kąpielowy Arena za jedyne 15zł 😁 W Biedronce niby był za 60zł ale ceny w necie na wyprzedaży zaczynają się od 70zł a na ponad 200zł kończąc.
    https://static.pepper.pl/live_pl/comments/full_screen/P9RF5/6117046.jpg
    👍

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam kilka zabawek na jakieś kolejne okazje dla Maksia i dzieci w rodzinie ;) m.in. drewniana rakieta, klinika weterynaryjna, mikrofon interaktywny dla malucha, jakieś drewniane ludziki, magiczne kredki (cena wyjściowa 70zl nie wiem może coś wyczaruje 😅), laleczkę na farmie, grę gang słodzików z tym interaktywnym długopisem i w sumie chyba tyle 🤔 najbardziej mnie cieszy klinika i rakieta 🥰

Kosmetyki dzisiaj kupiłam tylko szampony do włosków dla mnie i męża i zel do mycia nivea dla małego wszystko wyszło 5zl za sztukę wiec super

symbolica lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina o to duuużo zabawek wpadło. Tylko dla Maksia, czy na prezenty? Ja mam jeszcze zmagazynowane szampony z poprzedniej wyprzedaży więc spasowałam 😅 za to dwie prawie 400ml odżywki gliskur w butlach (ok 4zl za szt), toniki dla młodej dermaclin z super składem (3,50/szt chyba), mydełka fa dwie paczki vintage ( razem 8szt.mydełek fa sensitive yogurt/6,99 ale były przecenione już), sobie retuszery Loreal do odrostu za 10zl kazdy (niestety pierwsze siwki mam), farby Palette i Oillan/5zł/szt, .. a dziś wpadły pasty colgate za połowę ceny czyli 2zl z groszami/100ml i 3zł z groszami/150ml . 😄 Prawie wszystko brałam na osobne paragony bo rabatuje najtańsze, raz mi kasjerka trochę namieszała bo nie przypilnowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 21:51

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie karmię juz od czerwca, wlasnie zaraz po odstawieniu wyszla nam ta alergia. Dostawala mm, po nim kupy byly brzydkie ( rzadkie, ze sluzem), zrobilismy badania i wyszlo, ze ma krew utajona w kale. Potem gastrolog, testy i dieta.

No wlasnie tez daję mleka roslinne, jogurty kupuje kokosowe, smietany serów itd wcale nie uzywam.
    Jak sie zaglebilismy w temat to sa tez inne dobre źródła wapnia, nie tylko mleko. Mleka sojowe sa wzbogacone o wapń.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida wspòlczuję alergii, ale zamiennikòw na szczęście sporo. Sezam i mak też są mega bogate w wapń, podajesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 22:37

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica dla dzieci mojej siostry i może nawet coś dla dzieci siostry męża 😁

Artemida współczuje alergii fajnie ze ogarnelas temat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 23:41

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę Jasia przebadać, no bo coś się ewidentnie dzieje z tą skórą i wygląda mi na alergię. Wysypka prawie że zeszła (może faktycznie była związana z covid), ale te plackowate zmiany są😔. Drapie się biedak.

Dziś pierwszy raz zasypiał w nowym łóżku i w ogóle w łóżku, bo tej pory nosiłam go w nosidle🤦🏼‍♀️. Zeszło nam 2h zanim zasnął. Oby jutro było lepiej...

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po odstawieniu zasypianie trwa około pół h. Dzisiaj była bardzo zezłoszczona, więc lulałam, ale wymieklam i po prostu wytłumaczyłam że jestem zmęczona i bolą mnie rączki i nóżki i wyobraźcie sobie że odwróciła się na brzuszek i poszla spać, jestem w szoku.

‹‹ 1656 1657 1658 1659 1660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ