X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio myślałam że jesteśmy z różnych części Polski ...ciekawe czy udało by się zorganizować spotkanie na żywo :)?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zima dziś u nas. 2 wyjścia na dwór zaliczone, 5 bałwanów zrobione ☃️☃️☃️☃️☃️🙂

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami zazdroszczę u nas nie ma śniegu :/

• bumbum Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, a jak dieta Ali, je już jajka?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam stracha. Po miesiącu nieobecności Zofia jutro idzie do żłobka. Bozsze... ciekawe jak się odnajdzie tam, po prostu się mega boje bo przez ten miesiąc w domu trochę się rozbestwila i z jedzeniem i ze spaniem...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka po 10 minutach stwierdziła, że śnieg jest zimny i idziemy domu :D
    Zimę to lubi podziwiać tylko przez okno :)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, nie martw się, moja wrocila po prawie trzech tygodniach, gdzie w domu zasypiała o 14 a dzisiaj w żłobku zasnęła po staremu o 11 :D ciocia mówiła że dzień udany, mało narzekania ;) będzie dobrze :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum dalej dieta bezjajeczna alergia w 5 klasie :(

Papatka będzie dobrze :) daj znać :)

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam wyszła 3 klasa na mleko. Za 3 miesiące bedziemy mogli robić pierwsza prowokację

Ruda podziwiam, bez mleka ciężko mi sie gotuje i piecze a co dopiero bez jajek..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida do wszystkiego można się przyzwyczaić :) ciast np Ala w ogóle nie je...nawet bez jajek nie lubi bo nie zna smaku/gramatury ...
    Uważam że bez nabiału dużo ciężej niz bez jajek :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakiś czas miałam dietę bez jajek i bez mleka i po prostu zawsze zamiast mleka dawałam mleko roślinne, problem tylko był taki że musiała być na cycku żeby dostarczać odpowiednią ilość wapnia. A co do jajka to jakoś tego nie odczułam, po prostu ich nie dodawałam, a w tamtym czasie nie jadła ciast :)
    A Ty Artemida jeszcze na piersi czy jakos wapń uzupelniasz?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś poszło, zasnęła im na drzemkę w 6 minut gdzie w domu nie ma w ogóle drzemek 🙈....

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum i Papatka super. Fajnie Wasze dzieci się odnajdują w tej żłobkowej rutynie ☺️
    Macie jakiś łowy z wyprzedaży biedronkowych? Ja się wstrzymałam z zakupami zabawek, trochę kosmetykòw za to wpadło za pòl ceny i còrce kupiłam dzis piękny wloski stròj kąpielowy Arena za jedyne 15zł 😁 W Biedronce niby był za 60zł ale ceny w necie na wyprzedaży zaczynają się od 70zł a na ponad 200zł kończąc.
    https://static.pepper.pl/live_pl/comments/full_screen/P9RF5/6117046.jpg
    👍

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam kilka zabawek na jakieś kolejne okazje dla Maksia i dzieci w rodzinie ;) m.in. drewniana rakieta, klinika weterynaryjna, mikrofon interaktywny dla malucha, jakieś drewniane ludziki, magiczne kredki (cena wyjściowa 70zl nie wiem może coś wyczaruje 😅), laleczkę na farmie, grę gang słodzików z tym interaktywnym długopisem i w sumie chyba tyle 🤔 najbardziej mnie cieszy klinika i rakieta 🥰

Kosmetyki dzisiaj kupiłam tylko szampony do włosków dla mnie i męża i zel do mycia nivea dla małego wszystko wyszło 5zl za sztukę wiec super

symbolica lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina o to duuużo zabawek wpadło. Tylko dla Maksia, czy na prezenty? Ja mam jeszcze zmagazynowane szampony z poprzedniej wyprzedaży więc spasowałam 😅 za to dwie prawie 400ml odżywki gliskur w butlach (ok 4zl za szt), toniki dla młodej dermaclin z super składem (3,50/szt chyba), mydełka fa dwie paczki vintage ( razem 8szt.mydełek fa sensitive yogurt/6,99 ale były przecenione już), sobie retuszery Loreal do odrostu za 10zl kazdy (niestety pierwsze siwki mam), farby Palette i Oillan/5zł/szt, .. a dziś wpadły pasty colgate za połowę ceny czyli 2zl z groszami/100ml i 3zł z groszami/150ml . 😄 Prawie wszystko brałam na osobne paragony bo rabatuje najtańsze, raz mi kasjerka trochę namieszała bo nie przypilnowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 21:51

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie karmię juz od czerwca, wlasnie zaraz po odstawieniu wyszla nam ta alergia. Dostawala mm, po nim kupy byly brzydkie ( rzadkie, ze sluzem), zrobilismy badania i wyszlo, ze ma krew utajona w kale. Potem gastrolog, testy i dieta.

No wlasnie tez daję mleka roslinne, jogurty kupuje kokosowe, smietany serów itd wcale nie uzywam.
    Jak sie zaglebilismy w temat to sa tez inne dobre źródła wapnia, nie tylko mleko. Mleka sojowe sa wzbogacone o wapń.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida wspòlczuję alergii, ale zamiennikòw na szczęście sporo. Sezam i mak też są mega bogate w wapń, podajesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 22:37

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica dla dzieci mojej siostry i może nawet coś dla dzieci siostry męża 😁

Artemida współczuje alergii fajnie ze ogarnelas temat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 23:41

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę Jasia przebadać, no bo coś się ewidentnie dzieje z tą skórą i wygląda mi na alergię. Wysypka prawie że zeszła (może faktycznie była związana z covid), ale te plackowate zmiany są😔. Drapie się biedak.

Dziś pierwszy raz zasypiał w nowym łóżku i w ogóle w łóżku, bo tej pory nosiłam go w nosidle🤦🏼‍♀️. Zeszło nam 2h zanim zasnął. Oby jutro było lepiej...

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po odstawieniu zasypianie trwa około pół h. Dzisiaj była bardzo zezłoszczona, więc lulałam, ale wymieklam i po prostu wytłumaczyłam że jestem zmęczona i bolą mnie rączki i nóżki i wyobraźcie sobie że odwróciła się na brzuszek i poszla spać, jestem w szoku.

‹‹ 1656 1657 1658 1659 1660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: