Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jakiś czas miałam dietę bez jajek i bez mleka i po prostu zawsze zamiast mleka dawałam mleko roślinne, problem tylko był taki że musiała być na cycku żeby dostarczać odpowiednią ilość wapnia. A co do jajka to jakoś tego nie odczułam, po prostu ich nie dodawałam, a w tamtym czasie nie jadła ciast
A Ty Artemida jeszcze na piersi czy jakos wapń uzupelniasz? -
Bumbum i Papatka super. Fajnie Wasze dzieci się odnajdują w tej żłobkowej rutynie ☺️
Macie jakiś łowy z wyprzedaży biedronkowych? Ja się wstrzymałam z zakupami zabawek, trochę kosmetykòw za to wpadło za pòl ceny i còrce kupiłam dzis piękny wloski stròj kąpielowy Arena za jedyne 15zł 😁 W Biedronce niby był za 60zł ale ceny w necie na wyprzedaży zaczynają się od 70zł a na ponad 200zł kończąc.
https://static.pepper.pl/live_pl/comments/full_screen/P9RF5/6117046.jpg
👍
-
Ja kupiłam kilka zabawek na jakieś kolejne okazje dla Maksia i dzieci w rodzinie m.in. drewniana rakieta, klinika weterynaryjna, mikrofon interaktywny dla malucha, jakieś drewniane ludziki, magiczne kredki (cena wyjściowa 70zl nie wiem może coś wyczaruje 😅), laleczkę na farmie, grę gang słodzików z tym interaktywnym długopisem i w sumie chyba tyle 🤔 najbardziej mnie cieszy klinika i rakieta 🥰
Kosmetyki dzisiaj kupiłam tylko szampony do włosków dla mnie i męża i zel do mycia nivea dla małego wszystko wyszło 5zl za sztukę wiec supersymbolica lubi tę wiadomość
-
Paulina o to duuużo zabawek wpadło. Tylko dla Maksia, czy na prezenty? Ja mam jeszcze zmagazynowane szampony z poprzedniej wyprzedaży więc spasowałam 😅 za to dwie prawie 400ml odżywki gliskur w butlach (ok 4zl za szt), toniki dla młodej dermaclin z super składem (3,50/szt chyba), mydełka fa dwie paczki vintage ( razem 8szt.mydełek fa sensitive yogurt/6,99 ale były przecenione już), sobie retuszery Loreal do odrostu za 10zl kazdy (niestety pierwsze siwki mam), farby Palette i Oillan/5zł/szt, .. a dziś wpadły pasty colgate za połowę ceny czyli 2zl z groszami/100ml i 3zł z groszami/150ml . 😄 Prawie wszystko brałam na osobne paragony bo rabatuje najtańsze, raz mi kasjerka trochę namieszała bo nie przypilnowałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 21:51
-
Nie karmię juz od czerwca, wlasnie zaraz po odstawieniu wyszla nam ta alergia. Dostawala mm, po nim kupy byly brzydkie ( rzadkie, ze sluzem), zrobilismy badania i wyszlo, ze ma krew utajona w kale. Potem gastrolog, testy i dieta.
No wlasnie tez daję mleka roslinne, jogurty kupuje kokosowe, smietany serów itd wcale nie uzywam.
Jak sie zaglebilismy w temat to sa tez inne dobre źródła wapnia, nie tylko mleko. Mleka sojowe sa wzbogacone o wapń. -
Ja też muszę Jasia przebadać, no bo coś się ewidentnie dzieje z tą skórą i wygląda mi na alergię. Wysypka prawie że zeszła (może faktycznie była związana z covid), ale te plackowate zmiany są😔. Drapie się biedak.
Dziś pierwszy raz zasypiał w nowym łóżku i w ogóle w łóżku, bo tej pory nosiłam go w nosidle🤦🏼♀️. Zeszło nam 2h zanim zasnął. Oby jutro było lepiej...♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
U nas po odstawieniu zasypianie trwa około pół h. Dzisiaj była bardzo zezłoszczona, więc lulałam, ale wymieklam i po prostu wytłumaczyłam że jestem zmęczona i bolą mnie rączki i nóżki i wyobraźcie sobie że odwróciła się na brzuszek i poszla spać, jestem w szoku.