Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
ruda90 wrote:Symbolica my jeszcze nawet PIT nie dostaliśmy 😂
Ruda, ale ta budzetòwka się opierdziela.. 😉
Pit masz rozliczony w systemie, trzeba go połączyć z męzowym, jedynie co to poprawić kwotę ulgi na dziecko bo należy się za rok a skopiowany był tam poprzedni rok czyli ulga za 11miesięcy ( bo Jacek z lutego). Darowizny itp wpisać (chciałam pierwszy raz wpisać i mi nie przeszły bo mam dochòd na zero a można maksymalnie 6%dochodu swojego, niestety poszły wszystkie z mojego konta na moje nazwisko.. 😬). Ja daję 1% na bratanicę lub kuzyna męża ze stwardnieniem rozsianym ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 20:01
-
Bumbum jeszcze ulgę na dziecko popraw bo pewnie też będzie za 11miesięcy.. a można spytać dlaczego sama? Mąż ma firmę swoją? Bo prawie zawsze razem to jest większy zwrot podatku, szczegòlnie gdy jedno zarabia więcej a drugie mniej ( albo wcale nie zarabia).
Ulga na internet jest tylko dwa razy razy rok po roku/osobę na ktòrą jest wzięty - szkoda, szczegòlnie że teraz jest jakby nie było obowiązkowy..
Dziś pit udało się wysłać bezproblemowo. Ale miałam zapisany w systemie wspòlny ( wczoraj się kilkukrotnie logowałam) i dziś się loguję i nie był zapisany.. więc od nowa łączenie, poprawianie i viola od razu przeszedł.
Dziewczyny czytaliście ten artykuł że gdzieś w prywatnym punkcie przedszkolnym pod Łodzią gwałcono dzieci... W głowie się nie mieści. I pedofilòw było dwòch.. ten pierwszy to 15 syn dyrektorki przedszkola i prawdopodobnie kiedyś też ofiara.. bo jest jeszcze drugi w rodzinie i też te dzieci molestował..prokuratura umorzyła sprawę 🤯
Na Onecie i wp o tym piszą.. artykuł wstrząsa, ale warto przeczytac bo dużo jest o sygnałach jakie wysyłają dzieci molestowane a nie potrafią tego powiedzieć. Rodzice to lekceważyli..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 22:18
-
Ala w nocy miała wysoką gorączkę prawie 39 co 4h na zmianę paracetamol i ibuprofen bo co zabiło to za 4-6 h to samo ...ciekawe czy uda się nam dostać do lekarza ?
Chodziła do żłobka 1.5 miesiąca w ciągu
Symbolica nie mogę w to uwierzyć....starsze !!! -
Moja chodzi ciągiem od 7.01 🎉 z jedną przerwa jednodniowa na szczepienie.
Symbolica, mąż ma firmę i jest opodatkowany liniowo. Nie opłaca nam się. A ulga na dziecko nie należy się nam
Ta historia z tym przedszkolem makabryczna, już kiedyś o tym czytałam. Tyle tego teraz wychodzi, musimy uczyć dzieci o ciele i świadomości że tylko mama, tata, opiekunki i lekarz w towarzystwie rodziców może dotykać! Niestety pedofile żerują na tym, że ciało to było temat tabu... -
Ruda mi się w głowie nie chce zmieścić że ta placòwka jeszcze istnieje, w tym samym domu mieszkają drugi pedofil a niektòrzy rodzice prowadzą tam dzieci i bronią placòwki.. straszne to mało powiedziane.
Zdròwka dla Ali, ciekawe co się przyplątało. Oby udało się do lekarza zapisać.
Bumbum acha, no chory jest ten limit na pierwsze dziecko. Masz rację że dzieci trzeba uświadamiać kto co może.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 10:02
-
Ruda, zdrowia dla Ali. Coś mi się obiło o uszy, że dzieci do 6(?) lat teraz już muszą mieć wizytę normalnie w przychodni a nie teleporadę. Ciekawe czy to prawda.
U nas w PIT ulga na dziecko jest wpisana 2x - i u mnie i u męża. Jakby tego nie sprawdzić to by nas US pewnie o próbę wyłudzenia pieniędzy oskarżył.
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
malami.91 wrote:Ruda, zdrowia dla Ali. Coś mi się obiło o uszy, że dzieci do 6(?) lat teraz już muszą mieć wizytę normalnie w przychodni a nie teleporadę. Ciekawe czy to prawda.
U nas w PIT ulga na dziecko jest wpisana 2x - i u mnie i u męża. Jakby tego nie sprawdzić to by nas US pewnie o próbę wyłudzenia pieniędzy oskarżył.malami.91 lubi tę wiadomość
-
To jest chore z tymi teleporadami a Niedzielski to odpowiada za to..
Ruda od 38,5 zaczyna się gorączka i dzieci więc nie jest najgorzej. Zbijaj tak żeby lepiej się czuła i zobaczysz czy lekarz jednak nie karze Ci jednak przyjść do przychodni. Może mocz do badania oddaj i Ob bo to w sumie najwięcej powie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 12:15
-
Ruda zdrówka dla Ali i daj znać co po teleporadzie.
Ja nie słyszałam o tej strasznej historii z gwałtem .... zaraz poczytam ale takie rzeczy w ogóle mi się w głowie nie mieszczą
Jutro miała być druga impreza urodzinowa ale niestety dziadkowie z siostra męża i dziećmi nie przyjeżdzają bo syn siostry ma od dziś katar ... będzie tylko chrzestny z żona -
symbolica wrote:Malami.wg Trybunału Przylębskiej dziecko jest od poczęcia więc ulga i 500+ się powinna należeć... 🧐 Są tacy co już złożyli o wyròwnanie 500+ i sąd zdecyduje 😉
Słyszałam coś na ten temat🤦🏼♀️. Tylko u nas są dane Jasia X2, więc chyba takie tłumaczenie nie przejdzie 😁.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 14:27
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
U mnie tylko jutro nieletnia chrzestna/kuzynka Jacka z rodziną tzn rodzicami i bratem więc też w kameralnym gronie spędzimy urodziny.
Malami ja to się nie zdziwię jak dostaną.. jeszcze trochę i w dowodach będziemy musieli mieć albo znać datę i miejsce poczęcia, więc warto się zawczasu dowiedzieć 😆😆😆 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 14:33
-
Lekarka po teleporadzie zaprosiła nas do gabinetu. Ala ma lekko czerwone gardło więc albo to wirus albo angina. Jutro mamy zrobić CRP i morfologię. Jeżeli coś będzie nie tak to mamy antybiotyk. Jeżeli wszystko będzie ok to samo ma minąć...
symbolica lubi tę wiadomość