Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Papapatka gratki, jak ruszyła z mòwieniem to od razu z kopyta 👍
Malami u mnie to samo - gaduła do kwadratu, fajnie kleci zdania ☺️ aaa i dziś wieczorem przy kolacji podałam mu książeczkę o nocnikowaniu (nocnik nad nocnikami) i następnie stwierdził.ze dziś usiądzie bo kupa.. kazał sobie posadzić blisko klockòw i układał jednoczenie - nasikał i tak się przejął.w trakcie że wstał i odrobinę też na dywan poszło, a potem go posadziłam ale wstał i włożył tam ręce do srodka 😅 były brawa, uroczyste wylewanie sikòw i robił im papa... Uff może już nie będzie miał fobii nocnikowej i coś ruszy w tym temacie, oby 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2021, 22:05
-
Może rzeczywiście dwa ostatnie wieczory to był skok 😅... nie wiem, ważne ze dzisiaj zasnęła bez przebojów.
U mnie mówi „siusiu” ale już po fakcie. Miała ba sobie majteczki ale przesikala dwie pary od razu wiec czekamy na lepszy moment. Przed kąpielą mamy rytuał ze siada na nocnik i robi tam siusiu i czasem się udaje- czasem nie. Bez spiny w każdym razie 🙂...
-
U nas kilka dni temu obudzila sie kolo 23, przez ponad godzinę plakala ze jest dzien, mamy isc z nia do lazienki, potem do kuchni na sniadanie itd.
Nic nie trafialo. Wreszcie zrobilismy jej kaszke, zjadla i spokojnie poszła spac..
Heh.. gdyby o razu powiedziala ze to o jedzenie chodziło..
Tez mamy codziennie awantury z dziwnych powodów.
No to u nas po miesiącu nauki korzystania z nocnika mamy pierwsze efekty. Od kilku dni zaczyna wołać ze chce siku albo sama idzie do lazienki i sie rozbiera. Jesli wola, mamy jakies 20 sekund zeby dotrzeć na nocnik.
Codziennie zdarzaja sie wpadki ale jest juz jakiś postęp. Za to z robieniem kupy tragedia; nie chce siadac na nocnik. Nic nie pomaga, jeszcze jak zrobi kupke w majtki to placze ze jest brudna itd. No nic. Bedziemy czekać.
Pieluchy zakladam jej na noc i gdy wychodzimy na spacer. W domu caly czas chodzi bez. Tak sie nauczyla, ze jak wracamy ze spaceru to wola zeby zdjąć pieluche
Z zabawnych słów mamy pidolki ( pomidory) patalole ( psy z psiego patrolu), potuty ( potwory).
Dzis mowi do lalki; Zuzia pac, patolol spi w moim lozku, albo; Zuzia wszedzie nie ma potutow
-
U nas z nocnikiem brak postępów. Raz już myślałam, że uda się z kupą, ale wylądowała na podłodze obok nocnika. Zbieram się w sobie żeby puścić go po domu z gołą pupą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 12:34
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami czyli sytuacja jak z naszej książeczki o Bolku:
https://zapodaj.net/887587e39b4c3.jpg.html
Jest też wersja z Basią dla dziewczynek ☺️
Ruda super, pokaż Alę? Za 🐞 była przebrana?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 12:45
malami.91 lubi tę wiadomość