Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda oj no to macie kumulację, niech szybko zdrowieje 😘 sorry za like.. chciał zacytować.. mòwisz, że szpital? Kurczę ja bym poczekała do jutra, tym bardziej, że już antybiotyk macie i on też jeśli miałby zadziałać to po 2/3dawce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 10:28
-
Ruda, ja myślę, że powinnaś podawać ibuprofenu na zmianę z paracetamolem co 4h, żeby jej ta temperatura tak nie skakała.
Tu cytat z bloga Pana Tabletki:
"Zachowujesz ciągłość dawek leku, nawet jak temperatura nie rośnie – jeśli dziecko ma wysoką i trudną do zbicia gorączkę – która spada po podaniu leku – to niezależnie czy temperatura po tych 4-6h zaczyna rośnie czy nie – to podajesz kolejną porcję leku. W innym przypadku może być bardzo trudno ponownie opanować gorączkę. Oczywiście najlepiej to konsultować z lekarzem i każdy przypadek infekcji i pacjenta może być inny…"
A Ty jak się czujesz? Mąż zdrowy? Może to covid...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 10:41
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Orientuje się się jak to jest z przesyłkami OLX? Jeśli wystawiłam coś i dałam tą opcję przesyłki OLX to ktoś ją opłaca kupując czy opłaca całe zamówienie? Czy za przedmiot opłaca mi przelewem a przesyłkę osobno płaci a ja nie będę musiała już płacić wysyłając?
-
bumbum wrote:Orientuje się się jak to jest z przesyłkami OLX? Jeśli wystawiłam coś i dałam tą opcję przesyłki OLX to ktoś ją opłaca kupując czy opłaca całe zamówienie? Czy za przedmiot opłaca mi przelewem a przesyłkę osobno płaci a ja nie będę musiała już płacić wysyłając?
Ruda no choroba ☹️ ja to wolałam przetrzymac siebie czy dzieci trochę w tym stanie okołogorączkowym ok 38 bo wtedy szybciej mi wychodziły z choroby. Tylko jakieś okłady na ile się dało. Zobaczysz co jutro lekarka powie. Oby rano.juz było lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 22:19
-
Ja właśnie muszę dzisiaj zadzwonić umówić małego na ten bilans dwulatka
Ruda super ze już lepiej, daj znać po teleporadzie.
I obyś Ty poczuła się lepiej bo zajmować się dzieckiem zle się czując to koszmar ...
Jaka piękna pogoda się zrobiła nic tylko spacerować 🥰 -
Ruda aaa myślałam, że mała czarna tak psoci, nic na tę Twoją gorączkę nie działa?
My po bilansie i młody oscyluje ok 90centyl (14,6kg/92cm). Jest dobrze. Zaskoczyl lekarkę gadulstwem swoim. Ma wadę zgryzu więc za kilka lat raczej czeka nas aparat.
Pogoda cudna. Na spacery i mycie okien 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 17:02
-
Mogłoby już zostać tak fajnie, wiosennie 🙂. Dzisiaj 3x na dwór wychodziliśmy.
Ruda, super, że Ala ma się lepiej.
Symbolica, fajnie, że bilans udany. A aparat, no cóż, na szczęście nie jest to wielki problem. U nas też chyba nie jest super pod tym względem, tak mi się wydaje. Swoją drogą możnaby się wybrać do dentysty, ale u nas to raczej nie jest możliwe na ten moment...chyba by dziecko uśpić trzeba 🙄. Fryzjerem musiałam zostać sama. Efekt hmm pozostawia wiele do życzenia 😂.
Czy Wasze dzieci też są takie wrażliwe? Ja już się pilnuję, żeby nie czytać jakichś smutnych bajek itd., bo Jaś bardzo to przeżywa. Wczoraj teściowa mu czytała 3 świnki i zaczął płakać jak wilk zdmuchnął śwince domek ze słomy... Albo widać, że robi mu się przykro, ma łzy w oczach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 20:09
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021