X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami tak z kwestią aparatu jestem pogodzona, zastanawiam się ile czasu wcześnie musialabym go zapisać na NFZ bo kilka lat się czeka... còrka z tego powodu prywatnie chodzi. Masz kolejny fach w ręku 😆 ja i còrę i męża podocinam na prosto (tyle potrafię) więc mlodemu tylko tył podcinałam i wiercił się okropnie wyszło więc krzywo... truuudno odrosną 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 20:09

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala jest bardzo czuła dziś jak sobie leżałam to przychodziła do mnie i mówiła "kocham Cię mamo wszystko będzie dobrze ❤️"
    Ja to nie mam co obcinać Ali 😂

malami.91 lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda pewnie to usłyszała wcześniej od Was.. super, że jest taka pełna empatii i takie długie piękne zdania buduje ♥️ Zdrowia dla Ciebie! Też dostałaś antybiotyk?

Bumbum jak tak Kornelka dziś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 20:26

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, pięknie 🙂. Ja jeszcze nie usłyszałam "kocham Cię" od Jasia, ale bardzo często przychodzi, przytula się i mówi "Moooja mama"🙂. Coraz bardziej się rozkręca z mową, więc może niedługo się doczekam. Dziś patrzy na dworze na parapet i mówi "o, piękny wrzos" albo kąpie się i mówi "farfocel pływa w wodzie". Coraz trudniejsze wyrazy się pojawiają 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 20:47

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka najczęściej wyznaje nam miłość przed snem :) raz na kilka dni powie, ze nas kocha, duzo sie przytula :)

tez bardzo przeżywa bajki. Kiedys z kopciuszkiem tak miala: smucila sie strasznie, ze dziewczynka nie ma butów ;)

O gadaniu to nawet nie mowie, obcym ludziom wszystko opowiada, podczas spaceru komentuje WSZYSTKO co widzi. Słodka jest :)

U nas tez jeszcze nie ma co obcinac :-D moze za kilka miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 21:13

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, dzięki że pytasz. Katar już się trochę zagęścił i przez to mniej kaszle. Gorączki nie ma więc jedynie inhalujemy i kropimy nasivin kids.
    Dzisiaj była pod opieką babci, której daaawno nie widziała i był straszny płacz, mało co upracowałam. Ale na koniec dnia już było dużo lepiej i śmiała się do babci.
    Moja jeszcze niestety mówi pojedyncze słowa i to niezbyt dużo. Zaczynam się niepokoić, kupiłam jej książeczki logopedyczne może coś pomogą. Za to uwielbia alfabet, umie przeczytać z 15 literek i nawet czasami mówi sobie po kolei od A do H (omijając G) ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica tak dostałam antybiotyk ale nie mogę go wykupić bo wczoraj nie działał system i nie dostałam kodu :(

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kod recepty juhuuu 😃

malami.91 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że mogę podawać Ali codziennie jogurt serek ? To zawsze jakaś flora bakteryjną a ona zażywa antybiotyk...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lekarz nie doradził dicoflor albo inny osłonowy? Zapytaj w aptece, na pewno doradzą

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, powinna brać probiotyk, ale tak ogólnie to może jeść jogurt codziennie. Czemu nie?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaje probiotyk ale pomyślałam że może dodatkowo naturalnie jej odbudowywać florę bakteryjną

• symbolica Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum zdrowia dla Kornelki. Nie przejmuj mocno się mową, ruszy z dnia na dzień, tak to zazwyczaj się odbywa. Oczywiście ćwiczyć jak najbardziej warto ☺️

Ruda czyli antybiotyk, lecz się lecz 😘
    Jak najbardziej możesz, codziennie jogurty podawać. Oczywista oczywistość ☺️

A ja się chyba strułam wczorajszym śledziem w śmietanie albo gdzieś mi siadł na żołądku bo od rana fatalnie się czułam. Teraz dochodzę do siebie i po południu dziś wyjdziemy a spacer jeśli szybko ogarniemy się.

Nie zgadnięcie co moje dziecko chce słuchać: Papa dance 1986r. Gdzie jest Ola Maj.. byłam na ich koncercie na rynku jak miałam z 12lat 😆 w każdym bądź razie raz puściłam mlodemu i bardzo mu się podoba.. zobaczcie - Was na świecie nie było jak się ludzie mieli 🙃 a dalej to już męskie granie, Daria Zawiałow..

https://youtu.be/wpkeqJg9TiQ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 11:46

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja uwielbia hulali po polu Majki Jeżowskiej. Jak włączamy muzykę i nie zaczyna się od tego to jest kręcenie głową :D
    Moja je często jogurty z racji tego że mleka nie pije za bardzo.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój prawie codziennie życzy sobie "totajl" (koktajl) taki na bazie jogurtu właśnie.

Dzisiaj od samego rana jest zabawa w chorego misia. Już mam dość 😂. Jak tylko tata skończy pracę to tata będzie chory i tak już od tygodnia albo dłużej 🤦🏼‍♀️. Lekarz mi rośnie normalnie 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 14:28

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum u nas "a ja wolę moją mamę" to hit ☺️

Malami ooo tak dzieci uwielbiają zabawę w lekarza, mòj jeszcze jej nie wykminił 😏 ale to wygodnie leżeć sobie a dziecko niech bada, bandażuje itd. Kochany ten Twòj Jasio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 15:08

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala tez lubi się bawić w lekarza:) teraz jakoś specjalnie nie jest zainteresowana a mogłaby...tak źle to się dawno nie czułam....leki zbijają gorączkę na 4h i znowu....

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, problem w tym, że mama nie może być chora. Tylko tata i różne pluszaki. Ja muszę badać razem z nim 🤦🏼‍♀️.

Ruda, coś naprawdę upierdliwego Was dopadło 😔. Wracaj szybko do zdrowia! 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 19:23

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami czyli ma w Tobie autorytet 👍😉 ja mam stan podgorączkowy i zatykający się nos (zakropiłam pierwszy raz i ulga), coś też jest nie teges, słabo się czuję i sama nie wiem. Zapachy wyczuwam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 20:17

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko szło i nie zauważyło ściany (od zawsze tam stoi). Wylewka nosem tak ze poszła krew z nosa. Kurtyna...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
‹‹ 1679 1680 1681 1682 1683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ