Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Symbolica zdrówka dla Ciebie i Ali
U nas z mowa tez słabo ale czekam cierpliwie. Ale Przytulas z niego okropny 😊
Ogólnie cały czas coś tam po swojemu mówi ale raczej pojedyncze konkretne słowa
Ja nie zauważyłam żeby jakiś reagował smutkiem na bajki 🤔 -
Jakie macie przejściowe kurteczki? Ja wczoraj jeszcze wcisnęłam Małą w tą co chodziła jesienią, ale rękawy trochę przykrótkie.
Moja reaguje płaczem na "ta Dorotka". Jak tylko gdzieś się napatoczy to lecę wyłączyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 08:26
-
Dzięki Paulina, dziś obudziłam się zdrowa,nie brałam nic wieczorem (tylko wczoraj rano węgiel i ibuprom na bòl głowy).
Ruda już ok ☺️ a Ty jak tam?
Papapatka no bywa i tak, biedna Zosia.
Mòj też ma piosenki.ktòrych nie lubi. Jacek ma kilka kurtek przejściowych - polarem, sztruksową, ciepłą bluzowatą i z neoprenu. Wczoraj przy ok 10*C miał tą ciepła bluzowatą a dziś polarek.
Wiecie jak Jacek liczy jeśli coś chce policzyć: " trzy, pięć, trzy, pięć, osiem" 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 10:54
-
Symbolica, liczenie Franka wyglada dokladnie tak samo w praktyce brzmi "Cipie cipie". Takze strach jak zaczyna oiczyc przy ludziach
U nas od wczoraj tez katar. Pol nocy placz. Ale to efekt zmoczonych w sobote butow bo wpakowal sie w kaluze a ja nie zauwazylam. Jak zdjelam to mozna bylo skarpety wycisnac.
W sobote ma byc tort i dzieci i sama teraz nie wiem. Zobaczymy jak bedzie jutro.
Wczoraj Alisia miala podcinane wedzidelko brr. A ta plama o ktorej Wam pisalam to dermatolog ma 2 opcje: wrodzone odbarwienie tylko zauwazylismy jak skora nabrala koloru albo bielactwo. Mamy obserwowac. Jak bedzie sie zmieniac to znaczy ze bielactwo.
Zdrowka dla Was! -
Monika skąd ja znam przemoczone skarpety... mimo gumiaków skarpetki i tak mokre bo woda oczywiście od gory się dostaje a teraz przez to roztopy takie głębokie kałuże wszędzie mokro, wczoraj 2 razy miał przemoczone spodnie do kolan... dzisiaj zaczęłam brać na przebranie buty i skarpetki 😅 zdziwił się jak dałam go do wózka jak już wracaliśmy do domu i zdjęłam buty i skarpetki żeby przebrać 😁
Oby katar szybko przeszedł
My mamy taka kurteczkę z polarkiem, był w niej wczoraj a dzisiaj taka cienka kurteczka bez polarka. Mamy jeszcze po siostrzeńcu taka pikowaną cienka i bawełniana parke 😊 jest tak slicznie aż nie chce się wracać ze spacerów do domu -
Pogoda super, my dziś dużo czasu spędziliśmy na dworze, ale głównie w ogródku, bo na spacer nie ma gdzie iść, wszędzie błoto po kolana, giga kałuże itp. Jaś to by tam latał, ale ja ze sporym brzuszkiem to potrzebuję stabilnego podłoża 😁.
Dziś wyciągnęłam taką cienką wiatrówkę, która wiosną była ciut przyduża, pod spód cienka bluza, ale musimy kupić coś nowego, no i buty koniecznie, bo dziś to już śmiesznie wyglądał w tych śniegowcach 🤦🏼♀️, a półbuty za małe.
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja wczoraj założyłam Jasiowi taką podszytą polarkiem, a jak siedzieliśmy w słońcu to w ogóle bez czapki. Ja wychodzę z założenia, że lepiej założyć za mało niż za dużo. Ale sama nie wiem jak bym postąpiła w przypadku choroby 🤔♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja rajstopki zakładam tez jak jest tak do około kiku stopni na plusie a powyżej już nie. Rano jak wyszliśmy było jeszcze troszkę chłodniej założyłam troszkę grubsze spodenki i cieniutenka czapeczkę bawełniana. Popołudniu byliśmy na spacerze od Ok 16 do 18 i miał tylko cieniutkie spodnie i czapeczkę z daszkiem mimo ze już Ok 18 było chłodniej ale ja tez wychodzę z założenia ze ważniejsze żeby dziecko nie było przegrzane. Ale w przypadku choroby sama nie wiem jak bym w sumie ubrała.
-
Monika ale już duża ta Wasza dzidzia, do wycałowania 🥰 i widzę że fanka Kubusia Puchatka jak Wero. Mam nową maskotkę Kubusia (z groszkiem w rączkach i nòzkach, takich już nie produkują) ktòry miał być zastępczy dla jej, z ktòrym spała (jak spała to gryzła mu nos).. i ten zastępczy został nietknięty. Mam też gdzieś jeszcze sukienkę jeansowa na ramiaczkach na ok roczek dla dziewczynki ( musiałabym strych przekopać żeby odnaleźć).. miała talerzyk Kubusiem i mnòstwo innych gadżetòw. ☺️
Paulina Monika urodziła w listopadzie więc łatwo policzyć 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 14:31