X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica zdrówka dla Ciebie i Ali

U nas z mowa tez słabo ale czekam cierpliwie. Ale Przytulas z niego okropny 😊

Ogólnie cały czas coś tam po swojemu mówi ale raczej pojedyncze konkretne słowa

Ja nie zauważyłam żeby jakiś reagował smutkiem na bajki 🤔

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie przejściowe kurteczki? Ja wczoraj jeszcze wcisnęłam Małą w tą co chodziła jesienią, ale rękawy trochę przykrótkie.
    Moja reaguje płaczem na "ta Dorotka". Jak tylko gdzieś się napatoczy to lecę wyłączyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 08:26

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy nowa kurteczkę na wiosnę :) dziś mąż z nią wyjdzie na spacer :D

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica jak się czujesz ?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paulina, dziś obudziłam się zdrowa,nie brałam nic wieczorem (tylko wczoraj rano węgiel i ibuprom na bòl głowy).

Ruda już ok ☺️ a Ty jak tam?

Papapatka no bywa i tak, biedna Zosia.

Mòj też ma piosenki.ktòrych nie lubi. Jacek ma kilka kurtek przejściowych - polarem, sztruksową, ciepłą bluzowatą i z neoprenu. Wczoraj przy ok 10*C miał tą ciepła bluzowatą a dziś polarek.

Wiecie jak Jacek liczy jeśli coś chce policzyć: " trzy, pięć, trzy, pięć, osiem" 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 10:54

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lepiej ale jestem mega osłabiona ...

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, liczenie Franka wyglada dokladnie tak samo :D w praktyce brzmi "Cipie cipie". Takze strach jak zaczyna oiczyc przy ludziach :D

U nas od wczoraj tez katar. Pol nocy placz. Ale to efekt zmoczonych w sobote butow bo wpakowal sie w kaluze a ja nie zauwazylam. Jak zdjelam to mozna bylo skarpety wycisnac.

W sobote ma byc tort i dzieci i sama teraz nie wiem. Zobaczymy jak bedzie jutro.

Wczoraj Alisia miala podcinane wedzidelko brr. A ta plama o ktorej Wam pisalam to dermatolog ma 2 opcje: wrodzone odbarwienie tylko zauwazylismy jak skora nabrala koloru albo bielactwo. Mamy obserwowac. Jak bedzie sie zmieniac to znaczy ze bielactwo.

Zdrowka dla Was!

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wrzuć zdjęcie Alusi ❤️

• symbolica Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda wczoraj tak miałam z tym nie osłabieniem ale zmusiłam się na spacer z młodym i còrą do parku. Zdrowia - dochodż do siebie szybko 😘

Monika czekamy na fotki ☺️ zdrowia dla Franka 😘😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 14:23

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika skąd ja znam przemoczone skarpety... mimo gumiaków skarpetki i tak mokre bo woda oczywiście od gory się dostaje a teraz przez to roztopy takie głębokie kałuże wszędzie mokro, wczoraj 2 razy miał przemoczone spodnie do kolan... dzisiaj zaczęłam brać na przebranie buty i skarpetki 😅 zdziwił się jak dałam go do wózka jak już wracaliśmy do domu i zdjęłam buty i skarpetki żeby przebrać 😁

Oby katar szybko przeszedł

My mamy taka kurteczkę z polarkiem, był w niej wczoraj a dzisiaj taka cienka kurteczka bez polarka. Mamy jeszcze po siostrzeńcu taka pikowaną cienka i bawełniana parke 😊 jest tak slicznie aż nie chce się wracać ze spacerów do domu

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda super, my dziś dużo czasu spędziliśmy na dworze, ale głównie w ogródku, bo na spacer nie ma gdzie iść, wszędzie błoto po kolana, giga kałuże itp. Jaś to by tam latał, ale ja ze sporym brzuszkiem to potrzebuję stabilnego podłoża 😁.

Dziś wyciągnęłam taką cienką wiatrówkę, która wiosną była ciut przyduża, pod spód cienka bluza, ale musimy kupić coś nowego, no i buty koniecznie, bo dziś to już śmiesznie wyglądał w tych śniegowcach 🤦🏼‍♀️, a półbuty za małe.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a zakładacie rajstopki czy same spodenki ? Ja dziś ubrałam Ali rajstopki i cienkie spodnie i się zastanawiałam czy nie za grubo

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ja tylko spodnie. U nas było 15stopni. Już jak jest tak koło 5 stopni to nie zakładam nic pod spodnie tylko dobieram odpowiednią grubość.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo, bez rajstopek, ale spodnie grubsze. Ale jak spodnie miałaś cienkie to z rajstopkami pewnie było ok :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z czapka ? Kurde nigdy nie wiem jak ja ubrać w taka pogodę tym bardziej teraz jak jest na antybiotyku

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj założyłam Jasiowi taką podszytą polarkiem, a jak siedzieliśmy w słońcu to w ogóle bez czapki. Ja wychodzę z założenia, że lepiej założyć za mało niż za dużo. Ale sama nie wiem jak bym postąpiła w przypadku choroby 🤔

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2afc5c5db914.jpg

A oto i ona :)

malami.91, ruda90, symbolica, artemida27 lubią tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rajstopki zakładam tez jak jest tak do około kiku stopni na plusie a powyżej już nie. Rano jak wyszliśmy było jeszcze troszkę chłodniej założyłam troszkę grubsze spodenki i cieniutenka czapeczkę bawełniana. Popołudniu byliśmy na spacerze od Ok 16 do 18 i miał tylko cieniutkie spodnie i czapeczkę z daszkiem mimo ze już Ok 18 było chłodniej ale ja tez wychodzę z założenia ze ważniejsze żeby dziecko nie było przegrzane. Ale w przypadku choroby sama nie wiem jak bym w sumie ubrała.

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mała ślicznotka 😊 przypomnij mi ile już ma?

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ale już duża ta Wasza dzidzia, do wycałowania 🥰 i widzę że fanka Kubusia Puchatka jak Wero. Mam nową maskotkę Kubusia (z groszkiem w rączkach i nòzkach, takich już nie produkują) ktòry miał być zastępczy dla jej, z ktòrym spała (jak spała to gryzła mu nos).. i ten zastępczy został nietknięty. Mam też gdzieś jeszcze sukienkę jeansowa na ramiaczkach na ok roczek dla dziewczynki ( musiałabym strych przekopać żeby odnaleźć).. miała talerzyk Kubusiem i mnòstwo innych gadżetòw. ☺️

Paulina Monika urodziła w listopadzie więc łatwo policzyć 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 14:31

da8300b52b.png
‹‹ 1680 1681 1682 1683 1684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ