X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica zdrówka dla Ciebie i Ali

U nas z mowa tez słabo ale czekam cierpliwie. Ale Przytulas z niego okropny 😊

Ogólnie cały czas coś tam po swojemu mówi ale raczej pojedyncze konkretne słowa

Ja nie zauważyłam żeby jakiś reagował smutkiem na bajki 🤔

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie przejściowe kurteczki? Ja wczoraj jeszcze wcisnęłam Małą w tą co chodziła jesienią, ale rękawy trochę przykrótkie.
    Moja reaguje płaczem na "ta Dorotka". Jak tylko gdzieś się napatoczy to lecę wyłączyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 08:26

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy nowa kurteczkę na wiosnę :) dziś mąż z nią wyjdzie na spacer :D

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica jak się czujesz ?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paulina, dziś obudziłam się zdrowa,nie brałam nic wieczorem (tylko wczoraj rano węgiel i ibuprom na bòl głowy).

Ruda już ok ☺️ a Ty jak tam?

Papapatka no bywa i tak, biedna Zosia.

Mòj też ma piosenki.ktòrych nie lubi. Jacek ma kilka kurtek przejściowych - polarem, sztruksową, ciepłą bluzowatą i z neoprenu. Wczoraj przy ok 10*C miał tą ciepła bluzowatą a dziś polarek.

Wiecie jak Jacek liczy jeśli coś chce policzyć: " trzy, pięć, trzy, pięć, osiem" 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 10:54

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lepiej ale jestem mega osłabiona ...

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, liczenie Franka wyglada dokladnie tak samo :D w praktyce brzmi "Cipie cipie". Takze strach jak zaczyna oiczyc przy ludziach :D

U nas od wczoraj tez katar. Pol nocy placz. Ale to efekt zmoczonych w sobote butow bo wpakowal sie w kaluze a ja nie zauwazylam. Jak zdjelam to mozna bylo skarpety wycisnac.

W sobote ma byc tort i dzieci i sama teraz nie wiem. Zobaczymy jak bedzie jutro.

Wczoraj Alisia miala podcinane wedzidelko brr. A ta plama o ktorej Wam pisalam to dermatolog ma 2 opcje: wrodzone odbarwienie tylko zauwazylismy jak skora nabrala koloru albo bielactwo. Mamy obserwowac. Jak bedzie sie zmieniac to znaczy ze bielactwo.

Zdrowka dla Was!

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wrzuć zdjęcie Alusi ❤️

• symbolica Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda wczoraj tak miałam z tym nie osłabieniem ale zmusiłam się na spacer z młodym i còrą do parku. Zdrowia - dochodż do siebie szybko 😘

Monika czekamy na fotki ☺️ zdrowia dla Franka 😘😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 14:23

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika skąd ja znam przemoczone skarpety... mimo gumiaków skarpetki i tak mokre bo woda oczywiście od gory się dostaje a teraz przez to roztopy takie głębokie kałuże wszędzie mokro, wczoraj 2 razy miał przemoczone spodnie do kolan... dzisiaj zaczęłam brać na przebranie buty i skarpetki 😅 zdziwił się jak dałam go do wózka jak już wracaliśmy do domu i zdjęłam buty i skarpetki żeby przebrać 😁

Oby katar szybko przeszedł

My mamy taka kurteczkę z polarkiem, był w niej wczoraj a dzisiaj taka cienka kurteczka bez polarka. Mamy jeszcze po siostrzeńcu taka pikowaną cienka i bawełniana parke 😊 jest tak slicznie aż nie chce się wracać ze spacerów do domu

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda super, my dziś dużo czasu spędziliśmy na dworze, ale głównie w ogródku, bo na spacer nie ma gdzie iść, wszędzie błoto po kolana, giga kałuże itp. Jaś to by tam latał, ale ja ze sporym brzuszkiem to potrzebuję stabilnego podłoża 😁.

Dziś wyciągnęłam taką cienką wiatrówkę, która wiosną była ciut przyduża, pod spód cienka bluza, ale musimy kupić coś nowego, no i buty koniecznie, bo dziś to już śmiesznie wyglądał w tych śniegowcach 🤦🏼‍♀️, a półbuty za małe.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a zakładacie rajstopki czy same spodenki ? Ja dziś ubrałam Ali rajstopki i cienkie spodnie i się zastanawiałam czy nie za grubo

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ja tylko spodnie. U nas było 15stopni. Już jak jest tak koło 5 stopni to nie zakładam nic pod spodnie tylko dobieram odpowiednią grubość.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo, bez rajstopek, ale spodnie grubsze. Ale jak spodnie miałaś cienkie to z rajstopkami pewnie było ok :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z czapka ? Kurde nigdy nie wiem jak ja ubrać w taka pogodę tym bardziej teraz jak jest na antybiotyku

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj założyłam Jasiowi taką podszytą polarkiem, a jak siedzieliśmy w słońcu to w ogóle bez czapki. Ja wychodzę z założenia, że lepiej założyć za mało niż za dużo. Ale sama nie wiem jak bym postąpiła w przypadku choroby 🤔

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2afc5c5db914.jpg

A oto i ona :)

malami.91, ruda90, symbolica, artemida27 lubią tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rajstopki zakładam tez jak jest tak do około kiku stopni na plusie a powyżej już nie. Rano jak wyszliśmy było jeszcze troszkę chłodniej założyłam troszkę grubsze spodenki i cieniutenka czapeczkę bawełniana. Popołudniu byliśmy na spacerze od Ok 16 do 18 i miał tylko cieniutkie spodnie i czapeczkę z daszkiem mimo ze już Ok 18 było chłodniej ale ja tez wychodzę z założenia ze ważniejsze żeby dziecko nie było przegrzane. Ale w przypadku choroby sama nie wiem jak bym w sumie ubrała.

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mała ślicznotka 😊 przypomnij mi ile już ma?

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ale już duża ta Wasza dzidzia, do wycałowania 🥰 i widzę że fanka Kubusia Puchatka jak Wero. Mam nową maskotkę Kubusia (z groszkiem w rączkach i nòzkach, takich już nie produkują) ktòry miał być zastępczy dla jej, z ktòrym spała (jak spała to gryzła mu nos).. i ten zastępczy został nietknięty. Mam też gdzieś jeszcze sukienkę jeansowa na ramiaczkach na ok roczek dla dziewczynki ( musiałabym strych przekopać żeby odnaleźć).. miała talerzyk Kubusiem i mnòstwo innych gadżetòw. ☺️

Paulina Monika urodziła w listopadzie więc łatwo policzyć 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 14:31

da8300b52b.png
‹‹ 1680 1681 1682 1683 1684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ