Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
A calkiem w porzadku. Jak sie trafi egzemplarz bez kolki i wiekszych problemow zdrowotnych to na prawde jest ok. Wiaadomo wieczorem jest zmeczenie ale jest na prawde dobrze. Juz 3 miesiace minely nie wiadomo kiedy.
A Franek na szczescie bardzo pozytywnie. Mowi na nia Bobi (sam wymyslil zdrobnienie od bobo). Jak spi w innym pokoju i ja przyniose to cie cieszy i wola ooooo bobiii.
Pomaga mezowi ja kapac. Myje jej brzuch. Ostatnio maz go zapytal "gdzie Alicja ma siurdaka?". Franek patrzy i mowi ze nie ma. I po chwili pokazuje i wola szczesliwy "ooooo tu jest!". Maz trzymal Ale za kark/glowe i zza ucha wystawal meza palecWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 15:33
malami.91 lubi tę wiadomość
-
A no właśnie, byleby małe było bezproblemowe to jakoś się przeżyje 😁.
Ruda, z dziewczyn, które jeszcze się tutaj udzielają to zdaje się, że tylko Monika i Symbolica mają więcej niż jedno dziecko. I to dla kontrastu jedna z małą a druga ze sporą różnicą wieku 😉.
Btw. Lutyska, Baranosia, zaglądacie czasem? Wieki się nie odzywałyście.
Mnie się wydaje, że każda różnica wieku między dziećmi ma swoje plusy i minusy. Chyba nie ma złotego środka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 20:41
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Małami, i Wy tez dacie sobie swietnie rade Nie spostrzezesz sie a Wasza coreczka tez bedzie miala 3 mies.
Jestem tego samego zdania co Ty. Jak to mowia sa plusy dodatnie i plusy ujemne kazdej sytuacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 21:10
-
Ruda bo 8 lat to to jest dużo.. 😉 między mną a moim bratem jest 1,5r. ròżnicy. Klòcilismy się w dzieciństwie niesamowicie. 🤭 Czasem to los za nas decyduje a nie my kiedy to następne się pojawi.. moja còra była taka super że jak miała ok2lata to już chciałam następne ale mąż nie chciał jeszcze.. kiedy skończyła 5 lat stwierdziliśmy, że ok staramy się.. ale w drugim cyklu ciąża pozamaciczna, usunięcie jajowodu.. historia podobna do tej jak u Artemidy, tyle że po ok.dwòch latach starań, w tym przepychaniu jajowodu sola fizjo. (Sonohsg ktòre było ok) poddałam się. I wyszło jak wyszło-niespodzianka- ròznica duża bo 10,5r.
U Was to pewnie kròtko potrwa, trzeba się pozytywni nastawiać. 🙂
Widzę plusy tej ròznicy wieku, ale też nie obaraczam Wero opieką nad nim bo ona ma swoje życie. Przychodzi do niego kiedy jej pasuje i przepadają za sobą.
Malami dużo to kwestia charakteru,masz rację, że nie ma reguły jak to.w przyszłości będzie wyglądało.. znam bliźniakòw tak innych, tak skonfliktowanych, tak zazdrosnych o sukcesy drugiego, że głowa mała 🤐 nawet z tych medialnych przykładòw można by było wymieniać np. bliźniacy Kurscy, siostry Pawłowicz, jacyś tam pięściarze ( też bliźniacy)..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 21:49
-
U nas chyba bedzie ciężko..
Dużo zmian ostatnio, nie wiem jak Agatka na to zareaguje.
3 dni temu dostaliśmy klucze i ogarniamy przeprowadzkę. Na poczatku mowila, ze zostaje w starym domu i ona nigdzie nie pojdzie.
Zaangażowalismy ja troche, wybierala farby, nowe łóżko, dywan do swojego pokoju i juz jest ok Zaczyna jej sie podobac nowy dom. Dzis zamowilam jej piaskownice i juz sie doczekać nie moze az bedziemy sie bawić
O siostrze przestaliśmy mówić. Wie, ze u mamy w brzuchu jest Ala. Na jakieś sugestie, ze bedzie mieć siostre, beda sie razem bawic itd. reaguje niechęcią. Ala nie bedzie z nami mieszkac, jestem tylko jej mama, ona chce sie bawić tylko ze mna i mężem, nie możemy nic kupować dla Ali.
Od zawsze bylo tak, ze ciezko reagowala na zmiany, troche sie martwie jak to bedzie po porodzie.. -
o kurcze Artemida, bardzo swiadoma dziewczynka. Nie dziwie Ci sie ze sie stresujesz. Macie jeszcze chwile czasu przed porodem zeby sie orzyzwyczaila do nowego miejsca. staraj sie nie szarzowac ze sprzataniem. Wiem ze latwo mowic. Tez sie przeprowadzalam 17 dni przed urodzeniem Ali.
A Agatka predzej czy pozniej przyzwyczai sie do siostry i zapomni ze byla kiedys sama. W tym wieku chyba dzieci jeszcze nie zapamietuja (w tym sensie ze doroaly czlowiek pamieta od ok. 3 roku. Licze ze jeszcze Was pozytywnie zaskoczy. -
Dzięki.
Trochę moj stan mnie blokuje, brzuch mam juz jak w 8 miesiacu, często pojawiają sie skurcze i lekarz kazał mi więcej odpoczywać
Tez nam sie wydaje, ze jak juz Ala bedzie z nami to Agatka szybko sie przyzwyczai do nowej sytuacji, nowej roli. Jest mala, sama nie rozumie jeszcze co to wszystko znaczy, reaguje niechęcią.
Też caly czas sie zmienia, od kilku dni przestala mówić o sobie dzidzi a mowi JA. Ja chce, to moje, jestem Agatka.
-
Artemida, właśnie miałam napisać, że dzieci się zmieniają. W maju może być zupełnie inaczej.
Fakt, że zmiany lepiej dawkować, no ale nie zawsze jesteśmy w stanie to zrobić.
Jaś później zaczął mówić to od razu wystartował z "Ja chcę". Teraz ciągle czegoś chce 😁.
Stosunek do "bobo" ma przeważnie pozytywny, chociaż mówi, że bobo będzie spać z tatą, w samochodzie siedzieć koło taty itp. Mama jest zarezerwowana dla niego.
Jakoś to będzie, przyzwyczają się 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 09:26
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja wieku nastoletnim powiedzmy 12+ bardzo lubiłam i opiekowałam.się dziećmi sasiadòw, ale robiłam to pw w wakacje i oczywiście za darmo. Połowa moich koleżanek z blokòw robiła to samo i razem szliśmy na spacer, plac zabaw czy do Kościoła do salek.. dziewczyny są inne. Chłopaki czym innym żyją..
-
Artemida spokojnie na pewno wsyztsko się ulozy i Agatka przyzwyczai się do siostrzyczki jak już pojawi się na świecie.
Ja w dzieciństwie miałam lepszy kontakt z bratem 5lat młodszym niż z siostra 3 kat starsza i to z bratem miałam wspólny pokój do momentu wyprowadzki siostry z domu.
Ja tez uważam ze zawsze są plusy i minusy każdej różnicy wieku. My chcemy mieć drugie dziecko ale jeszcze nie teraz 😊 może za 1-2 lata pomyślimy. Narazie jesteśmy w takim momencie życia ze to nie czas.
Dziewczyny jakie plany na wakacje? -
Zgadzam się, że wszystko się ułoży.. nie martwić się na zapas, przygotować jakieś wkupne od młodszej dla starszej 😉
Wakacje ja planuję gdzieś w okolicy Energylandii z młodym co by jego bon wakacyjny wydać. Kupione mamy dwa bilety normalne ( była promocja -20% na prezentowe całosezonowe) a ulgowe za 1zł z racji urodzin Wero i młody ktòry ma poniżej 3lat).. bon więc spienienzymy mam nadzieję , muszę o dzwonić podane tam placòwki gdzie bon respektują, do noclegòw dwòch-trzech. Weronika jedzie na wymarzony obòz taneczno akrobatyczny z jakąś inflaucerką-youtuberką Marysią, jeśli nic się nie zmieni i też 2,5tys. pòjdzie. W tamtym roku nigdzie nie była a z naszych zajęć nic nie organizują znowu, więc niech ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 14:16