X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda gratulacje - pierwsze koty za płoty 👍. U mnie czasami uda się z kupa a czasami nie.. to samo z sikami. Kwestia wysadzenia go w odpowiednim momencie, bo rzadko kiedy sygnalizuje sam.. a często też po fakcie do tego.

Papatka super pomysł z tą plasteliną ☺️ kwestia czasu i się uda. Pokaż jej tego flaminga: https://youtu.be/6ExOX0bTgWo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 16:29

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza kupa do nocnika kolejna w pampersa mąż nie zdążył 😂

• symbolica Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda u nas to samo po południu.. zawołał jak już w pieluszce przeszkadzała. Niestety wczoraj nie zawołał i pupę mu obszczypało i tłumaczę, że jak będzie robił do nocnika to nie będzie pupa bolała.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala też ostatnio była odparzona bo zrobiła kleksa i nie powiedziała...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Jasia to nocnik parzy, kupa w pampersie jest ok. Będę mieć dwoje dzieci w pieluchach, a co tam 😉.

Wyszły mu w końcu piątki górne, które już z pół roku dawały o sobie znać. Jeszcze tylko dolne i mamy komplet.

Gaduła na maxa. Mówi wszystko dosłownie.

Rzadko się odzywam ostatnio, ale mam trudny okres w życiu. Może kiedyś Wam opowiem jak sytuacja się ustabilizuje.

Pozdrawiam!

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami trzymam kciuki żeby się ustabilizowało bo niebawem maleństwo dołączy. Trzymaj się Kochana!

Mòj ok 45letni sąsiad pod respiratorem leży od świąt jakoś. A jego żonę dziś karetka zabrała bo saturacja też jakaś mniejsza niż powinna być.. tròjka dzieci została sama w domu, najstarszy dorosły a najmłodszy 11lat.. masakra.

I Powiem Wam że wszystkie ciotki ktòre twierdziły że się szczepić nie będą są już po pierwszej dawce więc rzeczywiście szczepienia nabrały tempa.

Moje starsze dziecko wpadło w jakąś czarna rozpacz z powodu tej sytuacji pandemicznej i tego, że nie ma kontaktu z ròwiesnikami. Przekonuję ją, że to wszystko minie, namawiam żeby w sobotę umòwiła się z koleżanką, poszły pojeździć na desce, rowerze, hulajnodze etc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 23:05

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi, trzymam kciuki za sytuację, na pewno wkrótce wszystko się ułoży.
    Symbolica, właśnie dzisiaj o tym myślałam, że jeszcze nasze brzdące to aż tak nie odczuwają, ale starsze dzieci na pewno. Rozwój wśród rówieśników jest bardzo ważny... Oby wkrótce sytuacja się polepszyła...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami trzymam kciuki żeby się ułożyło tak jak tego pragniesz :) głowa do góry...

Niestety dzieci odczuwają izolacje społeczną...nie wyobrażam sobie tego na dłuższą metę...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami- przytulam i kciuki.

Symbolica, przykro mi ☹️... my dorośli mamy dosyć życia na „pół gwizdka”, rozgrywają się dramaty w domach, szpitalach...
    ja osobiście nie wstydzę się tego, bardzo złe działa na mnie pandemia, bardzo. Zwłaszcza psychicznie jakiś strach i lek odczuwam o bliskich wręcz paraliżujący.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też najgorzej psychicznie przeszłam covida, miałam codziennie koszmary przez 2 tygodnie, zdarzało się że sztywnial mi kark (lekarz stwierdził że ze stresu). Kiedy najbliżsi chorują, a ty czytasz o zgonach i zapchanych szpitalach... rzuca się na psyche

• symbolica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka dzięki, no wszyscy jedziemy na tym samym wòzku.. ja żyję w myśl: co ma być to będzie, odsuwam złe myśli. Trzymaj się ciepło i oby było lepiej.

Bumbum nie wiedziałam, że tak ciężko to odczułaś 😔 trzymaj się! Covid niestety może robić takie spustoszenie w organiźmie, oby nigdy nie wròciło.

P.s. sąsiad już "tylko" pod tlenem, wyszedł spod respiratora! jego żona też pod tlenem, ale od początku. Tyle dobrego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 09:53

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama pandemii jakoś bardzo nie odczuwam. Cały czas chodzę do pracy (nie mam możliwości pracy zdalnej) Ala w żłobku.
    Ale znam sytuację gdzie dzieciaki bardzo źle znoszą naukę zdalna...córka koleżanki wpadła w anoreksję...kiedy to wszystko wróci do normy ?:(

• symbolica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mojej koleżanki syn na odwròt ma - je co godzinę i tyje przez to.. tu masz wczorajszy webinar na temat, może podrzucisz koleżance: https://www.facebook.com/UniwersytetDzieci/videos/252394056518981/

Weronika mi schudła też ostatnio bo mniej je i ćwiczy.. stara się żeby wszystko było zdrowe co je - ale je.. to w sumie dobrze, ale przesada w każdą stronę jest niebezpieczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 10:56

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica uważaj u mojej koleżanki zaczęło się dokładnie tak samo...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami trzymaj się i oby wszystko ułożyło się po Twojej myśli

Ruda gratulacje dla Ali 😊

Ja jakoś przywykłam trochę do tej sytuacji chodź lockdowny oznaczają u mnie przerwy w pracy męża i to bardzo kiepsko dla nas .... nauczyłam się byś ostrożna Maksiu tez kojarzy dezynfekcje rak i jak tylko widzi dystrybutor do dezynfekcji go raczki podstawia. Mam nadzieje ze niedługo to się skończy

My przygodę z nockiem zaczniemy latem

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda czuwamy, czuwamy.. młoda je tylko np. zrezygnowała z słodyczy sklepowych, ciastem nie pogardzi takim domowym.

U mnie lockdowny na razie wiążą się ze slęczacą przed kompem còrką i od czasu do czasu dołami.. mąż pracuje tak jak wcześniej w biurze i nie zanosi się na zmiany choć co rusz ktoś ma covid z innych biur.. zresztą miejsce w domu miałby ciche do pracy gdyby przyszło mu tak pracować, pokojòw jest dość.

Paulina w domu dezynfekujecie ręce?

Wczoraj zmarł na covid polski aktor w moim wieku - 38lat.. ☹️ facet szczupły, w sile wieku, nikt nie może być pewny jak go ta gadzina potraktuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 16:09

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście psychicznie u mnie wszystko wróciło do normy. Tata wyzdrowiał a w pracy awans i spory dodatek. Co prawda na rok, ale i tak mega się cieszę ;)

symbolica lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum gratulacje awansu :) u nas niestety premie i podwyżki zawieszone :( :( :(

bumbum lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum gratulacje :)

Symbolica nie w domu :) jak wychodzimy do sklepu to o wyjściu zawsze dezynfekujemy czy po zabawke na placu zabaw, albo przed każdym posiłkiem poza domem 😊 zawsze mam przy sobie spray do dezynfekcji i Maksiu już traktuje to jako stały element ;)

Ale dzisiaj jest pięknie i cieplutko 🥰

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też super pogoda, niestety od jutra lipa znowu

‹‹ 1703 1704 1705 1706 1707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ