X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda gratulacje - pierwsze koty za płoty 👍. U mnie czasami uda się z kupa a czasami nie.. to samo z sikami. Kwestia wysadzenia go w odpowiednim momencie, bo rzadko kiedy sygnalizuje sam.. a często też po fakcie do tego.

Papatka super pomysł z tą plasteliną ☺️ kwestia czasu i się uda. Pokaż jej tego flaminga: https://youtu.be/6ExOX0bTgWo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 16:29

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza kupa do nocnika kolejna w pampersa mąż nie zdążył 😂

• symbolica Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda u nas to samo po południu.. zawołał jak już w pieluszce przeszkadzała. Niestety wczoraj nie zawołał i pupę mu obszczypało i tłumaczę, że jak będzie robił do nocnika to nie będzie pupa bolała.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala też ostatnio była odparzona bo zrobiła kleksa i nie powiedziała...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Jasia to nocnik parzy, kupa w pampersie jest ok. Będę mieć dwoje dzieci w pieluchach, a co tam 😉.

Wyszły mu w końcu piątki górne, które już z pół roku dawały o sobie znać. Jeszcze tylko dolne i mamy komplet.

Gaduła na maxa. Mówi wszystko dosłownie.

Rzadko się odzywam ostatnio, ale mam trudny okres w życiu. Może kiedyś Wam opowiem jak sytuacja się ustabilizuje.

Pozdrawiam!

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami trzymam kciuki żeby się ustabilizowało bo niebawem maleństwo dołączy. Trzymaj się Kochana!

Mòj ok 45letni sąsiad pod respiratorem leży od świąt jakoś. A jego żonę dziś karetka zabrała bo saturacja też jakaś mniejsza niż powinna być.. tròjka dzieci została sama w domu, najstarszy dorosły a najmłodszy 11lat.. masakra.

I Powiem Wam że wszystkie ciotki ktòre twierdziły że się szczepić nie będą są już po pierwszej dawce więc rzeczywiście szczepienia nabrały tempa.

Moje starsze dziecko wpadło w jakąś czarna rozpacz z powodu tej sytuacji pandemicznej i tego, że nie ma kontaktu z ròwiesnikami. Przekonuję ją, że to wszystko minie, namawiam żeby w sobotę umòwiła się z koleżanką, poszły pojeździć na desce, rowerze, hulajnodze etc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 23:05

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi, trzymam kciuki za sytuację, na pewno wkrótce wszystko się ułoży.
    Symbolica, właśnie dzisiaj o tym myślałam, że jeszcze nasze brzdące to aż tak nie odczuwają, ale starsze dzieci na pewno. Rozwój wśród rówieśników jest bardzo ważny... Oby wkrótce sytuacja się polepszyła...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami trzymam kciuki żeby się ułożyło tak jak tego pragniesz :) głowa do góry...

Niestety dzieci odczuwają izolacje społeczną...nie wyobrażam sobie tego na dłuższą metę...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami- przytulam i kciuki.

Symbolica, przykro mi ☹️... my dorośli mamy dosyć życia na „pół gwizdka”, rozgrywają się dramaty w domach, szpitalach...
    ja osobiście nie wstydzę się tego, bardzo złe działa na mnie pandemia, bardzo. Zwłaszcza psychicznie jakiś strach i lek odczuwam o bliskich wręcz paraliżujący.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też najgorzej psychicznie przeszłam covida, miałam codziennie koszmary przez 2 tygodnie, zdarzało się że sztywnial mi kark (lekarz stwierdził że ze stresu). Kiedy najbliżsi chorują, a ty czytasz o zgonach i zapchanych szpitalach... rzuca się na psyche

• symbolica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka dzięki, no wszyscy jedziemy na tym samym wòzku.. ja żyję w myśl: co ma być to będzie, odsuwam złe myśli. Trzymaj się ciepło i oby było lepiej.

Bumbum nie wiedziałam, że tak ciężko to odczułaś 😔 trzymaj się! Covid niestety może robić takie spustoszenie w organiźmie, oby nigdy nie wròciło.

P.s. sąsiad już "tylko" pod tlenem, wyszedł spod respiratora! jego żona też pod tlenem, ale od początku. Tyle dobrego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 09:53

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama pandemii jakoś bardzo nie odczuwam. Cały czas chodzę do pracy (nie mam możliwości pracy zdalnej) Ala w żłobku.
    Ale znam sytuację gdzie dzieciaki bardzo źle znoszą naukę zdalna...córka koleżanki wpadła w anoreksję...kiedy to wszystko wróci do normy ?:(

• symbolica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mojej koleżanki syn na odwròt ma - je co godzinę i tyje przez to.. tu masz wczorajszy webinar na temat, może podrzucisz koleżance: https://www.facebook.com/UniwersytetDzieci/videos/252394056518981/

Weronika mi schudła też ostatnio bo mniej je i ćwiczy.. stara się żeby wszystko było zdrowe co je - ale je.. to w sumie dobrze, ale przesada w każdą stronę jest niebezpieczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 10:56

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica uważaj u mojej koleżanki zaczęło się dokładnie tak samo...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami trzymaj się i oby wszystko ułożyło się po Twojej myśli

Ruda gratulacje dla Ali 😊

Ja jakoś przywykłam trochę do tej sytuacji chodź lockdowny oznaczają u mnie przerwy w pracy męża i to bardzo kiepsko dla nas .... nauczyłam się byś ostrożna Maksiu tez kojarzy dezynfekcje rak i jak tylko widzi dystrybutor do dezynfekcji go raczki podstawia. Mam nadzieje ze niedługo to się skończy

My przygodę z nockiem zaczniemy latem

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda czuwamy, czuwamy.. młoda je tylko np. zrezygnowała z słodyczy sklepowych, ciastem nie pogardzi takim domowym.

U mnie lockdowny na razie wiążą się ze slęczacą przed kompem còrką i od czasu do czasu dołami.. mąż pracuje tak jak wcześniej w biurze i nie zanosi się na zmiany choć co rusz ktoś ma covid z innych biur.. zresztą miejsce w domu miałby ciche do pracy gdyby przyszło mu tak pracować, pokojòw jest dość.

Paulina w domu dezynfekujecie ręce?

Wczoraj zmarł na covid polski aktor w moim wieku - 38lat.. ☹️ facet szczupły, w sile wieku, nikt nie może być pewny jak go ta gadzina potraktuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 16:09

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście psychicznie u mnie wszystko wróciło do normy. Tata wyzdrowiał a w pracy awans i spory dodatek. Co prawda na rok, ale i tak mega się cieszę ;)

symbolica lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum gratulacje awansu :) u nas niestety premie i podwyżki zawieszone :( :( :(

bumbum lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum gratulacje :)

Symbolica nie w domu :) jak wychodzimy do sklepu to o wyjściu zawsze dezynfekujemy czy po zabawke na placu zabaw, albo przed każdym posiłkiem poza domem 😊 zawsze mam przy sobie spray do dezynfekcji i Maksiu już traktuje to jako stały element ;)

Ale dzisiaj jest pięknie i cieplutko 🥰

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też super pogoda, niestety od jutra lipa znowu

‹‹ 1703 1704 1705 1706 1707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ