X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomnialam powiedziec w czym teraz Franek jezdzi te ostatnie 5 min spaceru. w skorzanej spacerowce w ktorej ja jezdzilam ponad 30 lat temu. A przede mna moja starsza siostra. Moja mama wygmerala takie cudo na strychu. Musze znalezc cos nowego zanim sasiedzi zrobia jakas zrzutke dla biednego dziecka hehe

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy spacerówkę muvvoo (chyba tak się pisze). Rok temu ja wylicytowałam w zbiórce na chłopca z SMA. Jestem w niej ZAKOCHANA 🥰😍... dosyć lekka poręczna No ideał. Mam tez mclareen ale wylądował w piwnicy. Czeka może na jakaś podróż samolotem, bo nie widzę innego zastosowania w chwili obecnej. Mieszkam w mieście a mclarenem bym chyba ze 4 gleby zaliczyła przez te nierówności w chodniku idąc tylko do piekarni.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o te muvoo wygladaja fajnie. Patrzylam na olx uzywki ale ludzie wystawiaja po 1300. Moze cos mi sie trafi w lepszej cenie. Musze dokladniej poszperac. Wlasnie chcialabym z normalnymi kolami. Nie tymi malutkimi podwojnymi. U nas tez wertepy :D

• symbolica Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie chwalę tę ostatnią co kupiłam czyli Babyhome Vida. Do 25kg i ma dobrą amortyzację pomimo małych kòlek. A prowadzi się bajkowo, dwoma palcami mogę popychać 🙂 . Można też używany wyhaczyć na olx. Tych nòwek tanich już nie ma.. rozejrzyj się w okolicy może ktoś chce coś sprzedać na pompowanych kołach. Jestem.pewna że coś wybaczysz fajnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 11:11

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala już ani myśli wsiąść do spacerówki 🤭 jedynie trasa żłobek dom jest akceptowalna. My mamy Anex ale nie polecam...
    Pogoda pod psem a już było tak pięknie...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jak po południu? - bo na Śląsku znowu cudnie, tylko temperatura dużo niższa niż wczoraj.

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spacerówkę tez mamy anex jak Ruda ale my w sumie jesteśmy zadowoleni :) szybko składam do samochodu rozkładam, Maksiu lubi chyba w nim jeździć oczywiście większość czasu biega czy jeździ na rowerku ale rano najpierw jest etap załatwiania i siedzi grzecznie. Popołudniu tez czasami jest w wozku jak akurat jest potrzeba.

U nas rano było chłodno i pochmurnie a jak wracaliśmy ze spaceru wyszło słoneczko i zrobiło się przyjemnie chodź chłodniej już przez ostatnich kilka dni 😊

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica wypogodziło się ale jest chłodno...ale jest bardzo mokro prawie jak mokradła 😂 Ala biega w kaloszach a ja w adidasach 😂

• symbolica Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to u mnie sucho znowu i też chłodno.. adidaski i biegał młody i chodził na swoim rowerze biegowym. Kaloszki są ok na mokradła.
    Zamòwiłam też młodemu kalosze ale już z Demar nie chcę bo bardzo ciasne i ciężko się wkładały - Jacek ma wysokie podbicie.. teraz wzięłam większe Lemigo, są też szersze. Piszę bo może ktoś też ma z tym podbiciem problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 19:23

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja po wizycie u endokrynologa.
    Ogólnie taki wynik glukozy (brak wzrostu) świadczy o szybkim wychwytywaniu cukru przez orgazmem i od razu jego odkładaniem. Ja mam problemy z waga, a Ty...? Wazę za dużo.
    Co do zaleceń: dieta o niskim IG. Jeżeli będzie nadal brak spadku to ponowna konsultacja i jakieś leczenie farmakologiczne.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w druga strone. Cale zycie 50kg. W ciazy tylam po 19 kg i po 2 miesiacach po porodzie samo wraca do 50.

A leczenie mialoby pomoc radzic sobie z waga? Jak sie nastawiasz do diety "dla cukrzykow"? Myslisz, zeby sprobowac?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek już jestem umówiona do dietetyka/diabetologa. Dobra dieta ma spowodować brak skoków cukru czyli tez lepsze samopoczucie (brak ospałości po jedzeniu). I jedzenie co 4 h.
    Chce spróbować, mam nadbagażu ok 20 kg i jak się pilnuje z jedzeniem to waga stoi a jak spbie pofolguje to od razy tyje w oczach.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappatka, dobrze ze jest juz jakas diagnoza/pomysl na dzialanie.

Oby skuteczne. Najwazniejsze Twoje samopoczucie bo domyslam sie ze z ciaglym zmeczeniem jest strasznie ciezko.
    Daj znac jak po wizycie. Trzymam kciuki :)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje 🥰
    Jestem pełna nadziei... a z drugiej strony boje się rzeczywistości. Po całym dniu w pracy potem (jak otworzą żłobki) odebrać wysłane dziecko, które zaśnie o 22, budzi się w nocy raz czy dwa to gdzie czas na szykowanie posiłków. Ćwiczenia. Cokolwiek. Jak nie zejść o 22.30 czekolady w „nagrodę” ze przeżyłam kolejny dzień...?
    Zośka w ogóle przez ostatni tydzień robiła ładnie siusiu do nocnika, biegała w majtkach. A dzisiaj No nie wiem co się jej stało. Pytam czy chce siusiu mówi „nie” a po 2 sekudnach patrzy mi w oczy uśmiecha się i sika w majtki... i tak 3x dzisiaj. I weź tu bądź oaza spokoju...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka ściskam i wiem jakie to trudne trzymać się z dala od słodkiego. Zosia ma pewnie regres, tłumacz i przeczekaj, za chwilę znowu będzie ok. Dzieci tak niestety mają..
    Trzymam kciuki za silną wolę. A tak wogòle to w życiu bym nie powiedziała, że ma 20kg za dużo czy coś.. wogòle tego nie widać. 🤔

Widziałyscie prognozę na święta jaka Polska podzielona.. ech nie ma sprawiedliwości.
    Wesołych Świąt 🐇🐤🐣🐥😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2021, 20:06

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, jest coś takiego jak "mgła mózgowa" i jednym z objawów jest uczucie chronicznego zmęczenia. Coraz więcej ludzi się na to skarży po covid. Poczytaj sobie.

Wesołego Alleluja dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2021, 22:47

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świat !! 🐥🐰

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt:)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta święta i po świętach...ale się obżarłam 😁😁😁

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nażarta a tu jeszcze tyle ciast zostało i dalej trzeba jeść 😅

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1701 1702 1703 1704 1705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ