Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
A zapomnialam powiedziec w czym teraz Franek jezdzi te ostatnie 5 min spaceru. w skorzanej spacerowce w ktorej ja jezdzilam ponad 30 lat temu. A przede mna moja starsza siostra. Moja mama wygmerala takie cudo na strychu. Musze znalezc cos nowego zanim sasiedzi zrobia jakas zrzutke dla biednego dziecka hehe
-
My mamy spacerówkę muvvoo (chyba tak się pisze). Rok temu ja wylicytowałam w zbiórce na chłopca z SMA. Jestem w niej ZAKOCHANA 🥰😍... dosyć lekka poręczna No ideał. Mam tez mclareen ale wylądował w piwnicy. Czeka może na jakaś podróż samolotem, bo nie widzę innego zastosowania w chwili obecnej. Mieszkam w mieście a mclarenem bym chyba ze 4 gleby zaliczyła przez te nierówności w chodniku idąc tylko do piekarni.
-
Ja sobie chwalę tę ostatnią co kupiłam czyli Babyhome Vida. Do 25kg i ma dobrą amortyzację pomimo małych kòlek. A prowadzi się bajkowo, dwoma palcami mogę popychać 🙂 . Można też używany wyhaczyć na olx. Tych nòwek tanich już nie ma.. rozejrzyj się w okolicy może ktoś chce coś sprzedać na pompowanych kołach. Jestem.pewna że coś wybaczysz fajnego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 11:11
-
My spacerówkę tez mamy anex jak Ruda ale my w sumie jesteśmy zadowoleni szybko składam do samochodu rozkładam, Maksiu lubi chyba w nim jeździć oczywiście większość czasu biega czy jeździ na rowerku ale rano najpierw jest etap załatwiania i siedzi grzecznie. Popołudniu tez czasami jest w wozku jak akurat jest potrzeba.
U nas rano było chłodno i pochmurnie a jak wracaliśmy ze spaceru wyszło słoneczko i zrobiło się przyjemnie chodź chłodniej już przez ostatnich kilka dni 😊 -
A to u mnie sucho znowu i też chłodno.. adidaski i biegał młody i chodził na swoim rowerze biegowym. Kaloszki są ok na mokradła.
Zamòwiłam też młodemu kalosze ale już z Demar nie chcę bo bardzo ciasne i ciężko się wkładały - Jacek ma wysokie podbicie.. teraz wzięłam większe Lemigo, są też szersze. Piszę bo może ktoś też ma z tym podbiciem problem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 19:23
-
Monika ja po wizycie u endokrynologa.
Ogólnie taki wynik glukozy (brak wzrostu) świadczy o szybkim wychwytywaniu cukru przez orgazmem i od razu jego odkładaniem. Ja mam problemy z waga, a Ty...? Wazę za dużo.
Co do zaleceń: dieta o niskim IG. Jeżeli będzie nadal brak spadku to ponowna konsultacja i jakieś leczenie farmakologiczne. -
We wtorek już jestem umówiona do dietetyka/diabetologa. Dobra dieta ma spowodować brak skoków cukru czyli tez lepsze samopoczucie (brak ospałości po jedzeniu). I jedzenie co 4 h.
Chce spróbować, mam nadbagażu ok 20 kg i jak się pilnuje z jedzeniem to waga stoi a jak spbie pofolguje to od razy tyje w oczach. -
Dziękuje 🥰
Jestem pełna nadziei... a z drugiej strony boje się rzeczywistości. Po całym dniu w pracy potem (jak otworzą żłobki) odebrać wysłane dziecko, które zaśnie o 22, budzi się w nocy raz czy dwa to gdzie czas na szykowanie posiłków. Ćwiczenia. Cokolwiek. Jak nie zejść o 22.30 czekolady w „nagrodę” ze przeżyłam kolejny dzień...?
Zośka w ogóle przez ostatni tydzień robiła ładnie siusiu do nocnika, biegała w majtkach. A dzisiaj No nie wiem co się jej stało. Pytam czy chce siusiu mówi „nie” a po 2 sekudnach patrzy mi w oczy uśmiecha się i sika w majtki... i tak 3x dzisiaj. I weź tu bądź oaza spokoju... -
Papatka ściskam i wiem jakie to trudne trzymać się z dala od słodkiego. Zosia ma pewnie regres, tłumacz i przeczekaj, za chwilę znowu będzie ok. Dzieci tak niestety mają..
Trzymam kciuki za silną wolę. A tak wogòle to w życiu bym nie powiedziała, że ma 20kg za dużo czy coś.. wogòle tego nie widać. 🤔
Widziałyscie prognozę na święta jaka Polska podzielona.. ech nie ma sprawiedliwości.
Wesołych Świąt 🐇🐤🐣🐥😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2021, 20:06
-
Papapatka, jest coś takiego jak "mgła mózgowa" i jednym z objawów jest uczucie chronicznego zmęczenia. Coraz więcej ludzi się na to skarży po covid. Poczytaj sobie.
Wesołego Alleluja dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2021, 22:47
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021