X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to buzie otwiera na tran, już mamy taki rytuał. O stałej porze po kąpieli tranik.
    Za to chyba się wyjaśnił jej ból brzucha i te wymioty. Dokładnie po 3 dniach mąż ma bliskie spotkania z miska :/… wyglada na to ze nusiala przynieść coś ze żłobka w niedziele ona, dziś mąż.
    A ja dzisiaj się zaszczepiłam 1 dawka 💪 szczepionka jaka chciałam, o tej godzinie mi pasowało, bez kolejek 💪💪💪

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowia dla wszystkich dzieci !!

Ruda nie fajne zachowanie mamy tego dziecka, wiadomo dziecko różne ma pomysły zachowania uczy się ale to rodzic powinien pilnować upomnieć wytłumaczyć ….

Malami gratulacje dla Jasia !!

U nas tez super z odpieluchowaniem, została pielucha tylko na noc ☺️ W domu super sygnalizuje siku i kule robi na nocnik albo na toalecie. Na drzemkę tez bez pieluchy i wstają z sucha, po nocy tez wstaje z sucha od kilku dni i wstaje trochę wcześniej niż zazwyczaj bo Ok 6 a wstawał Ok 7 i wola ze siku ;)

Na spacery tez już bez pieluchy od poniedzialku i sygnalizuje chodź tutaj zdarzają się wpadki ze po fakcie sygnalizuje, albo nie ma akurat w danym momencie gdzie i nie potrafi utrzymać, jeżeli jest blisko możliwość wysadzenia na trawkę to spoko, w galerii jak ubikacja była za daleko nie zdążyliśmy, drugim razem akurat była blisko to się udało i wytrzymał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 23:28

symbolica lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych odpieluchowań dla Jasia i Maksia.

Zdrowia dla Kornelki, Ali i Zosi. 😘

U nas powoli widać światełko w tunelu, za mało konsekwentna jestem z tym ściąganiem bo miewa dużo wpadek, ale myślę że bliżej już niż dalej. Czasami woła i zdąży na nocnik.

Dziś zaszczepiłam còrkę drugą dawką Pfizera. 💪 Oby się tak dobrze czuła jak po pierwszej dawce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 16:14

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, u nas też sucha pielucha po nocy. Tzn. dopiero 2x z rzędu, ale i tak jestem w szoku, bo zawsze wstawał z zasikaną na maxa. A do samochodu nie zakładacie? Bo ja jakoś nie wiem jak ugryźć ten temat. Widzę, że potrafi utrzymać, no ale jednak nie zawsze można się zatrzymać w miarę szybko itd., więc awaryjnie zakładam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 18:08

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala budzi się z suchym pampersem. W ciągu dnia zakładamy pampersa tylko do spania samochodu i lekarza :) chociaż do spania chce przestać zakładać ale trochę się boje 😁

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, podkład pod prześcieradło i już 🙂. Ja się wstrzymam jeszcze, ale jak te suche noce będą się powtarzać to przestanę zakładać.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami mamy podkład nieprzemakalny. Muszę spróbować ;)

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!
    U nas pielucha na noc ciagle jest. Czasem zdarza sie sucha noc ( z raz na tydzien), czasem budzi sie w nocy i chce siku.
    Jak tak patrze to prędko nie położę jej spać bez pieluchy.

Do samochodu tez na poczatku zakładaliśmy ale raz zrobila nam straszna awanture w drodze, ze ona chce siekac i koniecznie musi na nocnik. Teraz juz nie zakladamy ale mamy nocnik w samochodzie na wszelki wypadek. Dluzsza chwile jest w stanie wytrzymać ( a my w tym czasie ogarniamy miejsce na postój).

Zazdrosna o siostrę strasznie.. Mamy takie ataki złości.. czasem kilka dni jest ok a potem potrafia byc 3 jednego dnia. Tyle dobrego, ze juz nauczylam sie je wyciszac.
    Az zal patrzeć jak wpada w ten szał, nic do niej nie dociera, placze, krzyczy, miota sie po pokoju.. ehhh...

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co nigdy nie chciał w samochodzie siku inne bylo wpadki ;) ostatnio gdisss jechaliśmy i dosłownie pare minut przed dojazdem zawołał ale dojechaliśmy i chyba zapomniał i dopiero po Ok 10min go zapytałam czy chce siku i zrobił.

Dzisiaj odebrałam nocnik taki podróżny 2w1 bede miała w razie czego czy do sklepów czy do samochodu (robi się z tego nakładkę na ubikacje, niby trzymam go w powietrzu i sika na ubikacji ale będzie mu wygodniej czy gdzieś gdzie nie ma trawki na siku 😅)

Ogólnie na wyjściach jest najciężej bo nie potrafi trzymać a nie zawsze jest od razu możliwość.

Dzisiaj rano wstał normalnej już po 7 nadal z sucha Pielucha i nawet przeczytaliśmy jakieś książeczki i dopiero siku zrobił 😊

Na samym początku odpieluchowanie wyjechaliśmy do znajomych do drewnianego domku a wzięłam mało spodenek długich a było chłodno wiec rano zrezygnowałam z założenia samych majtek żeby nie zmarzł a spodenek nie chciałam bo bałam sje ze posika i nam braknie wiec założyłam mu wtedy pieluchę i mimo tej pieluchy wolał siku i sikał na nocnik :) tak mi się przypomniało ;) my narazie na spokojnie na noc zostawimy pieluchę, jak dłużej będzie wstawał z sucha to pomyślimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 23:31

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, muszę zobaczyć ten nocnik podróżny. Niedługo nas czeka wyjazd nad morze i muszę opracować jakiś system na sikanie po drodze😉.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2021, 12:44

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami my mamy potette plus o jest bardzo fajny zajmuje mało miejsca 😊

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia z Zakopanego ☺️☺️☺️

• bumbum Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wypoczynku :*

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda bawcie się dobrze 😊 na ile pojechaliście?

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny, byłam wczoraj u lekarza z mała żeby dla pewności osłuchać, lekarz powiedział, że jest zapalenie oskrzeli przepisał antybiotyk, steryd. Poszliśmy do drugiej babki i oslichowala długo i wg niej czysto... Dzisiaj mąż jeszcze idzie do trzeciego lekarza... Nie chce dawać sterydu i antybiotyku bez potrzeby :/ na wizycie u gościa Mała płakała a u babki była spokojna i babka na spokojnie obadala. Z drugiej strony nie chcemy zignorować zapalenia oskrzeli :/

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina na tydzień :) w piątek wracamy
    Bumbum nie spotkałam się z czymś takim. Daj znać co powie trzeci lekarz :) trzymam kciuki żeby nie było zapalenia oskrzeli !

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum i co powiedział 3 lekarz ?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta na 15.40... w międzyczasie podalismy lekarstwa do inhalacji bo je można w każdej chwili przestać dawać.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum najlepsza opcja to rzeczywiście trzeci lekarz tylko mu nie mòwcie na wstępie o poprzednich diagnozach. Zdrowia dla Kornelki. ❤️

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to super :) my może wyskoczymy w gory niedługo ale na 1-2 dni 😊

Bumbum kurczę ale sytuacja, a z jakiego powodu byliście u drugiego lekarza? Po wizycie u pierwszego mieliście jakieś wątpliwości? Oby okazało się ze nie ma zapalenia

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1735 1736 1737 1738 1739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ