X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala biegała z sąsiadem przed blokiem ...kolana zdarte na głowie guz i zdarta skóra....najbardziej mnie martwi fakt że guz w tym samym miejscu co rok temu wylądowaliśmy przez to w szpitalu 😒

• symbolica Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty pewnie Ruda masz podobna pogodę jak u mnie.. godzina 21 i 29*C na dworze i parno.. i ciągle cieplej niż u mnie na piętrze (28*C)... Katastrofa, a tak liczyłam na jakieś opady... Niby jutro..

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak symbolica 😳

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Co ma być to będzie. Jakoś przeżyjemy tą ortezę jak trzeba będzie.

U nas trochę dziś popadało. W nocy ma podobno być burza.

Jasiek dzisiaj zasikał wszystkie możliwe majtki. Dopiero jak się skończyły to zaczął korzystać z sedesu jak człowiek. Chyba chciał wszystkie nowe przymierzyć eh. Po spacerze wrócił z suchą pieluchą i zrobił siku dopiero do toalety. Może coś z tego będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 21:55

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami dobrze ze konsultujecie to z innym lekarzem, daj znać jak sytuacja

My jedziemy dzisiaj do znajomych męża do Kielc do niedzieli, tam tez zapowiadają popołudniu jakieś burze zobaczymy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 14:42

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przeszła taka ulewa że szok...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała cały czas na siebie mówi "Ty" a kiedy mówi o nas to mówi "ja". Nie mam pomysłu jak jej to wytłumaczyć :/ próbuje tłumaczyć, ale nie łapie

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda widziałam... 😱 A mnie oczywiście ominęły wszystkie burze z dwòch stron szły i znowu jezioro goczałkowickie blokuje je.. zbyt często tak jest żeby to był przypadek. Ledwo pokropiło wczoraj i tyle.. za to pòźniej fajny chłodek przyszedł i dziś jest fajnie znośnie w domu. Od jutra znowu temperatury w gòrę.

Bumbum Jacek często mòwi o sobie w rodzaju żeńskim a o mnie w męskim.. tylko go poprawiam i tyle. Może stań z nią przed lustrem i mòw "to jestem ja" pokazując na nią jej raczką,"ja mam ładne włoski ( niech głaszcze się po głòwce" i ja mam mały nosek ( wskazać go jej paluszkiem)..itd. coś w ten deseń bym pròbowała. Stanąć obok niej i powiedzieć - Ty mamo też masz ładne włosy/oczy..wskazując jej paluszkiem.. jak zacznie powtarzać to już połowa sukcesu 😘

Pakuję się powoli a taki się nie chce, ze szok 😉

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki symbolica za podpowiedzi, tak będę próbować :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica pomysł że później będziesz to musiała rozpakować i wyprać 😃 pakowanie to pikuś :p

symbolica lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiek też mówił w rodzaju żeńskim, poprawiałam go i już coraz mniej tak mówi. Jakoś ze 2tyg. zaczął zadawać pytania. Teraz już wszedł na taki level, że pyta ciągle, o wszystko. Stwierdziłam, że muszę się doszkolić w wielu dziedzinach, np. z botaniki, bo ostatnio na spacerze pytał mnie o nazwę każdej rośliny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2021, 11:25

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnio ktotes z Was pisalo, ze dziecko mialo goraczke od upalow. Przerodzilo sie potem w jakas infekcje?

Franek wczoraj po poludniu ok 38 z haczykiem. Po nurofenie przeszlo. W nocy znowu. Dzis caly dzien spokoj i przyszla godz 20 i znow mu rosnie. Innych objawow brak.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to chyba u Rudej i Ala miała antybiotyk z tego co pamietam (?).

U nas z poniedziałku kiepska noc. Ogólnie w sob Zosia Piła wodę z basenu i dostała biegunki. Smekta jej pomogła.wczoraj było ok a dzisiaj od 4 marudna była. W końcu o 5 wzięłam ja do wózka, powozilam i zasnęła. Niech dospi, żeby w żłobku miała sile. A ja ogarnelam pranie i łazienkę, bo i tak nie opłacało mi się iść spać skoro co chwilkę muszę ja bujnac w wózku :/

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dokładnie tak wyglądało to na przegrzanie a skończyło się infekcja i to z antybiotykiem 😳😳😳

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm no ciekawe co u nas wyjdzie. Po wczorajszym epizodzie goraczki 38,0 o 20 nic sie potem nie dzialo. Dziwne.
    Probuje zlapac mocz do badania.

Ruda, ale juz Alusia zdrowa?
    Papatka, a jak u Was? tez podejrzewalam cos zwiazanego z jelitkami bo raz sie zalatwil rzadziej. Ale wczoraj juz naormalnie. Tez sie opije zawsze tej wody z basenu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 07:53

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika tak zdrowa :) to już z miesiąc temu było :)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas, odpukać ok. Nie ma biegunki, brzuszek nie boli.
    Jakieś kichanie jej się przyplątało. Ale ogólnie nie miała w ogóle gorączki, bawiła się, biegała i nie narzekała na ból brzucha. Nawet w nocy z sob na niedz biegunka ja dopadła w nocy o 4, tak ze cała była do przebrania aż po szyje… ale smekta zadziałała cuda plus strzykawki z elektrolitami i Ok 🙂

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy ktoras z Was ma basen ztelazowy?
    Wczoraj bylismy u meza siostry i tam postawili juz taki wiekszy basen wys.76cm i srednicy 300cm.
    Franek plywal w rekawkach i kole. Zachwycony. Nie dostanie do jrawrdzi zeby wejsc sam (chyba ze przynioalby krzeslo).
    Bije sie z myslami. Z jednej strony super sprawa (i dorosli tez sie wykapia) a z drugiej bezpueczenstwi.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika zainwestuj kiedyś od razu w taki wyższy czyli 366x100 -my mamy ten z bestwaya i bardzo sobie chwalimy. Weronika może w nim nurkować,obroty ćwiczyć itd. Fajna sprawa 😁 Młody to wiadomo tylko pod naszą kontrolą. A jak się boisz to na razie nie inwestuj dużej kasy w basen tylko postaw na coś niskiego a za kilka lat taki największy jak mòj ( koszt rok temu to ok 1100zł)

Dużo Zdrowia dla chorutkòw. My wakacjujemy , odwiedziliśmy Zoo w Opolu w poniedziałek, wczoraj nad wodą a dziś dopiero pod wieczòr.. jutro wracamy juź bo w piątek Wero ma ortodontę i moja ciocię odbierze mąż z sanatorium. Mamy świetny domek tzn pokoje z ktòrych wychodzi się prosto na ogròd z jednej i drugiej strony. Mamy od razu plac zabaw i siłownię.. zresztą place zabaw są co kawałeczek i minutkę od plaży mieszkamy.. Turawa w opolskim.
    Pozdrawiamy p.spamuję Wam kilkoma fotkami 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 14:24

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum u mnie to samo !!! Przy czym tylko w jedna stronę, Maksiu mówi na siebie „Ty” od kilku dni 😅

Symbolica miłego odpoczynku !!

Ja myślałam kiedyś ze może gorączka od przegrzania ale podobni gorączki jaki tako od przegrzania nie rośnie bo organizm przegrzewa sje od zewnątrz i moze lekko wzrosnąć a nie do 38

My wczoraj zorganizowaliśmy spontaniczny wypad do rabkolandu, mału się wyszalal, niczego się nie bal na co mógł iść i był na wszystkim 😃 jedyny minus ze otwarte tylko do 18

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1733 1734 1735 1736 1737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ