Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny. Co ma być to będzie. Jakoś przeżyjemy tą ortezę jak trzeba będzie.
U nas trochę dziś popadało. W nocy ma podobno być burza.
Jasiek dzisiaj zasikał wszystkie możliwe majtki. Dopiero jak się skończyły to zaczął korzystać z sedesu jak człowiek. Chyba chciał wszystkie nowe przymierzyć eh. Po spacerze wrócił z suchą pieluchą i zrobił siku dopiero do toalety. Może coś z tego będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 21:55
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ruda widziałam... 😱 A mnie oczywiście ominęły wszystkie burze z dwòch stron szły i znowu jezioro goczałkowickie blokuje je.. zbyt często tak jest żeby to był przypadek. Ledwo pokropiło wczoraj i tyle.. za to pòźniej fajny chłodek przyszedł i dziś jest fajnie znośnie w domu. Od jutra znowu temperatury w gòrę.
Bumbum Jacek często mòwi o sobie w rodzaju żeńskim a o mnie w męskim.. tylko go poprawiam i tyle. Może stań z nią przed lustrem i mòw "to jestem ja" pokazując na nią jej raczką,"ja mam ładne włoski ( niech głaszcze się po głòwce" i ja mam mały nosek ( wskazać go jej paluszkiem)..itd. coś w ten deseń bym pròbowała. Stanąć obok niej i powiedzieć - Ty mamo też masz ładne włosy/oczy..wskazując jej paluszkiem.. jak zacznie powtarzać to już połowa sukcesu 😘
Pakuję się powoli a taki się nie chce, ze szok 😉 -
Jasiek też mówił w rodzaju żeńskim, poprawiałam go i już coraz mniej tak mówi. Jakoś ze 2tyg. zaczął zadawać pytania. Teraz już wszedł na taki level, że pyta ciągle, o wszystko. Stwierdziłam, że muszę się doszkolić w wielu dziedzinach, np. z botaniki, bo ostatnio na spacerze pytał mnie o nazwę każdej rośliny...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2021, 11:25
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Dziewczyny, ostatnio ktotes z Was pisalo, ze dziecko mialo goraczke od upalow. Przerodzilo sie potem w jakas infekcje?
Franek wczoraj po poludniu ok 38 z haczykiem. Po nurofenie przeszlo. W nocy znowu. Dzis caly dzien spokoj i przyszla godz 20 i znow mu rosnie. Innych objawow brak. -
Monika to chyba u Rudej i Ala miała antybiotyk z tego co pamietam (?).
U nas z poniedziałku kiepska noc. Ogólnie w sob Zosia Piła wodę z basenu i dostała biegunki. Smekta jej pomogła.wczoraj było ok a dzisiaj od 4 marudna była. W końcu o 5 wzięłam ja do wózka, powozilam i zasnęła. Niech dospi, żeby w żłobku miała sile. A ja ogarnelam pranie i łazienkę, bo i tak nie opłacało mi się iść spać skoro co chwilkę muszę ja bujnac w wózku -
Hmmm no ciekawe co u nas wyjdzie. Po wczorajszym epizodzie goraczki 38,0 o 20 nic sie potem nie dzialo. Dziwne.
Probuje zlapac mocz do badania.
Ruda, ale juz Alusia zdrowa?
Papatka, a jak u Was? tez podejrzewalam cos zwiazanego z jelitkami bo raz sie zalatwil rzadziej. Ale wczoraj juz naormalnie. Tez sie opije zawsze tej wody z basenu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 07:53
-
U nas, odpukać ok. Nie ma biegunki, brzuszek nie boli.
Jakieś kichanie jej się przyplątało. Ale ogólnie nie miała w ogóle gorączki, bawiła się, biegała i nie narzekała na ból brzucha. Nawet w nocy z sob na niedz biegunka ja dopadła w nocy o 4, tak ze cała była do przebrania aż po szyje… ale smekta zadziałała cuda plus strzykawki z elektrolitami i Ok 🙂 -
Hej, czy ktoras z Was ma basen ztelazowy?
Wczoraj bylismy u meza siostry i tam postawili juz taki wiekszy basen wys.76cm i srednicy 300cm.
Franek plywal w rekawkach i kole. Zachwycony. Nie dostanie do jrawrdzi zeby wejsc sam (chyba ze przynioalby krzeslo).
Bije sie z myslami. Z jednej strony super sprawa (i dorosli tez sie wykapia) a z drugiej bezpueczenstwi. -
Monika zainwestuj kiedyś od razu w taki wyższy czyli 366x100 -my mamy ten z bestwaya i bardzo sobie chwalimy. Weronika może w nim nurkować,obroty ćwiczyć itd. Fajna sprawa 😁 Młody to wiadomo tylko pod naszą kontrolą. A jak się boisz to na razie nie inwestuj dużej kasy w basen tylko postaw na coś niskiego a za kilka lat taki największy jak mòj ( koszt rok temu to ok 1100zł)
Dużo Zdrowia dla chorutkòw. My wakacjujemy , odwiedziliśmy Zoo w Opolu w poniedziałek, wczoraj nad wodą a dziś dopiero pod wieczòr.. jutro wracamy juź bo w piątek Wero ma ortodontę i moja ciocię odbierze mąż z sanatorium. Mamy świetny domek tzn pokoje z ktòrych wychodzi się prosto na ogròd z jednej i drugiej strony. Mamy od razu plac zabaw i siłownię.. zresztą place zabaw są co kawałeczek i minutkę od plaży mieszkamy.. Turawa w opolskim.
Pozdrawiamy p.spamuję Wam kilkoma fotkami 🙃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 14:24
-
Bumbum u mnie to samo !!! Przy czym tylko w jedna stronę, Maksiu mówi na siebie „Ty” od kilku dni 😅
Symbolica miłego odpoczynku !!
Ja myślałam kiedyś ze może gorączka od przegrzania ale podobni gorączki jaki tako od przegrzania nie rośnie bo organizm przegrzewa sje od zewnątrz i moze lekko wzrosnąć a nie do 38
My wczoraj zorganizowaliśmy spontaniczny wypad do rabkolandu, mału się wyszalal, niczego się nie bal na co mógł iść i był na wszystkim 😃 jedyny minus ze otwarte tylko do 18