X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala biegała z sąsiadem przed blokiem ...kolana zdarte na głowie guz i zdarta skóra....najbardziej mnie martwi fakt że guz w tym samym miejscu co rok temu wylądowaliśmy przez to w szpitalu 😒

• symbolica Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty pewnie Ruda masz podobna pogodę jak u mnie.. godzina 21 i 29*C na dworze i parno.. i ciągle cieplej niż u mnie na piętrze (28*C)... Katastrofa, a tak liczyłam na jakieś opady... Niby jutro..

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak symbolica 😳

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Co ma być to będzie. Jakoś przeżyjemy tą ortezę jak trzeba będzie.

U nas trochę dziś popadało. W nocy ma podobno być burza.

Jasiek dzisiaj zasikał wszystkie możliwe majtki. Dopiero jak się skończyły to zaczął korzystać z sedesu jak człowiek. Chyba chciał wszystkie nowe przymierzyć eh. Po spacerze wrócił z suchą pieluchą i zrobił siku dopiero do toalety. Może coś z tego będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 21:55

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami dobrze ze konsultujecie to z innym lekarzem, daj znać jak sytuacja

My jedziemy dzisiaj do znajomych męża do Kielc do niedzieli, tam tez zapowiadają popołudniu jakieś burze zobaczymy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 14:42

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przeszła taka ulewa że szok...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała cały czas na siebie mówi "Ty" a kiedy mówi o nas to mówi "ja". Nie mam pomysłu jak jej to wytłumaczyć :/ próbuje tłumaczyć, ale nie łapie

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda widziałam... 😱 A mnie oczywiście ominęły wszystkie burze z dwòch stron szły i znowu jezioro goczałkowickie blokuje je.. zbyt często tak jest żeby to był przypadek. Ledwo pokropiło wczoraj i tyle.. za to pòźniej fajny chłodek przyszedł i dziś jest fajnie znośnie w domu. Od jutra znowu temperatury w gòrę.

Bumbum Jacek często mòwi o sobie w rodzaju żeńskim a o mnie w męskim.. tylko go poprawiam i tyle. Może stań z nią przed lustrem i mòw "to jestem ja" pokazując na nią jej raczką,"ja mam ładne włoski ( niech głaszcze się po głòwce" i ja mam mały nosek ( wskazać go jej paluszkiem)..itd. coś w ten deseń bym pròbowała. Stanąć obok niej i powiedzieć - Ty mamo też masz ładne włosy/oczy..wskazując jej paluszkiem.. jak zacznie powtarzać to już połowa sukcesu 😘

Pakuję się powoli a taki się nie chce, ze szok 😉

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki symbolica za podpowiedzi, tak będę próbować :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica pomysł że później będziesz to musiała rozpakować i wyprać 😃 pakowanie to pikuś :p

symbolica lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiek też mówił w rodzaju żeńskim, poprawiałam go i już coraz mniej tak mówi. Jakoś ze 2tyg. zaczął zadawać pytania. Teraz już wszedł na taki level, że pyta ciągle, o wszystko. Stwierdziłam, że muszę się doszkolić w wielu dziedzinach, np. z botaniki, bo ostatnio na spacerze pytał mnie o nazwę każdej rośliny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2021, 11:25

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnio ktotes z Was pisalo, ze dziecko mialo goraczke od upalow. Przerodzilo sie potem w jakas infekcje?

Franek wczoraj po poludniu ok 38 z haczykiem. Po nurofenie przeszlo. W nocy znowu. Dzis caly dzien spokoj i przyszla godz 20 i znow mu rosnie. Innych objawow brak.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to chyba u Rudej i Ala miała antybiotyk z tego co pamietam (?).

U nas z poniedziałku kiepska noc. Ogólnie w sob Zosia Piła wodę z basenu i dostała biegunki. Smekta jej pomogła.wczoraj było ok a dzisiaj od 4 marudna była. W końcu o 5 wzięłam ja do wózka, powozilam i zasnęła. Niech dospi, żeby w żłobku miała sile. A ja ogarnelam pranie i łazienkę, bo i tak nie opłacało mi się iść spać skoro co chwilkę muszę ja bujnac w wózku :/

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dokładnie tak wyglądało to na przegrzanie a skończyło się infekcja i to z antybiotykiem 😳😳😳

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm no ciekawe co u nas wyjdzie. Po wczorajszym epizodzie goraczki 38,0 o 20 nic sie potem nie dzialo. Dziwne.
    Probuje zlapac mocz do badania.

Ruda, ale juz Alusia zdrowa?
    Papatka, a jak u Was? tez podejrzewalam cos zwiazanego z jelitkami bo raz sie zalatwil rzadziej. Ale wczoraj juz naormalnie. Tez sie opije zawsze tej wody z basenu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 07:53

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika tak zdrowa :) to już z miesiąc temu było :)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas, odpukać ok. Nie ma biegunki, brzuszek nie boli.
    Jakieś kichanie jej się przyplątało. Ale ogólnie nie miała w ogóle gorączki, bawiła się, biegała i nie narzekała na ból brzucha. Nawet w nocy z sob na niedz biegunka ja dopadła w nocy o 4, tak ze cała była do przebrania aż po szyje… ale smekta zadziałała cuda plus strzykawki z elektrolitami i Ok 🙂

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy ktoras z Was ma basen ztelazowy?
    Wczoraj bylismy u meza siostry i tam postawili juz taki wiekszy basen wys.76cm i srednicy 300cm.
    Franek plywal w rekawkach i kole. Zachwycony. Nie dostanie do jrawrdzi zeby wejsc sam (chyba ze przynioalby krzeslo).
    Bije sie z myslami. Z jednej strony super sprawa (i dorosli tez sie wykapia) a z drugiej bezpueczenstwi.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika zainwestuj kiedyś od razu w taki wyższy czyli 366x100 -my mamy ten z bestwaya i bardzo sobie chwalimy. Weronika może w nim nurkować,obroty ćwiczyć itd. Fajna sprawa 😁 Młody to wiadomo tylko pod naszą kontrolą. A jak się boisz to na razie nie inwestuj dużej kasy w basen tylko postaw na coś niskiego a za kilka lat taki największy jak mòj ( koszt rok temu to ok 1100zł)

Dużo Zdrowia dla chorutkòw. My wakacjujemy , odwiedziliśmy Zoo w Opolu w poniedziałek, wczoraj nad wodą a dziś dopiero pod wieczòr.. jutro wracamy juź bo w piątek Wero ma ortodontę i moja ciocię odbierze mąż z sanatorium. Mamy świetny domek tzn pokoje z ktòrych wychodzi się prosto na ogròd z jednej i drugiej strony. Mamy od razu plac zabaw i siłownię.. zresztą place zabaw są co kawałeczek i minutkę od plaży mieszkamy.. Turawa w opolskim.
    Pozdrawiamy p.spamuję Wam kilkoma fotkami 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 14:24

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum u mnie to samo !!! Przy czym tylko w jedna stronę, Maksiu mówi na siebie „Ty” od kilku dni 😅

Symbolica miłego odpoczynku !!

Ja myślałam kiedyś ze może gorączka od przegrzania ale podobni gorączki jaki tako od przegrzania nie rośnie bo organizm przegrzewa sje od zewnątrz i moze lekko wzrosnąć a nie do 38

My wczoraj zorganizowaliśmy spontaniczny wypad do rabkolandu, mału się wyszalal, niczego się nie bal na co mógł iść i był na wszystkim 😃 jedyny minus ze otwarte tylko do 18

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1733 1734 1735 1736 1737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ