Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ala też ma ulubionego kolegę na osiedlu k od rana mówi że chce się bawić z Marcelkiem 😁
Może wy coś poradzicie ...Ala ostatnio budzi się w nocy z płaczem codziennie o tej samej porze 😳😳😳 płacz histeryczny jakby się jej coś śniło albo się przestraszyła...dziwi mnie tylko stała pora ??? -
Ruda lęki nocne? Ma to związek też z fazami snu. Gdzieś mamy pisały żeby opròcz ograniczenia ekranòw, wybudzić dziecko całkowicie ok 45minut-1h od zaśnięcia wieczorem i wtedy dziecko przesypia cała nockę.. brzmi niewiarygodnie, ale działa. Jeszcze nie mieliśmy tego problemu.
Z Googla: "Lęki nocne pojawiają się z reguły po 2-3 godzinach po zaśnięciu, kiedy dziecko przechodzi z głębokiej fazy NREM do fazy REM. Najczęściej przejście to jest łagodne, ale zdarza się, że niektóre dzieci wpadają w przerażenie, co jest odbierane przez rodziców jako atak lęku nocnego.4 lut 2021"
Fajny artykuł: https://podyplomie.pl/pediatria/12202,leki-nocne-u-dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2021, 10:52
-
Bumbum Miłego wypoczynku!!
ruda90 wrote:Symbolica też o tym czytałam i pasuje jak ulał...chyba zostaje zaczekać aż samo minie 😳😳😳
Niektòre mamy chwalą 🤔 codziennie to się powtarza u Ali?
Ale Jacek śliwkę dziś nabił, jak wychodził z pokoju to trafił w ścianę.. 😨Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2021, 18:45
-
Ja myślę, że czekoladki + dobra kawa wystarczą dla Pań.
Ruda oj dobrze, że ten kask był, nam się zdarza zapomnieć a nie powinno tak być.
U nas nabity guz już się wygładził. Najpierw wjechał zimny okład (prosto z zamrażarki, ale przez szmatkę) a potem Arcalen maść ktòra wtarł zaraz w kanapę więc przykleiłam plaster oddychający bawełniany na kilkanaście godzin na maść i mu się albo zaparzyła skòra tam gdzie klej był albo alergia na ten klej bo pojawiło się wypukłe zaczerwienienie... Umyłam to miejsce,posmarowałem fenistilem i dałam fenistil w kroplach i poprawiło się już.. ech jak widać plastry też mogą zaszkodzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 19:12
-
Bumbum miłego wypoczynku 😊 jak pogoda? Na ile pojechaliście?
Ruda dobrze ze Ala miała kask, my od początku pilnujemy kasku i nie ma jazdy na rowerku ani na rowerze bez, ostatnio pojechaliśmy 40min w jedna stronę samochodami biorąc rowery na wycieczkę a na miejscu okazało się ze mąż jakimś cudem zapakował tylko nasze kaski z Maksia nie i rowery zostały zapakowane do samochodu i po wycieczce rowerowej 🤷♀️bumbum lubi tę wiadomość