X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala dziś jest pierwszy dzień w przedszkolu ☺️ od poniedziałku do środy była na godzinkę dwie a dziś pierwszy dzień mąż ją odprowadza do przedszkola 🙂

malami.91 lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Ala dziś jest pierwszy dzień w przedszkolu ☺️ od poniedziałku do środy była na godzinkę dwie a dziś pierwszy dzień mąż ją odprowadza do przedszkola 🙂

Jak jej ten pierwszy dzień minął? 🙂

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala zachwycona :) mówi że ma nowe koleżanki :) ciocie też ją chwalą że jest grzeczna itp
    Same plusy :)

symbolica, malami.91, bumbum lubią tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala dziś zakończyła przygodę ze żłobkiem i pożegnała się z ciociami :) aż mi się łezka w oku zakręciła ☺️

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda gratulacje dla Ali ze tak super zniosła zmianę i jest zadowolona 😊

Bumbum super ze na 2 tygodnie bo wtedy większa szansa na ładne ciepłe dni 😊

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 3 dni podaje Ali tran od 2 dni jak robi kupę to mówi że ja boli brzuch i kupy sa luźniejsze ...czy łączyć to z tranem ?

W ogóle piszcie coś bo strasznie tu cicho ostatnio :(

• bumbum Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, może odstaw na trochę a potem wprowadzaj pomału.

Czy któreś z maluszków już wypluwa pastę?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda trudno powiedzieć, odstaw, obserwuj.. ja podaję tylko czarnuszkę. Ale już kończy się butelka więc zrobimy pauzę i może lniany albo rzepakowy z pierwszego tłoczenia na zimno.

Bumbum Jacek pastę uwielbia zjadać i ani myśli wypluwać.. wręcz chodzi za mną żeby mu jeszcze nałożyć i jeszcze 😂 oczywiście muszę mu odmawiać po drugiej prośbie bo ile można. Na dwòch ząbkach mamy zahamowana pròchnicę - śnieżno białe
    plamki, gładkie, błyszczące.. wydaje mi się że to właśnie to i podlega remineralizacji z tego co wyczytałam.

Tutaj jest ten artykuł i zdjęcie wypisz wymaluj.. tylko Jacek na 3i4u gòry a nie jedynkach:
    http://www.czytelniamedyczna.pl/5396,postpowanie-w-przypadku-wczesnych-zmian-prlchnicowych-u-3letniego-dziecka-opis.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 15:39

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepicie na WZW A?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica jakim cudem Jacek jest w stanie przełknąć olej z czarnuszki ?

Ala nie zjada pasty :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum nie myślałam o tym a są jakieś nowe zalecenia ?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też piła olej z czarnuszki, ale zrobiliśmy przerwę i już potem nie chciała. Ja po urlopie wracam do podawania oleju lnianego.
    Ruda, skoro Ala nie zjada pasty to co nią robi? :)
    A przyszło mi do głowy przejrzeć kalendarz szczepień dzisiaj i jako zalecane znalazłam WZW A (WZW B jest obowiązkowe, składnik 6w1) no i tak się zastanawiam :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ja nie szczepiłam na WZW A, choć może warto skoro dziecko je poza domem w żywieniu zbiorowym. Z zalecanych też jest na odkleszczowe zapalenie mòzgu, ale to trzeba powtarzać dosyć często.. nie ma że jedno i z głowy. Też nie szczepiłam..

Czarnuszkę przełyka w musie owocowym tzn rozgniatamy banana, dodaję pokrojone winogrona, boròwki itp. i do tego olej i wcina. Pan tabletka ( zapiszcie się na fejsie, ja tam lubię go posłuchać/poczytać) ma inny sposòb na czarnuszkę - tzw. rubinowy miodek:
    https://pantabletka.pl/jak-podawac-olej-z-czarnuszki/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 22:57

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też widziałam że zalecane odkleszczowe, ale ilość szczepionek mnie zniechęciła...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam pediatra zalecała odkleszczowe ale odstrasza mnie ilość dawek....

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę tez zastanawiałam się nad tym szczepieniem na odkleszczow zapalenie ale rok temu lekarka stwierdziła ze już za późni bo zaleca się zacząć na wiosnę a w tym roku jakoś tak myślałam myślałam i na myśleniu się skończyło a ile jest tych dawek?

Dziewczyny fak z ciekawości, jako rozmiar ubrań, butów noszą Wasze dzieci? Ile maja wzrostu i ile waza?

Bumbum jak tam Wam mija pobyt nad morzem? Jak pogoda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 12:20

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina my nosimy 92/98 nie wiem ile waży ani ile ma centymetrów 😁

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Jacek nosi 98, niektòre 104 (choć w 92 niektòre rzeczy też wchodzi spokojnie) Ja nie wiem ile waży (w mojej wadze bateria wysiadła) ale mierzy 94,5cm a buty 27 (ròżnych marek). Ogòlnie wysoki (75centyl) i ciężki.

Jak byłam Wero na Covid szczepić ((nie w naszej przychodni) to przeczytaliśmy na drzwiach, że jej rocznik ma dawkę przypominającą błonica, tężec i krztusiec - już umòwilam ja za tydzień i będzie z głowy. Przy okazji wyludzę badania podstawowe bo nie pamiętam kiedy ostatnio krew miała badana a schudła nam strasznie ostatnio. Na szczęście już się trochę opamiętała z tym liczeniem kalorii, je regularnie, bo myślałam, że poszalejemy z nią.. nie łatwo być rodzicem ambitnej, zawziętej nastolatki.. to jest rzeczywiście materiał na anoreksję. Ale schowałam wagę u teściowej a nasza nie działa i w sumie nie zamierzam tego zmieniać pòki co. Obejrzałam ze mną TVN Uwaga o anorektyczkach i przemòwilo to do niej, że to droga do nikąd. Najgorzej było miesiąc temu przed weselem bo spożywała ok 1000kcl. Teraz mi się przyznała.. (ważyła 47kg przy 158cm)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 13:12

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica niestety jest to bardzo ciężki problem z ta anoreksja odchudzaniem 😣 takim sygnałem ostrzegawczym już porządnym jest zanik miesiączki co oznacza ze dana masa ciała jest dla organizmu już zdecydowanie za niska i organizm walczy. Dobrze ze obejrzenie materiału pomogło i ze się opamiętała 😊

Maksiu nosi rozmiar 92, buty 24, niedawno wyrosła mu noga z 23 ;) chodź jakieś tam jeszcze ma 23 zależy od numeracji ;) a wazy jakoś 13-13,5kg i ma chyba pod 90cm bo jakos miesiąc temu byliśmy w rabkolandzie gdzie do 90cm dziecko ma darmowe wejście i jeszcze się zmieścił chodź mało brakowało ;)

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, na pogodę nie narzekamy, codziennie jesteśmy na plaży nawet dwa razy dziennie. Często jest małe zachmurzenie co jest fajne bo słońce tak nie praży i można dłużej na plaży posiedzieć. Dzisiaj pierwszy raz deszcz na plaży nas złapał to przeczekaliśmy w namiocie plażowym ;)

Kornelka nosi 98/104, buty 24-25. Waży 13 kg :)

‹‹ 1738 1739 1740 1741 1742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ