Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda trudno powiedzieć, odstaw, obserwuj.. ja podaję tylko czarnuszkę. Ale już kończy się butelka więc zrobimy pauzę i może lniany albo rzepakowy z pierwszego tłoczenia na zimno.
Bumbum Jacek pastę uwielbia zjadać i ani myśli wypluwać.. wręcz chodzi za mną żeby mu jeszcze nałożyć i jeszcze 😂 oczywiście muszę mu odmawiać po drugiej prośbie bo ile można. Na dwòch ząbkach mamy zahamowana pròchnicę - śnieżno białe
plamki, gładkie, błyszczące.. wydaje mi się że to właśnie to i podlega remineralizacji z tego co wyczytałam.
Tutaj jest ten artykuł i zdjęcie wypisz wymaluj.. tylko Jacek na 3i4u gòry a nie jedynkach:
http://www.czytelniamedyczna.pl/5396,postpowanie-w-przypadku-wczesnych-zmian-prlchnicowych-u-3letniego-dziecka-opis.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 15:39
-
Moja też piła olej z czarnuszki, ale zrobiliśmy przerwę i już potem nie chciała. Ja po urlopie wracam do podawania oleju lnianego.
Ruda, skoro Ala nie zjada pasty to co nią robi?
A przyszło mi do głowy przejrzeć kalendarz szczepień dzisiaj i jako zalecane znalazłam WZW A (WZW B jest obowiązkowe, składnik 6w1) no i tak się zastanawiam -
Bumbum ja nie szczepiłam na WZW A, choć może warto skoro dziecko je poza domem w żywieniu zbiorowym. Z zalecanych też jest na odkleszczowe zapalenie mòzgu, ale to trzeba powtarzać dosyć często.. nie ma że jedno i z głowy. Też nie szczepiłam..
Czarnuszkę przełyka w musie owocowym tzn rozgniatamy banana, dodaję pokrojone winogrona, boròwki itp. i do tego olej i wcina. Pan tabletka ( zapiszcie się na fejsie, ja tam lubię go posłuchać/poczytać) ma inny sposòb na czarnuszkę - tzw. rubinowy miodek:
https://pantabletka.pl/jak-podawac-olej-z-czarnuszki/Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 22:57
-
Kurczę tez zastanawiałam się nad tym szczepieniem na odkleszczow zapalenie ale rok temu lekarka stwierdziła ze już za późni bo zaleca się zacząć na wiosnę a w tym roku jakoś tak myślałam myślałam i na myśleniu się skończyło a ile jest tych dawek?
Dziewczyny fak z ciekawości, jako rozmiar ubrań, butów noszą Wasze dzieci? Ile maja wzrostu i ile waza?
Bumbum jak tam Wam mija pobyt nad morzem? Jak pogoda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 12:20
-
Paulina Jacek nosi 98, niektòre 104 (choć w 92 niektòre rzeczy też wchodzi spokojnie) Ja nie wiem ile waży (w mojej wadze bateria wysiadła) ale mierzy 94,5cm a buty 27 (ròżnych marek). Ogòlnie wysoki (75centyl) i ciężki.
Jak byłam Wero na Covid szczepić ((nie w naszej przychodni) to przeczytaliśmy na drzwiach, że jej rocznik ma dawkę przypominającą błonica, tężec i krztusiec - już umòwilam ja za tydzień i będzie z głowy. Przy okazji wyludzę badania podstawowe bo nie pamiętam kiedy ostatnio krew miała badana a schudła nam strasznie ostatnio. Na szczęście już się trochę opamiętała z tym liczeniem kalorii, je regularnie, bo myślałam, że poszalejemy z nią.. nie łatwo być rodzicem ambitnej, zawziętej nastolatki.. to jest rzeczywiście materiał na anoreksję. Ale schowałam wagę u teściowej a nasza nie działa i w sumie nie zamierzam tego zmieniać pòki co. Obejrzałam ze mną TVN Uwaga o anorektyczkach i przemòwilo to do niej, że to droga do nikąd. Najgorzej było miesiąc temu przed weselem bo spożywała ok 1000kcl. Teraz mi się przyznała.. (ważyła 47kg przy 158cm)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 13:12
-
Symbolica niestety jest to bardzo ciężki problem z ta anoreksja odchudzaniem 😣 takim sygnałem ostrzegawczym już porządnym jest zanik miesiączki co oznacza ze dana masa ciała jest dla organizmu już zdecydowanie za niska i organizm walczy. Dobrze ze obejrzenie materiału pomogło i ze się opamiętała 😊
Maksiu nosi rozmiar 92, buty 24, niedawno wyrosła mu noga z 23 chodź jakieś tam jeszcze ma 23 zależy od numeracji a wazy jakoś 13-13,5kg i ma chyba pod 90cm bo jakos miesiąc temu byliśmy w rabkolandzie gdzie do 90cm dziecko ma darmowe wejście i jeszcze się zmieścił chodź mało brakowało -
Paulina, na pogodę nie narzekamy, codziennie jesteśmy na plaży nawet dwa razy dziennie. Często jest małe zachmurzenie co jest fajne bo słońce tak nie praży i można dłużej na plaży posiedzieć. Dzisiaj pierwszy raz deszcz na plaży nas złapał to przeczekaliśmy w namiocie plażowym
Kornelka nosi 98/104, buty 24-25. Waży 13 kg