X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum są takie bańki bezogniowe albo gumowe. No właśnie nie widzę tego żeby Ala dała sobie zrobić bańki 😳 jutro mamy kontrolę zobaczymy co powie lekarz...
    Jadzia pętelka też jest o sikaniu na nocnik :) naprawdę fajna :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mamy ta o sikaniu. Musze wygrzebac bo wlasnie starlam porcje z podlogi eh

Co za pogoda. Siedzimy w domu i nie moge sie za nic zabrac. Jakas rozmemlana jestem. A dzieci juz trafia z nudow.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobote robimy impreze na ponad 20 osob. wypadaloby cos posprzatac, wymyslec co zjesc... a ja w telefonie. Niech mnie ktos kopnie no

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, spokojnie zdążysz :) nie musi być wypucowane :)
    Kupiłam dwie Jadzie o kąpieli i o sikaniu :) do tego pucia o nocniku i o kucharzu
    Dzisiaj idziemy na osłuchanie bo w nocy znowu kaszel był :/

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum daj znać co powie lekarz :)
    Monika sporą impreza :) co to za okazja jeśli mogę spytać ? U nas też brzydko i zimno ale udało się na chwilę wyjść na spacer :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wyszlo, bez okazji. Wujek chcial zrobic grilla ale im jeszcze kuchni w nowym nie zamontowali. U nas jest miejsce i zalalismy taras wiec zaproponowalam.
    Troche oni zaprosili, troche my i jest.

A za tydzien parapetowka dla znajomych. 8 par, kazde z dzieckem. Nareszcie mamy gfzie robic imprezy to korzystamy. a lato sie konczy wiec ostatni dzwonek na grill/kociolek.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika super ☺️ ale też będziesz miała co robić 🙃

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, mialam pisac ze z nocnikiem wyszedl Puvio kucharz. To chyba pid niejadkow :)
    U nas dzis na obiad leczo. Franek robi mine jak do wymiotow jak na nie patrzy. Ale lubi spagetti. ciekawe czy zje jak zblenduje leczo i podam z makaronem :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym czasem to tak sie wydaje. Jutro jade na caly dzien do tesciowej bo sa tam dzieci na "wakacjach u babci". Zwykle jak przyjezdzaja to jade z moimi do kompletu.
    Jak pojade to wezme pewnie na "jedna nocke u cioci". I zrobi sie piatek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 15:48

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala też ostatnio je bardzo wybiórczo 🙄 a spagetti uwielbia ;)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez mega pogorszenie z jedzeniem. Ma ulubione potrawy. Patent z leczo/spagettin dziala. Wciaga az milo.

wiem ze do nieedukacyjne ale widocznke widok rogotowanychbwarzych nie dziala na niego zachecajaco w tym momencie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 16:17

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem trzeba sposobu żeby dziecko zjadło obiad :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 16:29

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz nic niepokojącego nie usłyszał, standardowo inhalacje solą, woda morska i syrop wykrztuśny

Moniiiikaaaa, Papapatka lubią tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum super :) a może chodzić do żłobka ?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia tez średnio je w domu- w żłobku podobno bardzo ładnie.
    W poniedziałek mamy spotkanie w prywatnym przedszkolu- zobaczymy co powiedzą. Są 3 miejsca od września. Może ja puścimy bo znowu jeden i ten sam chłopiec ja ugryzł w żłobku (już w sumie 3-ci raz). Żłobek nie reaguje. Teraz dostałam kartkę z wyprawka na wrzesień do żłobka- i ok, tyle ze bardzo mi się nie spodobało ze piszą konkretne najdroższe firmy do wyprawki.

Nie wiem co się dzieje ale ostatnio chodzę chronicznie zmęczona.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka a u Was jakie ceny przedszkoli ?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy. Od 700 do 900 zł plus wyżywienie 15zl/dzień + dodatkowo płatne niektóre zajęcia jak szachy czy basen 😱

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappatka, moze zrob podstawowe badania? tarczyca?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WTF szachy dla 2.5latkow, jak dla mnie przesada. U mnie nie ma żadnej wyprawki oprócz tego co do żłobka czyli poscieli, akcesoriów do włosów i fartuszka do malowania :)

Papatka, ja też cierpię na chroniczne zmęczenie, w sumie nie pamiętam kiedy ostatnio nie byłam zmęczona... I to z jednym dzieckiem, jak bym miała mieć drugie to nie wiem co by było... Ale ja ogólnie nigdy nie narzekałam na nadmiar energii w przeciwieństwie do córki, co z jednej strony mega mnie cieszy ale z drugiej czasami po prostu nie wyrabiam.
    Może zrób sobie badania, morfologię i pakiet tarczycowy. Niedoczynność tarczycy powoduje właśnie zmęczenie.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żłobek państwowy to wyprawka jest. I to kredki, flamastry, farby, kolorowy papier, zwykły papier, klej, krepina itp. Plus raz w mc duży ręcznik papierowy, 2xmolre chusteczki i 1x suche.

W przedszkolu prywatnie wyprawki nie ma. A te zajęcia dodatkowe to tez dla mnie przerost formy nad treścią- basen ok, ale szachy czy karate? Nawet dla 3-latków. Eh.

Badania jak ostatnio robiłam to kortyzol miałam wysoki ale z dodatkowych badań wyszło ze z przysadka mózgowa wszystko ok. Nie wiem, jutro mam tele-gowno-poradę.
    Bumbum, właśnie 1 dziecko, które już jest w miarę ogarnięte (wiadomo ze bawić się chce z nami najlepiej w chowanego po mieszkaniu) ale po prostu ja nie daje rady. W pracy, koło 14 potrafię już mieć taki zjazd ze szok. Ze rozkminam zamknięcie się w łazience i drzemkę. Czuje się jak na początku ciąży tylko nie rzygam (a w ciąży nie jestem na pewno).

‹‹ 1742 1743 1744 1745 1746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ