X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum są takie bańki bezogniowe albo gumowe. No właśnie nie widzę tego żeby Ala dała sobie zrobić bańki 😳 jutro mamy kontrolę zobaczymy co powie lekarz...
    Jadzia pętelka też jest o sikaniu na nocnik :) naprawdę fajna :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mamy ta o sikaniu. Musze wygrzebac bo wlasnie starlam porcje z podlogi eh

Co za pogoda. Siedzimy w domu i nie moge sie za nic zabrac. Jakas rozmemlana jestem. A dzieci juz trafia z nudow.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobote robimy impreze na ponad 20 osob. wypadaloby cos posprzatac, wymyslec co zjesc... a ja w telefonie. Niech mnie ktos kopnie no

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, spokojnie zdążysz :) nie musi być wypucowane :)
    Kupiłam dwie Jadzie o kąpieli i o sikaniu :) do tego pucia o nocniku i o kucharzu
    Dzisiaj idziemy na osłuchanie bo w nocy znowu kaszel był :/

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum daj znać co powie lekarz :)
    Monika sporą impreza :) co to za okazja jeśli mogę spytać ? U nas też brzydko i zimno ale udało się na chwilę wyjść na spacer :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wyszlo, bez okazji. Wujek chcial zrobic grilla ale im jeszcze kuchni w nowym nie zamontowali. U nas jest miejsce i zalalismy taras wiec zaproponowalam.
    Troche oni zaprosili, troche my i jest.

A za tydzien parapetowka dla znajomych. 8 par, kazde z dzieckem. Nareszcie mamy gfzie robic imprezy to korzystamy. a lato sie konczy wiec ostatni dzwonek na grill/kociolek.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika super ☺️ ale też będziesz miała co robić 🙃

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, mialam pisac ze z nocnikiem wyszedl Puvio kucharz. To chyba pid niejadkow :)
    U nas dzis na obiad leczo. Franek robi mine jak do wymiotow jak na nie patrzy. Ale lubi spagetti. ciekawe czy zje jak zblenduje leczo i podam z makaronem :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym czasem to tak sie wydaje. Jutro jade na caly dzien do tesciowej bo sa tam dzieci na "wakacjach u babci". Zwykle jak przyjezdzaja to jade z moimi do kompletu.
    Jak pojade to wezme pewnie na "jedna nocke u cioci". I zrobi sie piatek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 15:48

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala też ostatnio je bardzo wybiórczo 🙄 a spagetti uwielbia ;)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez mega pogorszenie z jedzeniem. Ma ulubione potrawy. Patent z leczo/spagettin dziala. Wciaga az milo.

wiem ze do nieedukacyjne ale widocznke widok rogotowanychbwarzych nie dziala na niego zachecajaco w tym momencie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 16:17

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem trzeba sposobu żeby dziecko zjadło obiad :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 16:29

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz nic niepokojącego nie usłyszał, standardowo inhalacje solą, woda morska i syrop wykrztuśny

Moniiiikaaaa, Papapatka lubią tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum super :) a może chodzić do żłobka ?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia tez średnio je w domu- w żłobku podobno bardzo ładnie.
    W poniedziałek mamy spotkanie w prywatnym przedszkolu- zobaczymy co powiedzą. Są 3 miejsca od września. Może ja puścimy bo znowu jeden i ten sam chłopiec ja ugryzł w żłobku (już w sumie 3-ci raz). Żłobek nie reaguje. Teraz dostałam kartkę z wyprawka na wrzesień do żłobka- i ok, tyle ze bardzo mi się nie spodobało ze piszą konkretne najdroższe firmy do wyprawki.

Nie wiem co się dzieje ale ostatnio chodzę chronicznie zmęczona.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka a u Was jakie ceny przedszkoli ?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy. Od 700 do 900 zł plus wyżywienie 15zl/dzień + dodatkowo płatne niektóre zajęcia jak szachy czy basen 😱

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappatka, moze zrob podstawowe badania? tarczyca?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WTF szachy dla 2.5latkow, jak dla mnie przesada. U mnie nie ma żadnej wyprawki oprócz tego co do żłobka czyli poscieli, akcesoriów do włosów i fartuszka do malowania :)

Papatka, ja też cierpię na chroniczne zmęczenie, w sumie nie pamiętam kiedy ostatnio nie byłam zmęczona... I to z jednym dzieckiem, jak bym miała mieć drugie to nie wiem co by było... Ale ja ogólnie nigdy nie narzekałam na nadmiar energii w przeciwieństwie do córki, co z jednej strony mega mnie cieszy ale z drugiej czasami po prostu nie wyrabiam.
    Może zrób sobie badania, morfologię i pakiet tarczycowy. Niedoczynność tarczycy powoduje właśnie zmęczenie.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żłobek państwowy to wyprawka jest. I to kredki, flamastry, farby, kolorowy papier, zwykły papier, klej, krepina itp. Plus raz w mc duży ręcznik papierowy, 2xmolre chusteczki i 1x suche.

W przedszkolu prywatnie wyprawki nie ma. A te zajęcia dodatkowe to tez dla mnie przerost formy nad treścią- basen ok, ale szachy czy karate? Nawet dla 3-latków. Eh.

Badania jak ostatnio robiłam to kortyzol miałam wysoki ale z dodatkowych badań wyszło ze z przysadka mózgowa wszystko ok. Nie wiem, jutro mam tele-gowno-poradę.
    Bumbum, właśnie 1 dziecko, które już jest w miarę ogarnięte (wiadomo ze bawić się chce z nami najlepiej w chowanego po mieszkaniu) ale po prostu ja nie daje rady. W pracy, koło 14 potrafię już mieć taki zjazd ze szok. Ze rozkminam zamknięcie się w łazience i drzemkę. Czuje się jak na początku ciąży tylko nie rzygam (a w ciąży nie jestem na pewno).

‹‹ 1742 1743 1744 1745 1746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ