X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet spoko, na 4 godziny jazdy tylko ostatnie pół to bajki, tak to godzinka spania, książeczki itp.
    W nocy znowu kaszel :/

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina dzięki że pytasz :) Ala nie ma gorączki czuje się świetnie w ogóle nie widać że jest chora....kaszle na inhalacji ale to tak kaszle że szok...podczas dnia sporadycznie...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tak gorąco że się nie da wytrzymać....

• bumbum Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza nic nie kaszle w dzień, kurcze ani razu do tej pory, dzisiaj inhalujemy solą i zpbaczymy

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum trochę dziwne że kaszel występuje tylko w nocy 🙃

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum jak sytuacja ?
    U nas Ala jeszcze ma biegunkę :/ chyba po lekach :/

• bumbum Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w nocy dużo lepiej, prawie nie kaszlała, poszła do żłobka, zobaczymy co ciocie powiedzą.

Mam mega problem z myciem głowy Małej. Do tego stopnia że już nie chce się kąpac w ogóle. Pokazuje mi, że naleje jej się woda do oczu... Kubek do mycia głowy nie pomaga.
    Wczoraj ledwo udało mi się umyć pół głowy (z tyłu), nie chciała usiąść nawet w wanience.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 11:25

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala też nie lubi myć włosów. Nie znalazłam jeszcze na to sposobu :/ tylko że Ala ma króciutkie włoski w porównaniu z Kornelka :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba nie ma znaczenia jak długie, bo ona nie chce dać umyć góry głowy, tak żeby do oczu nie spływało. Są niby suche szampony, no ale jak we włosach piasek albo coś, nie widzę tego rozwiązania

• symbolica Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum a jakby pochyliła się do przodu i dałabyś jej ręczniczek żeby przyłożyła na oczy/twarz i wtedy lać tę wodę.. albo rondo kąpielowe? ewentualnie okularki do nurkowania (-sa nawet takie z silikonowym nosem) i w tym myć jej włosy. Ja bym ją brała pod prysznic/do basenu żeby jej pokazać że woda spływająca po twarzy/do oczu to nie jest nic strasznego na Twoim/męża przykładzie.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wygląda to tak że umyć szamponem pozwoli ale jest problem z spłukaniem. Ostatnio Ala nakrzyczała na mnie żebym jej nie myła bo ona nie lubi wody 😂

• bumbum Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh już tylu rzeczy próbowaliśmy, pokazywaliśmy jak my myjemy włosy, chciałam odchylić głowę do tyłu, nie ma opcji. Ja lalam woda, mąż przyłączył ręcznik, wszystko i tak się kończyło zalaniem, bo tak się bała. Musimy chyba więcej tłumaczyć na książeczkach ..

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Ali dziś z nosa leci lejący katar :( już nie wiem co o tym wszystkim myśleć :(

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh zdrowia dla Ali. Ruda, a jeśli mogę zapytać to ile płacisz za przedszkole? Zaczęłam się rozglądać za prywatnym i ceny mnie zastanawiają

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, wczoraj na fanpage dot. ksiazek czytalam wpis ze jedna mama szuka adrwsu autorki Jadzi Petelki zeby jej wyslac wino. 2 lata na kazdym myciu byl krzyl i przeczytaly Jadzie, wziely magiczny recznik i magiczny szampon i dalo rade. Moge poszukac ten wpis.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to bukiet kwiatow byl. Glodnemu chleb... :) Grupa nazywa sie "Aktywne czytanie. Ksiazki dla dzieci"

Czy mogę prosić adres autorki Jadzi Perełki? Muszę wysłać kobiecie mega bukiet kwiatów! 🙈 Moja córka, która ma już prawie 3 latka, od urodzenia panicznie krzyczy przy myciu głowy. Próbowałam wszystkiego, naprawdę. Nie docierało do niej że trzeba głowę przechylić to woda nie będzie leciała do oczu. Nie pomagały specjalne kapelusze czy też pojemniki. Każde mycie głowy to był krzyk jakby ja ze skóry obdzierali.
    Tydzień temu zamówiłam sobie 3 części Jadzi Petelki, w tym część o braniu kąpieli. I..... Mamy przełom!!! Magiczny zestaw do mycia włosów i patent z ręcznikiem na oczy sprawił że moje dziecko, pierwszy raz w swoim trzyletnim życiu nie krzyczało podczas mycia włosów 😍 Także droga Barbara Supeł, z całego serca dziękujemy! 🥰😅

P. S: Ja z tym adresem tak serio mówię 😁

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka przedszkole prywatne 700 zł plus wyżywienie

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama wymyśliła żeby postawić Ali bańki. Sama jak byłam mała często miałam stawiane ale wydaje mi się że Ala jest jeszcze za mała ....

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, dzięki wielkie za cytat, poszukam info i na pewno spróbuję.

Ja bym z bankami uważała, można oparzyć, nie wiem jak Ala ale moja w życiu by sobie nie pozwoliła...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam ta książeczkę, zauważyłam przy okazji że jest nowy pucio o odpieluchowaniu więc akurat :)

‹‹ 1741 1742 1743 1744 1745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ