Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj w nocy dużo lepiej, prawie nie kaszlała, poszła do żłobka, zobaczymy co ciocie powiedzą.
Mam mega problem z myciem głowy Małej. Do tego stopnia że już nie chce się kąpac w ogóle. Pokazuje mi, że naleje jej się woda do oczu... Kubek do mycia głowy nie pomaga.
Wczoraj ledwo udało mi się umyć pół głowy (z tyłu), nie chciała usiąść nawet w wanience.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 11:25
-
Bumbum a jakby pochyliła się do przodu i dałabyś jej ręczniczek żeby przyłożyła na oczy/twarz i wtedy lać tę wodę.. albo rondo kąpielowe? ewentualnie okularki do nurkowania (-sa nawet takie z silikonowym nosem) i w tym myć jej włosy. Ja bym ją brała pod prysznic/do basenu żeby jej pokazać że woda spływająca po twarzy/do oczu to nie jest nic strasznego na Twoim/męża przykładzie.
-
Eh już tylu rzeczy próbowaliśmy, pokazywaliśmy jak my myjemy włosy, chciałam odchylić głowę do tyłu, nie ma opcji. Ja lalam woda, mąż przyłączył ręcznik, wszystko i tak się kończyło zalaniem, bo tak się bała. Musimy chyba więcej tłumaczyć na książeczkach ..
-
Bumbum, wczoraj na fanpage dot. ksiazek czytalam wpis ze jedna mama szuka adrwsu autorki Jadzi Petelki zeby jej wyslac wino. 2 lata na kazdym myciu byl krzyl i przeczytaly Jadzie, wziely magiczny recznik i magiczny szampon i dalo rade. Moge poszukac ten wpis.
-
A to bukiet kwiatow byl. Glodnemu chleb... Grupa nazywa sie "Aktywne czytanie. Ksiazki dla dzieci"
Czy mogę prosić adres autorki Jadzi Perełki? Muszę wysłać kobiecie mega bukiet kwiatów! 🙈 Moja córka, która ma już prawie 3 latka, od urodzenia panicznie krzyczy przy myciu głowy. Próbowałam wszystkiego, naprawdę. Nie docierało do niej że trzeba głowę przechylić to woda nie będzie leciała do oczu. Nie pomagały specjalne kapelusze czy też pojemniki. Każde mycie głowy to był krzyk jakby ja ze skóry obdzierali.
Tydzień temu zamówiłam sobie 3 części Jadzi Petelki, w tym część o braniu kąpieli. I..... Mamy przełom!!! Magiczny zestaw do mycia włosów i patent z ręcznikiem na oczy sprawił że moje dziecko, pierwszy raz w swoim trzyletnim życiu nie krzyczało podczas mycia włosów 😍 Także droga Barbara Supeł, z całego serca dziękujemy! 🥰😅
P. S: Ja z tym adresem tak serio mówię 😁