X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaciskam zęby i biorę kilka oddechów 😂

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto z nas się nie irytuje?
    Dzisiaj tez Zośka poszła do żłobka, a my z Mężem na urlopie. Po tym jak wyszli z domu do żłobka ok8.00, to ja poszłam dalej spać i spałam do 11 🤣🤣🤣… boże, jak mi było dobrze 🤣🤣🤣….
    U nas cycek nie wrócił ale zmieniła się rutyna. Zamiast cycka do spania jest opowiadanie bajek. Niestety w wózku ja wożę i opowiadań historie, Zosia mówi czy chce o Peppie czy o królewnie Zosi w żłobku. No, ale od ndz już nie karmie, wiec zaczynam leczenie od endokrynologa 💪

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka super 🙂 jeden rytuał zastąpiony innym 🙃
    Niby Ala nie zaraża a ja i mąż zapchane nosy i objawy przeziębienia 😒

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiliśmy ostatnio Ali testy alergiczne. Wyszło jajko w 4 klasie i roztocza w 3.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, a igE wyszło w normie z krwi?

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego wszystkiego zapomnieliśmy zrobić IGE 😱

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, skoro IgE specyficzne dla jakichś alergenów wyszło podwyższone to całkowite siłą rzeczy też jest.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza ?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieciaczki też mówią t zamiast k? Np. na kota "tot". Mam już się do logopedy wybierać?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek tez nie wymawia t. Siostrry corka ma logopede w przedszkolu. kiedys mi mowila ze to czeste. a dziewczynka jest rok starsza od naszych.

wczoraj mielismy wesele. Oby zadna infekcja po nim nie przyszla. a jak Wasze zdrowka?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wreszcie bez kataru, jutro do przedszkola, oby jak najdłużej pochodziła

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci umieją wysmarkać 👃👃👃 ? Ja mówię Ali "smarknkj" "dmuchaj" a ona podciąga 😱

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, Franek umie. Oczywiscie przy gestym katarze nie jest to bardzo efektywne ale dmucha. Jak mu dokucza to biega do pokoju, tam jest odkurzacz i katarkiem sciaga.

Pamietam, ze niektorzy ucza dzieci jak nie maja kataru np. zeby dmuchaly nosem na piorko.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala też sobie sama odciąga odkurzaczem albo krzyczy mamo glut i biegnie do odkurzacza 😂 Monika dobry pomysł z tym dmuchaniem na piórko :) będziemy ćwiczyć :)

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mąż nauczył mówiąc że dmuchamy na świeczkę :) nie wiem jak to skumała, ale działa.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na świeczkę Ala dmucha ustami 🙃

• bumbum Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nasza też, ale mąż tłumaczył że tak jak na świeczkę ale nosem :D

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Czy Wasze dzieciaczki też mówią t zamiast k? Np. na kota "tot". Mam już się do logopedy wybierać?

Mój też nie wypowiada "k". On gada jak najęty odkąd skończył 2 lata, a z "k" ciągle jest problem. Mój bratanek miał tak samo i dopiero z logopedą to wyćwiczył. My jeszcze nie byliśmy, bo nie sądzę, żeby mały współpracował. Może sama pójdę żeby wiedzieć jak z nim ćwiczyć.

Nosa wysmarkać nie umie, tak sądzę. Z tym że katar ostatni miał rok temu. Coś czuję, że jak pójdzie do przedszkola to będzie maskara zanim "przerobi" te wszystkie wirusy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2021, 17:46

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg ostatni raz miał katar rok temu :o

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Omg ostatni raz miał katar rok temu :o

Taa, po dwóch pierwszych dniach w żłobku😁. A więcej już tam nie poszedł. Bawi się z dziećmi na osiedlu, placu zabaw, ale póki co zdrów. Wiadomo, że to kontakt nieporównanie mniejszy niż w żłobku/przedszkolu.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1751 1752 1753 1754 1755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ