Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
A kto z nas się nie irytuje?
Dzisiaj tez Zośka poszła do żłobka, a my z Mężem na urlopie. Po tym jak wyszli z domu do żłobka ok8.00, to ja poszłam dalej spać i spałam do 11 🤣🤣🤣… boże, jak mi było dobrze 🤣🤣🤣….
U nas cycek nie wrócił ale zmieniła się rutyna. Zamiast cycka do spania jest opowiadanie bajek. Niestety w wózku ja wożę i opowiadań historie, Zosia mówi czy chce o Peppie czy o królewnie Zosi w żłobku. No, ale od ndz już nie karmie, wiec zaczynam leczenie od endokrynologa 💪 -
Ruda, Franek umie. Oczywiscie przy gestym katarze nie jest to bardzo efektywne ale dmucha. Jak mu dokucza to biega do pokoju, tam jest odkurzacz i katarkiem sciaga.
Pamietam, ze niektorzy ucza dzieci jak nie maja kataru np. zeby dmuchaly nosem na piorko. -
bumbum wrote:Czy Wasze dzieciaczki też mówią t zamiast k? Np. na kota "tot". Mam już się do logopedy wybierać?
Mój też nie wypowiada "k". On gada jak najęty odkąd skończył 2 lata, a z "k" ciągle jest problem. Mój bratanek miał tak samo i dopiero z logopedą to wyćwiczył. My jeszcze nie byliśmy, bo nie sądzę, żeby mały współpracował. Może sama pójdę żeby wiedzieć jak z nim ćwiczyć.
Nosa wysmarkać nie umie, tak sądzę. Z tym że katar ostatni miał rok temu. Coś czuję, że jak pójdzie do przedszkola to będzie maskara zanim "przerobi" te wszystkie wirusy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2021, 17:46
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
bumbum wrote:Omg ostatni raz miał katar rok temu :o
Taa, po dwóch pierwszych dniach w żłobku😁. A więcej już tam nie poszedł. Bawi się z dziećmi na osiedlu, placu zabaw, ale póki co zdrów. Wiadomo, że to kontakt nieporównanie mniejszy niż w żłobku/przedszkolu.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021