Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas była taka smętna, bez energii środę i czwartek. Spała długo w dzień dużo lezala z bajkami. Płaczliwa. W piątek już było ok, jak ręka odjął. A w sobotę balowała na weselu.
U nas dzisiaj pierwsza noc bez cycka 💪 odstawiam Zosię. Boże jak ciężko… i tak wczoraj na wieczór powiedziałam ze mleczko się zepsuło… i w nocy tez. Ale jak się obudziła o 3 to nie mogła zasnąć. Do 5 czytalalam jej ksiezeczki, aż Mąż jak krzyknął ze to nie czas na książeczki ze jest 5 i ze Zosia za 2 h wstaje do żłobka to Zosia się popłakała i poszła spać. -
Nie chce zapeszać, samo odstawienie na razie idzie gładko. Na wieczór do spania już się nie upomina tylko chce „mleczko z kubeczka z myszka” (kubeczek ma myszkę narysowana). I jest git. Co będzie dzisiaj w nocy- nie wiem, ale przynajmniej o tyle dobrze ze mamy urlop. Zosię wysyłamy do żłobka a my ogarniamy działkę na zime.
-
Kurczę Ruda zdrowia dla Ali. Te wirusòwkk czasem takie są ze poza gorączką nic się nie dzieje, ale trzymaj rękę na pulsie bo ròznie może być.
Jacek dalej cycka się domoga... Mòwię że jest już za duży a on mi " tłumaczy": "jestem malutki bo chcę cyca"🙈🙉🙊 chyba jeszcze parę miesięcy pociągnie bo nie wiem jak inaczej go uśpić w dzień...a tak 5 minut,odwraca się i śpi.. -
Dzis na placu zabaw spotkalam kolezanke. Jej syn niecale 3 lata wysoka goraczka, gardlo czerwone. Nic nie chce jesc bo gardlo boli. Mowi ze to bakteryjne i antybiotyk. Po 1 dawce goraczka juz w nocy bula mniejsza. A dzis po deugiej dawce zaczal jesc. moze to jakis trop?