Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pau.Em wrote:Ja w 1 ciąży nie miałam chusty, teraz się zastanawiam nad tym. Jednak nie wiem sama czy z dwójką dzieci to dobre rozwiązanie, może są mamy z większym doświadczeniem, chętnie poczytam
U mnie nie będzie wyjścia - synek idzie za dwa tygodnie do przedszkola, do którego jest wejście po wielkich schodach. Oczywiście nie ma podjazdu, bo po co. Więc z wózkiem i maluchem nie podjadę, a jakoś dziecko trzeba będzie odebrać. Chusta mnie uratuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 20:40
-
Karola super wieści! Gratuluję!!! Ale chyba aż do czerwca to w dwupaku chodzić nie będziesz?
Artykuł o otulaczach- MASAKRA!!!!! Kto to kutwa napisał??? Po prostu nóż mi się w kieszeni otworzył.
Mój synek np nie potrzebował takiego gadżetu i nie mieliśmy. A u córki gdyby nie otulaczek to w ogóle by nie spała!!! Miała ogromną potrzebę "obudowania" tak jak i np ssania i nie wyobrażam sobie żeby jej tego nie zapewnić. Wszystko zależy od dziecka i jego potrzeb. Wtedy jak na zbawienie czekałam żeby otulaczek przyszedł i był wybawieniem. Teraz kupię z góry , najwyżej się nie przyda.
Podgrzewacza ja np też w ogóle nie używałam. Ale nie wiem jak teraz będzie.
Laktator bezwzględnie bo inaczej cycki wybuchną i jak dla mnie najlepszy ręczny. Podciśnienie tworzyło mi się po kilku pompnieciach i samo leciało strumieniem przez kilka minut, elektrycznym się męczyłam strasznie długo, ale wiadomo to też zależy od kobiety i potrzeb.
Każda musi swoje potrzeby odnaleźć i je spełnić. Czasem nie trafi się od razu, niestety, ale w końcu się uda na pewno
Dzięki za pamięć. Wyników nadal brak ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 20:47
Karola94c lubi tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
No ja też planuje używać chustę. Synek na pewno nie będzie chciał już jeździć na dostawce do wózka, iść obok wózka też będzie ciężko więc zostaje najmłodsze w chustę, a starszy niech sobie jedzie rowerkiem zawsze to masz dziecko przy sobie i w dodatku dwie ręce wolne u dzieci z małą różnicą to dla mnie obowiązkowe wyposażenie
-
Kropeczka85 wrote:Karola super wieści! Gratuluję!!! Ale chyba aż do czerwca to w dwupaku chodzić nie będziesz?
Hahahaha, dopiero zauważyłam !! Poprawiłam już! nie no do czerwca nie mam zamiaru haha -
nick nieaktualnyMałaMała wrote:Łacze sie w bolu z Dziewczynami ktore tak jak ja dzis CAAALY dzien maja odruchy bleeee oszaleje, 15t ... kiedy to sie skonczy
To chyba kupię chustę. Zobaczę jeszcze:) moje dziecko nie ma miejsca w przedszkolu - w pierwszej kolejności idą dzieci obojga pracujących, następnie wszelką patologia a na końcu matki które chciałyby gdzieś pracować ale nikt ich nie zatrudni, bo dziecko nie ma przedszkola, a całe zarobione pieniądze poszlyby na nianię cudownie idę robić sos do spaghetti na jutro;pMałaMała lubi tę wiadomość
-
MałaMała wrote:Łacze sie w bolu z Dziewczynami ktore tak jak ja dzis CAAALY dzien maja odruchy bleeee oszaleje, 15t ... kiedy to sie skonczy
-
Pau.Em wrote:No ja dziś pół dnia wymiotowalam...
To chyba kupię chustę. Zobaczę jeszcze:) moje dziecko nie ma miejsca w przedszkolu - w pierwszej kolejności idą dzieci obojga pracujących, następnie wszelką patologia a na końcu matki które chciałyby gdzieś pracować ale nikt ich nie zatrudni, bo dziecko nie ma przedszkola, a całe zarobione pieniądze poszlyby na nianię cudownie idę robić sos do spaghetti na jutro;p
Dla mnie to też niezrozumiałe, że szybciej się dziecko dostanie do przedszkola jak rodzina ma np. kuratora, niż w przypadku matki niepracującej. To jest dla mnie niezrozumiałe... A czy to nie jest tak, że miejsce musi się znaleźć, tylko niekoniecznie w okolicy domu?
U nas fartownie dzielnica gdzie przedszkoli jest z 15, a rodzin z dziećmi wcale nie tak dużo. Chyba nawet w niektórych przedszkolach jeszcze są miejsca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 21:34
-
nick nieaktualnyBlack_Lilith wrote:Dla mnie to też niezrozumiałe, że szybciej się dziecko dostanie do przedszkola jak rodzina ma np. kuratora, niż w przypadku matki niepracującej. To jest dla mnie niezrozumiałe... A czy to nie jest tak, że miejsce musi się znaleźć, tylko niekoniecznie w okolicy domu?
U nas fartownie dzielnica gdzie przedszkoli jest z 15, a rodzin z dziećmi wcale nie tak dużo. Chyba nawet w niektórych przedszkolach jeszcze są miejsca. -
Ja chciałabym używać i Tulika, i chusty. Chusta to moje marzenie od kilku lat, oby tylko dziecko równie bardzo chciało się nosić
Super, że na wizytach wszystko w porządku
Ja idę jutro na 11, już się nie mogę doczekać aż zobaczę naszego MaluchaEwelcia85 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Muszę się wam pochwalić ze dzisiaj moja Ala pierwszy raz przespała całą noc bez pobudki na cyca Jestem w szoku bo do tej pory budziła sie 2,3 razy na jedzonko w nocy a tu taka niespodzianka Mam nadzieję ze po mału będzie to reguła a nie jednorazowy wyskokKropeczka85, baranosia, Nadzieja22, Dorota3, Pepper lubią tę wiadomość
-
O tak chciałabym chociaz jeszcze te 5 msc mieć możliwość pospac potem nowy ssak i wstawanie w nocy także powtórka z rozrywki
Ogolnie smiać mi się chce bo wczoraj moj M przyszedł z popoludniowej zmiany i posiedziałam z nim w kuchni prawie do północy i jeszcze mówi£am ze ide juz spac bo zaraz pobudka na cyca będzie a tu cisza -
Hej!
Dodałam listę do swojego postu na pierwszej stronie.
Eh... Temat mdłości... Rano nie mogę normalnie umyć zębów, bo mnie naciąga na wymioty. W ciągu dnia nie jest najgorzej, ale wieczorem wraca. Odbija też mi się ciągle i wszystkim co zjem. Teraz w dodatku jeszcze kiepsko śpię. Budzie się kilka razy i nie mogę zasnąć. Gorąco mi chociaż śpię pod samym kocem. Rano jestem wrakiem człowieka. Później jakoś się rozruszam, ale około 12 w pracy w pokoju robi się duchota i dopada mnie znowu senność, a powietrze łapie jak ryba. Byle do czwartku, do wizytę i idę na zwolnienie.
Karola94c lubi tę wiadomość