Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:Dziewczyny czy na usg podawali Wam szacunkową wagę dziecka? Nam podal 75g, co wydaje mi sie bardzo dużo jak na 14tc, mówił ze dobrze młodą karmię.
Nam lekarz jeszcze nigdy nie podawał, może jutro, bo mamy USG. Spojrzałam z ciekawości na wykres wagi płodu i te 75g jest ok jak na ten czas ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 11:34
-
Straciatellaa wrote:Dziewczyny czy na usg podawali Wam szacunkową wagę dziecka? Nam podal 75g, co wydaje mi sie bardzo dużo jak na 14tc, mówił ze dobrze młodą karmię.🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Dziewczyny, a suplementujecie DHA? Mi ciężko zjeść 2x w tygodniu ryby więc poradziłam się lekarza, powiedział, że można brać, ale co drugi dzień bo potem 100kg dzieci się rodzą
Wiecie coś na ten temat czy rzeczywiście nadmiar dha podwyższa wagę dziecka? -
Nie wiem jak to jest z dha u dziecka ale w poprzednich ciążach brałam zestawy witamin od poczatku i tylam dużo więcej niż teraz na samym kwasie foliowym i przytylam 0,5 kg a nie 5kg. Wiadomo że to na pewno nie zasługa tylko tabletek ale dla mnie jedno z najprostszych wyjaśnień25.01.2019 cc
-
Ja biorę Pregna Plus od początku ciąży ale jest w dziennej dawce tylko 20 mg.
Dlatego zaczęłam brać Pregna DHA (250 mg). Sugerowane jest 1-2 tabletki dziennie, będę brać 1 dziennie, bo zamierzam się poprawić co do regularności szamania rybWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 12:57
-
Jonesey wrote:hej wszystkim a ja mam jeszcze inne pytanie, czy planujecie sie szczepic przeciwko krztuscowi w ciazy?
u mnie w UK bardzo to zalecaja i juz sama nie wiem czy sie szczepic czy nie
ja nie słyszałam o niczym takim, ja bym żadnych szczepionek w ciąży nie robiła.
Aczkolwiek jedna moja koleżanka zachorowała w zeszłym roku, więc zagrożenie nie jest takie małe :o -
Makowa_Panna wrote:Dorota3 ja brałam najpierwej Prenatal Uno a teraz Duo. Do tego encorton i mam jakieś 3 kg mniej niż na początku ciąży.
Dlatego nie twierdzę że to reguła, tylko moja obserwacja. Może mój organizm tak działa na wit. Kolezanka za to nie mogła brać wit. dostawala od nich mdłości i wymioty25.01.2019 cc
-
Dorota3 wrote:Dlatego nie twierdzę że to reguła, tylko moja obserwacja. Może mój organizm tak działa na wit. Kolezanka za to nie mogła brać wit. dostawala od nich mdłości i wymioty
Jonesey też nie słyszałam o potrzebie takiej szczepionki.
A co myślicie o takiej wkładce do kąpieli Flyte Puj? Zwykłej wanienki nie mam gdzie trzymać. -
Makowa_Panna wrote:Taka reakcja często jest na wit. z grupy B.
Jonesey też nie słyszałam o potrzebie takiej szczepionki.
A co myślicie o takiej wkładce do kąpieli Flyte Puj? Zwykłej wanienki nie mam gdzie trzymać.
Bardzo fajna ta wkładka. My mamy po synku taką wanienkę https://www.smyk.com/summer-infant-wanienka-skladana-z-wkladka.html
Ma dmuchany leżaczek dla noworodka, świetna też dla starszego dziecka (u nas do 2 roku). Składa się i nie zajmuje miejsca. My jej używaliśmy jako turystycznej, ale pod prysznicem do codziennego użytku tez się sprawdzi.
Dobra jest też Stokke Flexi.