X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem na zwolnieniu. A dziś wycieczka do Katowic :-p po młodą. Koniec wakacji to trzeba odebrać dziecie od babci :-D

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tymi zwolnieniami chodzącymi. Jak wpadnie kontrol to muszę być w domu? Co jak np jestem w sklepie na zakupach? Czy jeśli mnie nie zastaną to ratuje mnie tylko to że w tym czasie byłam u lekarza?

Nie ukrywam że wychodzę z młodym na spacery i plac zabaw i boję się kontroli. Z wychowawczego poszłam od razu na l4 i jakoś mam dziwne przeczucie kontroli ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja wracam po wczorajszej wizycie:) wszystko w porządku, wyniki Pappy również. Trochę wczoraj miałam doła po wizycie bo mąż miał nagrać filmik, a oczywiście mu się nie nagrał...
    Cała noc dziś nie spałam bo dopadły mnie jakieś lęki że nie dam sobie rady, że nie poradzę sobie w roli mamy :(

Wrzucam fotki na jednym fajnie nam dzidzia pomachała, płci dalej nie znamy :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2cc8db5f43a6.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69fc6a93c9db.jpg

Straciatellaa, Pepper, Vivanillka, MałaMała, Karola94c, Nadzieja22, -Mamunia- lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    odstawiłam leki, więc jakiegoś bardzo skutecznego sposobu nie mam. Dieta na pewno działa lepiej, nie mogę jeść surowych owoców, błonnika co za tym idzie nic ze zbożem. Staram się jeść lekko i nie wzdymająco. Jak mnie już złapie to pomaga leżenie skulonej na boku. Ze starszą córką bylam 2 miesiące w szpitalu przez zjd. Była masakra. Teraz póki co nie jest najgorzej ;)
    U mnie na szczęście ciąże wyciszają problem :) po porodzie z Ala tez przez 7 msc nawet raz mnie nie chwyciło tylko na samym poczatku tej ciąży raz . U mbie zawsze miałam ten problem jak się bardzo zdenerwowałam , czasami jak zjadłam po 22 np. smażone i przed ciąża z Ala co miesiąc ok 2-3 dni przed okresem .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Wkleiłam tą listę na pierwszą stronę, ale ogólnie jest przerażona(?) może za duże słowo. Ale mocno zdziwiona niektórymi pozycjami........... i to negatywnie :)
    A czym na przykład?! Dlatego napisałam, że jest do weryfikacji.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Wkleiłam tą listę na pierwszą stronę, ale ogólnie jest przerażona(?) może za duże słowo. Ale mocno zdziwiona niektórymi pozycjami........... i to negatywnie :)
    Którymi ? Jak dla mnie jest tam za dużo pierdół. Po co 2 rożki?
    -Albo nie powinno się używac oliatów chyba że problemy ze skórą są. Bo skóra się przyzwyczaja i bedzie wytwarzała coraz mniej naturalnych natłuszczaczy,
    -Do pępuszka wystarczy octenisep żaden spirytus.
    -Żadnych ochraniaczy do łóżeczka!!! Żadnej pościeli. Dziecko powinno spać tylko na gołym materacu bez ochraniaczy, zabawek pierdół.

Noo ale może się czepiam :p

A my weszliśmy w 16tc <3 Maluch daje o sobie znać już codziennie :) Wczoraj jak szłam spać tak mnie tam pykał ze nie mogłam powstrzymać się od śmiechu :p Mąż stwierdził no wariatka :p A wcześniej płakałam ze szczęścia więc spoko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 09:40

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat do pępuszka będe używała spirytusu bo moim dziewczynom tak robiłam , 5 dni i kikut odpadl siostra octaniseptem robiła i 14 dni sie trzymal i paskudzil :(

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E i na takie porady czekam :) Ja nie mam zielonego pojęcia o pielęgnacji i ubieraniu dzieci. Kontakt mam tylko z jednym małym dzieckiem a to i tak rzadko, bo nasi przyjaciele mieszkają jakieś 450 km od nas. Nie wiem jak sobie poradzę. Jestem przerażona tym wszystkim...
    Fajnie, że już czujesz ruchy. U mnie cisza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 09:50

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam problem z tym octaniseptem starszej córce odpadł po równym miesiącu a młodszej po 3tyg. Teraz kupie waciki nasaczone spirytusem, ładnie wysuszy i odpadnie, tak się stało po wizycie położnej w 2 dni a na octanisepcie to pewnie jeszcze z miesiąc by trwało.

Co do ochraniacza na łóżeczko ja jestem za... dziecko nie wpycha nóg w szczebelki, nie uderza się podczas obracania i nie wypada smoczek który w nocy na dywanie ciężko znaleźć :-)

Rożek - sama nie jestem zwolennikiem ale łatwiej się w nim trzyma dziecko i jesli ktoś się boi to w takim rozku jest bezpieczniej, a czemu 2? Na wypadek ulewania, ubrudzenia, na zapas w razie gdyby 1 był w praniu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 09:58

Pepper, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    Też miałam problem z tym octaniseptem starszej córce odpadł po równym miesiącu a młodszej po 3tyg. Teraz kupie waciki nasaczone spirytusem, ładnie wysuszy i odpadnie, tak się stało po wizycie położnej w 2 dni a na octanisepcie to pewnie jeszcze z miesiąc by trwało.

Co do ochraniacza na łóżeczko ja jestem za... dziecko nie wpycha nóg w szczebelki, nie uderza się podczas obracania i nie wypada smoczek który w nocy na dywanie ciężko znaleźć :-)
    O fakt ochraniacz trzyma smoczek w ryzach :-D
    Dziewczyny z doświadczenia wiem ze zalecenia i poradniki jedno a zycie drugie :) kazda z nas bardzo szybko zweryfikuje co sie przydaje i sprawdza a co nie . Ja do poradnikow ogolnie mam sceptyczny stosunek bo wiem ze kazde dziecko inne i u kazdego sprawdza sie co innego :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:

Rożek - sama nie jestem zwolennikiem ale łatwiej się w nim trzyma dziecko i jesli ktoś się boi to w takim rozku jest bezpieczniej, a czemu 2? Na wypadek ulewania, ubrudzenia, na zapas w razie gdyby 1 był w praniu ;-)
    Kochana nie uzywa sie tych pierdoł w łóżeczku żeby zapobiec śmierci łózeczkowej. Ale kazda mama robi jak uważa.

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko uwielbiało spać w rożku

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Jak to jest z tymi zwolnieniami chodzącymi. Jak wpadnie kontrol to muszę być w domu? Co jak np jestem w sklepie na zakupach? Czy jeśli mnie nie zastaną to ratuje mnie tylko to że w tym czasie byłam u lekarza?

Nie ukrywam że wychodzę z młodym na spacery i plac zabaw i boję się kontroli. Z wychowawczego poszłam od razu na l4 i jakoś mam dziwne przeczucie kontroli ;)
    Ja mialam lezace L4 ciaza zagrozona, ale lekarz powiedzial mi ze jesli chce np wyjsc po chleb mleko to nie ma problemu,bo oni w ciazy to nie kontroluja bo wiedza ze tego nie udajesz, powiedzial mi ze kontroluja zeykle L4 np jak jestes przeziebiona czy cos...
    Teraz od 2mies mam chodzace i normalnie wychodze z domu i jezdzimy z mezem do moich rodzicow itd i jest ok :D :)))) wiec nie ma co sie bac :) mnie codziennie w domu nie ma bo to do sklepu albo siedze z mezem przy garazu (lubie patrzyc jak auto robi) albo gdzies na spacery idziemy ;)

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    moje dwie koleżanki miały leżące L4 i miały kontrole :) zablokowali im kase na 2 miesiące. Jedna była w aptece to musiała im paragony pokazywać
    Cos Ty???!!!??!
    Wooow :O
    To jacys upierdliwi musieli byc...
    Bo ja mialam L4 przez pol roku chorobowe bo mialam operacje na te kobiece dolegliwosci az nie chce mi sie wymieniac itd
    I od razu tak sie udalo ze ledwo skonczylo sie L4 chorobowe to wskoczylam na L4 ciaza ;)
    I ani razu ;) dziady nie przyszli ;)

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się rożki i śpiworki nie przydały. Poduszkę klin uzywalismy Długo. Ochraniacze też w sumie chwilę były w użytku. Moja córka była bezsmoczkowa. Dobrze że laktator miałam wcześniej kupiony, bo intensywnie to używałam. Najlepiej sprawdziły mi się body z długim rękawem i pajace z zakrytymi stopkami.

Ponadto:
    Monitor oddechu
    Bepanthen
    Alantan
    Uzywalismy serii do pielęgnacji babydream
    Pampersy Premium Care- drogie ale u nas najlepiej się sprawdzaly.
    Do mycia pupy albo waciki moczone w wodzie albo chusteczki babydream calendula.
    Płyny do prania i płukania bobini - już nawet zaczęłam prać i nasze rzeczy w tym, bo nasze ubranie wyprane w silnym deteegencie też może podraznic. A i bobini ma lekki zapach to nie mam odruchu wymiotnego.

Lady_E lubi tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pampersów to ja ostatnio znalazłam w Rossmannie fajnie Bambiboo pieluchy bambusowe biodegradowalne.

Straciatellaa lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj must have przy dziecku to mąka ziemniaczana :-D nic mi się tak przy odparzeniach nie sprawdzilo jak własnie mąka :) a i moja Ala miała problemy ze skora przez kilka miesięcy i w momencie silnych zaczerwienień itp robiłam krochmal i ja w tym kąpałam no i bajka szybko pomagało a nawet maść ze sterydem nie dawała rady .

Karola94c lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy używam bella happy bo :
    -na allegro są w dobrej cenie :)
    -nie uczulają małej :)
    -i najważniejsze przynosi mi je kurier,więc odpada dzwiganie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 10:49

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kapalam małą w krochmalu :D u nas nie było problemów że skóra, ale kapalam raz w tygodniu profilaktycznie :p
    Moja koleżanka używa Bella happy i bardzo je chwali :)

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia mnie właśnie w krochmalu kąpali jak byłam mała, bo tak położna podpowiedziała.
    Starciatellaa fajna spawa te pieluszki. Może wychodzą trochę drożej niż zwykłe, ale są bardziej przyjazne dla pupy. Nie są perfumowane, nie są wybielane chlorem.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ