WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio strasznie męczy zgaga. W sumie to nie ma wieczora żeby mnie nie męczyło.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Dziewczyny mam termin na 12luty, chlopiec, woj.lubuskie, 30lat
    Prosze o dopisanie mnie- cos na telefonie nie moge skopiowac listy :(

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjt91 wrote:
    Mnie ostatnio strasznie męczy zgaga. W sumie to nie ma wieczora żeby mnie nie męczyło.
    Mnie zawsze wtedy ratuje zimne mleko może spróbuj!

kjt91 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 20:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 20:38

MałaMała, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka wszystkim :) a ja dzisiaj jakos tak wstalam i stwierdzilam ze brzuch mi urosl :D
    juz przed ciaza mialam spory :/ ale teraz nareszcie zaczyna sie fajnie zaokraglac i wyglada bardziej ciazowo :) co prawda wygladam jakbym byla w 8 miesiacu a nie 5 ale coz :D nie wszyscy musza znac prawde :P

ruda90 lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Witamy się w 17 tygodniu :)

Mój maluszek rusza się od tygodnia ponad. Tzn ruszał się ładnie przez pierwze 4 dni teraz czasem puknie. Ale ogólnie cisza. Troche sie martwię. Ale wiem też że tak może być. Może się inaczej przekręcił.

MonisiaK Ja mam rwę. I na razie nic z nią nie robię. Dokucza jak źle wstanę albo za długo chodzę. Jak bardzo ci przeszkadza skontaktuj się z fizjoterapełtą. Z tego co wiem są specjalne zabiegi dla kobiet w ciąży. Może ci pomoże :)
    A tak wgl znasz już płeć?

Niestety nie, a Ty znasz już?
    Przeczuwam chłopaka, ale w sumie z córką było podobnie hehe :D

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Dziewczyny co polecacie do smarowania brzuszka? W rossmannie jest promocja i zastanawiam się nad Palmers.
    Jonesey u mnie też chyba coś wreszcie widać od jakiegoś czasu. Chociaż ciuchy cały czas są na mnie dobre.
    I dziś rano miałam wrażenie, że coś mnie smyrnęło, ale nie jestem na 100% pewna czy to dzidzia. Ale uczucie było dość dziwne.

Jonesey lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruję Palmersem. Ale podobno jak ktoś ma mieć rozstępy to będzie miał choćby czystym złotem się nacierał :D

Ja mam dzisiaj wizytę. Zobaczymy co tam u naszego chłopaka.
    Wybrałam położną, będę się z nią po połówkowych kontaktowała. I właśnie piszę z kilkoma doulami, bo też chcę mieć taką osobę przy sobie. W pierwszej ciąży tego nie miałam i uważam dzisiaj, ze to był błąd. Dlatego tym razem nie idę rodzić tylko idę na wojnę :P

4 września mam wizytę prywatną u lekarza który pracuje w moim szpitalu. A pod koniec września jedziemy zdobywać szczyty w Zakopanem. Tyle u nas :P

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka wiem, że balsamy mogą nie pomóc, ale nie zaszkodzą ;)

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smaruje Palmersem ale tym zwykłym nie przeznaczonym dla kobiet w ciąży :)

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Grzechotka wiem, że balsamy mogą nie pomóc, ale nie zaszkodzą ;)

No pewnie i ślicznie pachną!

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Dzień dobry!
    Dziewczyny co polecacie do smarowania brzuszka? W rossmannie jest promocja i zastanawiam się nad Palmers.
    Jonesey u mnie też chyba coś wreszcie widać od jakiegoś czasu. Chociaż ciuchy cały czas są na mnie dobre.
    I dziś rano miałam wrażenie, że coś mnie smyrnęło, ale nie jestem na 100% pewna czy to dzidzia. Ale uczucie było dość dziwne.

ja tez sie jeszcze w spodniach dopinam chociaz juz czuje ze sa ciasniejsze :P widze ze mi gora bardziej brzuch wybulilo i sie zaczyna robic okragly a nie sam flak :D

co do rozstepow to ja niestety mam cialo bardzo sklonne do nich i cos mi sie zdaje ze moje cialo po tej ciazy bedzie mocno poorane :/ :D

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie czuję, że muszę rozejrzeć się za ciążowymi spodniami, bo mnie te moje cisną w brzuchu. o dziwo waga nie tak tragicznie, od początku ciąży ok +1/1,5 kg, oby tak dalej :D

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Mnie zawsze wtedy ratuje zimne mleko może spróbuj!
    Tez pije czasem pomaga. Liczę, że może minie w pierwszej ciąży mnie męczyło ale dopiero pod koniec i to było bardziej spowodowane refluksem,a teraz po prostu jest.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam duży brzuszek. Ale jeszcze w pracy szef nie wie więc staram się ukryć go pod luźniejszymi ubraniami. Jak na razie skutecznie. Planuję powiedzieć koło połowy września będę wtedy po usg połówkowym wtedy też od razu poinformuje go do kiedy zamierzam pracować.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz mam duży brzuszek ;) ale o dziwo mam go jakoś u góry bo spodnie wszystkie dopinam :)
    Co do rozstępów to mam nadzieję ze ta ciąża będzie dla mnie łaskawa jak poprzednia :) ja poprostu zapominam się smarować ;)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 08:54

Jonesey lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjt91 wrote:
    Ja już mam duży brzuszek. Ale jeszcze w pracy szef nie wie więc staram się ukryć go pod luźniejszymi ubraniami. Jak na razie skutecznie. Planuję powiedzieć koło połowy września będę wtedy po usg połówkowym wtedy też od razu poinformuje go do kiedy zamierzam pracować.

wow! to dlugo zwlekasz, czemu tak pozno planujesz powiedziec? ja w pracy powiedzialam jak bylam w 13tym tygodniu, glownie dlatego zeby w razie jakbym podupadla na zdrowiu to na gwalt kogos szukali. a pracowac zamierzam do konca pazdziernika :)

ja sie nie lubie smarowac :P ale postanowilam chociaz oliwke po prysznicu nakladac, zawsze to mniej wcierania niz balsamami :D no i jak czuje ze mnie brzuch albo piersi swedza to smaruje bo boje sie kolejnych rozstepow :/

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruję się palmersem i później dołączę oliwkę baby dream

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ