Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni wrote:nie szkoda Ci urlopu? Nie lepiej od razu l4? urlop lepiej zostawić jak już maluch się pojawi
Nie bo nie mam umowy na czas nieokreślony, a znając mojego szefa to mogłabym się później nie doczekać ekwiwalentu. A macierzyński to nie jest czas na dochodzenie swoich praw w sądach. Mam nadzieję, że to są już moje ostatnie miesiące w tej firmie i po porodzie znajdę coś lepszego. -
Makowa_Panna wrote:Grzechotka ale pikus
17tc a ja po kilku krokach sapię jak parowóz a co to będzie później...12/02/2019
SZYMEK
-
Teraz pewnie myślicie, że skoro beznadziejna praca to już dawno powinnam być na L4. Pewnie tak by było tyle, że tą ciążę planowaliśmy już w 2016 wtedy też zaczęliśmy się starać. Liczylismy, że pójdzie raz dwa ja znowu pójdę na macierzyński, a później już poszukam innej pracy. W między czasie okazało się, że musimy się budować (bardzo długa historia) pod koniec zeszłego roku kupiliśmy działkę i od lipca tego roku budowa ruszyła. W maju stwierdziliśmy, że ja zmieniam pracę a starania zawieszamy. Po czym pod koniec miesiąca okazało się, że starania zawiesiły się same bo jestem w ciąży
Zostałam w tej pracy, a że pracując zarabiam dużo więcej niż na L4 to planuje pracować jak najdłużej. Poza tym córka zaraz od września wraca do przedszkola, a ja chyba nie jestem typem domatora, nie potrafię siedzieć w domu bez kontaktu z ludźmi.
-
kjt91 wrote:Teraz pewnie myślicie, że skoro beznadziejna praca to już dawno powinnam być na L4. Pewnie tak by było tyle, że tą ciążę planowaliśmy już w 2016 wtedy też zaczęliśmy się starać. Liczylismy, że pójdzie raz dwa ja znowu pójdę na macierzyński, a później już poszukam innej pracy. W między czasie okazało się, że musimy się budować (bardzo długa historia) pod koniec zeszłego roku kupiliśmy działkę i od lipca tego roku budowa ruszyła. W maju stwierdziliśmy, że ja zmieniam pracę a starania zawieszamy. Po czym pod koniec miesiąca okazało się, że starania zawiesiły się same bo jestem w ciąży
Zostałam w tej pracy, a że pracując zarabiam dużo więcej niż na L4 to planuje pracować jak najdłużej. Poza tym córka zaraz od września wraca do przedszkola, a ja chyba nie jestem typem domatora, nie potrafię siedzieć w domu bez kontaktu z ludźmi.
w pelni cie rozumiem. tez mam prace, z ktorej z wielka radoscia odejde, a ze nie oplacaloby mi sie isc na chorobowe to tak bede ciagnac do konca 6 miesiaca jakos.
mialam plan pracowac do konca roku, ale ze tez ciaza sie nam "przydazyla" to popracuje ile moge, a potem jeszcze beda mi placic macierzynskiei za rok z dzika satysfakcja zloze wypowiedzenie
kjt91 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a orientujecie się jak ZUS liczy wynagrodzenie na L4? Wiem, że średnia z ostatnich 12 m-cy, ale coś słyszałam, że jak weźmie się w jakimś miesiącu l4 to ten miesiąc nie jest liczony? czy coś pomieszałam?
Ma to na tyle znaczenie jeśli miało się w ostatnim roku podwyżkę, -
Empiq dziękuję Ci bardzo :*
Ja też czuję się nadal tragicznie. Niech to się kończy bo zdechnę...!
Grzechotka gratuluję córeczki.
U mnie też niby na pewno nic między nóżkami nie było, niby nawet wargi sromowe było widać a tu taki psikus. Lekarz w szoku. Mam nadzieję, że próbek w labie nie pomylili ha ha ha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 20:19
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Grzechotka ale niespodzianka
Gratuluję!
Ja dzisiaj odebrałam resztę wyników z usg genetycznego i jest superTrochę kamień z serca.
Jonesey, Pepper, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJednak to prawda, że określanie płci na tak wczesnym etapie to troche wróżenie z fusów, bo u wielu dziewczyn sie płeć nie potwierdza
Pisaliście o rozstępach...mnie w pierwszej ciąży nic nie uchroniło. Smarowałam sie balsamami, bio oilem, oliwkami i dupa wszędzie mam pełno rozstępów na udach, pośladkach, biodrach, plecach, piersiach, brzuchu, a nawet kolanach. A geny chyba niewiele maja z tym wspólnego bo moja mama urodziła troje dzieci i w żadnej ciąży nie pojawił jej sie ani jeden rozstęp wiec teoretycznie powinnam być bezpieczna, a wyglądam jak tygrys po ciąży. Chyba, ze jestem jakimś wyjątkiem potwierdzającym regule
Teraz to mi sie nawet smarować nie chce choc od czasu do czasu nałożę na siebie jakiś balsam, ale pewnie i tak do kolekcji dojdą mi nowe rozstępy.
Ja stanęłam dzis na wadze i jestem przerażona bo przybyło mi az 6 kg juz! Jakos tego po sobie nie widzę, ale waga chyba nie kłamie. Co prawda mam juz dość spory brzuszek (tak mi sie przynajmniej wydaje) i piersi większe o dwa rozmiary to chyba wszystko idzie w brzuch i piersi bo po ciele nie widzę żebym jakos przytyła. Spodnie nosze co prawda ciążowe ze względu na brzuch, ale w rozmiarze 38 czyli takim jak przed ciąża...az sie boje co powie lekarz w czwartek ;/ -
My juz sie przyzwyczailismy i mowimy ciagle ze Szymek to czy Szymek tamto...ze mam zgage Szymek pewnie tez, ale ten Szymek czka tak jak ja... i takie teksty wiec sie juz tak przyjelo ze chlopak bedzie... a na polowkowym zobaczymy czy naprawde
hehehe
Ewelcia85, Jonesey lubią tę wiadomość
12/02/2019
SZYMEK