X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    :)

ciesze sie ze siostra doszla do siebie!!! pamietam jak pisalas o jej traumatycznym porodzie
    co tu zrobic zeby moje dziecko tez bylo takie grzeczne? :D

kjt91, Tatiana jakie sliczne imie!!! <3 To bedziesz miala dwie na T :)

Dziękuję :) To żeby obie były na T to pomysł męża gorzej jak trzecią też będziemy mieli córkę to wtedy już nie wiem jak ją nazwiemy :)

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    Podczytuje Was, ale nie mam siły nic pisać. Choróbsko rozwija się na całego, katar i kaszel nie dają mi żyć. Wczorajsze wyjście do pracy na pewno mi nie pomogło,ale do piątku kuruję się w domu.

Co do imienia to my mamy inny problem, podoba mi się dużo imion, ale żadnego nie czuję tak na 100%. Z pierwszym synkiem wiedziałam od razu, teraz jest dylemat i nie możemy nic wybrać. Oczywiście jeszcze jest czas, ale w pierwszej ciąży jakoś tak fajnie było już zwracać się do brzuszka już po imieniu. Może nas olśni :-)

Miłego dnia, ja idę do łóżka :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja imię dla syna zmieniłam już trzeci raz :D Ale jak się okazało ze niby córka i mieliśmy pewniaka, to też nagle się odprzekonałam :D

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nawet mi nie mówcie o imionach. Mielismy dla dziewczynki Łucja ale jak juz wiem że to ona to jakoś mi już nie pasuje :p Teraz tym Blanka lub spolszczone Bianka. No ale wiadomo wszystko się może zmienić :p

Jeśli chodzi o leżaczek ja stawiam tylko na babybjorn. I polecam kupić w niemczech. My tak zrobimy meza siostra mówi że są już za 75 euro. A w Polsce za mniej niż 450 nie kupisz... Albo używane są już za 50 euro. Więc na pewno ona nam kupi i przyśle.

No i trzeba zacząć kupwać dziewczyńskie ciuszki :p Różu za bardzo nie lubie więc będzie go mało. Na razie rozglądałam się za chłopięcymi bo taki miałam przeczucie. Trzeba zmienić myślenie :p

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj my też co chwilę zmieniamy imiona :D w pierwszej ciąży w 4 tc już wybrane były, A teraz jakoś nie możemy się zdecydować:D

Jak ja już chce wiedzieć na pewno, kto tam siedzi w moim brzuchu :) A tu jeszcze 2 tygodnie... Nie wytrzymam :D

Dzisiaj dzidziuś ma chyba lekcje wf. Od rana się wierci i kopie :) A ja mam znów zatkany nos i bolace gardło. Pisalyscie, chyba Straciatella nawet, że jest jakiś lepszy lek na gardło niż tantum verde, mogłabyś przypomnieć nazwę? Kupilabym sobie.

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o lezaczek to chcialabym ten z opcją kołyski :p . Często jeździmy do teściowej, więc napewno by się przydał :p . Chodzi mi o tiny love :D

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 15:09

Karola94c, Mambella lubią tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Oj my też co chwilę zmieniamy imiona :D w pierwszej ciąży w 4 tc już wybrane były, A teraz jakoś nie możemy się zdecydować:D

Jak ja już chce wiedzieć na pewno, kto tam siedzi w moim brzuchu :) A tu jeszcze 2 tygodnie... Nie wytrzymam :D

Dzisiaj dzidziuś ma chyba lekcje wf. Od rana się wierci i kopie :) A ja mam znów zatkany nos i bolace gardło. Pisalyscie, chyba Straciatella nawet, że jest jakiś lepszy lek na gardło niż tantum verde, mogłabyś przypomnieć nazwę? Kupilabym sobie.
    Pau dziewczyny chyba nie pisały o tym ale jak mąż był u lekarza z angina to mnie profilaktycznie polecił GOLDisept też do psikania w gardło i na ulotce ma wpisane że można w ciąży :) wczoraj mnie trochę bolało gardło a dziś już nie wiec mnie pomogło :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Miśka ma jakieś problemy podpieluszkowe. Zarówno na pupie jak i w miejscach intymnych. Najwczesniej udało mi się ginekologa na 18 września prywatnie złapać :/ A to na pupie wygląda mi na AZS albo coś takiego. Już nie wiem czego mam próbować. Pół apteki wykupiłam :/

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję chorob dziewczyny mnie miesiac temu meczylo, no i tak na tydziem bylam poza światem zywych, najgorszy kaszell bo caly brzuch sie rusza. Ja mialam tatumverde, syrop islandzki i kanapki z czosnkiem bo cieplego mleka z miodem nieznosze. Ogolnie chyba trzeba wylezec chorobe i przeczekać, ale współczuję bo to bardzo męczące.

Pau.Em lubi tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    A więc my juz jak się okazało po połówkowych :)

Zbadał wszystko. No i będziemy mieli córeczkę <3
    Wszystko wporządku tylko mały problem z serduszkiem. Mała ma plamkę na sercu. Lekarz mówi że spokojnie to nic takiego ale następna wizyta za 3 tyg bo chce się przyjrzeć serduszkowi bardziej. Dzisiaj oglądał ale mała sie wierciła.
    Martwimy sie ale jesteśmy dobrej myśli <3 Mówił że 30% dzieci to ma.

No i malutka waży już 200g :)

O czyli nasze wspólne przypuszczenia o siusiakach się nie sprawdziły ;) Ciekawe kto u mnie, może 18 się dowiem :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Witam sie z bolacym brzuchem. W nocy sie budzilam i nie wiedziałam, czy chce do wc czy to jakiś skurcz czy co. Troche sie boje bo teraz krąży jakis wirus jelitowy i wczoraj starsza mowila, ze dziwnie sie czuje i jej niedobrze.
    Z młodą w ciazy przezylam jelitowke, nie polecam nikomu ;)

U nas co do imienia dla dziewczynki to Marcelinka lub Ola, a jesli bedzie syn to nie bedzie mial imienia tylko będziemy wołać junior bo zadne imie meskie nie podoba sie mojemu malzowi haha :P

Mojemu też się rzadne imie męskie nie podoba, Hugo wymyślił, a mi się nie podoba... Też będzie junior :D
    Kolega nazwał syna Michał junior i nie jestem generalnie przekonana do takich pomysłów...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj chyba sporo z nas ma wizytę, dobrze kojarzę? ja po pracy śmigam, plan jest taki, żeby zjeść przed gabinetem batona, żeby małe się wierciło i pokazało w końcu pupę :D

Pepper lubi tę wiadomość

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprot.ka wrote:
    dzisiaj chyba sporo z nas ma wizytę, dobrze kojarzę? ja po pracy śmigam, plan jest taki, żeby zjeść przed gabinetem batona, żeby małe się wierciło i pokazało w końcu pupę :D
    Polecam :) Ja zjadłam pół godz przed princesse i od razu pokazała pupe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 10:43

paprot.ka lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba od Kuby,Bartka, Olka do Kajtka, Tymka. Ale żadne w 100% mnie nie przekonuje.
    Ja się zaczynam bać USG połówkowego, że coś wyjdzie. Jeszcze ten mój sen że dziecko ma ZD wiekszy strach napędza.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z imionami było tak że jak miała być dziewczynka to ja bym wybierała imię ( miała być Blanka ) a jak chłopiec to mąż ( będzie Wojtuś ).
    Grzechotka ja też ostatnio mam z małą problemy pupciowe ale u nas idą zęby i mała często robi kupki i zaraz cała dupcia czerwona :( na razie pomaga mycie pupci pod kranem przy kazdej zmianie pieluszki i krem na odparzenia z Rossmana .
    U nas na szczęście jeszcze nikt choróbska do domu nie przyniósł ale to tylko kwestia czasu :-|

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie na polmetku mojej ciazy!!! nareszcie 2 z przodu <3 :D
    jutro tez oficjalnie zaczynam 6ty miesiac ciazy :)
    ze zgroza stwierdzilam, ze przez pierwsze 20 tygodni przytylam niecale 3,5kg :O
    musze zatrzymac jakos zatrzymac ten proces tycia, bo skoncze jako 130 kilowka :/

to prawda z tymi imionami, ze przy wyborze okazuje sie ile osob nie lubisz :D
    u nas bylo tez trudniej wybrac dlatego, ze w rodzinie u mnie i meza SAMI CHLOPCY, wiec oczywiscie mnostwo fajnych imion juz zajete, a chcielismy zeby nasz mial takie, ktorego jeszcze nikt w bliskiej rodzinie nie ma :P

powodzenia na dzisiejszych wizytach!! dajcie znac po jak poszlo! :)

Pau.Em, Pepper, kjt91 lubią tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam wizytę przed 15. Troszkę się stresuje. Mam nadzieje ze będzie ok. Trzymajcie kciuki :)

MałaMała, Jonesey, Pau.Em, Ewelcia85, Pepper, kjt91 lubią tę wiadomość

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam o 15:00 ;) wizyte :)
    Tez sie stresuje, mam nadzieje ze bedzie wszystko ok, ale zawsze mam wysokie cisnienie na wizycie tak sie denerwuje ale jak,juz malca widze na ekranie i jest ok to juz tylko sie ciesze :))) !!!
    Powodzenia Dziewczyny na wizytach dzis te ;) !!

Pau.Em, Ewelcia85, Pepper lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Ja mam o 15:00 ;) wizyte :)
    Tez sie stresuje, mam nadzieje ze bedzie wszystko ok, ale zawsze mam wysokie cisnienie na wizycie tak sie denerwuje ale jak,juz malca widze na ekranie i jest ok to juz tylko sie ciesze :))) !!!
    Powodzenia Dziewczyny na wizytach dzis te ;) !!

dla mnie tez to jak narazie najpiekniejsza rzecz kiedy moge maluszka na ekranie zobaczyc <3

nie stresujcie sie dziewczyny wszystk bedzie dobrze!!! :)

MałaMała lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ