X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    :)

ciesze sie ze siostra doszla do siebie!!! pamietam jak pisalas o jej traumatycznym porodzie
    co tu zrobic zeby moje dziecko tez bylo takie grzeczne? :D

kjt91, Tatiana jakie sliczne imie!!! <3 To bedziesz miala dwie na T :)

Dziękuję :) To żeby obie były na T to pomysł męża gorzej jak trzecią też będziemy mieli córkę to wtedy już nie wiem jak ją nazwiemy :)

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    Podczytuje Was, ale nie mam siły nic pisać. Choróbsko rozwija się na całego, katar i kaszel nie dają mi żyć. Wczorajsze wyjście do pracy na pewno mi nie pomogło,ale do piątku kuruję się w domu.

Co do imienia to my mamy inny problem, podoba mi się dużo imion, ale żadnego nie czuję tak na 100%. Z pierwszym synkiem wiedziałam od razu, teraz jest dylemat i nie możemy nic wybrać. Oczywiście jeszcze jest czas, ale w pierwszej ciąży jakoś tak fajnie było już zwracać się do brzuszka już po imieniu. Może nas olśni :-)

Miłego dnia, ja idę do łóżka :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja imię dla syna zmieniłam już trzeci raz :D Ale jak się okazało ze niby córka i mieliśmy pewniaka, to też nagle się odprzekonałam :D

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nawet mi nie mówcie o imionach. Mielismy dla dziewczynki Łucja ale jak juz wiem że to ona to jakoś mi już nie pasuje :p Teraz tym Blanka lub spolszczone Bianka. No ale wiadomo wszystko się może zmienić :p

Jeśli chodzi o leżaczek ja stawiam tylko na babybjorn. I polecam kupić w niemczech. My tak zrobimy meza siostra mówi że są już za 75 euro. A w Polsce za mniej niż 450 nie kupisz... Albo używane są już za 50 euro. Więc na pewno ona nam kupi i przyśle.

No i trzeba zacząć kupwać dziewczyńskie ciuszki :p Różu za bardzo nie lubie więc będzie go mało. Na razie rozglądałam się za chłopięcymi bo taki miałam przeczucie. Trzeba zmienić myślenie :p

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj my też co chwilę zmieniamy imiona :D w pierwszej ciąży w 4 tc już wybrane były, A teraz jakoś nie możemy się zdecydować:D

Jak ja już chce wiedzieć na pewno, kto tam siedzi w moim brzuchu :) A tu jeszcze 2 tygodnie... Nie wytrzymam :D

Dzisiaj dzidziuś ma chyba lekcje wf. Od rana się wierci i kopie :) A ja mam znów zatkany nos i bolace gardło. Pisalyscie, chyba Straciatella nawet, że jest jakiś lepszy lek na gardło niż tantum verde, mogłabyś przypomnieć nazwę? Kupilabym sobie.

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o lezaczek to chcialabym ten z opcją kołyski :p . Często jeździmy do teściowej, więc napewno by się przydał :p . Chodzi mi o tiny love :D

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 15:09

Karola94c, Mambella lubią tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Oj my też co chwilę zmieniamy imiona :D w pierwszej ciąży w 4 tc już wybrane były, A teraz jakoś nie możemy się zdecydować:D

Jak ja już chce wiedzieć na pewno, kto tam siedzi w moim brzuchu :) A tu jeszcze 2 tygodnie... Nie wytrzymam :D

Dzisiaj dzidziuś ma chyba lekcje wf. Od rana się wierci i kopie :) A ja mam znów zatkany nos i bolace gardło. Pisalyscie, chyba Straciatella nawet, że jest jakiś lepszy lek na gardło niż tantum verde, mogłabyś przypomnieć nazwę? Kupilabym sobie.
    Pau dziewczyny chyba nie pisały o tym ale jak mąż był u lekarza z angina to mnie profilaktycznie polecił GOLDisept też do psikania w gardło i na ulotce ma wpisane że można w ciąży :) wczoraj mnie trochę bolało gardło a dziś już nie wiec mnie pomogło :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Miśka ma jakieś problemy podpieluszkowe. Zarówno na pupie jak i w miejscach intymnych. Najwczesniej udało mi się ginekologa na 18 września prywatnie złapać :/ A to na pupie wygląda mi na AZS albo coś takiego. Już nie wiem czego mam próbować. Pół apteki wykupiłam :/

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję chorob dziewczyny mnie miesiac temu meczylo, no i tak na tydziem bylam poza światem zywych, najgorszy kaszell bo caly brzuch sie rusza. Ja mialam tatumverde, syrop islandzki i kanapki z czosnkiem bo cieplego mleka z miodem nieznosze. Ogolnie chyba trzeba wylezec chorobe i przeczekać, ale współczuję bo to bardzo męczące.

Pau.Em lubi tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    A więc my juz jak się okazało po połówkowych :)

Zbadał wszystko. No i będziemy mieli córeczkę <3
    Wszystko wporządku tylko mały problem z serduszkiem. Mała ma plamkę na sercu. Lekarz mówi że spokojnie to nic takiego ale następna wizyta za 3 tyg bo chce się przyjrzeć serduszkowi bardziej. Dzisiaj oglądał ale mała sie wierciła.
    Martwimy sie ale jesteśmy dobrej myśli <3 Mówił że 30% dzieci to ma.

No i malutka waży już 200g :)

O czyli nasze wspólne przypuszczenia o siusiakach się nie sprawdziły ;) Ciekawe kto u mnie, może 18 się dowiem :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Witam sie z bolacym brzuchem. W nocy sie budzilam i nie wiedziałam, czy chce do wc czy to jakiś skurcz czy co. Troche sie boje bo teraz krąży jakis wirus jelitowy i wczoraj starsza mowila, ze dziwnie sie czuje i jej niedobrze.
    Z młodą w ciazy przezylam jelitowke, nie polecam nikomu ;)

U nas co do imienia dla dziewczynki to Marcelinka lub Ola, a jesli bedzie syn to nie bedzie mial imienia tylko będziemy wołać junior bo zadne imie meskie nie podoba sie mojemu malzowi haha :P

Mojemu też się rzadne imie męskie nie podoba, Hugo wymyślił, a mi się nie podoba... Też będzie junior :D
    Kolega nazwał syna Michał junior i nie jestem generalnie przekonana do takich pomysłów...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj chyba sporo z nas ma wizytę, dobrze kojarzę? ja po pracy śmigam, plan jest taki, żeby zjeść przed gabinetem batona, żeby małe się wierciło i pokazało w końcu pupę :D

Pepper lubi tę wiadomość

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprot.ka wrote:
    dzisiaj chyba sporo z nas ma wizytę, dobrze kojarzę? ja po pracy śmigam, plan jest taki, żeby zjeść przed gabinetem batona, żeby małe się wierciło i pokazało w końcu pupę :D
    Polecam :) Ja zjadłam pół godz przed princesse i od razu pokazała pupe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 10:43

paprot.ka lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba od Kuby,Bartka, Olka do Kajtka, Tymka. Ale żadne w 100% mnie nie przekonuje.
    Ja się zaczynam bać USG połówkowego, że coś wyjdzie. Jeszcze ten mój sen że dziecko ma ZD wiekszy strach napędza.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z imionami było tak że jak miała być dziewczynka to ja bym wybierała imię ( miała być Blanka ) a jak chłopiec to mąż ( będzie Wojtuś ).
    Grzechotka ja też ostatnio mam z małą problemy pupciowe ale u nas idą zęby i mała często robi kupki i zaraz cała dupcia czerwona :( na razie pomaga mycie pupci pod kranem przy kazdej zmianie pieluszki i krem na odparzenia z Rossmana .
    U nas na szczęście jeszcze nikt choróbska do domu nie przyniósł ale to tylko kwestia czasu :-|

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie na polmetku mojej ciazy!!! nareszcie 2 z przodu <3 :D
    jutro tez oficjalnie zaczynam 6ty miesiac ciazy :)
    ze zgroza stwierdzilam, ze przez pierwsze 20 tygodni przytylam niecale 3,5kg :O
    musze zatrzymac jakos zatrzymac ten proces tycia, bo skoncze jako 130 kilowka :/

to prawda z tymi imionami, ze przy wyborze okazuje sie ile osob nie lubisz :D
    u nas bylo tez trudniej wybrac dlatego, ze w rodzinie u mnie i meza SAMI CHLOPCY, wiec oczywiscie mnostwo fajnych imion juz zajete, a chcielismy zeby nasz mial takie, ktorego jeszcze nikt w bliskiej rodzinie nie ma :P

powodzenia na dzisiejszych wizytach!! dajcie znac po jak poszlo! :)

Pau.Em, Pepper, kjt91 lubią tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam wizytę przed 15. Troszkę się stresuje. Mam nadzieje ze będzie ok. Trzymajcie kciuki :)

MałaMała, Jonesey, Pau.Em, Ewelcia85, Pepper, kjt91 lubią tę wiadomość

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam o 15:00 ;) wizyte :)
    Tez sie stresuje, mam nadzieje ze bedzie wszystko ok, ale zawsze mam wysokie cisnienie na wizycie tak sie denerwuje ale jak,juz malca widze na ekranie i jest ok to juz tylko sie ciesze :))) !!!
    Powodzenia Dziewczyny na wizytach dzis te ;) !!

Pau.Em, Ewelcia85, Pepper lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Ja mam o 15:00 ;) wizyte :)
    Tez sie stresuje, mam nadzieje ze bedzie wszystko ok, ale zawsze mam wysokie cisnienie na wizycie tak sie denerwuje ale jak,juz malca widze na ekranie i jest ok to juz tylko sie ciesze :))) !!!
    Powodzenia Dziewczyny na wizytach dzis te ;) !!

dla mnie tez to jak narazie najpiekniejsza rzecz kiedy moge maluszka na ekranie zobaczyc <3

nie stresujcie sie dziewczyny wszystk bedzie dobrze!!! :)

MałaMała lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ