Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Jonesey wrote:
ciesze sie ze siostra doszla do siebie!!! pamietam jak pisalas o jej traumatycznym porodzie
co tu zrobic zeby moje dziecko tez bylo takie grzeczne?
kjt91, Tatiana jakie sliczne imie!!!To bedziesz miala dwie na T
DziękujęTo żeby obie były na T to pomysł męża gorzej jak trzecią też będziemy mieli córkę to wtedy już nie wiem jak ją nazwiemy
-
Cześć dziewczyny
Podczytuje Was, ale nie mam siły nic pisać. Choróbsko rozwija się na całego, katar i kaszel nie dają mi żyć. Wczorajsze wyjście do pracy na pewno mi nie pomogło,ale do piątku kuruję się w domu.
Co do imienia to my mamy inny problem, podoba mi się dużo imion, ale żadnego nie czuję tak na 100%. Z pierwszym synkiem wiedziałam od razu, teraz jest dylemat i nie możemy nic wybrać. Oczywiście jeszcze jest czas, ale w pierwszej ciąży jakoś tak fajnie było już zwracać się do brzuszka już po imieniu. Może nas olśni
Miłego dnia, ja idę do łóżka -
A nawet mi nie mówcie o imionach. Mielismy dla dziewczynki Łucja ale jak juz wiem że to ona to jakoś mi już nie pasuje :p Teraz tym Blanka lub spolszczone Bianka. No ale wiadomo wszystko się może zmienić :p
Jeśli chodzi o leżaczek ja stawiam tylko na babybjorn. I polecam kupić w niemczech. My tak zrobimy meza siostra mówi że są już za 75 euro. A w Polsce za mniej niż 450 nie kupisz... Albo używane są już za 50 euro. Więc na pewno ona nam kupi i przyśle.
No i trzeba zacząć kupwać dziewczyńskie ciuszki :p Różu za bardzo nie lubie więc będzie go mało. Na razie rozglądałam się za chłopięcymi bo taki miałam przeczucie. Trzeba zmienić myślenie :p
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyOj my też co chwilę zmieniamy imiona
w pierwszej ciąży w 4 tc już wybrane były, A teraz jakoś nie możemy się zdecydować
Jak ja już chce wiedzieć na pewno, kto tam siedzi w moim brzuchuA tu jeszcze 2 tygodnie... Nie wytrzymam
Dzisiaj dzidziuś ma chyba lekcje wf. Od rana się wierci i kopieA ja mam znów zatkany nos i bolace gardło. Pisalyscie, chyba Straciatella nawet, że jest jakiś lepszy lek na gardło niż tantum verde, mogłabyś przypomnieć nazwę? Kupilabym sobie.
-
nick nieaktualny
-
Pau.Em wrote:Oj my też co chwilę zmieniamy imiona
w pierwszej ciąży w 4 tc już wybrane były, A teraz jakoś nie możemy się zdecydować
Jak ja już chce wiedzieć na pewno, kto tam siedzi w moim brzuchuA tu jeszcze 2 tygodnie... Nie wytrzymam
Dzisiaj dzidziuś ma chyba lekcje wf. Od rana się wierci i kopieA ja mam znów zatkany nos i bolace gardło. Pisalyscie, chyba Straciatella nawet, że jest jakiś lepszy lek na gardło niż tantum verde, mogłabyś przypomnieć nazwę? Kupilabym sobie.
wczoraj mnie trochę bolało gardło a dziś już nie wiec mnie pomogło
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Moja Miśka ma jakieś problemy podpieluszkowe. Zarówno na pupie jak i w miejscach intymnych. Najwczesniej udało mi się ginekologa na 18 września prywatnie złapać
A to na pupie wygląda mi na AZS albo coś takiego. Już nie wiem czego mam próbować. Pół apteki wykupiłam
-
Współczuję chorob dziewczyny mnie miesiac temu meczylo, no i tak na tydziem bylam poza światem zywych, najgorszy kaszell bo caly brzuch sie rusza. Ja mialam tatumverde, syrop islandzki i kanapki z czosnkiem bo cieplego mleka z miodem nieznosze. Ogolnie chyba trzeba wylezec chorobe i przeczekać, ale współczuję bo to bardzo męczące.
Pau.Em lubi tę wiadomość
-
Lady_E wrote:A więc my juz jak się okazało po połówkowych
Zbadał wszystko. No i będziemy mieli córeczkę
Wszystko wporządku tylko mały problem z serduszkiem. Mała ma plamkę na sercu. Lekarz mówi że spokojnie to nic takiego ale następna wizyta za 3 tyg bo chce się przyjrzeć serduszkowi bardziej. Dzisiaj oglądał ale mała sie wierciła.
Martwimy sie ale jesteśmy dobrej myśliMówił że 30% dzieci to ma.
No i malutka waży już 200g
O czyli nasze wspólne przypuszczenia o siusiakach się nie sprawdziłyCiekawe kto u mnie, może 18 się dowiem
-
Straciatellaa wrote:Witam sie z bolacym brzuchem. W nocy sie budzilam i nie wiedziałam, czy chce do wc czy to jakiś skurcz czy co. Troche sie boje bo teraz krąży jakis wirus jelitowy i wczoraj starsza mowila, ze dziwnie sie czuje i jej niedobrze.
Z młodą w ciazy przezylam jelitowke, nie polecam nikomu
U nas co do imienia dla dziewczynki to Marcelinka lub Ola, a jesli bedzie syn to nie bedzie mial imienia tylko będziemy wołać junior bo zadne imie meskie nie podoba sie mojemu malzowi haha
Mojemu też się rzadne imie męskie nie podoba, Hugo wymyślił, a mi się nie podoba... Też będzie junior
Kolega nazwał syna Michał junior i nie jestem generalnie przekonana do takich pomysłów... -
paprot.ka wrote:dzisiaj chyba sporo z nas ma wizytę, dobrze kojarzę? ja po pracy śmigam, plan jest taki, żeby zjeść przed gabinetem batona, żeby małe się wierciło i pokazało w końcu pupę
Ja zjadłam pół godz przed princesse i od razu pokazała pupe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 10:43
paprot.ka lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
U nas z imionami było tak że jak miała być dziewczynka to ja bym wybierała imię ( miała być Blanka ) a jak chłopiec to mąż ( będzie Wojtuś ).
Grzechotka ja też ostatnio mam z małą problemy pupciowe ale u nas idą zęby i mała często robi kupki i zaraz cała dupcia czerwonana razie pomaga mycie pupci pod kranem przy kazdej zmianie pieluszki i krem na odparzenia z Rossmana .
U nas na szczęście jeszcze nikt choróbska do domu nie przyniósł ale to tylko kwestia czasu
-
witam sie na polmetku mojej ciazy!!! nareszcie 2 z przodu
jutro tez oficjalnie zaczynam 6ty miesiac ciazy
ze zgroza stwierdzilam, ze przez pierwsze 20 tygodni przytylam niecale 3,5kg
musze zatrzymac jakos zatrzymac ten proces tycia, bo skoncze jako 130 kilowka
to prawda z tymi imionami, ze przy wyborze okazuje sie ile osob nie lubisz
u nas bylo tez trudniej wybrac dlatego, ze w rodzinie u mnie i meza SAMI CHLOPCY, wiec oczywiscie mnostwo fajnych imion juz zajete, a chcielismy zeby nasz mial takie, ktorego jeszcze nikt w bliskiej rodzinie nie ma
powodzenia na dzisiejszych wizytach!! dajcie znac po jak poszlo!
Pau.Em, Pepper, kjt91 lubią tę wiadomość
-
Ja mam o 15:00
wizyte
Tez sie stresuje, mam nadzieje ze bedzie wszystko ok, ale zawsze mam wysokie cisnienie na wizycie tak sie denerwuje ale jak,juz malca widze na ekranie i jest ok to juz tylko sie ciesze)) !!!
Powodzenia Dziewczyny na wizytach dzis te!!
Pau.Em, Ewelcia85, Pepper lubią tę wiadomość
12/02/2019
SZYMEK
-
MałaMała wrote:Ja mam o 15:00
wizyte
Tez sie stresuje, mam nadzieje ze bedzie wszystko ok, ale zawsze mam wysokie cisnienie na wizycie tak sie denerwuje ale jak,juz malca widze na ekranie i jest ok to juz tylko sie ciesze)) !!!
Powodzenia Dziewczyny na wizytach dzis te!!
dla mnie tez to jak narazie najpiekniejsza rzecz kiedy moge maluszka na ekranie zobaczyc
nie stresujcie sie dziewczyny wszystk bedzie dobrze!!!MałaMała lubi tę wiadomość