X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dziewczyny!! :)

MałaMała, Karola94c lubią tę wiadomość

• paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamała mi też się podnosi ciśnienie przed wizytą, dlatego ostatnio już położna powiedziała, że mi będzie mierzyć po wizycie, jak już się uspokoję ;)

MałaMała lubi tę wiadomość

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam problem z imieniem: mąż chce Gabrysie, ja zawsze chcialam Hanie ale bliska kuzynka ma roczna Hanie, ewentualnie Łucja, Ewa, Anastazja ogolnie ciężko jest wybrac, narazie mowimy do niej córeczko, licze ze przyjdzie moment, ze bede poprostu wiedziała jakie wybrac. Nie moge sie doczekac polowkowego, jednoczesnie bardzo sie boje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 11:21

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 15:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    U nas bylo podobnie. Wszystkiego probowalam - nic nie dzialalo. Poszlam do lekarza z poz, pediatry. Okazalo sie, ze to grzybica (gdzie w ogole bym nie powiedziała, ze to to). Dostalismy masc robiona na zamowienie. Po 3 dniach bylo o wiele lepiej i w koncu zeszlo. Mloda ma tendencje do takich spraw pieluszkowych. Troche przeszlysmy z tymi sprawami pupnymi ;) bedzie dobrze!

My niedawno z Tosia tez to przerabialiśmy. Nie działały żadne maści bephanten, linomag, sudocrem próbowałam wszystkiego i nic skóra wyglądała tylko gorzej. Poszłam do pediatry i tez dostałyśmy maść jak dobrze pamietam pimacufin/pimafucort jakos, która ma działanie bakteriobójcze, przeciwgrzybicze i przeciwzapalne i dopiero po tym zeszło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    witam sie na polmetku mojej ciazy!!! nareszcie 2 z przodu <3 :D
    jutro tez oficjalnie zaczynam 6ty miesiac ciazy :)
    ze zgroza stwierdzilam, ze przez pierwsze 20 tygodni przytylam niecale 3,5kg :O
    musze zatrzymac jakos zatrzymac ten proces tycia, bo skoncze jako 130 kilowka :/

to prawda z tymi imionami, ze przy wyborze okazuje sie ile osob nie lubisz :D
    u nas bylo tez trudniej wybrac dlatego, ze w rodzinie u mnie i meza SAMI CHLOPCY, wiec oczywiscie mnostwo fajnych imion juz zajete, a chcielismy zeby nasz mial takie, ktorego jeszcze nikt w bliskiej rodzinie nie ma :P

powodzenia na dzisiejszych wizytach!! dajcie znac po jak poszlo! :)

Dziewczyny nie dobijajcie. Ja jestem dopiero w 16 tc a mam juz 6 czy 7 kg na plusie. Wiec czym wy sie przejmujecie? :D
    W pierwszej ciąży przytyłam ponad 30 kg, a tydzień po prodzie miałam juz tylko 5 na plusie wiec zyje nadzieja, ze tym razem nie bedzie tak zle ;D

• bumbum Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam wizytę u okulisty i okazało się, że nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu SN :D Także bardzo się cieszę i jestem dobrej myśli.
    Lekarz stwierdził, że prędzej mi cegłówka na głowę spadnie niż mi się pogorszy stan siatkówki przy porodzie.
    Jeszcze 5 lat temu rodziłabym przez CC, ale teraz podejście się zmieniło i nie liczy się wada wzroku a stan siatkówki właśnie.

paprot.ka, Jonesey, malami91, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Dziewczyny nie dobijajcie. Ja jestem dopiero w 16 tc a mam juz 6 czy 7 kg na plusie. Wiec czym wy sie przejmujecie? :D
    W pierwszej ciąży przytyłam ponad 30 kg, a tydzień po prodzie miałam juz tylko 5 na plusie wiec zyje nadzieja, ze tym razem nie bedzie tak zle ;D

haha no tak ale Ty tyle wazylas przy ciazy blizniaczej a ja boje sie ze narobie sobie tyle dodatkowych kg przy pojedynczej ciazy :D
    to przynajmniej masz spokojna glowe ze szybko tyjesz, ale tez szybko chudniesz :)

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj wizytuję o 14,30 :)

Mi to gin tylko czasem mierzy ciśnienie, ale ja zawsze mam książkowe, nawet przed wizytą, bom oazą spokoju :D

Trzymam mocno kciuki za resztę wizyt!

MałaMała, Jonesey, kjt91 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciśnienie mierzone w domu to powiedzmy 110/70, a u lekarza np. 150/95. I tak jest za każdym razem...chyba musze powiedzieć położnej żebyśmy spróbowały któregoś razu po wizycie.

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle produkujecie dziewczyny, że nigdy nie mam jak się wbić w rozmowę :)

U nas jest jedynie podejrzenie, że będzie druga córeczka. Dla dziewczynki mamy tylko jedno imię - Laura ( w domu mamy Lene). Dla chłopczyka podoba mi się Julian A mężowi także Borys Ale mnie średnio to imię przekonuje.

Powodzenia dziewczyny na wizytach ;)

Jonesey, MałaMała lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jednorazowo 145 na 90 w 37 tygodniu i od razu skierowali mnie do szpitala, bo na ktg zapisały się duże wahania. Lezalam tydzień, miałam 3 razy dziennie KTG. Dostałam leki. Nie bagatelizujcie takiego ciśnienia.

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od pół roczku z córka jeździliśmy na basen i tam nabawila sie grzyba i też nic nie pomagało, sudocrem, linomag, nadmanganian itp. Zadzwonilismy do pediatry a on polecił clotrimazolum. Po 4 dniach zeszło

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny na wizytach :-)

Co do imienia to mi się podoba Dawid albo Filip ale mąż wolałby Pawła. Na dziewczynkę brak typów...

Co do ilości dzieci to jeszcze przed ciąża znajoma powiedziała mi że w tych czasach trójka dzieci to już patologia... :-( na co mój mąż "to zostaniemy patologiczna rodziną bo będziemy chieli trójkę :-)"

MałaMała, Jonesey lubią tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Ja też dzisiaj wizytuję o 14,30 :)

Mi to gin tylko czasem mierzy ciśnienie, ale ja zawsze mam książkowe, nawet przed wizytą, bom oazą spokoju :D

Trzymam mocno kciuki za resztę wizyt!

Za to mnie sie położna przy mierzeniu ciśnienia pyta czy ja jeszcze żyje bo moje ciśnienie to 90/60 max :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    ja miałam takie akcje z ciśnieniem co malami. U lekarza inaczej z nerwów, w domu co innego. Mój lekarz na wszelki wypadek kazał mi założyć książeczkę pomiarową i 3x dziennie mierzyłam ciśnienie. W domu miałam wzorowe, u niego znow wysokie. Taki urok białego fartucha ;) Bagatelizować nie ma co, ale też jeśli w domu jest ok, a jednorazowo u lekarza wyższe to nie ma co panikować moim zdaniem ;)

Dorota3 u nas nawet clotrimazol nie pomógł, ale warto spróbować. Może akurat ;)
    No ja miałam wysoka ciążę,więc od razu zrobili ktg. W domu miałam zawsze dobre ciśnienie aż pewnego dnia po prostu zobaczyłam gwiazdki. Na ktg były wahania więc stąd leki. Ale pojechałam i sprawdziłam i widzicie... miałam nadciśnienie. Także trzeba to kontrolować.

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach :) dajcie znać co u maluszków :)

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ja miałam jednorazowo 145 na 90 w 37 tygodniu i od razu skierowali mnie do szpitala, bo na ktg zapisały się duże wahania. Lezalam tydzień, miałam 3 razy dziennie KTG. Dostałam leki. Nie bagatelizujcie takiego ciśnienia.

Przyjaciółka miała podobna sytuacje. Kolo 20 tygodnia była jak poszła na normalna wizytę do swojej lekarki prowadzącej i tez sie okazało, ze ma wysokie ciśnienie i z przychodni prosto do szpitala nawet po rzeczy do domu nie pozwolili jej wrócić. Polezala pare dni na patologii ciąży i na szczęście okazało sie, ze wszystko ok i widocznie to była jednorazowa akcja, ale fakt, ze w pewnych sytuacjach lepiej dmuchać na zimne

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagatelizować nie można, wiadomo. Ja póki co prowadzę pomiary w domu i pokazuję lekarzowi na wizycie. W domu ciśnienie książkowe, przed wejściem do gabinetu skok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 13:28

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizycie mam zawsze ciśnienie na granicy. Położna kazała mierzyć w domu rano i wieczorem. Mierzylam przez dwa tygodnie i było w normie. Musiałabym znowu zacząć mierzyć. Mam wizytę 20.09 to może już dziś zacznę żeby coś mieć.
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty.
    Dziś przyszły do mnie spadnie z H&M. Są świetne bardzo fajny materiał. A pas jest z cienkiego materiału i nie jest aż taki wysoki. Zamówiła rozmiar 46, ale są bardzo elastyczne i pewnie wcislabym się i nawet w 42. Na ostatniej wizycie było - 3 kg w porównaniu do pierwszej, ale pewnie teraz zacznę tyc i stwierdziłam, że zostawię takie większe. Miałam je już na sobie i nie wyglądają na za duże i nie spadają.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ