Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Makowa_Panna wrote:Może trochę głupie pytanie, ale jaki rozmiar jako pierwszy 56? Czy mniejszy?
) i nawet jak odrobinę za duże jest to nie przeszkadza
-
kjt91 wrote:Witam w 20 tc
Ja też mam spory brzuszek, ale w pierwszej ciąży było podobnie.
Dalej nie wiem jak mogę wam załączyć tutaj zdjęcie.
Kjt91 wchodzisz na stronę https://naforum.zapodaj.net ładujesz zdjęcie i klikasz zapodaj w wybranej rozdzielczości. Na forum wklejasz ostatni z podanych linkówkjt91 lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualny
-
Jonesey Tak kombinezonik. Z TESCO. Gruby więc na zimę jak znalazł.
KaroKaro No nie mogłam sie oprzeć te bodziaki sa cudowneU mnie na szczęcie siostra ma termin 2 tyg po mnie i bedzie córa więc jak coś naszej Blance wyskoczy to siostra ode mnie ciuszki dostanie
Ja najmniejsze kupuje 56. I to też nie za dużo. Nawet jak beda za duże to tylko chwilę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 11:35
Jonesey, MonisiaK lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Makowa ja bym chciała głównie w unisexy iść, bardzo mi się takie klimaty podobają.
Co do rozmiaru, to od 56, ale i na 50 parę rzeczy warto mieć, bo nigdy tak naprawdę nie wiadomo jakie się to dziecko urodziNo i na 56, to nie ma co za dużo brać, bo dziecko szybko rośnie. Patrzcie też, żeby potem większe brać odpowiednio do pory roku. Ja patrzyłam na te tabele rozmiarów i np wzięłam z krótkim rękawem na 68. Tak myślę, że jeszcze u mnie 74 będzie na krótko, a potem już z długim. No, ale zobaczymy jak maluch będzie rósł
-
Czyli kilka dobrze mieć i mniejszych i większych.
Też się właśnie zastanawiałam czy na letnich wyprzedażach kupić coś na lato właśnie w rozmiarze 68-72. Może dziś mi się uda męża namówić na małe zakupy -
Cześć dziewczyny.
Wzięłam się dziś za sprzątanie mieszkania i już czuję, ze przesadziłam...
Co do rozmiaru, wszystko zależy od dziecka. Mój się urodził malutki, chociaż nic na to nie wskazywało - 49 cm. W ciuszkach 56 pływał, więc na gwałt kupowałam 50. 56 nosił jak miał około 1,5 miesiąca dopiero. Ale większość dzieci rodzi się większa i 56 jest wystarczające. Są też dzieci, które od razu noszą 62. Zawsze można dokupić mniejszy rozmiar, teraz to nie problem. -
nick nieaktualny
-
mój bąbel jak się urodził miał 57 cm i prawie 4kg, a mimo to niektóre ubranka 56 były za duże. to trudno trafić. na pewno dla takich maluszków sprawdzają się body zapinane kopertowo, jest o wiele wygodniej takie maleństwo przebierać, niż przez głowę
-
nick nieaktualnyJa jeszcze nie mam potwierdzonej płci, więc nic nie kupuje
jak będzie chłopak, to muszę przebrać rzeczy po córce i wybrać unisexy, resztę co trzeba to dokupię. A jak dziewczynka to cóż- wszystko mam
Moja córka miała 52cm, ale dopiero po 3 tyg mogłam ja ubierać w rzeczy nieszpitalne, także 56 był akurat
Ciekawe jak będzie z drugim -
Pau.Em wrote:Mi na usg mierzy szyjke,a na wizytach sprawdza w badaniu i zawsze informuje co i jak:)
Wiecie że niedługo czeka nas krzywa cukrowa? Ja miałam cukrzycę w poprzedniej ciąży i mam zalecone wyrywkowe mierzenie cukru, bo miałam przekroczenie o 1 jednostkę po 2h w poprzedniej ciąży i pani dr nie chciała robić badania na wczesnym etapie bo: wymiotowalam i mówiła też że cukrzyca może nie wyjść a badanie jest ciężkie i stąd decyzja taka a nie inną.
Zjadłam 2 kanapki z chlebem sitkowym, masłem, sałata, wędlina, pomidorem, wypilam herbatę z cukrem i zjadłam 1 Kinder czekoladę (no zachcianke miałam:p) a cukier po 1 godzinie 95...
Ja już niestety na następną wizytę mam mieć wynik krzywej cukrowej. Nie wiem jak to wypiję tym bardziej, że od kilku dni no nowo co bym nie zjadła to albo męczą mnie mdłości albo refluks i zgagaPau.Em lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja juz po wizycie, wszytko ok, Malutka ma juz 360g, odetchnelam z ulgą
na kolejna wizyte mam zrobic glukoze, kupilam odrazu w tym gabinecie taka pomarańczowa a były jeszcze o smaku coli i oczywuscie zdecydowac sie nie mogłam.
ruda90, Lady_E, malami91, Jonesey, Pau.Em, Black_Lilith, Ewelcia85, ej_est, kjt91, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykjt91 wrote:Ja już niestety na następną wizytę mam mieć wynik krzywej cukrowej. Nie wiem jak to wypiję tym bardziej, że od kilku dni no nowo co bym nie zjadła to albo męczą mnie mdłości albo refluks i zgaga
A kiedy masz następną wizytę? Bo krzywa robi się od 24+0 tygodnia.
Ja pewnie też w 24+0 zrobię. -
nick nieaktualnySiSi111 wrote:Dziewczyny ja juz po wizycie, wszytko ok, Malutka ma juz 360g, odetchnelam z ulgą
na kolejna wizyte mam zrobic glukoze, kupilam odrazu w tym gabinecie taka pomarańczowa a były jeszcze o smaku coli i oczywuscie zdecydowac sie nie mogłam.
nawet nie wiedziałam że takie są
mi laboratorium daje glukoze więc nie mam wyboru ;<