X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą tylko sutki i tylko jak się pomacam :D

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie nie bolały w ogóle, ani teraz, ani w poprzedniej ciąży. to chyba nie jest reguła

Pepper lubi tę wiadomość

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej też mnie nie bolały. Póki co, ta ciąża podobna, bezobjawowo do poprzedniej <3

Pepper lubi tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przyłapałam siebie na tym, że krówki zagryzam fasolką szparagową :D haha chyba sobie mogę kolejny objaw ciąży dopisać

Ale ogólnie chciałabym żeby ta ciąża była lżejsza od poprzedniej jesli chodzi o objawy, bo w pierwszej sie strasznie namęczyła i nie chce powtórki z rozrywki ;)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    Mnie bolą tylko sutki i tylko jak się pomacam :D
    to jak ja :P

Grzechotka2 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    U nas wie już dużo osób. Rodzice, rodzenstwo i przyjaciele. Byliśmy na weekend na weselu i trudno bylo sie wykręcać że nie pije tym bardziej ze pare razy wybiegłam bo mnie mdliło. Trudno było się nie domyślec ze cos jest na rzeczy. I jak juz sie ktos pytal to nie kłamaliśmy że nie.
    U nas wiedzą rodzice , teściowie , rodzeństwo i moja najbliższa przyjaciółka :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo dolegliwości ciążowych to wszystko mi średnio smakuje i dodatkowo śmierdzi :( byłam dzisiaj ze starszą w kinie i kobieta obok tak mi waliła stęchlizną że ledwo wysiedziałam ...

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    A propo dolegliwości ciążowych to wszystko mi średnio smakuje i dodatkowo śmierdzi :( byłam dzisiaj ze starszą w kinie i kobieta obok tak mi waliła stęchlizną że ledwo wysiedziałam ...
    Do nas wczoraj przyszli ludzie oglądać mieszkanie bo sprzedajemy i kupujemy większe no i tak mi waliło runymi skarpetami, że szok, a mieli buty... :D Mój to się śmiał jak kazałam balkon na ościerz otworzyć jak wyszli...

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawiorek tak bardzo mi przykro. Ściskam mocno!
    Mnie piersi bola i lekko sutki. Najgorzej jest jak zdejmuje stanik. Mdłości meczą mnie rano i wieczorem. Mam wstręt do jedzenia jedynie kapusta koszona i owoce mi podchodzą. Dużo rzeczy mi smierdzi. Odrzuciło mnie od mięsa wieprzowego. A i jeszcze senność i brak energii. Trochę tegi jest. A przez to wszystko sama nie wiem czego chcę i jestem taka marudna, że już samą siebie wkurzam :/
    Co do tego zmarłego ochroniarza to wiecie, że jak lekarz stwierdził zgon to on tak ma tym parkingu musiał jaszcze dwie godziny leżeć... Policja pilnowała ciała. Horror normalne.
    A o ciąży jeszcze nikomu nie mówiliy. Czekamy na moment aż uda sie najbliższą rodzinę zebrać i powiedzieć wszystkim za jednym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 17:07

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Kawiorek tak bardzo mi przykro. Ściskam mocno!
    Mnie piersi bola i lekko sutki. Najgorzej jest jak zdejmuje stanik. Mdłości meczą mnie rano i wieczorem. Mam wstręt do jedzenia jedynie kapusta koszona i owoce mi podchodzą. Dużo rzeczy mi smierdzi. Odrzuciło mnie od mięsa wieprzowego. A i jeszcze senność i brak energii. Trochę tegi jest. A przez to wszystko sama nie wiem czego chcę i jestem taka marudna, że już samą siebie wkurzam :/
    Co do tego zmarłego ochroniarza to wiecie, że jak lekarz stwierdził zgon to on tak ma tym parkingu musiał jaszcze dwie godziny leżeć... Policja pilnowała ciała. Horror normalne.
    A o ciąży jeszcze nikomu nie mówiliy. Czekamy na moment aż uda sie najbliższą rodzinę zebrać i powiedzieć wszystkim za jednym razem.
    Takie glupie procedury niestety. Moj kolega lezal w pracy przez prawie 7h. Lekarz, prokurator, bhp i inne. Masakra.

Tak sie boje tych mdlosci, ze szok. Oby tym razem mnie ominely.
    Zajadam sie cukinią, boszzz jaka pyszna

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa najgorsze jak przyjechała rodzina. Kierownicza miała okno otwarte to przyszła do nas zapłakama, bo tak jego żona krzyczała. Jeszcze mam ciarki jak to piszę. Takie to wszystko okrutne i bezduszne...

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazało się ze złe sobie obliczyłam tydzień ciąży (pierwszy dzień ost miesiączki 17.05) i teraz jestem w 5tyg 5dzien a nie w 6tyg 5dzien. Pęcherzyk ciążowy średnio 10mm (co odpowiada 6tyg0dzien) zarodek 2,7mm i za tydzień mam wizytę i już serduszko powinno bić

961l20mmezoojidp.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wie sporo osób rodzice i rodzeństwo, moja przyjaciółka i od tygodnia babcia i rodzina od strony mamy, moja mama im powiedziała. Mi jakoś to nie przeszkadza. Jak coś się ma stać to się stanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochany kawiorku, widzę że usunęłas konto, strasznie mi przykro, mam nadzieję że rany szybko się zagoja. I powrocicie do starań bo
    Kto nie walczy ten nie nianczy!
    Motto jednego z wątków.
    Jestem myślami przy Tobie.

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzuca od wszystkiego , jedyne co to jak juz musze cos zjesc to musze dodac cebuli ale tak mega serio duuuuzo :D hahaha !!!
    A do slodyczy mam wstret , jak cos to tylko jem na slono...
    Jedyne od czego mnie nie odpycha to pomidory + duuuzo cebulki + troszke oleju - taka mini salatka hehehe

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Mnie odrzuca od wszystkiego , jedyne co to jak juz musze cos zjesc to musze dodac cebuli ale tak mega serio duuuuzo :D hahaha !!!
    A do slodyczy mam wstret , jak cos to tylko jem na slono...
    Jedyne od czego mnie nie odpycha to pomidory + duuuzo cebulki + troszke oleju - taka mini salatka hehehe
    Heh w pierwszej ciąży wszystko jadłam z musztardą bo inaczej mnie odrzucało :) kobiety w ciąży to odrębny gatunek :) ;)

MałaMała lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tez po. Jest pęcherzyk w środku zarodek, ale serduszko jeszcze nie bije. Jak za tydzień nie będzie bić to marne szanse. Zobaczymy.

kjt91 lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Ja już tez po. Jest pęcherzyk w środku zarodek, ale serduszko jeszcze nie bije. Jak za tydzień nie będzie bić to marne szanse. Zobaczymy.
    Kropeczko bądź dobrej myśli , za tydzień na pewno już będzie serduszko :) Trzymam kciuki

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Kalendarz BBF pokazuje, że serduszko powinno być widoczne ok 6t 4d więc spokijnie jest jeszcze chwila żeby się pojawiło. Zobaczysz ma kolejnej wizycie będzie biło jak dzwon!

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała już wiem co sobie zrobię na śniadanie do pracy ;)
    A co najbardziej za mna chodzi - to czego nie moge tatar taki z cebulką i ogorkiem kiszonym ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 19:47

MałaMała lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ