Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMój mąż nawet nie ma czegoś takiego jak urlop - uroki bycia na samozatrudnieniu
. Dodatkowo robi doktorat, więc albo w pracy albo na uczelni siedzi. Mam nadzieję, że dzidzia urodzi się w terminie albo chwilę przed, wtedy jest szansa, że pobędzie z nami tydzień czy dwa. Jak się poród opóźni to zaczną mu się zajęcia ze studentami i na wolne nie ma co liczyć...No ale damy radę, musimy
.
kjt91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGrzechotka2 wrote:Ja miałam wczoraj wizytę. Szyjka wysoko. Mały jest Adasiem nadal. Badał mu z 10 minut serduszko i miałam zawał, ale wszystko ok. Jutro połówkowe u specjalisty.
U nas też się długo przyglądał serduszku, no ale żeby ocenić anatomię, przepływy itd. to potrzeba trochę czasu. Adaś to jedno z naszych kilku typów
, ale jakoś ciągle na 100% nie możemy się zdecydować.
-
Dorota3 wrote:Mnie w szpitalu nawet nikt nie pytał czy opiekę mężowi wypisać. Przy wypisie dostawalam karteczkę dla męża L4 na żonę a jesli nie jest się małżeństwem to dostaje sie L4 na dziecko
MonisiaK ja też! Jadłabym ciągle mączne rzeczy ale teraz z cukrzycą muszę uważać
-
Hejka kobietki
, Co myślicie na temat leżaczków ? zastanawiam się nad kindrecraft 5w1 albo tiny love 3w1 ... która lepsza? nie mam zielonego pojęcia, a potrzebuję bo czasami będziemy jeżdzić do teściowej na noc i naprawdę by się przydała
-
Karola94c wrote:Hejka kobietki
, Co myślicie na temat leżaczków ? zastanawiam się nad kindrecraft 5w1 albo tiny love 3w1 ... która lepsza? nie mam zielonego pojęcia, a potrzebuję bo czasami będziemy jeżdzić do teściowej na noc i naprawdę by się przydała
My mieliśmy fisher price ale bardziej służył do odłożenia dziecka na chwilkę niż do spania, ale znajoma ma tiny love i twierdzi że świetnie się sprawdził jako mała kołyska -
kjt91 wrote:My mieliśmy fisher price ale bardziej służył do odłożenia dziecka na chwilkę niż do spania, ale znajoma ma tiny love i twierdzi że świetnie się sprawdził jako mała kołyska
no właśnie tak potrzebuję, bo potem to kojec kupie najwyżej i tylea na początek to odpada:(
-
Ja miałam dzisiaj wizytę u ginekologa. Wszystko ok, ale szyjka skróciła się z 5cm (pomiar 3 tyg temu) na 3,34 cm. Szyjka dalej jest ok ale w związku z tym, ze się tyle skróciła przez 3 tyg lekarz kazał więcej odpoczywać i polegiwać.
Ewelcia85, Pau.Em, Dorota3, Nadzieja22, MałaMała lubią tę wiadomość
-
My mieliśmy taki zwykły leżaczek w spadku i właśnie bardzo sprawdzał się jak byliśmy w gościach żeby odłożyć małą. Potem leżaczek poszedł dalej w świat i też myślę nad kupnem bo nam na prawdę często ratował tyłek (np. jak chciałam się wykąpać a mala nie miała ochoty spać to siedziała w łazience i patrzyła jak się kąpałam
) Tak na prawdę służył nam do czasu aż zaczęła sama z niego spierniczać
Dorota3, Karola94c, Lutyska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalami91 wrote:U nas też się długo przyglądał serduszku, no ale żeby ocenić anatomię, przepływy itd. to potrzeba trochę czasu
. Adaś to jedno z naszych kilku typów
, ale jakoś ciągle na 100% nie możemy się zdecydować.
-
Ja planuję hybrydowa huśtawkę kupić na jakieś odkładanie bo do leżakowania/spania na dole to będzie albo wózek albo jakąś kołyskę kupię (jeszcze nie wiem jak to rozpracować). Tez myślałam nad Tiny live ale boję się że przy moim 2latku będzie to ryzykowne, żeby dzieciątko tam spało.
-
Cześć dziewczynki ja już po USG. Kropek jak to kropek jest uparty i leżał tyłkiem do góry i niestety nie udało się dokładnie sprawdzić serduszka. Mam się zgłosić za miesiąc na kontrolę
No i najważniejsza informacja kropek okazał się SYNKIEM
Black_Lilith, Jonesey, Karola94c, Nadzieja22, Dorota3, Ewelcia85, empiq, bumbum, Pepper, MałaMała, Mambella, Pau.Em, Papapatka, Straciatellaa, kjt91, malami91 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja też już dwie godziny po. Dziękuję za kciuki
Naczekałam się tam, aż mnie plecy bolą. Wszystko jest ok.
Chociaż mam taki lekki niedosyt. Pan doktor nic się nie odzywał, jak go na koniec zapytałam czy wszystko ok to powiedział "chyba tak" i poszedł sobie... Nie widziałam ekranu, nie dali też żadnego zdjęcia. Gdyby to nie był sam dr Roszkowski to bym się chyba załamała takim podejściem. No, ale ważne, że jest ok. Mały waży 420 g.
Trochę się tylko martwię, bo poczytałam ten wydruk, który dostałam i brzuszek jest o dwa tygodnie większy w stosunku to wieku ciąży. Z kolei udo jest o tydzień mniejsze. Nie wiem, czy to norma czy nie. Ale chyba by mi powiedział,, gdyby coś było źle?
Na to USG III trymestru już na pewno idziemy prywatnie do naszego sprawdzonego lekarza z pierwszej ciąży.Ewelcia85, Pepper, MałaMała, Nadzieja22, malami91 lubią tę wiadomość
-
Black lilith mysle ze to normalne ze poszczegolne wymiary odbiegaja od norm, bo to przecież malutkie cialka i trzeba brac pod uwage błąd pomiaru, dokladnosc lekarza i sprzętu, najwazniesze ze lekarz powiedzial ze jest ok:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 16:59
Black_Lilith lubi tę wiadomość