X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    a jak sami zrobicie to co z melodyjka? da się dokupić osobno? :D
    Da się dokupić osobno mechanizm z pozytywką więc fajna sprawa :)

Jonesey lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taka dokładnie mieliśmy

https://www.smyk.com/fisher-price-karuzela-z-misiami.html?gclid=Cj0KCQjw0dHdBRDEARIsAHjZYYApEAzpa5p3YZUJquTH-L5yfq8pWzl-ZCjvHK255BZzeQqclEj2gewaAnpdEALw_wcB

Jonesey lubi tę wiadomość

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy też karuzele. córcia bardzo ją lubiła, był tam odgłos ptaków, i bicie serca i fajnie się przy tym uspokajała i usypiała...

Dziewczyny ja mam o 15.30 połówkowe, a mój mi wczoraj pisze, że nie wie czy da radę dotrzeć i żebym przełożyła... No tylko się popłakałam w pracy, b :( bo miał być ze mną... Przełożyć nie mam jak bo nie ma terminów i nie wiem co robić, iść sama? :(

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    My mieliśmy też karuzele. córcia bardzo ją lubiła, był tam odgłos ptaków, i bicie serca i fajnie się przy tym uspokajała i usypiała...

Dziewczyny ja mam o 15.30 połówkowe, a mój mi wczoraj pisze, że nie wie czy da radę dotrzeć i żebym przełożyła... No tylko się popłakałam w pracy, b :( bo miał być ze mną... Przełożyć nie mam jak bo nie ma terminów i nie wiem co robić, iść sama? :(

Ja idę sama. Roszkowski nie wpuszcza z partnerem, więc mąż mi niepotrzebny pod drzwiami gabinetu :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black daj znać jak po wizycie u Dr Roszkowskiego. Ja idę 16.10 ale prywatnie.

Black_Lilith lubi tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że zaczyna mnie łapać stres. Starałam się o tym wcześniej za bardzo nie myśleć, ale po złych wynikach Pappy, potem oczekiwaniu na decyzję o amniopunkcji i wyniki Nifty, to badanie będzie takim podsumowaniem czy na pewno jest ok. Teraz chyba spadł na mnie ten stres, który od siebie odsuwam od kilku tygodni...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Black daj znać jak po wizycie u Dr Roszkowskiego. Ja idę 16.10 ale prywatnie.

Jasne, oczywiście dam znać :-)

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Co za pogoda... Wiatr urywa głowę.
    Ja ruchy małej, takie już bez wątpliwości czuje od jakiegoś półtorej tygodnia. Zawsze rano jak się obudzę i wieczorem przed snem a w dzień to różnie. Zazwyczaj jest taki uczucie jakby się bardzo wierciła a tylko czasami czuje takie mocniejsze kopniaki. Z jednej strony to piękne uczucie a z drugiej trochę dziwne :)
    Co do snu to ja budzę się nad ranem na siku i już mi ciężko zasnąć. Później mój mąż wstaje do pracy, o 6.20 wyjeżdża a ja znowu padam i śpię do 9.00-9.30

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Powiem Wam, że zaczyna mnie łapać stres. Starałam się o tym wcześniej za bardzo nie myśleć, ale po złych wynikach Pappy, potem oczekiwaniu na decyzję o amniopunkcji i wyniki Nifty, to badanie będzie takim podsumowaniem czy na pewno jest ok. Teraz chyba spadł na mnie ten stres, który od siebie odsuwam od kilku tygodni...

Nie martw się bo nifty daje wiecej pewnosci niż nam zwykla dobra pappa

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black zobaczysz wszystko będzie dobrze :*

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Ja idę sama. Roszkowski nie wpuszcza z partnerem, więc mąż mi niepotrzebny pod drzwiami gabinetu :-)
    No u nas jest możliwość, żeby był, więc bardzo chciałam, zresztą on też, tak jak z córcią byliśmy razem...

U Roszkowskiego byłam z córką z podejrzeniem hipotrofii i on jako jedyny mnie uspokoił, więc u Ciebie też będzie dobrze :)
    Szok ile w takim małym pokoiku może się zmieścić studentów :D

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black będzie Dobrze! :)

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również trzymam kciuki i czekam na wieści.

Tymczasem witam się w 20 tygodniu ciąży. Jutro już mamy połówkowe, mam nadzieję, że nie wyrywamy się ciut za wcześnie i że będzie coś widać ;) Kalendarz Belly pokazuje, że już od początku 19 tygodnia można,ale znam lekarzy, którzy namawiają do tego badania bliżej późniejszych widelek ;)

Dorota3, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była któraś z Was na warsztatach "Bezpieczny maluch"? Wybieramy się dziś z mężem, mam nadzieję, że to nie będzie stracony czas :).

Reni lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black trzymam kciuki :) ja połówkowe będe miała w piątek i będzie to 21t6d ale lekarzowi zależało zeby zrobić je dość pozno :) juz zjadłam miskę białego barszczu i czekam do 14:30 za mężem to ogarnę drugie danie :-D więc teraz błogie lenistwo :-)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Mambella Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mimo że pierwsze ruchy poczułam ok 16tyg to rzadko kiedy czuję je tak konkretnie. I dalej bardzo nisko w podbrzuszu. Ale nawet nie mam kiedy poleżeć żeby się wczuć.

My karuzele mieliśmy i bardzo się przydała z projektorem jak mały miał fazę na pobudki o 4 rano, wpatrywał się w te wzorki na suficie a ja mogłam jeszcze chwilę poleżeć.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 3,5 h do połówkowego. Już się nie mogę doczekać. Trochę przetrawiłam, że mojego nie będzie ze mną...

Wasi też tacy pracoholicy? Z córką jak urodziłam w poniedziałek późnym wieczorem to wyszłyśmy w czwartek tak do niedzieli z nami był i do pracy... ;) Bo to okres zimowy, a teraz drugi kurczak też nam się w zimę wykluje :D

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ile macie wizyty?

• Mambella Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Jeszcze 3,5 h do połówkowego. Już się nie mogę doczekać. Trochę przetrawiłam, że mojego nie będzie ze mną...

Wasi też tacy pracoholicy? Z córką jak urodziłam w poniedziałek późnym wieczorem to wyszłyśmy w czwartek tak do niedzieli z nami był i do pracy... ;) Bo to okres zimowy, a teraz drugi kurczak też nam się w zimę wykluje :D

Mój nie tyle pracoholik, co ma nienormowany czas pracy. Więc często z domu wyjeżdża po nas a wraca ok 20, albo pracy uje w domu od 8 do 20, czego nie lubię bo od komputera odejść nie może, a syn jeszcze nie rozumie że tata zajęty i wyje pod drzwiami. I częste delegacje za granice. Ale powiedział że w grudniu wyjeżdża ostatni raz i robi przerwę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 18:26

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ