Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydziewczyny jakby któraś była zainteresowana to od 8.10 w lidlu ciuszki dziecięce od rozmiaru 50
https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?id=954&week=2
osobiście mogę polecić bo ja bardzo lubie ta kolecje z bio bawelny i zawsze jestem zadowolona, a teraz dodatkowo całkiem atrakcyjnie cenowo to wychodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 20:42
Pepper lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlack_Lilith wrote:Pau.Em - wielkie dzięki za cynk o poniedziałkowej promocji dla dzieci w Lidlu. Teściowa kupiła młodemu buciki, spodnie dresowe i bluzę z kapturem na suwak, wszystko bardzo fajne
naprawdę dobra jakość, zobaczymy, jak się będą nosić
Zamówiłam kotom karmę i się okazało, że na zooplusie się zbiera jakieś punkty za zakupy i miałam już ponad 300 punktów i wybrałam sobie 2 ceramiczne miski za 130 pkt za jedną i zabawkę za 55 pkt
Spakowalam już sobie torbę do szpitala na pon - trochę wcześnie, ale wolę nie suszyć w niedzielę niczego suszarka bo wybrudzilam i nie wyschlo.
Kupiłam też ten żel co polecalyscie.
A i jeszcze tak na spokojnie Wam napisze. Nie panikujcie tymi dlugosciami szyjki - nie popelniajcie mojego błędu, bo szkoda nerwów i łez. Generalnie w Polsce profilaktycznie zakładane są szwy i pessary na krótkie szyjki, ale jak np jest w moim przypadku -2.5 cm, wszystko twarde, zamknięte, trzyma, brak skurczy - to nie jest tak że szyjka w tydzień skróci się całkiem. Lekarz mówił, że raczej jest to dłuższy proces, inaczej byśmy wygineli. Mówił, że obecny stan w ogóle to nie martwi, ale za 10 tygodni mogłoby być już niebezpiecznie, Więc dlatego robią tak, że zakładają szwy na wcześniejszym etapie profilaktycznie. Nie jest to ratowanie ciąży, a profilaktyka. Bardzo mnie uspokoił bo ja przed oczami miałam poród już:p ale to nie tak działa
Mówił że na te 99% będzie szew,bo "jeszcze możemy założyć" - tz tydzień ciąży jest taki, że nie jest za późno na szew, Ale jest za wcześnie na pessar (choć niby mają dziewczyny pessary zakładane i w 18 tc). Generalnie wszystko wyjdzie w badaniu i w poniedziałek po usg i badaniu ginekologicznym podejmą razem z ordynatorem decyzję czy szew czy pessar, ale właśnie jego zdaniem będzie szew
Także nie panikujemy dziewczyny, Nie stresujemy sięPepper, Black_Lilith lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny zainstalujcie sobie na tel aplikacje BLIX
Tam sa WSZYSTKIE GAZETKI ze wszystkich fajnych sklepow, polecam, mam ta aple juz ponad pol roku i chwalewystarczy internet miec wlaczony i wlaczyc aplikacje
malami91 lubi tę wiadomość
12/02/2019
SZYMEK
-
Pepper wrote:Dziewczyny czy któraś miała albo słyszała o przepuklinie pepkowej w ciąży?
Dlatego każdej po lub w połogu polecam wizytę u fizjoterapeuty ale co najważniejsze UROGINEKOLOGICZNEGO!
-
Dziewczyny, jutro mam połówkowe. Proszę o kciuki
Nie wiem o której godzinie, mam być w szpitalu o 11.00. A na tę samą godzinę przychodzi cała masa pacjentek i na miejscu jakoś to organizują. W między czasie lekarz robi amniopunkcję, biopsję i inne usg lub ucieka i pielęgniarki go szukająNie szłabym do niego, ale to jeden z lepszych specjalistów w Warszawie i jeszcze mam go na NFZ. Ale pewnie ze trzy godziny sobie tam posiedzę...
Dorota3, KaroKaro, Jonesey, SiSi111, Karola94c, magdaaa88, Ewelcia85, baranosia, bumbum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlack, to jutro trzymamy kciuki
. Ja dziś miałam połówkowe u mojego gin., w zasadzie powiedział to samo, co inny lekarz u którego byliśmy w czwartek, ale dzięki temu jestem spokojniejsza
. Mój poziom zaufania do lekarzy jest dosyć niski, szczególnie po tym jak bliski mi dzieciaczek urodził się ze stopami końsko-szpotawymi i żaden z dwóch lekarzy tego na USG nie zauważył. Dopiero po porodzie szok i szukanie specjalisty na cito.
W każdym bądź razie z naszym maluszkiem wszystko ok, waży już prawie 0,5kg.
SiSi111, Black_Lilith, Jonesey, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
Czy wiecie jak to jest z przetrzymywaniem moczu do analizy?Jak nasikam do pojemniczka o 7 rano to faktycznie muszę to dostarczyć do dwóch godzin do laboratorium? Zastanawiam się czy nie zrobić przy okazji jutro badań w szpitalu w Alabie, ale chyba do 11 te siuski to za długo postoja, co?
-
Black_Lilith wrote:Czy wiecie jak to jest z przetrzymywaniem moczu do analizy?Jak nasikam do pojemniczka o 7 rano to faktycznie muszę to dostarczyć do dwóch godzin do laboratorium? Zastanawiam się czy nie zrobić przy okazji jutro badań w szpitalu w Alabie, ale chyba do 11 te siuski to za długo postoja, co?
-
Witajcie kochane
ja juz ( znowu?) spac nie mogę chociaz w nocy od 24 do 2 tez leżałam i patrzyłam w sufit
Chyba na dobre wkroczyłam w etap " nie lubię być w ciąży" , oczywiście moje dzieci kocham i Wojtusia juz się doczekać nie mogę ale w kazdej ciąży od około 6msc do porodu cierpiałam na bezsennośc i bardzo drętwiały mi nogi a to na dłuższą metę wykańcza
Leże i słucham jak piździ na dworze a muszę starszą do szkoły zaprowadzicjak mi się nie chce...
-
Hej Dziewczyny, witamy sie w ten chloooodny wietrzny poranek :*
Dzis na 15:00 mam wizyte u mojego ginaoby bylo wszystko ok i zebysmy nie musieli isc do do Szpitala lezec..
Usciski dla Was !! I trzymam kciuki za Wizytujace !!12/02/2019
SZYMEK
-
witam się w 24 tygodniu!
ja nigdy nie rozumiałam o co chodzi z tą sennoscia w ciąży bo od samego początku mam mega problem ze spaniem
ale teraz zaczynam widzieć plusy tego, bo te pobudki co chwilę już mnie tak nie męczą więc może będzie mk łatwiej wstawać do dzieckaEwelcia85 lubi tę wiadomość