X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Martynka czasami się budzi ale większość przesypia, za to ja mam tysiąc myśli i nie mogę spać, ostatnio kupiłam melise i od razu mi lepiej

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też od 5.00 nie śpię... U nas jakaś ciężka noc dzisiaj była - pies się kręcił po mieszkaniu, mały się ze trzy razy budził, co mu się nie zdarza. A mi się o 5.00 zachciało siku, ale nie miałam siły wstać, więc sobie jeszcze godzinę poleżałam.
    Nie wiem o co chodzi z tą bezsennością, w poprzedniej ciąży też tak miałam i nie przekładało się to niestety na łatwiejsze wstawanie do noworodka. Ale młody od pierwszego miesiąca miał straszne kolki i pół nocy go trzeba było nosić. Minęło po trzecim miesiącu. Byliśmy z mężem ciągle jak zombie. Mam nadzieję, że tym razem nie będzie tak samo...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :) kciuki za dzisiejsze wizytujące :)

czujecie już takie porządne kopniaki od maluszków ? ja nie :( czasem poczuje jakieś smyranie i bąbelki ale wcale nie jestem w 100% pewna że to mała :(

MałaMała lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda spokojnie jeszcze poczujesz a nawet czasami będziesz juz miała dość :-P :) mnie Wojtus potrafi porzadnie juz kopnąc albo kreci się tak ze nie mozna tego z niczym pomylić :-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już nie mogę się doczekać ! to już 22 tydzień a ja nie potrafię rozpoznać ruchów małej :( wizyta za 2 tygodnie oszaleje....

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to bym spała i spała...Przed chwilą się obudziłam :). Co do ruchów to u mnie już są mocno wyczuwalne, ale mam łożysko na ścianie tylnej.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na badaniach 1 trymestru mam napisane łożysko na przedniej ścianie wysoko

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    A znacie może jakieś sklepy internetowe z fajnymi ciuszkami?
    Polecam next, teraz jest wyprzedaż na część kolekcji. Zrobiłam ogromne zamówienie dla chłopakow i córci. Wczoraj przyszło

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    już nie mogę się doczekać ! to już 22 tydzień a ja nie potrafię rozpoznać ruchów małej :( wizyta za 2 tygodnie oszaleje....

ja mam łożysko na przedniej ścianie i pierwsze ruchy poczułam dokładnie w 22t0d. potem ustalo i tak czasem coś czułam czasem nie. dopiero od tygodnia faktycznie czuje ruchy codziennie i czasem mi się mały tak "miendoli" że aż mi niedobrze :D jakby ci ktoś gmeral w jelitach haha :D także spokojnie ja też długo czekałam na te ruchy ale się doczekałam :) i nie żadnych solidnych kopniakow nie ma i to pewnie przez położenie łożyska dużo słabiej czuje ruchy :)
    a kiedy masz następna wizytę?

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    ja mam łożysko na przedniej ścianie i pierwsze ruchy poczułam dokładnie w 22t0d. potem ustalo i tak czasem coś czułam czasem nie. dopiero od tygodnia faktycznie czuje ruchy codziennie i czasem mi się mały tak "miendoli" że aż mi niedobrze :D jakby ci ktoś gmeral w jelitach haha :D także spokojnie ja też długo czekałam na te ruchy ale się doczekałam :) i nie żadnych solidnych kopniakow nie ma i to pewnie przez położenie łożyska dużo słabiej czuje ruchy :)
    a kiedy masz następna wizytę?

ja się zastanawiam czy nie mylę tych skromnych ruchów małej z pracą jelit...15 października :)

Jonesey lubi tę wiadomość

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    ja się zastanawiam czy nie mylę tych skromnych ruchów małej z pracą jelit...15 października :)

dla mnie też te pierwsze ruchy były takie niepewne i leżałam i się wsluchiwalam w swoje ciało i za nic nie potrafilam powiedzieć czy to ruchy czy jelita :) już bliżej niż dalej to kwestia pewnie kilku dni i poczujesz :)

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokijnie dziewczyny, u mnie 23t i 3 ciąża a kopniaki dopiero jakieś 2 tyg takie wyraźne. Łożysko na tylnej ścianie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 09:09

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja zanim byłam pewna że to TO też czułam takie delikatne smyranie jakby jelita pracowały, ginekolog powiedziała że tak się zaczyna a na drugi dzień już czułam porządnie że to Malutka :) to łożysko ma ogromne znaczenie jestem pewna że to kwestia kilku dni i poczujesz!
    Ja czasami się wysilam, mówię, śpiewam do brzuszka i nic a wystarczy że mąż przyłoży rękę na brzuch i zacznie gadać do córeczki to od razu Malutka wierci się jak szalona i przytula do ręki Tatusia <3

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja też ledwo i rzadko czuję mimo drugiej ciąży

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co myślicie o karuzeli do łóżeczka? warto ja mieć? :)

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    Ja planuje kupić albo namówić męża żeby zrobił. Mnie podobają się takie zwykłe z pluszaków bez żadnych projektorów :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Ja planuje kupić albo namówić męża żeby zrobił. Mnie podobają się takie zwykłe z pluszaków bez żadnych projektorów :)

a jak sami zrobicie to co z melodyjka? da się dokupić osobno? :D

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:

U nas się sprawdziła. Ale to tak koło 3-4 miesiąca dopiero się wiesza dziecku. Takiego malucha można karuzelką przestymulować. My mamy Rainforest z Fisher Price. Synek ją uwielbiał. Ma opcję całkiem przyjemnych dźwięków z lasu deszczowego. Przyjaciółka miała dla córeczki taką 3w1 z Tiny Love, z projektorem, też bardzo fajna. Ale to wszystko minimum po 3 miesiącu życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 09:23

malami91, Jonesey lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się jeszcze nie zastanawiałam nad karuzelą :) pewnie kupimy jak mała będzie już troszkę większa bo gdzieś czytałam że u takich noworodków nie powinno być ze względu na to żeby nie patrzyły i nie wyginały się za bardzo w jej kierunku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karuzela fajna sprawa. My mieliśmy ż FP ż projektorem i 3 melodiami (szum, odgłosy lasy i pozytywka) na pilota. Była mega. Oddaliśmy niestety ehhh :P

‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ