Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja też od 5.00 nie śpię... U nas jakaś ciężka noc dzisiaj była - pies się kręcił po mieszkaniu, mały się ze trzy razy budził, co mu się nie zdarza. A mi się o 5.00 zachciało siku, ale nie miałam siły wstać, więc sobie jeszcze godzinę poleżałam.
Nie wiem o co chodzi z tą bezsennością, w poprzedniej ciąży też tak miałam i nie przekładało się to niestety na łatwiejsze wstawanie do noworodka. Ale młody od pierwszego miesiąca miał straszne kolki i pół nocy go trzeba było nosić. Minęło po trzecim miesiącu. Byliśmy z mężem ciągle jak zombie. Mam nadzieję, że tym razem nie będzie tak samo... -
nick nieaktualny
-
ruda90 wrote:już nie mogę się doczekać ! to już 22 tydzień a ja nie potrafię rozpoznać ruchów małej
wizyta za 2 tygodnie oszaleje....
ja mam łożysko na przedniej ścianie i pierwsze ruchy poczułam dokładnie w 22t0d. potem ustalo i tak czasem coś czułam czasem nie. dopiero od tygodnia faktycznie czuje ruchy codziennie i czasem mi się mały tak "miendoli" że aż mi niedobrzejakby ci ktoś gmeral w jelitach haha
także spokojnie ja też długo czekałam na te ruchy ale się doczekałam
i nie żadnych solidnych kopniakow nie ma i to pewnie przez położenie łożyska dużo słabiej czuje ruchy
a kiedy masz następna wizytę? -
Jonesey wrote:ja mam łożysko na przedniej ścianie i pierwsze ruchy poczułam dokładnie w 22t0d. potem ustalo i tak czasem coś czułam czasem nie. dopiero od tygodnia faktycznie czuje ruchy codziennie i czasem mi się mały tak "miendoli" że aż mi niedobrze
jakby ci ktoś gmeral w jelitach haha
także spokojnie ja też długo czekałam na te ruchy ale się doczekałam
i nie żadnych solidnych kopniakow nie ma i to pewnie przez położenie łożyska dużo słabiej czuje ruchy
a kiedy masz następna wizytę?
ja się zastanawiam czy nie mylę tych skromnych ruchów małej z pracą jelit...15 październikaJonesey lubi tę wiadomość
-
ruda90 wrote:ja się zastanawiam czy nie mylę tych skromnych ruchów małej z pracą jelit...15 października
dla mnie też te pierwsze ruchy były takie niepewne i leżałam i się wsluchiwalam w swoje ciało i za nic nie potrafilam powiedzieć czy to ruchy czy jelitajuż bliżej niż dalej to kwestia pewnie kilku dni i poczujesz
-
Ruda ja zanim byłam pewna że to TO też czułam takie delikatne smyranie jakby jelita pracowały, ginekolog powiedziała że tak się zaczyna a na drugi dzień już czułam porządnie że to Malutka
to łożysko ma ogromne znaczenie jestem pewna że to kwestia kilku dni i poczujesz!
Ja czasami się wysilam, mówię, śpiewam do brzuszka i nic a wystarczy że mąż przyłoży rękę na brzuch i zacznie gadać do córeczki to od razu Malutka wierci się jak szalona i przytula do ręki TatusiaJonesey lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Jonesey wrote:dziewczyny a co myślicie o karuzeli do łóżeczka? warto ja mieć?🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Jonesey wrote:dziewczyny a co myślicie o karuzeli do łóżeczka? warto ja mieć?
U nas się sprawdziła. Ale to tak koło 3-4 miesiąca dopiero się wiesza dziecku. Takiego malucha można karuzelką przestymulować. My mamy Rainforest z Fisher Price. Synek ją uwielbiał. Ma opcję całkiem przyjemnych dźwięków z lasu deszczowego. Przyjaciółka miała dla córeczki taką 3w1 z Tiny Love, z projektorem, też bardzo fajna. Ale to wszystko minimum po 3 miesiącu życia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 09:23
malami91, Jonesey lubią tę wiadomość
-
ja się jeszcze nie zastanawiałam nad karuzelą
pewnie kupimy jak mała będzie już troszkę większa bo gdzieś czytałam że u takich noworodków nie powinno być ze względu na to żeby nie patrzyły i nie wyginały się za bardzo w jej kierunku
Jonesey lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny