X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Martynka czasami się budzi ale większość przesypia, za to ja mam tysiąc myśli i nie mogę spać, ostatnio kupiłam melise i od razu mi lepiej

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też od 5.00 nie śpię... U nas jakaś ciężka noc dzisiaj była - pies się kręcił po mieszkaniu, mały się ze trzy razy budził, co mu się nie zdarza. A mi się o 5.00 zachciało siku, ale nie miałam siły wstać, więc sobie jeszcze godzinę poleżałam.
    Nie wiem o co chodzi z tą bezsennością, w poprzedniej ciąży też tak miałam i nie przekładało się to niestety na łatwiejsze wstawanie do noworodka. Ale młody od pierwszego miesiąca miał straszne kolki i pół nocy go trzeba było nosić. Minęło po trzecim miesiącu. Byliśmy z mężem ciągle jak zombie. Mam nadzieję, że tym razem nie będzie tak samo...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :) kciuki za dzisiejsze wizytujące :)

czujecie już takie porządne kopniaki od maluszków ? ja nie :( czasem poczuje jakieś smyranie i bąbelki ale wcale nie jestem w 100% pewna że to mała :(

MałaMała lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda spokojnie jeszcze poczujesz a nawet czasami będziesz juz miała dość :-P :) mnie Wojtus potrafi porzadnie juz kopnąc albo kreci się tak ze nie mozna tego z niczym pomylić :-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już nie mogę się doczekać ! to już 22 tydzień a ja nie potrafię rozpoznać ruchów małej :( wizyta za 2 tygodnie oszaleje....

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to bym spała i spała...Przed chwilą się obudziłam :). Co do ruchów to u mnie już są mocno wyczuwalne, ale mam łożysko na ścianie tylnej.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na badaniach 1 trymestru mam napisane łożysko na przedniej ścianie wysoko

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    A znacie może jakieś sklepy internetowe z fajnymi ciuszkami?
    Polecam next, teraz jest wyprzedaż na część kolekcji. Zrobiłam ogromne zamówienie dla chłopakow i córci. Wczoraj przyszło

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    już nie mogę się doczekać ! to już 22 tydzień a ja nie potrafię rozpoznać ruchów małej :( wizyta za 2 tygodnie oszaleje....

ja mam łożysko na przedniej ścianie i pierwsze ruchy poczułam dokładnie w 22t0d. potem ustalo i tak czasem coś czułam czasem nie. dopiero od tygodnia faktycznie czuje ruchy codziennie i czasem mi się mały tak "miendoli" że aż mi niedobrze :D jakby ci ktoś gmeral w jelitach haha :D także spokojnie ja też długo czekałam na te ruchy ale się doczekałam :) i nie żadnych solidnych kopniakow nie ma i to pewnie przez położenie łożyska dużo słabiej czuje ruchy :)
    a kiedy masz następna wizytę?

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    ja mam łożysko na przedniej ścianie i pierwsze ruchy poczułam dokładnie w 22t0d. potem ustalo i tak czasem coś czułam czasem nie. dopiero od tygodnia faktycznie czuje ruchy codziennie i czasem mi się mały tak "miendoli" że aż mi niedobrze :D jakby ci ktoś gmeral w jelitach haha :D także spokojnie ja też długo czekałam na te ruchy ale się doczekałam :) i nie żadnych solidnych kopniakow nie ma i to pewnie przez położenie łożyska dużo słabiej czuje ruchy :)
    a kiedy masz następna wizytę?

ja się zastanawiam czy nie mylę tych skromnych ruchów małej z pracą jelit...15 października :)

Jonesey lubi tę wiadomość

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    ja się zastanawiam czy nie mylę tych skromnych ruchów małej z pracą jelit...15 października :)

dla mnie też te pierwsze ruchy były takie niepewne i leżałam i się wsluchiwalam w swoje ciało i za nic nie potrafilam powiedzieć czy to ruchy czy jelita :) już bliżej niż dalej to kwestia pewnie kilku dni i poczujesz :)

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokijnie dziewczyny, u mnie 23t i 3 ciąża a kopniaki dopiero jakieś 2 tyg takie wyraźne. Łożysko na tylnej ścianie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 09:09

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja zanim byłam pewna że to TO też czułam takie delikatne smyranie jakby jelita pracowały, ginekolog powiedziała że tak się zaczyna a na drugi dzień już czułam porządnie że to Malutka :) to łożysko ma ogromne znaczenie jestem pewna że to kwestia kilku dni i poczujesz!
    Ja czasami się wysilam, mówię, śpiewam do brzuszka i nic a wystarczy że mąż przyłoży rękę na brzuch i zacznie gadać do córeczki to od razu Malutka wierci się jak szalona i przytula do ręki Tatusia <3

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja też ledwo i rzadko czuję mimo drugiej ciąży

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co myślicie o karuzeli do łóżeczka? warto ja mieć? :)

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    Ja planuje kupić albo namówić męża żeby zrobił. Mnie podobają się takie zwykłe z pluszaków bez żadnych projektorów :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Ja planuje kupić albo namówić męża żeby zrobił. Mnie podobają się takie zwykłe z pluszaków bez żadnych projektorów :)

a jak sami zrobicie to co z melodyjka? da się dokupić osobno? :D

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:

U nas się sprawdziła. Ale to tak koło 3-4 miesiąca dopiero się wiesza dziecku. Takiego malucha można karuzelką przestymulować. My mamy Rainforest z Fisher Price. Synek ją uwielbiał. Ma opcję całkiem przyjemnych dźwięków z lasu deszczowego. Przyjaciółka miała dla córeczki taką 3w1 z Tiny Love, z projektorem, też bardzo fajna. Ale to wszystko minimum po 3 miesiącu życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 09:23

malami91, Jonesey lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się jeszcze nie zastanawiałam nad karuzelą :) pewnie kupimy jak mała będzie już troszkę większa bo gdzieś czytałam że u takich noworodków nie powinno być ze względu na to żeby nie patrzyły i nie wyginały się za bardzo w jej kierunku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karuzela fajna sprawa. My mieliśmy ż FP ż projektorem i 3 melodiami (szum, odgłosy lasy i pozytywka) na pilota. Była mega. Oddaliśmy niestety ehhh :P

‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ