X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez chyba ze 20 i bonus nagranie na płycie:)

Aleksa87 lubi tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochani sprawa jest dość pilna. Pomóżmy temu małemu wojownikowi. Sprawmy by na jego ustach pojawił się znów uśmiech. Wystarczy naprawdę symboliczna kwota. W nas jest siła. Jeśli możesz udostępnij to na swoim profilu na fb

https://www.siepomaga.pl/walka-wojtka

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm to ja czuje sie pokrzywdzona bo dostałam tylko 7 zdjęć :-D dziewczyny gratulacje bo udanych wizytach :)
    KaroKaro a kiedy masz zacząć kupować ? No kurde pojawienie się dziecka to na prawdę spory wydatek , szczególnie jak sie nie ma absolutnie niczego . Co za babsztyl z tej twojej tesciowej =-O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 06:00

kjt91 lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie ma mojej dr za tydzień i wizyta najbliższa wypada na 8 listopada :/ cholera nk :/ mam w książeczce wizytę 4 września i co następna 8 listopada dopiero... Tyle że byłam w szpitalu i 28.09 na usg. Ale i tak taka przerwa... A tu miałam mieć kontrolę szyjki:/

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Kurczę nie ma mojej dr za tydzień i wizyta najbliższa wypada na 8 listopada :/ cholera nk :/ mam w książeczce wizytę 4 września i co następna 8 listopada dopiero... Tyle że byłam w szpitalu i 28.09 na usg. Ale i tak taka przerwa... A tu miałam mieć kontrolę szyjki:/

A masz możliwość do niej zadzwonić i zapytać, co w tej sytuacji?

Co do zdjęć z połówkowego to ja uwaga, nie dostałam nic... W poprzedniej ciąży byłam prywatnie i fotek był cały plik, teraz ani jednej fotki i nawet nie widziałam monitora. Odbiję sobie na USG w 30 tygodniu, ale smuteczek trochę jest.

Co do kupowania rzeczy to nie rozumiem zupełnie takich przesądów, ze za wcześnie. Zakupy robią rodzice jak są gotowi - jedni wcześniej, inni później. Prawda jest taka, ze na każdym etapie ciąży coś się może wydarzyć złego, nawet w ostatnich dniach. I trudno z tego powodu nic nie kupować. Ja teraz kupuję dopiero od niedawna, ale też z tego powodu, że większość rzeczy mam po synku. Ale w pierwszej ciąży kupiłam pamiątkowego bodziaka wracając z USG, na którym zobaczyłam serduszko.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Black_Lilith witaj w klubie :) ja z połówkowego też nie dostałam żadnego zdjęcia :)
    mój mąż bardzo chce iść na USG 3d ale to trochę kosztuje a że krucho ostatnio z kasą to raczej nie pójdziemy...

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Black_Lilith witaj w klubie :) ja z połówkowego też nie dostałam żadnego zdjęcia :)
    mój mąż bardzo chce iść na USG 3d ale to trochę kosztuje a że krucho ostatnio z kasą to raczej nie pójdziemy...

Ja też sobie to 3D odpuściłam, na pewno będę miała w 30 tygodniu, wtedy już co prawda dzidziuś jest duży, ale buźkę widać pięknie. Ale stwierdziliśmy, że skoro wszystko jest ok to nie ma sensu wydawać kasy na jeszcze jedno USG. Chociaż trochę mi smutno, bo starszy ma piękne filmiki i zdjęcia ze wszystkich trzech USG, a teraz mamy tylko z pierwszego.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też się rano budzicie tak potwornie głodne??? Ja muszę maksymalnie w ciągu 30 minut coś zjeść. Czekam zawsze jak mąż z synkiem wyjdą, żeby zjeść na spokojnie. Dziś mnie naszło na kanapkę z jajkiem na twardo i nie wytrzymałam czekania na to jajko, zjadłam bułkę z masłem...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też odpuszczam, we wczesniejszych ciążach też na nie nie chodziłam. Nawet nie.wiedziałam że to takie obowiazkowe ;-) ale gin co wizytę robi mi usg sprawdza wody, przeplywy, wagę i niedługo zacznie sprawdzać wapnienie łożyska ;-)
    Co do fotek to też mam mało może z 3 w tym jedna z twarzą. Tyle że ja wole uwiecznić maluszk jak się urodzi :-P i jakoś specjalnie nie zależy mi na tych zdjeciach. Z pierwszą córką mam płytę z polowkowego i raz była odtworzona i to nie w całości.

Też mam głoda rano. Dobrze że już mi nie jest słabo jak na początku bo wtedy bez jedzenia kręciło mi się w głowie.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, które czekają na kolejnego brzdąca, jakiś czas temu był temat książeczek przygotowujących dziecko na pojawienie się młodszego rodzeństwa. Znalazłam bardzo dobre zestawienie chyba większości takich książek, które są na rynku https://matkawariatka.pl/ksiazki-przygotowujace-dziecko-na-pojawienie-sie-mlodszego-rodzenstwa/

Pepper, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    Też odpuszczam, we wczesniejszych ciążach też na nie nie chodziłam. Nawet nie.wiedziałam że to takie obowiazkowe ;-) ale gin co wizytę robi mi usg sprawdza wody, przeplywy, wagę i niedługo zacznie sprawdzać wapnienie łożyska ;-)
    Co do fotek to też mam mało może z 3 w tym jedna z twarzą. Tyle że ja wole uwiecznić maluszk jak się urodzi :-P i jakoś specjalnie nie zależy mi na tych zdjeciach. Z pierwszą córką mam płytę z polowkowego i raz była odtworzona i to nie w całości.

Też mam głoda rano. Dobrze że już mi nie jest słabo jak na początku bo wtedy bez jedzenia kręciło mi się w głowie.

U nas te zdjęcia z USG i filmiki to też dla dziadków atrakcja. Moja mama filmiki 3D z wnuczkiem potrafiła po kilka razy dziennie oglądać :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, wczoraj pisałam z domu i zalogowało mnie na stare konto jeszcze z czasów ciąży z córką chyba musiało być hasło zapisane bo ja go nie pamiętam :P

U mnie na wizycie za każdym razem lekarz przełącza na widok 3d tyle, że córkę mam dość upartą i dopiero raz ślicznie pokazała buźkę. Starsza była źle ułożona i ostatni raz buzię widzieliśmy w 16tc później już do końca ciąży zasłaniało ją łożysko które było na przedniej ścianie.

Co do zakupów to też uważam, że każdy robi w czasie odpowiednim dla siebie. Nie każdy może sobie pozwoli na kupienie wszystkiego w jednym czasie tym bardziej jak ktoś oczekuje pierwszego dziecka to te wydatki są jeszcze większe.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:06

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro i Moniiiika napiszcie cos wiecej o polowkowych ile mierzyly i wazyly wasze malenstwa?

Ja mialam 2 tyg. Temu polowkowe i moja mala mierzyla 26cm i wazyla 540g.

Co do zakupow to mam juz dziewczynka pozwierdzona i w koszykach wirtualnych mam juz wszystko wybrane ale czekam na targi dla niemowlat na poczatku listooada. Moze uda ni sie tam wyrwac wozek lub nosidelko w leprzej cenie, jesli nie to od razu zamawiam co chcialam. Bo czas faktycznie juz goni.

Teraz czekam na glukozowy test... 7.11.

1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    A ja proponuje sie dowiedzieć, albo poczytac opinie innych mam na temat usg u danego ginekologa. Bo ja szlam na normalne połówkowe, a gin w trakcie co jakis czas przełącza na usg 4d. Placilam 200zl :)

Tez nie mam nic i jak juz płeć potwierdzona na 1000% to powoli zaczne kupować zeby naraz nie wydac milionow ;)

To prawda, mój ginekolog od USG z poprzedniej ciąży też robił po prostu badania danego trymestru a to 3D było przy okazji i w cenie, płyta gratis. Teraz, idąc na NFZ z góry założyłam, że takich bajerów nie robią i miałam rację :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper cudowne zdjęcie!
    My dostaliśmy 9 fotek więc w porównaniu do Ciebie Straciatellaa też czuję się pokrzywdzona :P
    Za samo badanie płaciliśmy 200 zł plus doplaciliśmy 50 zł za nagranie na płycie, trochę zdzierstwo wg mnie ale niech im będzie, z tego całego stresu nie poprosiłam o widok 3d bo bardziej interesowało mnie czy jest wszystko w porządku ale na ostatnie prenatalne pójdziemy już do innego lekarza, nie dlatego że z tym jest coś nie tak ale poprostu żeby ktoś inny spojrzał jeszcze, bo będę spokojniejsza jak to mówią co dwie głowy to nie jedna :) i już wtedy nie odpuszczę tego 3d :D

Aleksa87 nasza Hela ważyła 383g i mierzyła około 25 cm :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 09:37

Pepper lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnie Zdjęcia mam z usg w 16 tyg później już oba USG prenatalne mnie tak wymeczyly że nawet nie miałam głowy prosić o zdjęcia (w UK to jest płatne i trzeba zgłosić jeśli się chce foty).
    ale tak jak któras wcześniej wspomniała mi bardziej zależy na zdjęciach dziecka jak już się urodzi :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 09:46

Dorota3 lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 12:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 20:41

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z połówkowego mam tylko 3 fotki ;( Ale na szczęście co miesiąc dostajemy na wizycie kontrolnej foteczki, więc trochę już tego mam :)

‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ