Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochani sprawa jest dość pilna. Pomóżmy temu małemu wojownikowi. Sprawmy by na jego ustach pojawił się znów uśmiech. Wystarczy naprawdę symboliczna kwota. W nas jest siła. Jeśli możesz udostępnij to na swoim profilu na fb
https://www.siepomaga.pl/walka-wojtka -
Hm to ja czuje sie pokrzywdzona bo dostałam tylko 7 zdjęć
dziewczyny gratulacje bo udanych wizytach
KaroKaro a kiedy masz zacząć kupować ? No kurde pojawienie się dziecka to na prawdę spory wydatek , szczególnie jak sie nie ma absolutnie niczego . Co za babsztyl z tej twojej tesciowejWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 06:00
kjt91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurczę nie ma mojej dr za tydzień i wizyta najbliższa wypada na 8 listopada
cholera nk
mam w książeczce wizytę 4 września i co następna 8 listopada dopiero... Tyle że byłam w szpitalu i 28.09 na usg. Ale i tak taka przerwa... A tu miałam mieć kontrolę szyjki:/
-
Pau.Em wrote:Kurczę nie ma mojej dr za tydzień i wizyta najbliższa wypada na 8 listopada
cholera nk
mam w książeczce wizytę 4 września i co następna 8 listopada dopiero... Tyle że byłam w szpitalu i 28.09 na usg. Ale i tak taka przerwa... A tu miałam mieć kontrolę szyjki:/
A masz możliwość do niej zadzwonić i zapytać, co w tej sytuacji?
Co do zdjęć z połówkowego to ja uwaga, nie dostałam nic... W poprzedniej ciąży byłam prywatnie i fotek był cały plik, teraz ani jednej fotki i nawet nie widziałam monitora. Odbiję sobie na USG w 30 tygodniu, ale smuteczek trochę jest.
Co do kupowania rzeczy to nie rozumiem zupełnie takich przesądów, ze za wcześnie. Zakupy robią rodzice jak są gotowi - jedni wcześniej, inni później. Prawda jest taka, ze na każdym etapie ciąży coś się może wydarzyć złego, nawet w ostatnich dniach. I trudno z tego powodu nic nie kupować. Ja teraz kupuję dopiero od niedawna, ale też z tego powodu, że większość rzeczy mam po synku. Ale w pierwszej ciąży kupiłam pamiątkowego bodziaka wracając z USG, na którym zobaczyłam serduszko. -
ruda90 wrote:Black_Lilith witaj w klubie
ja z połówkowego też nie dostałam żadnego zdjęcia
mój mąż bardzo chce iść na USG 3d ale to trochę kosztuje a że krucho ostatnio z kasą to raczej nie pójdziemy...
Ja też sobie to 3D odpuściłam, na pewno będę miała w 30 tygodniu, wtedy już co prawda dzidziuś jest duży, ale buźkę widać pięknie. Ale stwierdziliśmy, że skoro wszystko jest ok to nie ma sensu wydawać kasy na jeszcze jedno USG. Chociaż trochę mi smutno, bo starszy ma piękne filmiki i zdjęcia ze wszystkich trzech USG, a teraz mamy tylko z pierwszego. -
Dziewczyny, czy Wy też się rano budzicie tak potwornie głodne??? Ja muszę maksymalnie w ciągu 30 minut coś zjeść. Czekam zawsze jak mąż z synkiem wyjdą, żeby zjeść na spokojnie. Dziś mnie naszło na kanapkę z jajkiem na twardo i nie wytrzymałam czekania na to jajko, zjadłam bułkę z masłem...
-
Też odpuszczam, we wczesniejszych ciążach też na nie nie chodziłam. Nawet nie.wiedziałam że to takie obowiazkowe
ale gin co wizytę robi mi usg sprawdza wody, przeplywy, wagę i niedługo zacznie sprawdzać wapnienie łożyska
Co do fotek to też mam mało może z 3 w tym jedna z twarzą. Tyle że ja wole uwiecznić maluszk jak się urodzii jakoś specjalnie nie zależy mi na tych zdjeciach. Z pierwszą córką mam płytę z polowkowego i raz była odtworzona i to nie w całości.
Też mam głoda rano. Dobrze że już mi nie jest słabo jak na początku bo wtedy bez jedzenia kręciło mi się w głowie.25.01.2019 cc
-
Mamusie, które czekają na kolejnego brzdąca, jakiś czas temu był temat książeczek przygotowujących dziecko na pojawienie się młodszego rodzeństwa. Znalazłam bardzo dobre zestawienie chyba większości takich książek, które są na rynku https://matkawariatka.pl/ksiazki-przygotowujace-dziecko-na-pojawienie-sie-mlodszego-rodzenstwa/
Pepper, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
Dorota3 wrote:Też odpuszczam, we wczesniejszych ciążach też na nie nie chodziłam. Nawet nie.wiedziałam że to takie obowiazkowe
ale gin co wizytę robi mi usg sprawdza wody, przeplywy, wagę i niedługo zacznie sprawdzać wapnienie łożyska
Co do fotek to też mam mało może z 3 w tym jedna z twarzą. Tyle że ja wole uwiecznić maluszk jak się urodzii jakoś specjalnie nie zależy mi na tych zdjeciach. Z pierwszą córką mam płytę z polowkowego i raz była odtworzona i to nie w całości.
Też mam głoda rano. Dobrze że już mi nie jest słabo jak na początku bo wtedy bez jedzenia kręciło mi się w głowie.
U nas te zdjęcia z USG i filmiki to też dla dziadków atrakcja. Moja mama filmiki 3D z wnuczkiem potrafiła po kilka razy dziennie oglądać -
Hejka, wczoraj pisałam z domu i zalogowało mnie na stare konto jeszcze z czasów ciąży z córką chyba musiało być hasło zapisane bo ja go nie pamiętam
U mnie na wizycie za każdym razem lekarz przełącza na widok 3d tyle, że córkę mam dość upartą i dopiero raz ślicznie pokazała buźkę. Starsza była źle ułożona i ostatni raz buzię widzieliśmy w 16tc później już do końca ciąży zasłaniało ją łożysko które było na przedniej ścianie.
Co do zakupów to też uważam, że każdy robi w czasie odpowiednim dla siebie. Nie każdy może sobie pozwoli na kupienie wszystkiego w jednym czasie tym bardziej jak ktoś oczekuje pierwszego dziecka to te wydatki są jeszcze większe. -
KaroKaro i Moniiiika napiszcie cos wiecej o polowkowych ile mierzyly i wazyly wasze malenstwa?
Ja mialam 2 tyg. Temu polowkowe i moja mala mierzyla 26cm i wazyla 540g.
Co do zakupow to mam juz dziewczynka pozwierdzona i w koszykach wirtualnych mam juz wszystko wybrane ale czekam na targi dla niemowlat na poczatku listooada. Moze uda ni sie tam wyrwac wozek lub nosidelko w leprzej cenie, jesli nie to od razu zamawiam co chcialam. Bo czas faktycznie juz goni.
Teraz czekam na glukozowy test... 7.11. -
Straciatellaa wrote:A ja proponuje sie dowiedzieć, albo poczytac opinie innych mam na temat usg u danego ginekologa. Bo ja szlam na normalne połówkowe, a gin w trakcie co jakis czas przełącza na usg 4d. Placilam 200zl
Tez nie mam nic i jak juz płeć potwierdzona na 1000% to powoli zaczne kupować zeby naraz nie wydac milionow
To prawda, mój ginekolog od USG z poprzedniej ciąży też robił po prostu badania danego trymestru a to 3D było przy okazji i w cenie, płyta gratis. Teraz, idąc na NFZ z góry założyłam, że takich bajerów nie robią i miałam rację
-
Pepper cudowne zdjęcie!
My dostaliśmy 9 fotek więc w porównaniu do Ciebie Straciatellaa też czuję się pokrzywdzona
Za samo badanie płaciliśmy 200 zł plus doplaciliśmy 50 zł za nagranie na płycie, trochę zdzierstwo wg mnie ale niech im będzie, z tego całego stresu nie poprosiłam o widok 3d bo bardziej interesowało mnie czy jest wszystko w porządku ale na ostatnie prenatalne pójdziemy już do innego lekarza, nie dlatego że z tym jest coś nie tak ale poprostu żeby ktoś inny spojrzał jeszcze, bo będę spokojniejsza jak to mówią co dwie głowy to nie jednai już wtedy nie odpuszczę tego 3d
Aleksa87 nasza Hela ważyła 383g i mierzyła około 25 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 09:37
Pepper lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
ja ostatnie Zdjęcia mam z usg w 16 tyg później już oba USG prenatalne mnie tak wymeczyly że nawet nie miałam głowy prosić o zdjęcia (w UK to jest płatne i trzeba zgłosić jeśli się chce foty).
ale tak jak któras wcześniej wspomniała mi bardziej zależy na zdjęciach dziecka jak już się urodzi :pWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 09:46
Dorota3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny