Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do pielęgnacji pępka zarówno u pierwszej jak i u drugiej córki stosowałam patyczki nasączone spirytusem i obydwu kikut odpadł w 6 dniu więc z Wojtusiem zrobię tak samo .
W pierwszej ciąży byłam nacięta i dyskomfort odczuwałam z 2 tyg a z drugą sama delikatnie pękłam to mogłam normalnie nogami machać nic nie czułam
Co do mieszkania z kimś to ja mam średnie doświadczeniajak Oliwka była mała mieszkaliśmy u moich rodzicow i to była masakra , zero własnego zycia i wieczne super rady dotyczące wychowywania dziecka - nie polecam nikomu . Gdy skończyła 3 lata poszliśmy na wynajema potem kupiliśmy swoje mieszkanie
i chociaz to tylko 50 m2 to wychodze z załozenia ze ciasne ale własne i nigdy juz z nikim mieszkac bym nie chciala . Dzieci tez łatwiej się wychowuję jak nikt się nie wtrąca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 12:07
ej_est, Lutyska lubią tę wiadomość
-
Black_Lilith wrote:Dziewczyny, czy używacie adapterów do pasów dla kobiet w ciąży? Bo ja zaczynam się zastanawiać czy nie kupić...
Ja jeżdzę na krótkie trasy i nie kupuję, ale jak jechałam na wesele 280 km w jedną stronę to pożyczyłam pas BeSafe i powiem Wam, że mnie nie przekonał... Czytałam też opinie w necie, że średnio zdają egzamin w razie wypadku. Najważniejsze, żeby dolny pas trzymać pod brzuszkiem, a przy naszej wielkości brzuszkach nie zsuną się do góry. Najlepszą opcją jest chyba kupno używanego na olx, bo nowe kosztują około 150 zł. Jakbym podróżowała często autem to bym się zdecydowała raczejBlack_Lilith lubi tę wiadomość
-
co do mieszkania z rodzina no to niestety na ten moment nie mamy innego wyjscia
na szczescie dziadkowie meza to tzw lokatorzy widmo i w nic sie nie wtracaja, takze o nich sie nie martwie
tesciowa narazie powiedziala, ze zostaje w UK (jak dobrze pojdzie to jeszcze ok 4-6 lat), takze mam nadzieje ze dotrzyma slowa
wiadomo rozne sytuacje losowe moga sprawic ze wroci do Polski, a wtedy dom formalnie nalezy do niej wiec bedziemy zmuszeni zeby z nia mieszkac. mam nadzieje ze do czasu jej powrotu uda nam sie juz postawic dom, ale jak bedzie to sie okaze..
moj maz dobrze wie, ze nie ma opcji zebysmy mieszkali z tesciowa bo no niestety ja sie z nia zupelnie nie dogaduje i mamy juz teraz probke tego jakby to bylo mieszkac razem.. (czesto wpada i zostaje po pare dni u nas)
nigdy go nie chce stawiac w sytuacji zeby musial wybrac miedzy mna a nia, ale wiem tez ze w razie czego to on pojdzie za mna, teraz juz za nami..
to nigdy nie jest idealna sytuacja jak mlode malzenstwo i to zwlaszcza z niemowlakiem ma mieszkac z kims (z rodzina chyba najgorzej), ale niestety czasem tak sie zycie uklada, ze nie ma innej opcji. takze my sie cieszymy ze mamy gdzie wrocic i bedziemy miec swoj kat i dach nad glowa i to sie teraz liczy
a swoj dom tez w koncu przyjdzie, predzej czy pozniej -
Black_Lilith wrote:Dziewczyny, czy używacie adapterów do pasów dla kobiet w ciąży? Bo ja zaczynam się zastanawiać czy nie kupić...
Ja używam. Lepszy komfort jazdy bo się nie stresuje, że w razie nagłego hamowania dolny pas ściśnie mi brzuch. Kupiłam używany BeSafe na olx za 100zlBlack_Lilith, Reni lubią tę wiadomość
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216 -
Ja nie kupuje adaptera. Zapinam pas normalnie tylko pod brzuchem. Nie jeżdze dużo więc mi to nie potrzebne
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
Lutyska wrote:Mam pytanie do mam
Trochę tu jest mam 2 i 3-latków
Czy śpią Wam jeszcze w dzień codziennie? mój 2,5-latek nie chce mi spać a potem wieczorem jest masakra bo o wszystko piszczy
Tak, mój śpi codziennie w dzień. W przedszkolu też, tylko tam to góra godzinę. W domu 2-3 godziny potraf spać, wczoraj było nawet 3,5 godziny. Jak nie ma drzemki to potem ma zły humor i jest problem z wieczornym uśnięciem. -
nick nieaktualnyLutyska wrote:Mam pytanie do mam
Trochę tu jest mam 2 i 3-latków
Czy śpią Wam jeszcze w dzień codziennie? mój 2,5-latek nie chce mi spać a potem wieczorem jest masakra bo o wszystko piszczy
Moje maja drzemkę codziennie po 1,5 h. Zdarzają sie dni jak np. wczoraj, ze nie miały drzemki, ale wtedy upewniam sie tylko w tym, ze potrzebują jej jeszcze bo jak nie zdrzemną sie w ciagu dnia to wieczorem jest z nimi tragedia.
-
ej_est wrote:Moje maja drzemkę codziennie po 1,5 h. Zdarzają sie dni jak np. wczoraj, ze nie miały drzemki, ale wtedy upewniam sie tylko w tym, ze potrzebują jej jeszcze bo jak nie zdrzemną sie w ciagu dnia to wieczorem jest z nimi tragedia.
Moja zrezygnowała z drzemek jak miała 1,5 roku, dokładnie wtedy jak "monio" się "zgubił"
Moja śpi w dzień jak uśnie w aucie hehe -
MonisiaK wrote:Jezu zazdrooo
Moja zrezygnowała z drzemek jak miała 1,5 roku, dokładnie wtedy jak "monio" się "zgubił"
Moja śpi w dzień jak uśnie w aucie hehe
P.S o dziwo na początku w żłobku spała z dziećmi codziennie, a w domu to strata czasu chyba -
Dużo zdrowia dla wszystkich przeziębionych.
Dziś przyszedł do mnie zestaw na przebranie w rozmiarze 56 od mama ginekolog. Chciałam go mieć właśnie do szpitala. Już z tymi ciuszkami stwierdziłam, że mam zadowalająca ilość tego rozmiaru. Tylko nie dawało mi spokoju, że pajace z H&M wydawały mi się jakieś duże. No i przymierzyłam jeden do drugiego... url=https://naforum.zapodaj.net/50261fdc32e2.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/50261fdc32e2.jpg[/url
Chyba jednak muszę dokupić pajace z H&M, ale w rozmiarze 50... -
Makowa_Panna wrote:Dużo zdrowia dla wszystkich przeziębionych.
Dziś przyszedł do mnie zestaw na przebranie w rozmiarze 56 od mama ginekolog. Chciałam go mieć właśnie do szpitala. Już z tymi ciuszkami stwierdziłam, że mam zadowalająca ilość tego rozmiaru. Tylko nie dawało mi spokoju, że pajace z H&M wydawały mi się jakieś duże. No i przymierzyłam jeden do drugiego... url=https://naforum.zapodaj.net/50261fdc32e2.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/50261fdc32e2.jpg[/url
Chyba jednak muszę dokupić pajace z H&M, ale w rozmiarze 50...
Już kiedyś pisałam, że rozmiarówka h&m jest zaniżona. Ale wszystko Ci się przyda, po prostu będzie na później