Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Black_Lilith dokładnie będzie na później, ale teraz znowu muszę coś dokupić
A i body jest takiej samej wielkości tylko te pajace takie duże.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 14:53
-
Makowa_Panna wrote:Black_Lilith dokładnie będzie na później, ale teraz znowu muszę coś dokupić
A i body jest takiej samej wielkości tylko te pajace takie duże.
Wiesz, możesz też takie większe zakładać, dziecku będzie wygodnie, tylko czasem nóżki wyciąga z za luźnych nogawek. Moja bratowa ubierała synka od razu w jeden lub dwa rozmiary za duże ubranka, tylko podwijała. Uznała, że jej tak wygodniej ubierać a małemu luźno. -
nick nieaktualnyMonisiaK wrote:Jezu zazdrooo
Moja zrezygnowała z drzemek jak miała 1,5 roku, dokładnie wtedy jak "monio" się "zgubił"
Moja śpi w dzień jak uśnie w aucie hehe
A jeszcze do niedawna uginały sobie drzemkę trzygodzinnaale zauważyłam, ze jak tak długo śpią w ciagu dnia to w nocy śpią duzo gorzej wiec zaczęłam je budzić po 1,5 h i jest ogromna poprawa w nocy
po kilku dniach same juz złapały chyba taki rytm bo teraz juz same budzą sie po 1,5 h
-
Makowa_Panna wrote:Black_Lilith wszystko zależy też jaka kluska duża się urodzi. Za. Duże ciuszki to nie problem, bo porośnie. Gorzej za małe...
To prawda. Tego się nie przewidzi do końca w zasadzie. Mój synek jeszcze na tym USG w 30 tygodniu był pulpecikiem a urodził się drobinką. I na gwałt było kupowanie rozmiaru 50. Teraz się zaopatrzę wcześniej w takie malutkie rzeczy, ale też drugi synek może być znacznie większy i nie nosić 50 wcale. Najwyżej Ci te najmniejsze dla lalek potem zostaną -
Makowa_Panna wrote:Hehe doby pomysł
Mi z wykresu z ostatniego usg wynika, że Zu w 40tc będzie mieć 3kg, ale wiadomo to jak wróżenie z fusów. Ja miałam 3480 a mój mąż 2770.
To jest na naszym etapie jeszcze trudno przewidzieć. Niby widać już gdzie centylowo maluch się mieści, ale po porodzie często jest zaskoczenie. Nam lekarz na USG w 30 tygodniu mówił, że jak się mały utrzyma z takim przyrostem to może ważyć nawet około 4 kg. Ważył po porodzie 2700. A po nas to nie wiadomo co wyjdzie, ja jestem wcześniakiem z 36 tygodnia i ważyłam 2100, mój mąż ważył 4600... -
Też się zastanawiam nam pasami, bo ja muszę wszędzie jechać autem i dużo jeżdżę, sklepu u nas nawet nie ma
Makowa, teraz to muszę przymierzyć tego pajaca od mamy ginekolog do pajaca z next, aż ciekawa jestem jak wypadnie.
Z ubranek kupiłam chyba 6 sztuk na 50 (body x3, półśpiochy x2 i pajac). Stwierdziłam, że wolę mieć na wszelki wypadek, mimo, że obydwoje urodziliśmy się ok 3600g i ok 55cm -
Czytałam u jednego lekarza na instramie, że waga dziecka z usg pod koniec ciąży może odbiegać o +/- 10% od faktycznej.
Nadzieja wygląda na to, że też muszę się zaopatrzyć w kilka par pajac w rozmiarze 50 z H&M, bo jak pisałam wyżej to body są takie same tylko te pajace takie duże. -
nick nieaktualnyImagination wrote:No mi lekarz też mówił żeby kupić smakowa że lepiej można znieść :p
To kiedy dokładnie masz ? Mi lekarz ustawił tak żebym miała świeżo przed wizytą , to 7.11 mam się stawić i pić słodkie pyszności
Oby się tylko cukrzyca ciążowa jeszcze do tego nie doczepiła :oi czy smakowa glukoza pomogła to przerwać
-
nick nieaktualnyU nas mała centylowo wypada na „duże” dziecko, jakby była 1,5 tyg starasza niż wskazuje na to wiek ciąży. Dziwne to bardzo bo ja od początku ciąży przytyłam 1,5 kg... może dlatego, że przed ciążą ważyłam 56, potem schudłam 4 kg i teraz odbudowałam dopiero swoją wagę? Mój lekarz mówi, żeby się nie martwić. Jego żona (urodziła teraz we wrześniu) przez całą ciąże przytyła zaledwie 4,5 kg, a dziecko urodziło się zdrowe (3kg).
-
nick nieaktualnyNadzieja22 wrote:Też się zastanawiam nam pasami, bo ja muszę wszędzie jechać autem i dużo jeżdżę, sklepu u nas nawet nie ma
Makowa, teraz to muszę przymierzyć tego pajaca od mamy ginekolog do pajaca z next, aż ciekawa jestem jak wypadnie.
Z ubranek kupiłam chyba 6 sztuk na 50 (body x3, półśpiochy x2 i pajac). Stwierdziłam, że wolę mieć na wszelki wypadek, mimo, że obydwoje urodziliśmy się ok 3600g i ok 55cm -
Makowa, czyżby u dr Michała Lipy?
Po porównaniu pajaca od mamy ginekolog z pajacem z next (obydwa 56) stwierdzam, że next jest ciut szerszy, rękawy taka sama długość, za to nogawki ok 3cm dłuższe. Na to nałożyła pajac ze smyka 50 i jest identycznych wymiarów, jak ten od mamy ginekolog.
No i mam zonk, bo jednak na 50 mam 1 pajaca i 2 półśpiochyReszta od 56 jest i muszę sobie spisać ile czego mam i na jaki rozmiar.
-
Jejku ale się rozpisalyście, ale przeczytałam wszystko
Pasów dla kobiet w ciąży nie używam bo nie jeżdżę dużo, a jak gdzieś jadę to pilnuję żeby był pod brzuchem i też non stop krzyczę na męża żeby wolniej jechał
Makowa_Panna też zamówiłam ten zestaw od Mamyginekolog i jestem właśnie ciekawa jak rozmiarowo wypadnie na tle innych ubranek w rozmiarze 56
My po ślubie prawie 2 lata mieszkaliśmy z moimi rodzicami i choć źle nie było to jak jedna z Was napisała, pytania typu 'gdzie idziesz? Po co? O której wrócisz?' już mnie irytowały, chociaż wiadomo to z troski było bardziej ale nie ma to jak na swoim i u nas fajnie wyszło bo przeprowadziliśmy się do własnego mieszkania kilka dni po tym jak dowiedzieliśmy się o ciąży i mogliśmy całkowicie zająć się sobąa znając moją nadgorliwą do przesady mamę to nie miałabym życia słysząc ciągłe pytania jak się czujesz? nie rób tego, nie rób tamtego, zjedz coś itd...
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Papapatka wrote:Dziewczyny jak nazywał się ten lek na pieczenie miejsc intymnych? Na c?
i ja jeszcze mogę polecić Trivagin w żelu jest bez recepty i na mnie lepiej zadziałał bo po dwóch użyciach prawie przeszło
Moja ginekolog mi go przepisała jak tydzień temu coś złapałamPapapatka lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza