Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się dziś śniło, że urodziłam bliźniaki. Wyszłam z nimi z sali, szłam szpitalnym korytarzem i nie wiem jakim cudem, ale wróciłam z jednym. Potem było szukanie drugiego dziecka w panice, znalazło się u jakiejś położnej na szczęście. Po chyba dwóch dniach w tym szpitalu uświadomiłam sobie, że w ogóle nie dałam im jeszcze jeść...a jak wkładałam czapeczkę na głowę jednego z dzieci to położna mnie ochrzaniła, żebym uważała, bo ono ma na głowie siniaki od próżnociągu.

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E kilka dni temu też miałam zły sen, zresztą pisałam o tym i też Zu od rana wtedy była bardzo leniwa. Nasze dzieci jeszcze z brzuszka testują nasza cierpliwość.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E ja też miałam kilka dni temu podobny sen, ciężko jest później wrócić do rzeczywistości... Jeszcze mam wrażenie że teraz te wszystkie sny są takie jakby bardziej realne

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 23:16

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjt91 wrote:
    U mnie dzisiaj studnióweczka :D chociaż liczę się z tym, że tych dni do porodu może być mniej niż sto ;)
    A ja raczej obstawiam ze posiedzi dłużej :) Oliwka 2 dni po terminie , Ala 6 dni to ciekawe ile Wojtus posiedzi :P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja już mnie tak wali po pęcherzu:) Że nie mam wątpliwości że wszystko z nią w porządku :)

Ewelcia85, Lutyska, Ciążowa_Gapsy, Dorota3, Karola94c lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    A ja raczej obstawiam ze posiedzi dłużej :) Oliwka 2 dni po terminie , Ala 6 dni to ciekawe ile Wojtus posiedzi :P
    Moja córka urodziła się dokładnie w dniu terminu z OM. Ale teraz jeszcze nie wiem czy lekarz zgodzi się na sn czy będę miała 2cc a wtedy to raczej przed terminem.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjt91 wrote:
    Moja córka urodziła się dokładnie w dniu terminu z OM. Ale teraz jeszcze nie wiem czy lekarz zgodzi się na sn czy będę miała 2cc a wtedy to raczej przed terminem.
    No tak wtedy to pewnie trochę szybciej :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Mambella Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjt91 a czemu lekarz może się nie zgodzić na sn?

Ja jak słuchałam koleżankę po pierwszym cc to u nas nie tak łatwo o 2 CC. Muszą mieć konkretne wskazania.

Mój też się rozbrykal, ale ile ja się najadlam, i co tu się dziwić że tyje w zastraszającym tempie, dla dziecka wszystko :-D

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:

Ja jak słuchałam koleżankę po pierwszym cc to u nas nie tak łatwo o 2 CC. Muszą mieć konkretne wskazania.

Mój też się rozbrykal, ale ile ja się najadlam, i co tu się dziwić że tyje w zastraszającym tempie, dla dziecka wszystko :-D

Jeszcze kiedyś wspominał, że blizna po pierwszym cięciu jest bardzo cienka i nie wiadomo jak się będzie zachowywała do końca. Po drugie mała jak na razie jest ułożona poprzecznie chociaż na to żeby się przekręcić ma jeszcze czas.
    Osobiście nie chciałabym cc chociaż by dlatego, że chciałabym mieć w miarę szybko 3 dziecko, a po drugie mimo wszystko bardziej boję się planowanego cięcia niż nie planowanego porodu sn. :)

Decyzja i tak nie zapadnie wcześniej niż w styczniu.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:

Mi lekarz tłumaczył, ze wiele zależy od zachowania blizny na dalszym etapie ciąży i mówił mi tez, ze nikt nie ma prawa zmusić mnie do porodu SN. Mogę mieć cc bo po pierwszej cesarce mam prawo wyboru

Karola94c lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sny w ciąży są takie prawdziwe! Mi się śniło, że Mania urodziła się chłopcem ;-) ale była (był) zdrowy i śliczny wiec było mi wszystko jedno.
    Moja siostra jest dietetykiem i na anemię poleca dietę bogatą w witaminę C (żelazo się wtedy lepiej wchłania) oraz oczywiście bogata w żelazo, którego najwiecej ma: czerwone mięso (ale bez wątróbki, bo toksyny), biała fasola, soczewica, ciecierzyca, pestki dyni, natka pietruszki, buraki. Polecam sałatkę ze szpinaku, buraka, natki pietruszki, pestek dyni oraz fety. Dressing: łyżka oliwy z oliwek, łyżka soku z cytryny, łyżeczka miodu (podobno lepiej sztuczny, bo na pewno nie będzie miał bakterii, ale ja nie wiedziałam i użyłam naturalnego) i łyżeczka musztardy.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 23:17

• bumbum Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A da się przedawkować żelazo? Mam zamiar wprowadzić te produkty bogate w żelazo do diety, dostałam też żelazo do łykania + mam 26mg żelaza w pregnie plus. Czy jest ryzyko, że przesadzę?

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie u lekarza prowadzącego :) Wszystko w porządku, cieszy mnie łożysko, które jest nisko, ale nie bardzo nisko. Przytyłam od początku ciąży tylko 3 kg, a jutro zaczynam 24 tc. Nie dbam jakoś szczególnie o dietę, więc zastanawiam się, kiedyż to ruszy...

Lutyska, Mambella, bumbum, empiq, Dorota3, Pepper, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Wysłany: 30 października 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    A da się przedawkować żelazo? Mam zamiar wprowadzić te produkty bogate w żelazo do diety, dostałam też żelazo do łykania + mam 26mg żelaza w pregnie plus. Czy jest ryzyko, że przesadzę?

Chyba się da, wiem to sprzed ciąży. Moze na to reagować niestety właśnie uklad pokarmowy. Ja też mam w prenatalnych np. witaminę D i zastanawiam się, czy brać vigantoletten osobno. Trzeba chyba z lekarzem pogadać.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapytałam lekarza czy mam brać żelazo mimo, że mam w pregnie, powiedział że brać do 30 tygodnia i potem zobaczymy wyniki.

Wysłany: 30 października 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to bardzo dobrze. Nie wiem, jak jest z przyswajalnością tego, co w żywności, jak się ona ma do suplementów. Ja na przykład jem mało ryb, ale biorę DHA, nie wiem, na czym wyszłabym lepiej, ale ryby średnio mogę zdzierżyć ;)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:10

Ciążowa_Gapsy, Pau.Em, Dorota3, kjt91, Lutyska, Pepper, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym tyg robicie USG 3 trym?

Ja się nie szczepię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 11:29

‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ