Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA mnie się dziś śniło, że urodziłam bliźniaki. Wyszłam z nimi z sali, szłam szpitalnym korytarzem i nie wiem jakim cudem, ale wróciłam z jednym. Potem było szukanie drugiego dziecka w panice, znalazło się u jakiejś położnej na szczęście. Po chyba dwóch dniach w tym szpitalu uświadomiłam sobie, że w ogóle nie dałam im jeszcze jeść...a jak wkładałam czapeczkę na głowę jednego z dzieci to położna mnie ochrzaniła, żebym uważała, bo ono ma na głowie siniaki od próżnociągu.
-
Lady_E ja też miałam kilka dni temu podobny sen, ciężko jest później wrócić do rzeczywistości... Jeszcze mam wrażenie że teraz te wszystkie sny są takie jakby bardziej realne🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualny
-
No moja już mnie tak wali po pęcherzu:) Że nie mam wątpliwości że wszystko z nią w porządku
Ewelcia85, Lutyska, Ciążowa_Gapsy, Dorota3, Karola94c lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Ewelcia85 wrote:A ja raczej obstawiam ze posiedzi dłużej
Oliwka 2 dni po terminie , Ala 6 dni to ciekawe ile Wojtus posiedzi
-
Kjt91 a czemu lekarz może się nie zgodzić na sn?
Ja jak słuchałam koleżankę po pierwszym cc to u nas nie tak łatwo o 2 CC. Muszą mieć konkretne wskazania.
Mój też się rozbrykal, ale ile ja się najadlam, i co tu się dziwić że tyje w zastraszającym tempie, dla dziecka wszystko -
Mambella wrote:Kjt91 a czemu lekarz może się nie zgodzić na sn?
Ja jak słuchałam koleżankę po pierwszym cc to u nas nie tak łatwo o 2 CC. Muszą mieć konkretne wskazania.
Mój też się rozbrykal, ale ile ja się najadlam, i co tu się dziwić że tyje w zastraszającym tempie, dla dziecka wszystko
Jeszcze kiedyś wspominał, że blizna po pierwszym cięciu jest bardzo cienka i nie wiadomo jak się będzie zachowywała do końca. Po drugie mała jak na razie jest ułożona poprzecznie chociaż na to żeby się przekręcić ma jeszcze czas.
Osobiście nie chciałabym cc chociaż by dlatego, że chciałabym mieć w miarę szybko 3 dziecko, a po drugie mimo wszystko bardziej boję się planowanego cięcia niż nie planowanego porodu sn.
Decyzja i tak nie zapadnie wcześniej niż w styczniu. -
nick nieaktualnyMambella wrote:Kjt91 a czemu lekarz może się nie zgodzić na sn?
Mój też się rozbrykal, ale ile ja się najadlam, i co tu się dziwić że tyje w zastraszającym tempie, dla dziecka wszystko
Mi lekarz tłumaczył, ze wiele zależy od zachowania blizny na dalszym etapie ciąży i mówił mi tez, ze nikt nie ma prawa zmusić mnie do porodu SN. Mogę mieć cc bo po pierwszej cesarce mam prawo wyboru
Karola94c lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySny w ciąży są takie prawdziwe! Mi się śniło, że Mania urodziła się chłopcem
ale była (był) zdrowy i śliczny wiec było mi wszystko jedno.
Moja siostra jest dietetykiem i na anemię poleca dietę bogatą w witaminę C (żelazo się wtedy lepiej wchłania) oraz oczywiście bogata w żelazo, którego najwiecej ma: czerwone mięso (ale bez wątróbki, bo toksyny), biała fasola, soczewica, ciecierzyca, pestki dyni, natka pietruszki, buraki. Polecam sałatkę ze szpinaku, buraka, natki pietruszki, pestek dyni oraz fety. Dressing: łyżka oliwy z oliwek, łyżka soku z cytryny, łyżeczka miodu (podobno lepiej sztuczny, bo na pewno nie będzie miał bakterii, ale ja nie wiedziałam i użyłam naturalnego) i łyżeczka musztardy.Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się po wizycie u lekarza prowadzącego
Wszystko w porządku, cieszy mnie łożysko, które jest nisko, ale nie bardzo nisko. Przytyłam od początku ciąży tylko 3 kg, a jutro zaczynam 24 tc. Nie dbam jakoś szczególnie o dietę, więc zastanawiam się, kiedyż to ruszy...
Lutyska, Mambella, bumbum, empiq, Dorota3, Pepper, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
bumbum wrote:A da się przedawkować żelazo? Mam zamiar wprowadzić te produkty bogate w żelazo do diety, dostałam też żelazo do łykania + mam 26mg żelaza w pregnie plus. Czy jest ryzyko, że przesadzę?
Chyba się da, wiem to sprzed ciąży. Moze na to reagować niestety właśnie uklad pokarmowy. Ja też mam w prenatalnych np. witaminę D i zastanawiam się, czy brać vigantoletten osobno. Trzeba chyba z lekarzem pogadać.