WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Lekarz nic na te bóle nie poradził?

Do lekarza ide dopiero jutro.. no cóż trzeba się przemęczyć jeszcze tylko jakieś 3 msc.

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Jestem ciekawa Waszych zdań i doświadczeń co do cytologii w ciąży. Ja miałam robioną dokładnie rok temu, ale materiał pobrany ze sklepień, bo mnie bardzo bolało. Lekarz mówi, że w ogóle nie ma potrzeby powtarzania, bo wynik był prawidłowy. Może nie chce drażnić szyjki, to zrozumiałe, ale z drugiej strony... Miałam tylko posiew na grzyby i bakterie, wyszedł w porządku.

Ja miałam robioną już dwa razy w tej ciąży cytologie, bo pierwsza wyszła słabo.
    A co najdziwniejsze czystość wyszła książkowo. Pytałam o to lekarza, to powiedział, że to z innych miejsc się pobiera i inne rzeczy są badane, wiec może jedno wyjść ok, a drugie źle.

Ja dostałam 2 rodzaje globulek i teraz wyniki już mam ok.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na wizytę. :) Mam nadzieję, że wszystko ok, bo znów schudłam 2,5kg od ostatniej wagi czyli prawie 7kg mniej niż przed ciążą mam :/

Przy pierwszym dziecku polecam szkołę rodzenia. Szczególnie dla partnera :D naprawdę mężczyźni wiele sobie wtedy uświadamiają i uczą.

Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy, Reni lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy od połowy listopada na szkołę rodzenia :) Nie wiem jak to bedzie z cwiczeniami bo niestety ale skraca mi się szyjka, a np. mojej siostrze lekarz zabronił cwiczen na szkole rodzenia przy skracającej się szyjce. No ale zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Jestem ciekawa Waszych zdań i doświadczeń co do cytologii w ciąży. Ja miałam robioną dokładnie rok temu, ale materiał pobrany ze sklepień, bo mnie bardzo bolało. Lekarz mówi, że w ogóle nie ma potrzeby powtarzania, bo wynik był prawidłowy. Może nie chce drażnić szyjki, to zrozumiałe, ale z drugiej strony... Miałam tylko posiew na grzyby i bakterie, wyszedł w porządku.
    Miałam robioną cytologię w marcu tego roku, mimo to po zajściu w ciąże mój lekarz powiedział, że w ciąży trzeba zrobić jeszcze raz (była w cenie wizyty wiec na pewno mnie nie naciągał). Takie są zalecenia. Miałam robioną 1,5 miesiąca temu jakoś. To samo z USG piersi.

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ok prawie wszystko. Młody waży już 750g , więc jest na ponad 80centylu. W związku z tym nie czepiamy się mojej wagi. Śmiesznie leży bo rączkami trzyma nóżki nad głową i pupą skacze po mojej szyjce stąd takie dziwne uczucie w tej okolicy. Jedyne co niefajne to coś w główce na granicy normy, więc trzeba kontrolować pod względem możliwości wodogłowia, na razie jednak spokojnie.
    Także widać, że chyba największe dziecko rośnie mi tym razem :)

magdaaa88, malami91, Ewelcia85, Nadzieja22, bumbum, SiSi111, Black_Lilith, baranosia, Ciążowa_Gapsy, KaroKaro, Lady_E, Lutyska, Pepper, Straciatellaa, Pau.Em, Karola94c, empiq, Ola-Ola lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie na oku jakies biustonosze do karmienia, godne polecenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 20:22

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wyniki krzywej na czczo 79, po 1h 125, po 2h 109.

malami91, Kropeczka85, Black_Lilith, Pau.Em lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 super że maluch pięknie rośnie i kciuki żeby było wszystko dobrze.

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    próbuję Was nadrobić. Jestem totalnie wypluta dziś, ledwo z pracy wróciłam tak mnie nogi bolały w butach... Ale do przyszłego tygodnia pracuje już zdalnie, w kapciach :-)

Gratuluję tym co robiły glukozę, przeżyły i maja dobry wynik :-) Ja idę jutro, mam cytrynową - ostatnia w aptece.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    U mnie ok prawie wszystko. Młody waży już 750g , więc jest na ponad 80centylu. W związku z tym nie czepiamy się mojej wagi. Śmiesznie leży bo rączkami trzyma nóżki nad głową i pupą skacze po mojej szyjce stąd takie dziwne uczucie w tej okolicy. Jedyne co niefajne to coś w główce na granicy normy, więc trzeba kontrolować pod względem możliwości wodogłowia, na razie jednak spokojnie.
    Także widać, że chyba największe dziecko rośnie mi tym razem :)

Super, duży chłopak :-) A główką się nie martw, na pewno się wszystko wyrówna. Mojego główka też na połówkowych wyprzedzała o dwa tygodnie resztę.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    Dziewczyny macie na oku jakies biustonosze do karmienia, godne polecenia?

Ja polecam H&M. I biustonosze do karmienia i koszulki do karmienia są świetne.

Pau.Em lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jutra ubrania ciążowe i dla maluszków w Lidlu :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Ja polecam H&M. I biustonosze do karmienia i koszulki do karmienia są świetne.
    Miałam topy do karmienia pakowane po 2szt były mega! Biustonosz miałam jakiś zwykły z allegro odpinany

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko mam nadzieję ze z maleństwem wszystko będzie dobrze :)
    Black ja dzisiaj tez mam jakies ciężkie obolałe nogi :O no i od wczoraj boli mnie głowa :-| eh chciałabym zeby był juz luty .
    Dzisiaj doszłam do wniosku ze ciężarnej nie dogodzisz ;) maz ma tydzien urlopu wiec zeby mnie odciazyc zabral dzisiaj Ale na całe popoludnie do swojego taty . Ogolnie trułam mu juz jakis czas ze zmeczona jestem i chcialabym miec kilka godzin dla siebie a jak je mialam to było mi smutno bo nikt mi się miedzy nogami nie kręcił :P dobrze ze chociaz Oliwka była w domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 21:15

Kropeczka85, Karola94c lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    My idziemy od połowy listopada na szkołę rodzenia :) Nie wiem jak to bedzie z cwiczeniami bo niestety ale skraca mi się szyjka, a np. mojej siostrze lekarz zabronił cwiczen na szkole rodzenia przy skracającej się szyjce. No ale zobaczymy.

My też od połowy listopada! Będę własnie na przełomie trymestrów wtedy.

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny! :*

Black u mnie nie chodzi o rozmiar główki tylko o jakąś przestrzeń w mózgu. Są one w obu komorach na granicy normy. Ale na razie nie panikuję. Co ma być to będzie.

Powiem Wam, że mi też już co raz ciężej. Właśnie zdycham z taką zgagą jakbym ogień połknęła, skurcze mam jakieś nieciekawe, a plecy tak mnie bolą, że nie potrafię się ułożyć...a trzeci trymestr dopiero nadchodzi. Lekko nie będzie, ale damy radę, kto jak nie my :)

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 23:21

• Pepper Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o lateksowych materacach do łóżeczka?

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    W ciąży powinno się zrobić chociaż raz cytologię. Mi lekarz robił na drugiej wizycie.

A ja nie polecam biustonoszy !miękkich! z h&m. (ogólnie żadnych materialowych/miękkich nie polecam) Te usztywniane są ok, najbardziej jednak mi pasowały alles mama :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ