Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Lekarz nic na te bóle nie poradził?

Do lekarza ide dopiero jutro.. no cóż trzeba się przemęczyć jeszcze tylko jakieś 3 msc.

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Jestem ciekawa Waszych zdań i doświadczeń co do cytologii w ciąży. Ja miałam robioną dokładnie rok temu, ale materiał pobrany ze sklepień, bo mnie bardzo bolało. Lekarz mówi, że w ogóle nie ma potrzeby powtarzania, bo wynik był prawidłowy. Może nie chce drażnić szyjki, to zrozumiałe, ale z drugiej strony... Miałam tylko posiew na grzyby i bakterie, wyszedł w porządku.

Ja miałam robioną już dwa razy w tej ciąży cytologie, bo pierwsza wyszła słabo.
    A co najdziwniejsze czystość wyszła książkowo. Pytałam o to lekarza, to powiedział, że to z innych miejsc się pobiera i inne rzeczy są badane, wiec może jedno wyjść ok, a drugie źle.

Ja dostałam 2 rodzaje globulek i teraz wyniki już mam ok.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na wizytę. :) Mam nadzieję, że wszystko ok, bo znów schudłam 2,5kg od ostatniej wagi czyli prawie 7kg mniej niż przed ciążą mam :/

Przy pierwszym dziecku polecam szkołę rodzenia. Szczególnie dla partnera :D naprawdę mężczyźni wiele sobie wtedy uświadamiają i uczą.

Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy, Reni lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy od połowy listopada na szkołę rodzenia :) Nie wiem jak to bedzie z cwiczeniami bo niestety ale skraca mi się szyjka, a np. mojej siostrze lekarz zabronił cwiczen na szkole rodzenia przy skracającej się szyjce. No ale zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Jestem ciekawa Waszych zdań i doświadczeń co do cytologii w ciąży. Ja miałam robioną dokładnie rok temu, ale materiał pobrany ze sklepień, bo mnie bardzo bolało. Lekarz mówi, że w ogóle nie ma potrzeby powtarzania, bo wynik był prawidłowy. Może nie chce drażnić szyjki, to zrozumiałe, ale z drugiej strony... Miałam tylko posiew na grzyby i bakterie, wyszedł w porządku.
    Miałam robioną cytologię w marcu tego roku, mimo to po zajściu w ciąże mój lekarz powiedział, że w ciąży trzeba zrobić jeszcze raz (była w cenie wizyty wiec na pewno mnie nie naciągał). Takie są zalecenia. Miałam robioną 1,5 miesiąca temu jakoś. To samo z USG piersi.

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ok prawie wszystko. Młody waży już 750g , więc jest na ponad 80centylu. W związku z tym nie czepiamy się mojej wagi. Śmiesznie leży bo rączkami trzyma nóżki nad głową i pupą skacze po mojej szyjce stąd takie dziwne uczucie w tej okolicy. Jedyne co niefajne to coś w główce na granicy normy, więc trzeba kontrolować pod względem możliwości wodogłowia, na razie jednak spokojnie.
    Także widać, że chyba największe dziecko rośnie mi tym razem :)

magdaaa88, malami91, Ewelcia85, Nadzieja22, bumbum, SiSi111, Black_Lilith, baranosia, Ciążowa_Gapsy, KaroKaro, Lady_E, Lutyska, Pepper, Straciatellaa, Pau.Em, Karola94c, empiq, Ola-Ola lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie na oku jakies biustonosze do karmienia, godne polecenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 20:22

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wyniki krzywej na czczo 79, po 1h 125, po 2h 109.

malami91, Kropeczka85, Black_Lilith, Pau.Em lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 super że maluch pięknie rośnie i kciuki żeby było wszystko dobrze.

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    próbuję Was nadrobić. Jestem totalnie wypluta dziś, ledwo z pracy wróciłam tak mnie nogi bolały w butach... Ale do przyszłego tygodnia pracuje już zdalnie, w kapciach :-)

Gratuluję tym co robiły glukozę, przeżyły i maja dobry wynik :-) Ja idę jutro, mam cytrynową - ostatnia w aptece.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    U mnie ok prawie wszystko. Młody waży już 750g , więc jest na ponad 80centylu. W związku z tym nie czepiamy się mojej wagi. Śmiesznie leży bo rączkami trzyma nóżki nad głową i pupą skacze po mojej szyjce stąd takie dziwne uczucie w tej okolicy. Jedyne co niefajne to coś w główce na granicy normy, więc trzeba kontrolować pod względem możliwości wodogłowia, na razie jednak spokojnie.
    Także widać, że chyba największe dziecko rośnie mi tym razem :)

Super, duży chłopak :-) A główką się nie martw, na pewno się wszystko wyrówna. Mojego główka też na połówkowych wyprzedzała o dwa tygodnie resztę.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    Dziewczyny macie na oku jakies biustonosze do karmienia, godne polecenia?

Ja polecam H&M. I biustonosze do karmienia i koszulki do karmienia są świetne.

Pau.Em lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jutra ubrania ciążowe i dla maluszków w Lidlu :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Ja polecam H&M. I biustonosze do karmienia i koszulki do karmienia są świetne.
    Miałam topy do karmienia pakowane po 2szt były mega! Biustonosz miałam jakiś zwykły z allegro odpinany

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko mam nadzieję ze z maleństwem wszystko będzie dobrze :)
    Black ja dzisiaj tez mam jakies ciężkie obolałe nogi :O no i od wczoraj boli mnie głowa :-| eh chciałabym zeby był juz luty .
    Dzisiaj doszłam do wniosku ze ciężarnej nie dogodzisz ;) maz ma tydzien urlopu wiec zeby mnie odciazyc zabral dzisiaj Ale na całe popoludnie do swojego taty . Ogolnie trułam mu juz jakis czas ze zmeczona jestem i chcialabym miec kilka godzin dla siebie a jak je mialam to było mi smutno bo nikt mi się miedzy nogami nie kręcił :P dobrze ze chociaz Oliwka była w domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 21:15

Kropeczka85, Karola94c lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    My idziemy od połowy listopada na szkołę rodzenia :) Nie wiem jak to bedzie z cwiczeniami bo niestety ale skraca mi się szyjka, a np. mojej siostrze lekarz zabronił cwiczen na szkole rodzenia przy skracającej się szyjce. No ale zobaczymy.

My też od połowy listopada! Będę własnie na przełomie trymestrów wtedy.

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny! :*

Black u mnie nie chodzi o rozmiar główki tylko o jakąś przestrzeń w mózgu. Są one w obu komorach na granicy normy. Ale na razie nie panikuję. Co ma być to będzie.

Powiem Wam, że mi też już co raz ciężej. Właśnie zdycham z taką zgagą jakbym ogień połknęła, skurcze mam jakieś nieciekawe, a plecy tak mnie bolą, że nie potrafię się ułożyć...a trzeci trymestr dopiero nadchodzi. Lekko nie będzie, ale damy radę, kto jak nie my :)

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 23:21

• Pepper Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o lateksowych materacach do łóżeczka?

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    W ciąży powinno się zrobić chociaż raz cytologię. Mi lekarz robił na drugiej wizycie.

A ja nie polecam biustonoszy !miękkich! z h&m. (ogólnie żadnych materialowych/miękkich nie polecam) Te usztywniane są ok, najbardziej jednak mi pasowały alles mama :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ