Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Jestem ciekawa Waszych zdań i doświadczeń co do cytologii w ciąży. Ja miałam robioną dokładnie rok temu, ale materiał pobrany ze sklepień, bo mnie bardzo bolało. Lekarz mówi, że w ogóle nie ma potrzeby powtarzania, bo wynik był prawidłowy. Może nie chce drażnić szyjki, to zrozumiałe, ale z drugiej strony... Miałam tylko posiew na grzyby i bakterie, wyszedł w porządku.
Ja miałam robioną już dwa razy w tej ciąży cytologie, bo pierwsza wyszła słabo.
A co najdziwniejsze czystość wyszła książkowo. Pytałam o to lekarza, to powiedział, że to z innych miejsc się pobiera i inne rzeczy są badane, wiec może jedno wyjść ok, a drugie źle.
Ja dostałam 2 rodzaje globulek i teraz wyniki już mam ok.Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie czekam na wizytę.
Mam nadzieję, że wszystko ok, bo znów schudłam 2,5kg od ostatniej wagi czyli prawie 7kg mniej niż przed ciążą mam
Przy pierwszym dziecku polecam szkołę rodzenia. Szczególnie dla partneranaprawdę mężczyźni wiele sobie wtedy uświadamiają i uczą.
Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy, Reni lubią tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
nick nieaktualnyCiążowa_Gapsy wrote:Jestem ciekawa Waszych zdań i doświadczeń co do cytologii w ciąży. Ja miałam robioną dokładnie rok temu, ale materiał pobrany ze sklepień, bo mnie bardzo bolało. Lekarz mówi, że w ogóle nie ma potrzeby powtarzania, bo wynik był prawidłowy. Może nie chce drażnić szyjki, to zrozumiałe, ale z drugiej strony... Miałam tylko posiew na grzyby i bakterie, wyszedł w porządku.
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
U mnie ok prawie wszystko. Młody waży już 750g , więc jest na ponad 80centylu. W związku z tym nie czepiamy się mojej wagi. Śmiesznie leży bo rączkami trzyma nóżki nad głową i pupą skacze po mojej szyjce stąd takie dziwne uczucie w tej okolicy. Jedyne co niefajne to coś w główce na granicy normy, więc trzeba kontrolować pod względem możliwości wodogłowia, na razie jednak spokojnie.
Także widać, że chyba największe dziecko rośnie mi tym razemmagdaaa88, malami91, Ewelcia85, Nadzieja22, bumbum, SiSi111, Black_Lilith, baranosia, Ciążowa_Gapsy, KaroKaro, Lady_E, Lutyska, Pepper, Straciatellaa, Pau.Em, Karola94c, empiq, Ola-Ola lubią tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Ja też mam wyniki krzywej na czczo 79, po 1h 125, po 2h 109.
malami91, Kropeczka85, Black_Lilith, Pau.Em lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
próbuję Was nadrobić. Jestem totalnie wypluta dziś, ledwo z pracy wróciłam tak mnie nogi bolały w butach... Ale do przyszłego tygodnia pracuje już zdalnie, w kapciach
Gratuluję tym co robiły glukozę, przeżyły i maja dobry wynikJa idę jutro, mam cytrynową - ostatnia w aptece.
-
Kropeczka85 wrote:U mnie ok prawie wszystko. Młody waży już 750g , więc jest na ponad 80centylu. W związku z tym nie czepiamy się mojej wagi. Śmiesznie leży bo rączkami trzyma nóżki nad głową i pupą skacze po mojej szyjce stąd takie dziwne uczucie w tej okolicy. Jedyne co niefajne to coś w główce na granicy normy, więc trzeba kontrolować pod względem możliwości wodogłowia, na razie jednak spokojnie.
Także widać, że chyba największe dziecko rośnie mi tym razem
Super, duży chłopakA główką się nie martw, na pewno się wszystko wyrówna. Mojego główka też na połówkowych wyprzedzała o dwa tygodnie resztę.
Kropeczka85 lubi tę wiadomość
-
Kropeczko mam nadzieję ze z maleństwem wszystko będzie dobrze
Black ja dzisiaj tez mam jakies ciężkie obolałe nogino i od wczoraj boli mnie głowa
eh chciałabym zeby był juz luty .
Dzisiaj doszłam do wniosku ze ciężarnej nie dogodziszmaz ma tydzien urlopu wiec zeby mnie odciazyc zabral dzisiaj Ale na całe popoludnie do swojego taty . Ogolnie trułam mu juz jakis czas ze zmeczona jestem i chcialabym miec kilka godzin dla siebie a jak je mialam to było mi smutno bo nikt mi się miedzy nogami nie kręcił
dobrze ze chociaz Oliwka była w domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 21:15
Kropeczka85, Karola94c lubią tę wiadomość
-
magdaaa88 wrote:My idziemy od połowy listopada na szkołę rodzenia
Nie wiem jak to bedzie z cwiczeniami bo niestety ale skraca mi się szyjka, a np. mojej siostrze lekarz zabronił cwiczen na szkole rodzenia przy skracającej się szyjce. No ale zobaczymy.
My też od połowy listopada! Będę własnie na przełomie trymestrów wtedy. -
Dziękuję Dziewczyny! :*
Black u mnie nie chodzi o rozmiar główki tylko o jakąś przestrzeń w mózgu. Są one w obu komorach na granicy normy. Ale na razie nie panikuję. Co ma być to będzie.
Powiem Wam, że mi też już co raz ciężej. Właśnie zdycham z taką zgagą jakbym ogień połknęła, skurcze mam jakieś nieciekawe, a plecy tak mnie bolą, że nie potrafię się ułożyć...a trzeci trymestr dopiero nadchodzi. Lekko nie będzie, ale damy radę, kto jak nie my
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
nick nieaktualny
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Jestem ciekawa Waszych zdań i doświadczeń co do cytologii w ciąży. Ja miałam robioną dokładnie rok temu, ale materiał pobrany ze sklepień, bo mnie bardzo bolało. Lekarz mówi, że w ogóle nie ma potrzeby powtarzania, bo wynik był prawidłowy. Może nie chce drażnić szyjki, to zrozumiałe, ale z drugiej strony... Miałam tylko posiew na grzyby i bakterie, wyszedł w porządku.
A ja nie polecam biustonoszy !miękkich! z h&m. (ogólnie żadnych materialowych/miękkich nie polecam) Te usztywniane są ok, najbardziej jednak mi pasowały alles mamaCiążowa_Gapsy lubi tę wiadomość