Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak się zaczytałam i rozpisałam że zapomniałam napisać że byłam dziś na wizycie
mam jakieś dziury w mózgu...
Wszytko w porządku z Helenką, ale ułożyła się pośladkowo, mam nadzieję że jeszcze zrobi fikołkaważy już prawie 600 g i ma około 30 cm
Ja niestety mam początki anemii i mam brać żelazo, może któraś z Was bierze? Podobno są po nim mega zaparciaEwelcia85, Nadzieja22, ej_est, Kropeczka85, Pepper lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Lutyska wrote:Mam pytanie do mam
Trochę tu jest mam 2 i 3-latków
Czy śpią Wam jeszcze w dzień codziennie? mój 2,5-latek nie chce mi spać a potem wieczorem jest masakra bo o wszystko piszczy
-
KaroKaro wrote:Ja niestety mam początki anemii i mam brać żelazo, może któraś z Was bierze? Podobno są po nim mega zaparcia
Ja właśnie wróciłam z wizyty, wszystko ok, 814 g babeczkiLekarz przepisał mi żelazo, mimo że biorę Pregnę Plus, które ma 26 mg dziennie. Jutro wykupię i będę brać (tardyferon).
Nadzieja22, Black_Lilith, Jonesey, ej_est, KaroKaro, Kropeczka85, Pepper, Lady_E, Dorota3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaroKaro wrote:Tak się zaczytałam i rozpisałam że zapomniałam napisać że byłam dziś na wizycie
Wszytko w porządku z Helenką, ale ułożyła się pośladkowo, mam nadzieję że jeszcze zrobi fikołkaważy już prawie 600 g i ma około 30 cm
Ja niestety mam początki anemii i mam brać żelazo, może któraś z Was bierze? Podobno są po nim mega zaparciapolecam branie żelaza na czczo (lub 3 godz po ostatnim posiłku) i conajmniej pół godziny przed kolejnym inaczej jest słabo
KaroKaro lubi tę wiadomość
-
Właśnie jestem ciekawa jak moja hemoglobina, bo w końcu zaczęła mi spadać z moich 15
Na 11 z kęsem (albo to dlatego, że akurat tym razem robiłam w innym labo), zobaczymy jak będzie teraz, bo robię w tym samym co za pierwszym razem. No i zaczęłam codziennie pić smoothie z buraka, pomarańczy, jabłka i chia
Porównałam ubranka, które kupiłam i półśpiochy na 50 są takiej wielkości (patrzę od kroku) jak pajac ze smyka 50 i mamy ginekolog na 56. Niektóre body na 56 (w tych ze smyka) różnią się jedynie długością rękawów, ale jakoś drastycznie to nie jest. Na 62 jeszcze nie mam nic. Za to największe zaskoczenie miałam przy body na 68, porównując smyka i f&f, to smyk jest węższy i dłuższy, a f&f szerszy i krótszy. No i tu jest spora rozbieżność, stąd już sama nie wiem które brać pod uwagęPajace z next 56 i 56-62 niewielka różnica między nimi, ale zdecydowanie większe od 56 mamy ginekolog i 50 smyka.
KaroKaro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelcia85 wrote:KaroKaro ja po żelazie mam na odwrót
jak brałam to czasami biegiem musiałam lecieć do toalety
Haha u mnie podobniemam żelazo w witaminach i jak tylko zaczęłam je łykać to odeszły zaprcia w zapomnienie za to jak czasem wieczorem sie zapomnę i nie łyknę witami to na drugi dzień mam problem z toaleta
W pierwszej ciąży łykałam tardyferon czy jakos tak przez jakiś czas i żadnych zaparć wręcz na odwrót
-
Dzięki dziewczyny! Ja też właśnie mam brać Tardyferon. Ola-Ola wypróbuję Twój sposób i zobaczymy jak to będzie z tymi zaparciami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 21:43
Ola-Ola lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Dobry wieczór, jak coś to kochane, czytam na bieżąco ale po prostu nie mam siły napisać
boli ta kość ogonowa .. dzisiaj trochę posprzątałam i boli pachwina po prawej stronie.. jak nie urok to sraczka..
-
Karola jeszcze boli? Długo
mnie już jakoś tydzień temu przestało boleć i teraz już dobrze.
Ja mam już dużo ubranek i wyprawka została tylko z apteki dokupić. Jutro przywożą łóżeczko komodę i komplet pościelinie mogę się doczekać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarola94c wrote:Dobry wieczór, jak coś to kochane, czytam na bieżąco ale po prostu nie mam siły napisać
boli ta kość ogonowa .. dzisiaj trochę posprzątałam i boli pachwina po prawej stronie.. jak nie urok to sraczka..
Lekarz nic na te bóle nie poradził?
-
ruda90 wrote:mam pytanie, wyczułam guzek w okolicy pachwiny, nie boli ani nic po prostu jest prawie niezauważalny - odkryłam go podczas mycia się
wizyta u lekarza za tydzień nie panikuje tylko proszę o radę
moja córka urodziła się 57cm a ciuszki z h&m w rozmiarze 50 nosiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 22:42
-
malami91 wrote:Ja nie mam żadnych ubranek na 50 i nie będę kupować. Najwyżej na początek mały będzie nosił przyduże
. Ogólnie u mnie w rodzinie się spore dzieci rodzą i nawet rozmiar 56 jest na chwilę.
także, to nie reguła. Niektóre ciuchy wypadają duże jak np h&m czy smyk (w tych paczkach). Jak ubrałam moje 57cm 3400g szczęścia w 56 z h&m to tak się w tym topiła, że masakra
lubię wieczory. cisza, spokój... nikt nie chce mi wyżerać żelków. Tylko ja, tv i żelkiEwelcia85, Kropeczka85, Dorota3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KaroKaro wrote:Tak się zaczytałam i rozpisałam że zapomniałam napisać że byłam dziś na wizycie
Ja niestety mam początki anemii i mam brać żelazo, może któraś z Was bierze? Podobno są po nim mega zaparcia -
Witamy się w 26 tygodniu
Miałam dzisiaj straszny senW skrócie że nasza Blanka zmarła... I od rana słabo ja czuje i co? I już dostaje na głowę... No ale byle do porodu
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka