Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySylllwus wrote:Dziekuje dziewczyny za słowa otuchy.Teraz wiem mniej wiecej na co sie przygotowac. Wczoraj ryczałam, ale corka do mnie przyszła, nie wiedziała czemu płacze, zasmuciła sie, wiec wziełam sie w garść. A i tak poł nocy nie spałam tylko o tym cukrze rozmyślałam.Znacie jakies grupy facebookowe dla cukrzycowych mam? Rożne wyrażenia wpisywałam i nic nie znalazłam.
1. Cukrzyca ciążowa
W tej grupie trzeba uważać- jeśli pisze się post, to nie może się powtarzać i muszą być hasztagi. Inaczej blokùja. Są bardzo restrykcyjne i dostaje się opierdziel za wszystkie "grzeszki". Ale jak o coś pytasz to odpowiadają merytorycznie, duża wiedza.
2. Cukrzyca ciążowa bez strachu
Tutaj można płakać i jeczec i pytać i wszystko można
Warto być w obuSylllwus lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPau.Em wrote:Symbolica hej
witaj na naszym wątku
Straciatella mam nadzieję, że to tylko zwyczajne obtarcie.
Ola super:) który u Ciebie tydzień?
Ja wczoraj napisałam na facebookowej grupie kobiet z cukrzycą ciążowa, że mam świetne wyniki i nie mam w tej ciąży cukrzycy, to zostałam upomniana, że cukrzyca może mi wyjść i tak i żebym się nie cieszyla:P a w ogóle że miałam wynik po 1h 113 a po 2h 114 to UROSŁO (!!) I tym bardziej mam się nie cieszyć bo to nie jest prawidłowe. I o.. zdeptaly mnie:P
Zaraz napisze na wątku belly co dziewczyny o tym mysla, tu jakaś lepsza atmosfera panuje :pPau.Em lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybaranosia wrote:Mamunia ja kupuję nianię z kamerą i klocki ala duplo dla synka na święta. Ty masz coś fajnego na oku?
Ale pewnie po obiedzie bede przeglada i sie na cos skuszeWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 08:59
-
Ola-Ola wrote:Ja byłam u fizjoterapeutki która specjalizuje się w rehabilitacji ciężarnych. Dzięki niej pozbyłam się rwy kulszowej. Od tej pory plecy w ogóle mnie nie bolą. Polecam!
Zapisałam się na poniedziałek (dorwałam termin). Zobaczę co poradzi, bo już wczoraj przeleżałam prawie cały dzień tak mnie przyatakowałoOla-Ola lubi tę wiadomość
-
Symbolica - dzięki za sygnał, też skorzystałam z bonprix i mokazji, zazwyczaj tam nie zaglądam, a promka zacna
Kupiłam dwie koszule do karmienia, tą szarą co Ty oraz w paski
Ewelcia85 - ja dzisiaj wolne, papu wjedzie z pyszne.plLutyska, symbolica, Karola94c lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas bez zupy dziś
będzie spaghetti, bo szybko się robi, a mamy jechać do moich rodziców i zostajemy na noc
ciasto właśnie wyjęłam z piekarnika - robiłam Zebre, mąż sobie zazyczyl:P ja chciałam babeczki,no ale siła wyższa:p
Lutyska, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
bumbum wrote:Symbolica - dzięki za sygnał, też skorzystałam z bonprix i mokazji, zazwyczaj tam nie zaglądam, a promka zacna
Kupiłam dwie koszule do karmienia, tą szarą co Ty oraz w paski
Ewelcia85 - ja dzisiaj wolne, papu wjedzie z pyszne.pl
A powiedz mi przyszedł Ci sms z mokazji? bo tak zastanawiam czy powinien przyjść? jak tankowaliśmy na bp to niemal od razu sms przyszedł...
Fajna jest tez promka tam z oc w AXA (ze strony głównej https://www.mbank.pl/indywidualny/ubezpieczenia/ubezpieczenia-samochodowe/oc-ac/)... tylko trzeba być nieaktualnym klientem axy i niedrogie ubezpiecznie policzyło i do 60 dni maja mi zwrócić 100zł za samo OC (promoka pażdziernikowa-zwrócą mi na pocz. grudnia)... Teraz zwracają 110zł za OC po dwóch miesiącach obowiązywania ubezpieczenia jeśli dobrze pamiętam.
Ewelcia85 u mnie w kuchni rządzi teściowa i ona decyduje o menu. Dziś ogórkowa (bez wywaru mięsnego dla mnie), warzywa na patelnię (robione na parze) i nóżki nadziewane. Ja gotuję zazwyczaj raz w tygodniu jakieś spaghetti lub kurczaka po chińsku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 11:50
Papapatka, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
bumbum wrote:Symbolica, nie dostałam smsa i rzeczywiście zazwyczaj przychodzą.. No nic poczekamy zobaczymy
No ja też nie. Najwyżej reklamację złożymy - idą ludziom na rękę, z tego co widzę. Mi ostatnio w sklepie dwa razy skasowało z konta środki bo za pierwszym razem kartę zbyt szybko wyciągnęłam - wyświetliło, że odrzucona-dostałam powierdzenie. Więc ponowiłam. Na czacie przez telefon konslutantka mnie od razu poinformowała, że jak środki będą miały zostanę odblokowane to mam składać u nich reklamację. Szybko i bez problemów można reklamować.
Ech dziewczyny dogadzacie tym swoim mężom i sobie. A potem spacer żeby spalić - nie ma smogu na śląsku bo chmur rano nie było, nareszcieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 12:33
bumbum lubi tę wiadomość
-
Ja mam rosół i krokiety z mięsem od mamy
Ale do dla męża będzie. Ja zjadłam wczorajszą pomidorową i zaraz zrobię makaron ze szpinakiem chyba.
Wieczorem idziemy na Bohemian Rhapsody do kinaMąż obiecał też jakieś dobre jedzonko przed seansem.
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Hej, ja dziś robiłam pomidorówke, ostatecznie wyszedł krem pomidorowo marchewkowy ale smaczny
A na obiad jedziemy do mojej mamy jak synek wstanie z drzemki.
Dziś u mnie taki śpiący dzień że walczę ze sobą żeby nie usnąć.
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja robię kluski śląskie z gulaszem
. Dziś u nas ostatni dzień drugiego trymestru, jestem mega podekscytowana, czas tak szybko leci...Wczoraj i dziś obudziłam się z mokrymi plamami na koszulce od piżamy, wygląda na to, że pojawiła się siara, myślałam, że to trochę później nastąpi.