X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylllwus wrote:
    Dziekuje dziewczyny za słowa otuchy.Teraz wiem mniej wiecej na co sie przygotowac. Wczoraj ryczałam, ale corka do mnie przyszła, nie wiedziała czemu płacze, zasmuciła sie, wiec wziełam sie w garść. A i tak poł nocy nie spałam tylko o tym cukrze rozmyślałam.Znacie jakies grupy facebookowe dla cukrzycowych mam? Rożne wyrażenia wpisywałam i nic nie znalazłam.
    Tak:
    1. Cukrzyca ciążowa

W tej grupie trzeba uważać- jeśli pisze się post, to nie może się powtarzać i muszą być hasztagi. Inaczej blokùja. Są bardzo restrykcyjne i dostaje się opierdziel za wszystkie "grzeszki". Ale jak o coś pytasz to odpowiadają merytorycznie, duża wiedza.

2. Cukrzyca ciążowa bez strachu

Tutaj można płakać i jeczec i pytać i wszystko można :)

Warto być w obu :)

Sylllwus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Symbolica hej :) witaj na naszym wątku :)

Straciatella mam nadzieję, że to tylko zwyczajne obtarcie.

Ola super:) który u Ciebie tydzień?

Ja wczoraj napisałam na facebookowej grupie kobiet z cukrzycą ciążowa, że mam świetne wyniki i nie mam w tej ciąży cukrzycy, to zostałam upomniana, że cukrzyca może mi wyjść i tak i żebym się nie cieszyla:P a w ogóle że miałam wynik po 1h 113 a po 2h 114 to UROSŁO (!!) I tym bardziej mam się nie cieszyć bo to nie jest prawidłowe. I o.. zdeptaly mnie:P

Zaraz napisze na wątku belly co dziewczyny o tym mysla, tu jakaś lepsza atmosfera panuje :p
    U mnie 26 tc. Nie przejmuj się tymi dziewczynami z fejsa. Masz wyniki w normie, więc nie masz cukrzycy, mi po 2h tez troszkę urosło tak jak u Ciebie, ale wyniki niskie i mój lekarz powiedział że nie mam cukrzycy.

Pau.Em lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u fizjoterapeutki która specjalizuje się w rehabilitacji ciężarnych. Dzięki niej pozbyłam się rwy kulszowej. Od tej pory plecy w ogóle mnie nie bolą. Polecam!

bumbum lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia ja kupuję nianię z kamerą i klocki ala duplo dla synka na święta. Ty masz coś fajnego na oku?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Mamunia ja kupuję nianię z kamerą i klocki ala duplo dla synka na święta. Ty masz coś fajnego na oku?
    Ja nic nie kupuje zamowilam ponad miesiac temu do tej pory nic. Pewnie nawet na swieta nie przyjdzie. Synek bedzie z nami w pokoju takze nianie poki co nie beda potrzebna.

Ale pewnie po obiedzie bede przeglada i sie na cos skusze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 08:59

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:13

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola wrote:
    Ja byłam u fizjoterapeutki która specjalizuje się w rehabilitacji ciężarnych. Dzięki niej pozbyłam się rwy kulszowej. Od tej pory plecy w ogóle mnie nie bolą. Polecam!

Zapisałam się na poniedziałek (dorwałam termin). Zobaczę co poradzi, bo już wczoraj przeleżałam prawie cały dzień tak mnie przyatakowało :/

Ola-Ola lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane w to niedzielne przedpołudnie :) ja juz rosół wstawiłam , a na drugie pieczone ziemniaki , pierś z kurczaka i sałatka :-) a u was jaki pomysł na dzisiejszy obiad ?

Karola94c, Necia124 lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• bumbum Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica - dzięki za sygnał, też skorzystałam z bonprix i mokazji, zazwyczaj tam nie zaglądam, a promka zacna :) Kupiłam dwie koszule do karmienia, tą szarą co Ty oraz w paski :)

Ewelcia85 - ja dzisiaj wolne, papu wjedzie z pyszne.pl :)

Lutyska, symbolica, Karola94c lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 08:28

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 08:28

Pau.Em, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bez zupy dziś :P będzie spaghetti, bo szybko się robi, a mamy jechać do moich rodziców i zostajemy na noc :) ciasto właśnie wyjęłam z piekarnika - robiłam Zebre, mąż sobie zazyczyl:P ja chciałam babeczki,no ale siła wyższa:p

Lutyska, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Symbolica - dzięki za sygnał, też skorzystałam z bonprix i mokazji, zazwyczaj tam nie zaglądam, a promka zacna :) Kupiłam dwie koszule do karmienia, tą szarą co Ty oraz w paski :)

Ewelcia85 - ja dzisiaj wolne, papu wjedzie z pyszne.pl :)

A powiedz mi przyszedł Ci sms z mokazji? bo tak zastanawiam czy powinien przyjść? jak tankowaliśmy na bp to niemal od razu sms przyszedł...
    Fajna jest tez promka tam z oc w AXA (ze strony głównej https://www.mbank.pl/indywidualny/ubezpieczenia/ubezpieczenia-samochodowe/oc-ac/)... tylko trzeba być nieaktualnym klientem axy i niedrogie ubezpiecznie policzyło i do 60 dni maja mi zwrócić 100zł za samo OC (promoka pażdziernikowa-zwrócą mi na pocz. grudnia)... Teraz zwracają 110zł za OC po dwóch miesiącach obowiązywania ubezpieczenia jeśli dobrze pamiętam.

Ewelcia85 u mnie w kuchni rządzi teściowa i ona decyduje o menu. Dziś ogórkowa (bez wywaru mięsnego dla mnie), warzywa na patelnię (robione na parze) i nóżki nadziewane. Ja gotuję zazwyczaj raz w tygodniu jakieś spaghetti lub kurczaka po chińsku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 11:50

Papapatka, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, nie dostałam smsa i rzeczywiście zazwyczaj przychodzą.. No nic poczekamy zobaczymy :)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:13

symbolica lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! :) Ja robię pomidorówkę z ryżem, a na drugie zapiekankę z mięsem mielonym ;) !

symbolica, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Symbolica, nie dostałam smsa i rzeczywiście zazwyczaj przychodzą.. No nic poczekamy zobaczymy :)

No ja też nie. Najwyżej reklamację złożymy - idą ludziom na rękę, z tego co widzę. Mi ostatnio w sklepie dwa razy skasowało z konta środki bo za pierwszym razem kartę zbyt szybko wyciągnęłam - wyświetliło, że odrzucona-dostałam powierdzenie. Więc ponowiłam. Na czacie przez telefon konslutantka mnie od razu poinformowała, że jak środki będą miały zostanę odblokowane to mam składać u nich reklamację. Szybko i bez problemów można reklamować.

Ech dziewczyny dogadzacie tym swoim mężom i sobie. A potem spacer żeby spalić - nie ma smogu na śląsku bo chmur rano nie było, nareszcie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 12:33

bumbum lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rosół i krokiety z mięsem od mamy :D Ale do dla męża będzie. Ja zjadłam wczorajszą pomidorową i zaraz zrobię makaron ze szpinakiem chyba.

Wieczorem idziemy na Bohemian Rhapsody do kina :) Mąż obiecał też jakieś dobre jedzonko przed seansem.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś robiłam pomidorówke, ostatecznie wyszedł krem pomidorowo marchewkowy ale smaczny :-D
    A na obiad jedziemy do mojej mamy jak synek wstanie z drzemki.
    Dziś u mnie taki śpiący dzień że walczę ze sobą żeby nie usnąć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robię kluski śląskie z gulaszem :). Dziś u nas ostatni dzień drugiego trymestru, jestem mega podekscytowana, czas tak szybko leci...Wczoraj i dziś obudziłam się z mokrymi plamami na koszulce od piżamy, wygląda na to, że pojawiła się siara, myślałam, że to trochę później nastąpi.

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ