X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dubelek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 22:22

da8300b52b.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Ja znowu zakupiłam butelkę tomme tippee 260ml, ma kształt piersi, antykołkowa.
    1500471483apteka_internetowa_gemini_tommee_tippee_butelka_ze_smoczkiem_o_-rednim_przep-ywie_od_3_miesi-ca_340ml.jpgFajne butelki ma dr Brown i pamiętam jak przy còrce w akcie desperacji - kolki- zakupiłam... rozważam jej dokupienie. A tak wogòle zamierzam karmić piersią
    Miałam też lovi i avent o ktòrych piszecie i fajnie się też sprawdzały. Z aspiratoròw mam katarek do odkurzacza, ale to.przy większych infekcjach i do używania w dzień bo dzieci nie lubią i boją się hałasu... na co dzień do czyszczenia zamiast filtrowej Fridy polecam i Nosalek -bezfiltrowy i bezpieczniejszy - mniejsze ryzyko infekcji u mamy. Przy fridzie ciągle byłam chora..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 22:25

magdaaa88 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczek avent 0-2 msc, butelka dr browns standard options. Aspiratora jeszcze nie wybrałam, ale jakiś na baterie bym chciała.

Polecam Bohemian Rhapsody, super film :) Mikołaj się wyszalał, ale on to i w kościele szaleje.

Ewelcia85, Lutyska, magdaaa88 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po weekendzie! Widzę że dużo się działo u nas też dość intensywnie było więc nawet nie miałam kiedy się odezwać...
    symbolika witaj na forum :)
    My idziemy dziś na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia i jestem tak podjarana że od wczoraj chodzę cała w skowronkach :D

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Piękna pogoda dziś u nas.
    Na 13. 45 mam wizytę. Zobaczymy co tam słychać u Zuzki.
    Wczoraj zamówiliśmy narożnik, żeby wygodnie mogła sobie z Małą usiąść w dzień do karmienia. A że kanapa już się prosiła o wymianę to się dwa razy nie zastanawialiśmy.
    Co do smoczków to chyba kupię Bibs.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 08:46

-Mamunia-, kjt91 lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro, ja też dzisiaj pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia. Dzisiaj będę z mężem, ale niestety niektóre zajęcia odbywają się rano i mąż nie będzie mógł :/

Byłam dzisiaj u fizjoterapeuty, wymasował mi plecy, szkoda, że tak krótko :D dostałam też zestaw ćwiczeń (u mnie problem z odcinkiem lędźwiowym). Jak któraś chce to podeślę foteczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 09:02

KaroKaro, symbolica, Reni lubią tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o butelki i smoczki kupiłam parę z paru firm. Zobaczymy co się sprawdzi.

A ja dzisiaj troszkę smutna. Mój mąż znowu w delegacje jedzie jutro :( Fakt tylko na tydzień ale ja to ciężko znosze w ciąży...
    Miał już się nie ruszać z domu ale nagle piec padł w Szwecji no i musi...
    To jeszcze nic szykuje mu sie znowu delegacja do Indonezji. Był tak w tamtym roku miesiąc przed ślubem... Mam nadzieje że szef zrozumie że ze względu na ciążę on tam nie chce lecieć. Nie zniosę znowu 12h jego lotu. Bez kontaktu... To dla mnie za duży stres. A poza tym ta delegacja będzie w styczniu ja będe w 9 miesiącu wiec nie ma takiej opcji..

Któraś z was tez ma męża delegata? :)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Hej!
    Wczoraj zamówiliśmy narożnik, żeby wygodnie mogła sobie z Małą usiąść w dzień do karmienia. A że kanapa już się prosiła o wymianę to się dwa razy nie zastanawialiśmy.
    my też niedawno zamówiliśmy sofe, teraz szukam jakiegoś super fotela uszak między innymi do karmienia ;)

U nas pogoda do d...y, ciemno, szaro, zimno, sztormy :P

Dziś robię liste prezentów, aż się boje ;) Od jutra powoli się rozglądam żeby znów na ostatnią chwilę nic nie robić :)

Miłego dnia! ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella my nie mamy miejsca, ale mój mąż jak tylko usiadł to zakochał się w tym z Ikea. Koedystna pewno go kupimy. Teraz mam dwa fotele z PRL po dziadkach. Odnowione i też bardzo wygodne. Niestety jak będzie łóżeczko to zostanie tylko jeden właśnie żebym mógł w nim karmić w nocy.
    Lady_E mój od października ma nową pracę u już był tydzień na szkolenie. Nigdy nie lubiłam jak gdzieś wyjeżdża a teraz to już wogóle. Mam nadzieję, że teraz do rozwiązania nigdzie go nie wyślą.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, spedzilam ze 3 godziny na aliexpres i nic nie wybralam.

Np. Moskotki wiszace za 15 zl w pepco mozna juz kupic spokojnie za 20 zl.
    Zabawek tez jakis fajnych nie ma... wiec pod gwiazdke kupujemy w sklepach jest wtedy wiele promocji.

Ja jeszcze pracuje wiec moj czas jest ograniczony...
    Moj maż akurat pracuje we wlasnej firmie na miejscu,chociaz zdarzaja sie dalsze wycieczki, ale nie do indonezji :-D

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Hej!
    Kochana gdzie zamowiliście narożnik?

Makowa_Panna lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Kochane, spedzilam ze 3 godziny na aliexpres i nic nie wybralam.

Np. Moskotki wiszace za 15 zl w pepco mozna juz kupic spokojnie za 20 zl.
    Zabawek tez jakis fajnych nie ma... wiec pod gwiazdke kupujemy w sklepach jest wtedy wiele promocji.

Ja jeszcze pracuje wiec moj czas jest ograniczony...
    Moj maż akurat pracuje we wlasnej firmie na miejscu,chociaz zdarzaja sie dalsze wycieczki, ale nie do indonezji :-D
    No firma męża jest ogólnoświatowa... Latają do stanów, chin, indonezji itp... Wiesz na szczęście szef męża jest jego wujkiem i chrzestnym :) Więc powiedzmy że mąż może więcej ugrać zawsze :p No ale jak nagle jest awaria pieca za parę milionów to niestety musi lecieć jak nie ma kto... Myślał juz o zmianie pracy ale kasa go trzyma :)

-Mamunia- lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Kochana gdzie zamowiliście narożnik?

https://allegro.pl/nowoczesny-naroznik-vegas-2-kolory-p-l-i7574027763.html

Przeszukaliaśmy pół internetu i udało się znaleźć pod inna nazwą prawie 400 zł taniej. Na innej stronie była za 2200.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 09:37

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie odzywałam się w weekend bo mieliśmy dość napięty. Parapetowka w sobotę i wczoraj jeszcze kilku znajomych więc bardzo intensywnie...

Muszę się pochwalić że jestem już prawie godzinę po wypiciu glukozy. Może tym razem się uda :) Ale oczywiście wycisnęłam cytrynę do ostatniej kropelki... :P

Papapatka, Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy, -Mamunia-, Pepper lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używaliśmy butelki Canpol heberman w żaden sposób nie zakłócila karmienia piersią. Fajna jest bo dziecko musi się napracować żeby mleczko wleciało do smoka.

U mnie dziś piękna pogoda (wreszcie!!) Mam w planach umyć okna :-)

magdaaa88 lubi tę wiadomość

• Mambella Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:

Któraś z was tez ma męża delegata? :)

Mój jeździ. Nasz częściej dogadał się teraz że raz w miesiącu na tydzień i w grudniu ostatni raz, kolejne dopeiro na wiosnę.
    Ja jak to ja zawsze sobie popłaczę jak jedzie ale najbardziej mi szkoda synka jak codziennie wstaje i pierwsze co to TATA, wracamy do domu i znowu TATA. Ale widać że staje się mądrzejszy bo już sam sobie tłumaczy że tata brum brum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 09:48

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Mój jeździ. Nasz częściej dogadał się teraz że raz w miesiącu na tydzień i w grudniu ostatni raz, kolejne dopeiro na wiosnę.
    Ja jak to ja zawsze sobie popłaczę jak jedzie ale najbardziej mi szkoda synka jak codziennie wstaje i pierwsze co to TATA, wracamy do domu i znowu TATA. Ale widać że staje się mądrzejszy bo już sam sobie tłumaczy że tata brum brum.
    Mój mąż juz mówi że teraz jakoś to znosi ale jak mała już będzie to będzie mu się serce krajało jak będzie jechał... No ale taka praca.

iv09df9h3jajy138.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:13

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się po weekendzie :)
    ja od dziś oficjalnie na l4, poprzedni tydzień w pracy dal mi tak w kość że stwierdziłam że już wystarczy czas odpocząć i w koncu wziąć się za wyprawke:) jak tak was czytam to mnie przeraza że mamy tylko łóżeczko i parę bodziakow

Ola-Ola lubi tę wiadomość

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już od dzisiaj w delegacji bo mają pilną robotę. Na szczęście nie daleko bo 2h drogi ale nie opłaca my się wracać jak hotel śniadanie i obiad opłacone a pracują od 7 rano do 17

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ