X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszyscy chorzy, tylko ja się uchowałam. Za to mam non stop twardnięcia brzucha i nie moge przejść nawet 20 kroków bo od razu mam kolkę :/

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Ja mam rosół i krokiety z mięsem od mamy :D Ale do dla męża będzie. Ja zjadłam wczorajszą pomidorową i zaraz zrobię makaron ze szpinakiem chyba.

Wieczorem idziemy na Bohemian Rhapsody do kina :) Mąż obiecał też jakieś dobre jedzonko przed seansem.

Zazdroszczę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 16:02

da8300b52b.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    U nas wszyscy chorzy, tylko ja się uchowałam. Za to mam non stop twardnięcia brzucha i nie moge przejść nawet 20 kroków bo od razu mam kolkę :/
    Zdrówka :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    na bolesne skurcze brzucha dobra jest nospa... no i odpoczynek.
    A nagły ostry ból brzucha może świadczyć o czymś poważniejszym (odklejające sie łożysko, wyrostek robaczkowy - ból po prawej stronie)

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:13

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Wczoraj i dziś obudziłam się z mokrymi plamami na koszulce od piżamy, wygląda na to, że pojawiła się siara, myślałam, że to trochę później nastąpi.

Mi też już dwa razy się zdarzyło :)

malami91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 08:30

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Mi też już dwa razy się zdarzyło :)
    A ja się zastanawiałam czym ubrudziłam koszulkę od piżamy ;-)

bumbum lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zakupów na aliexpress to zamówiłam dziś ten polecany laktator

https://pl.aliexpress.com/item/Breast-Pumps-With-Milk-Bottle-Cold-Heat-Pad-Double-Electric-Powerful-Nipple-Suction-USB-Breast-Pump/32775419890.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.51585c0fy3pifV

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Hej,
    znalazłam stronę z referencyjnością szpitali, możnaby wstawić na 1-wszą stronę jak coś ;)

http://www.polozna.net.pl/szpitale/72-szpitale-stopnie-referencyjnosci.html
    O;) nie ma tam największego szpitala w Lublinie O 3 stopniu referencyjnosci:p

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    A co do zakupów na aliexpress to zamówiłam dziś ten polecany laktator

https://pl.aliexpress.com/item/Breast-Pumps-With-Milk-Bottle-Cold-Heat-Pad-Double-Electric-Powerful-Nipple-Suction-USB-Breast-Pump/32775419890.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.51585c0fy3pifV
    Hm ja sie boje zamawiać z ali tego typu rzeczy. W Polsce artykuły przeznaczone do żywienia niemowląt musza mieć odpowiednie atesty, a te z ali nie do końca... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 19:36

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj miałam kiepski dzień :( Pojechaliśmy z mężem do babci na małe przyjęcie i po drodze zwymiotowałam - mąż musiał się zatrzymać przy drodze. Nie wiem czy mi coś zaszkodziło czy o co chodzi. Już jestem w domu i jestem strasznie zmęczona. W środę mam wizytę u gina i kolejny posiew. Ciekawe czy grzybica wyleczona...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    O;) nie ma tam największego szpitala w Lublinie O 3 stopniu referencyjnosci:p

Z Poznania też brakuje szpitali :) Ale mój wybrany jest ;)

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, jakiej firmy smoczki polecacie? Dużo czytałam o smoczkach avent i lovi i nie mogę się zdecydować. To samo tyczy się butelek dla noworodków (też zastanawiam się miedzy avent i lovi, ale jak macie inne sugestie to chętnie poczytam). Planuje karmić piersią ale w razie konieczności chciałabym mieć już coś na oku a nie wtedy kupować "na wariata".
    I ostatni pytanie odnośnie aspiratorów i tutaj nie mam kompletnie żadnej wiedzy... Czytałam, że te podłączane do odkurzacza są lepsze ale jakoś przeraża mnie ten odkurzacz bo wydaje mi się że to siedlisko bakterii.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 08:30

magdaaa88 lubi tę wiadomość

• Pepper Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, jakiej firmy smoczki polecacie? Dużo czytałam o smoczkach avent i lovi i nie mogę się zdecydować. To samo tyczy się butelek dla noworodków (też zastanawiam się miedzy avent i lovi, ale jak macie inne sugestie to chętnie poczytam). Planuje karmić piersią ale w razie konieczności chciałabym mieć już coś na oku a nie wtedy kupować "na wariata".
    I ostatni pytanie odnośnie aspiratorów i tutaj nie mam kompletnie żadnej wiedzy... Czytałam, że te podłączane do odkurzacza są lepsze ale jakoś przeraża mnie ten odkurzacz bo wydaje mi się że to siedlisko bakterii.
    Mój synek używał lovi i smocze i butelek. Jak kupiłam inne to mu nie pasowały. Teraz moja siostra ma 3 miesięcznego synka i tez tylko lovi. Także ja polecam lovi. Mam bardzo podpasowaly

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Smoczki i butelki mialam akurat avent. Innych smoczkow synek nie chcial ale z kolei moj siostrzeniec tych z aventu nie przyjmowal tylko z Canpol takze nie radze zaopatrywac sie na przyszłość tylko kupic 1 na probe w ogole przy kp a czas pokaze czy dziecko zaakceptuje. Ja osobiście te z avent polecam. Wogole te butelki z serii avent natural.
    Co do aspiratorow to taki do odkurzacza duzo lepszy na pewno od tego zwykłego. Innych opcji nie znam niestety. Aspirator po kazdym uzyciu rozbierasz na czesci i czyscisz

Dzieki :)

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Mój synek używał lovi i smocze i butelek. Jak kupiłam inne to mu nie pasowały. Teraz moja siostra ma 3 miesięcznego synka i tez tylko lovi. Także ja polecam lovi. Mam bardzo podpasowaly

Kochana a którą butelkę z lovi polecasz dla noworodka?

• Pepper Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są takie aktywne ssanie ze smoczkiem dynamicznym antykolkowym

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Są takie aktywne ssanie ze smoczkiem dynamicznym antykolkowym

Mówisz o tej?

https://www.ceneo.pl/58424688#tab=click

Pepper lubi tę wiadomość

‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ