Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
symbolica wrote:Ja mam jutro wizytę
, oczywiście zapomniałam odebrać badań z przychodni... ale mam podgląd na internecie z Diagnostyki: źle nie jest, rewelacji jeśli chodzi o morfologie też nie ma, ale to chyba wszystkim ciężarnym hemoglobina (i nie tylko) spada pomimo diety i suplementu, nie? u mnie 11,7 (startowałam z 12,9). A jak u Was z morfologią?
Bierze któraś symvital mama?Mi lekarz teraz polecił te witaminy 2x dziennie i tardyferon tez 2x dziennie
-
nick nieaktualnybumbum wrote:Dziewczyny co myslicie o takim kobinezonie?:
https://zapodaj.net/44ba4d9aee01d.jpg.html
Jaki rozmiar brac?
Ja dla dziewczyn miałam kombinezony jeden 50 a drugi 56 i w obydwóch się topiły. No może wielkoludami nie były, ale prawie 3 kg a i tak byly za duże. Teraz mam rozmiar 56 -
nick nieaktualnysymbolica wrote:Ja mam jutro wizytę
, oczywiście zapomniałam odebrać badań z przychodni... ale mam podgląd na internecie z Diagnostyki: źle nie jest, rewelacji jeśli chodzi o morfologie też nie ma, ale to chyba wszystkim ciężarnym hemoglobina (i nie tylko) spada pomimo diety i suplementu, nie? u mnie 11,7 (startowałam z 12,9). A jak u Was z morfologią?
Bierze któraś symvital mama?
Kupiłam dziś w komisie dzieciowym za 8zł z h&m kombinezon, bardzo podobny do tego:
Ja startowałam z 14,3 teraz jest 13,9 wiec ginekolog był bardzo zadowolonyW ogóle morfologie mam bardzo dobra wszystkie wyniki w normie
A kombinezon super. Ja tez mam podobnego misia z hm tylko, ze brązowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 18:31
-
Dorota no niestety. Ja jak patrzyłam na ten wykres z wagą to nasza 3.5 kg będzie mieć minimum.
Co do hemoglobiny to ja więcej jak 13 nie miałam nigdy. Norma w labo 12 a ostatnio mi wyszło 11.7. Czasmi jest więcej czasmi mniej. Biorę Prenatal Duo i tam jest też żelazo. -
Ewelcia85 wrote:Ja startowałam z morfologią prawie 14 a na ostatnich wynikach mam 11,1
Mi lekarz teraz polecił te witaminy 2x dziennie i tardyferon tez 2x dziennie
To rzeczywiście mocny spadek.. ciekawe co mój powie, spodziewa się spadku, ale chyba jeszcze zbyt mały żeby coś przepisał. Moja koleżanka z innego forum ma hemoglobinę ok 6,5!!! i mówią, że jak spadnie bodajże poniżej 6 to wezmą ja do szpitala na przetaczanie krwi... bierze "tonę" żelaza. Moim zdaniem to ona już dawno się kwalifikuje... miałam kiedyś hemoglobinę 5,5 jak mi zbadali w szpitalu (na wrzody żołądka chorowałam)... wcześniej pewnie miałam trochę wyższa a odbijałam się od ścian myśląc, że to grypa. I w tym stanie jeszcze na kolokwia zdawałam, choc mózg był strasznie niedotleniony..
Makowa _Panna to idziemy łeb w łeb
Ej_jest rewelacyjne masz wyniki. Jak Ty to robisz? ja powyżej 12,9 chyba nigdy nie miałam jak badałam. Ten wynik z 7tc, najwyższy odnotowany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 18:40
Makowa_Panna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZrobiłam dziś przegląd komody maluszka, żeby sobie spisać ile czego mam w danym rozmiarze i mam mętlik w głowie. Kupy się te rozmiarówki nie trzymają. Bodziaki 62 z jednej firmy większe niż 68 z innej np...Przestałam w końcu patrzeć na metki, które się dało to wycięłam i posortowałam wszystko tak "na oko".
Potrzebuję kupić trochę pieluch tetrowych, macie jakieś sprawdzone? Zamówiłam kiedyś jakieś na allegro i są tak cienkie i badziewne, że szkoda gadać. Zależy mi na takim mięsistym materiale, gęstym splocie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 20:21
-
malami91 wrote:Zrobiłam dziś przegląd komody maluszka, żeby sobie spisać ile czego mam w danym rozmiarze i mam mętlik w głowie. Kupy się te rozmiarówki nie trzymają. Bodziaki 62 z jednej firmy większe niż 68 z innej np...Przestałam w końcu patrzeć na metki, które się dało to wycięłam i posortowałam wszystko tak "na oko".
Potrzebuję kupić trochę pieluch tetrowych, macie jakieś sprawdzone? Zamówiłam kiedyś jakieś na allegro i są tak cienkie i badziewne, że szkoda gadać. Zależy mi na takim mięsistym materiale, gęstym splocie.
Lepiej flanelowe kup. Pewniejsze i gwarantuje, że będziesz bardziej zadowolona.
A jeśli jednak tetrowe to lepiej na żywo kupować w sklepie. W internecie nie dotkniesz..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 20:31
-
malami91 wrote:Zrobiłam dziś przegląd komody maluszka, żeby sobie spisać ile czego mam w danym rozmiarze i mam mętlik w głowie. Kupy się te rozmiarówki nie trzymają. Bodziaki 62 z jednej firmy większe niż 68 z innej np...Przestałam w końcu patrzeć na metki, które się dało to wycięłam i posortowałam wszystko tak "na oko".
Potrzebuję kupić trochę pieluch tetrowych, macie jakieś sprawdzone? Zamówiłam kiedyś jakieś na allegro i są tak cienkie i badziewne, że szkoda gadać. Zależy mi na takim mięsistym materiale, gęstym splocie.
Bardzo fajne są w Tesco. Takie w czteropaku. Jakość super, grube i miękkie.
Nawet teraz patrzę, że w pięciopaku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 20:51
malami91 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Zostałem dziś miło zaskoczona w Lidlu, poszłam kupić dla synka kolejkę, stanęła grzecznie w kolejce. Jeden pan mnie przepuścić, a za nim kolejny i starsza pani. I tak jak jedna z was zdziwiona ogladalam się czy nie stoi za mną inna ż większym brzuchem
Powiem wam że bardzo się zestresowalam waga mojego synka.
Boję się że mam ta cukrzycę. Dobrze że mam kontrolę za 2 tyg to pogadam z lekarzem, a dzień po usg 3 trym to porównam.
Dziewczyny z cukrzycą, możecie mi pomóc co mogę jeść a co nie? Co np na śniadanie, co na kolację?
Bo pomyślałam że przez te 2 tyg po prostu będę się pilnować ż jedzeniem.-Mamunia- lubi tę wiadomość
-
malami91 wrote:
Ja kupowalam takie
https://allegro.pl/pielucha-tetrowa-bawelniana-lux-pieluchy-tetrowe-i5866183144.html
Fajne, mięsiste, nieprzeswitujące. Wzięłam też 3szt tych najtańszych i później uzywalam je do przetworów w lato.
Fajne też są muslinowe, flanelowe całkowicie mi się nie sprawdziły.malami91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mambella wrote:Hej dziewczyny,
Zostałem dziś miło zaskoczona w Lidlu, poszłam kupić dla synka kolejkę, stanęła grzecznie w kolejce. Jeden pan mnie przepuścić, a za nim kolejny i starsza pani. I tak jak jedna z was zdziwiona ogladalam się czy nie stoi za mną inna ż większym brzuchem
Powiem wam że bardzo się zestresowalam waga mojego synka.
Boję się że mam ta cukrzycę. Dobrze że mam kontrolę za 2 tyg to pogadam z lekarzem, a dzień po usg 3 trym to porównam.
Dziewczyny z cukrzycą, możecie mi pomóc co mogę jeść a co nie? Co np na śniadanie, co na kolację?
Bo pomyślałam że przez te 2 tyg po prostu będę się pilnować ż jedzeniem.
https://www.mjakmama24.pl/ciaza/dieta-w-ciazy/cukrzyca-w-ciazy-dieta-jadlospis-dla-mam-z-cukrzyca-pdf-do-pobrania,540_7553.html
Mambella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysymbolica wrote:
Ej_jest rewelacyjne masz wyniki. Jak Ty to robisz? ja powyżej 12,9 chyba nigdy nie miałam jak badałam. Ten wynik z 7tc, najwyższy odnotowany.
Nie mam pojęciachyba ciąża mi służy bo przed ciąża jak robiłam morfologię to miałam hemoglobinę 13,6 wiec nawet mi sie w ciąży podniosła
a tak serio...to naprawdę nie wiem. Staram sie jeść zdrowo (choc jem mniej zdrowo niż przed ciąża bo sobie czasem pozwalam na jakieś grzeszki
) a z witamin łykam doppelherz aktiv mama premium i to wszystko. Czy to ma wpływ? Nie mam pojęcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 23:02
-
nick nieaktualny