X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie popatrzył na wyniki i mówi że w normie więc nie wnikam. Ja biorę witaminer dha

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Ja mam jutro wizytę :-), oczywiście zapomniałam odebrać badań z przychodni... ale mam podgląd na internecie z Diagnostyki: źle nie jest, rewelacji jeśli chodzi o morfologie też nie ma, ale to chyba wszystkim ciężarnym hemoglobina (i nie tylko) spada pomimo diety i suplementu, nie? u mnie 11,7 (startowałam z 12,9). A jak u Was z morfologią?

Bierze któraś symvital mama?
    Ja startowałam z morfologią prawie 14 a na ostatnich wynikach mam 11,1 ;) Mi lekarz teraz polecił te witaminy 2x dziennie i tardyferon tez 2x dziennie :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:14

symbolica, Dorota3, Lutyska lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze zakupy to ręczniczek na promce:
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/275286/s/smiki-kot-okrycie-kapielowe-100x100-cm/

plus czapeczka :)

Makowa_Panna, Lutyska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczyny co myslicie o takim kobinezonie?:

https://zapodaj.net/44ba4d9aee01d.jpg.html

Jaki rozmiar brac?

Ja dla dziewczyn miałam kombinezony jeden 50 a drugi 56 i w obydwóch się topiły. No może wielkoludami nie były, ale prawie 3 kg a i tak byly za duże. Teraz mam rozmiar 56

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Ja mam jutro wizytę :-), oczywiście zapomniałam odebrać badań z przychodni... ale mam podgląd na internecie z Diagnostyki: źle nie jest, rewelacji jeśli chodzi o morfologie też nie ma, ale to chyba wszystkim ciężarnym hemoglobina (i nie tylko) spada pomimo diety i suplementu, nie? u mnie 11,7 (startowałam z 12,9). A jak u Was z morfologią?

Bierze któraś symvital mama?

Kupiłam dziś w komisie dzieciowym za 8zł z h&m kombinezon, bardzo podobny do tego:
    8225f33e466aa43da53cd7b405d3+zawieszkę do wózka + fajną grubą dwustronną bluzę z kapturem za 6zł.
Uwielbiam takie zakupy

Ja startowałam z 14,3 teraz jest 13,9 wiec ginekolog był bardzo zadowolony :) W ogóle morfologie mam bardzo dobra wszystkie wyniki w normie

A kombinezon super. Ja tez mam podobnego misia z hm tylko, ze brązowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 18:31

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota no niestety. Ja jak patrzyłam na ten wykres z wagą to nasza 3.5 kg będzie mieć minimum.
    Co do hemoglobiny to ja więcej jak 13 nie miałam nigdy. Norma w labo 12 a ostatnio mi wyszło 11.7. Czasmi jest więcej czasmi mniej. Biorę Prenatal Duo i tam jest też żelazo.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Ja startowałam z morfologią prawie 14 a na ostatnich wynikach mam 11,1 ;) Mi lekarz teraz polecił te witaminy 2x dziennie i tardyferon tez 2x dziennie :)

To rzeczywiście mocny spadek.. ciekawe co mój powie, spodziewa się spadku, ale chyba jeszcze zbyt mały żeby coś przepisał. Moja koleżanka z innego forum ma hemoglobinę ok 6,5!!! i mówią, że jak spadnie bodajże poniżej 6 to wezmą ja do szpitala na przetaczanie krwi... bierze "tonę" żelaza. Moim zdaniem to ona już dawno się kwalifikuje... miałam kiedyś hemoglobinę 5,5 jak mi zbadali w szpitalu (na wrzody żołądka chorowałam)... wcześniej pewnie miałam trochę wyższa a odbijałam się od ścian myśląc, że to grypa. I w tym stanie jeszcze na kolokwia zdawałam, choc mózg był strasznie niedotleniony..

Makowa _Panna to idziemy łeb w łeb ;-)

Ej_jest rewelacyjne masz wyniki. Jak Ty to robisz? ja powyżej 12,9 chyba nigdy nie miałam jak badałam. Ten wynik z 7tc, najwyższy odnotowany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 18:40

Makowa_Panna lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zescreenowalam Wam moje wyniki, ja w życiu nie miałam takiej pięknej morfologii ;D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3acb6aa1ae2.png

bumbum, Ewelcia85, Black_Lilith, malami91, symbolica, -Mamunia-, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś przegląd komody maluszka, żeby sobie spisać ile czego mam w danym rozmiarze i mam mętlik w głowie. Kupy się te rozmiarówki nie trzymają. Bodziaki 62 z jednej firmy większe niż 68 z innej np...Przestałam w końcu patrzeć na metki, które się dało to wycięłam i posortowałam wszystko tak "na oko".

Potrzebuję kupić trochę pieluch tetrowych, macie jakieś sprawdzone? Zamówiłam kiedyś jakieś na allegro i są tak cienkie i badziewne, że szkoda gadać. Zależy mi na takim mięsistym materiale, gęstym splocie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 20:21

• symbolica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Zrobiłam dziś przegląd komody maluszka, żeby sobie spisać ile czego mam w danym rozmiarze i mam mętlik w głowie. Kupy się te rozmiarówki nie trzymają. Bodziaki 62 z jednej firmy większe niż 68 z innej np...Przestałam w końcu patrzeć na metki, które się dało to wycięłam i posortowałam wszystko tak "na oko".

Potrzebuję kupić trochę pieluch tetrowych, macie jakieś sprawdzone? Zamówiłam kiedyś jakieś na allegro i są tak cienkie i badziewne, że szkoda gadać. Zależy mi na takim mięsistym materiale, gęstym splocie.

Lepiej flanelowe kup. Pewniejsze i gwarantuje, że będziesz bardziej zadowolona.
    A jeśli jednak tetrowe to lepiej na żywo kupować w sklepie. W internecie nie dotkniesz..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 20:31

da8300b52b.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:

Bardzo fajne są w Tesco. Takie w czteropaku. Jakość super, grube i miękkie.
    Nawet teraz patrzę, że w pięciopaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 20:51

malami91 lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Zostałem dziś miło zaskoczona w Lidlu, poszłam kupić dla synka kolejkę, stanęła grzecznie w kolejce. Jeden pan mnie przepuścić, a za nim kolejny i starsza pani. I tak jak jedna z was zdziwiona ogladalam się czy nie stoi za mną inna ż większym brzuchem :D

Powiem wam że bardzo się zestresowalam waga mojego synka.
    Boję się że mam ta cukrzycę. Dobrze że mam kontrolę za 2 tyg to pogadam z lekarzem, a dzień po usg 3 trym to porównam.

Dziewczyny z cukrzycą, możecie mi pomóc co mogę jeść a co nie? Co np na śniadanie, co na kolację?
    Bo pomyślałam że przez te 2 tyg po prostu będę się pilnować ż jedzeniem.

-Mamunia- lubi tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:14

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:

Ja kupowalam takie
    https://allegro.pl/pielucha-tetrowa-bawelniana-lux-pieluchy-tetrowe-i5866183144.html

Fajne, mięsiste, nieprzeswitujące. Wzięłam też 3szt tych najtańszych i później uzywalam je do przetworów w lato.
    Fajne też są muslinowe, flanelowe całkowicie mi się nie sprawdziły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 10:03

• symbolica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Hej dziewczyny,
    Zostałem dziś miło zaskoczona w Lidlu, poszłam kupić dla synka kolejkę, stanęła grzecznie w kolejce. Jeden pan mnie przepuścić, a za nim kolejny i starsza pani. I tak jak jedna z was zdziwiona ogladalam się czy nie stoi za mną inna ż większym brzuchem :D

Powiem wam że bardzo się zestresowalam waga mojego synka.
    Boję się że mam ta cukrzycę. Dobrze że mam kontrolę za 2 tyg to pogadam z lekarzem, a dzień po usg 3 trym to porównam.

Dziewczyny z cukrzycą, możecie mi pomóc co mogę jeść a co nie? Co np na śniadanie, co na kolację?
    Bo pomyślałam że przez te 2 tyg po prostu będę się pilnować ż jedzeniem.

https://www.mjakmama24.pl/ciaza/dieta-w-ciazy/cukrzyca-w-ciazy-dieta-jadlospis-dla-mam-z-cukrzyca-pdf-do-pobrania,540_7553.html

Mambella lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro chce iść na glukoze,a nie wiem jak w moim lab to wygląda. Zapomniałam dziś zadzwonic :P chyba wezme wszystko w razie "w"

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:

Ej_jest rewelacyjne masz wyniki. Jak Ty to robisz? ja powyżej 12,9 chyba nigdy nie miałam jak badałam. Ten wynik z 7tc, najwyższy odnotowany.

Nie mam pojęcia :P chyba ciąża mi służy bo przed ciąża jak robiłam morfologię to miałam hemoglobinę 13,6 wiec nawet mi sie w ciąży podniosła :D a tak serio...to naprawdę nie wiem. Staram sie jeść zdrowo (choc jem mniej zdrowo niż przed ciąża bo sobie czasem pozwalam na jakieś grzeszki ;)) a z witamin łykam doppelherz aktiv mama premium i to wszystko. Czy to ma wpływ? Nie mam pojęcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 23:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 20:44

Ewelcia85, symbolica, bumbum, Sylllwus, Dorota3, Karola94c, Ola-Ola lubią tę wiadomość

‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ