X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie popatrzył na wyniki i mówi że w normie więc nie wnikam. Ja biorę witaminer dha

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Ja mam jutro wizytę :-), oczywiście zapomniałam odebrać badań z przychodni... ale mam podgląd na internecie z Diagnostyki: źle nie jest, rewelacji jeśli chodzi o morfologie też nie ma, ale to chyba wszystkim ciężarnym hemoglobina (i nie tylko) spada pomimo diety i suplementu, nie? u mnie 11,7 (startowałam z 12,9). A jak u Was z morfologią?

Bierze któraś symvital mama?
    Ja startowałam z morfologią prawie 14 a na ostatnich wynikach mam 11,1 ;) Mi lekarz teraz polecił te witaminy 2x dziennie i tardyferon tez 2x dziennie :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:14

symbolica, Dorota3, Lutyska lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze zakupy to ręczniczek na promce:
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/275286/s/smiki-kot-okrycie-kapielowe-100x100-cm/

plus czapeczka :)

Makowa_Panna, Lutyska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczyny co myslicie o takim kobinezonie?:

https://zapodaj.net/44ba4d9aee01d.jpg.html

Jaki rozmiar brac?

Ja dla dziewczyn miałam kombinezony jeden 50 a drugi 56 i w obydwóch się topiły. No może wielkoludami nie były, ale prawie 3 kg a i tak byly za duże. Teraz mam rozmiar 56

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Ja mam jutro wizytę :-), oczywiście zapomniałam odebrać badań z przychodni... ale mam podgląd na internecie z Diagnostyki: źle nie jest, rewelacji jeśli chodzi o morfologie też nie ma, ale to chyba wszystkim ciężarnym hemoglobina (i nie tylko) spada pomimo diety i suplementu, nie? u mnie 11,7 (startowałam z 12,9). A jak u Was z morfologią?

Bierze któraś symvital mama?

Kupiłam dziś w komisie dzieciowym za 8zł z h&m kombinezon, bardzo podobny do tego:
    8225f33e466aa43da53cd7b405d3+zawieszkę do wózka + fajną grubą dwustronną bluzę z kapturem za 6zł.
Uwielbiam takie zakupy

Ja startowałam z 14,3 teraz jest 13,9 wiec ginekolog był bardzo zadowolony :) W ogóle morfologie mam bardzo dobra wszystkie wyniki w normie

A kombinezon super. Ja tez mam podobnego misia z hm tylko, ze brązowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 18:31

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota no niestety. Ja jak patrzyłam na ten wykres z wagą to nasza 3.5 kg będzie mieć minimum.
    Co do hemoglobiny to ja więcej jak 13 nie miałam nigdy. Norma w labo 12 a ostatnio mi wyszło 11.7. Czasmi jest więcej czasmi mniej. Biorę Prenatal Duo i tam jest też żelazo.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Ja startowałam z morfologią prawie 14 a na ostatnich wynikach mam 11,1 ;) Mi lekarz teraz polecił te witaminy 2x dziennie i tardyferon tez 2x dziennie :)

To rzeczywiście mocny spadek.. ciekawe co mój powie, spodziewa się spadku, ale chyba jeszcze zbyt mały żeby coś przepisał. Moja koleżanka z innego forum ma hemoglobinę ok 6,5!!! i mówią, że jak spadnie bodajże poniżej 6 to wezmą ja do szpitala na przetaczanie krwi... bierze "tonę" żelaza. Moim zdaniem to ona już dawno się kwalifikuje... miałam kiedyś hemoglobinę 5,5 jak mi zbadali w szpitalu (na wrzody żołądka chorowałam)... wcześniej pewnie miałam trochę wyższa a odbijałam się od ścian myśląc, że to grypa. I w tym stanie jeszcze na kolokwia zdawałam, choc mózg był strasznie niedotleniony..

Makowa _Panna to idziemy łeb w łeb ;-)

Ej_jest rewelacyjne masz wyniki. Jak Ty to robisz? ja powyżej 12,9 chyba nigdy nie miałam jak badałam. Ten wynik z 7tc, najwyższy odnotowany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 18:40

Makowa_Panna lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zescreenowalam Wam moje wyniki, ja w życiu nie miałam takiej pięknej morfologii ;D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3acb6aa1ae2.png

bumbum, Ewelcia85, Black_Lilith, malami91, symbolica, -Mamunia-, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś przegląd komody maluszka, żeby sobie spisać ile czego mam w danym rozmiarze i mam mętlik w głowie. Kupy się te rozmiarówki nie trzymają. Bodziaki 62 z jednej firmy większe niż 68 z innej np...Przestałam w końcu patrzeć na metki, które się dało to wycięłam i posortowałam wszystko tak "na oko".

Potrzebuję kupić trochę pieluch tetrowych, macie jakieś sprawdzone? Zamówiłam kiedyś jakieś na allegro i są tak cienkie i badziewne, że szkoda gadać. Zależy mi na takim mięsistym materiale, gęstym splocie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 20:21

• symbolica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Zrobiłam dziś przegląd komody maluszka, żeby sobie spisać ile czego mam w danym rozmiarze i mam mętlik w głowie. Kupy się te rozmiarówki nie trzymają. Bodziaki 62 z jednej firmy większe niż 68 z innej np...Przestałam w końcu patrzeć na metki, które się dało to wycięłam i posortowałam wszystko tak "na oko".

Potrzebuję kupić trochę pieluch tetrowych, macie jakieś sprawdzone? Zamówiłam kiedyś jakieś na allegro i są tak cienkie i badziewne, że szkoda gadać. Zależy mi na takim mięsistym materiale, gęstym splocie.

Lepiej flanelowe kup. Pewniejsze i gwarantuje, że będziesz bardziej zadowolona.
    A jeśli jednak tetrowe to lepiej na żywo kupować w sklepie. W internecie nie dotkniesz..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 20:31

da8300b52b.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:

Bardzo fajne są w Tesco. Takie w czteropaku. Jakość super, grube i miękkie.
    Nawet teraz patrzę, że w pięciopaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 20:51

malami91 lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Zostałem dziś miło zaskoczona w Lidlu, poszłam kupić dla synka kolejkę, stanęła grzecznie w kolejce. Jeden pan mnie przepuścić, a za nim kolejny i starsza pani. I tak jak jedna z was zdziwiona ogladalam się czy nie stoi za mną inna ż większym brzuchem :D

Powiem wam że bardzo się zestresowalam waga mojego synka.
    Boję się że mam ta cukrzycę. Dobrze że mam kontrolę za 2 tyg to pogadam z lekarzem, a dzień po usg 3 trym to porównam.

Dziewczyny z cukrzycą, możecie mi pomóc co mogę jeść a co nie? Co np na śniadanie, co na kolację?
    Bo pomyślałam że przez te 2 tyg po prostu będę się pilnować ż jedzeniem.

-Mamunia- lubi tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:14

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:

Ja kupowalam takie
    https://allegro.pl/pielucha-tetrowa-bawelniana-lux-pieluchy-tetrowe-i5866183144.html

Fajne, mięsiste, nieprzeswitujące. Wzięłam też 3szt tych najtańszych i później uzywalam je do przetworów w lato.
    Fajne też są muslinowe, flanelowe całkowicie mi się nie sprawdziły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 10:03

• symbolica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Hej dziewczyny,
    Zostałem dziś miło zaskoczona w Lidlu, poszłam kupić dla synka kolejkę, stanęła grzecznie w kolejce. Jeden pan mnie przepuścić, a za nim kolejny i starsza pani. I tak jak jedna z was zdziwiona ogladalam się czy nie stoi za mną inna ż większym brzuchem :D

Powiem wam że bardzo się zestresowalam waga mojego synka.
    Boję się że mam ta cukrzycę. Dobrze że mam kontrolę za 2 tyg to pogadam z lekarzem, a dzień po usg 3 trym to porównam.

Dziewczyny z cukrzycą, możecie mi pomóc co mogę jeść a co nie? Co np na śniadanie, co na kolację?
    Bo pomyślałam że przez te 2 tyg po prostu będę się pilnować ż jedzeniem.

https://www.mjakmama24.pl/ciaza/dieta-w-ciazy/cukrzyca-w-ciazy-dieta-jadlospis-dla-mam-z-cukrzyca-pdf-do-pobrania,540_7553.html

Mambella lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro chce iść na glukoze,a nie wiem jak w moim lab to wygląda. Zapomniałam dziś zadzwonic :P chyba wezme wszystko w razie "w"

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:

Ej_jest rewelacyjne masz wyniki. Jak Ty to robisz? ja powyżej 12,9 chyba nigdy nie miałam jak badałam. Ten wynik z 7tc, najwyższy odnotowany.

Nie mam pojęcia :P chyba ciąża mi służy bo przed ciąża jak robiłam morfologię to miałam hemoglobinę 13,6 wiec nawet mi sie w ciąży podniosła :D a tak serio...to naprawdę nie wiem. Staram sie jeść zdrowo (choc jem mniej zdrowo niż przed ciąża bo sobie czasem pozwalam na jakieś grzeszki ;)) a z witamin łykam doppelherz aktiv mama premium i to wszystko. Czy to ma wpływ? Nie mam pojęcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 23:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 20:44

Ewelcia85, symbolica, bumbum, Sylllwus, Dorota3, Karola94c, Ola-Ola lubią tę wiadomość

‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ