Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My dzisiaj pobudka o 6 bo musiałam wziąść młodsza ze sobą jak jechałam odwieźć starszą do przedszkola i na zakupy. Więc budzę tą małą a ona do mnie "mamo co się stało, dlaczego mnie budzisz?!" a wczoraj do faceta i dziadka którzy robią przyłącz wody na parterze "co wy zrobiliście z moim domem?!" mega jest, myślałam że się poplacze ze śmiechu25.01.2019 cc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny 3 razy wyszedł mi zły mocz. Bakterie i leukocyty. Wczoraj robiłam posiew lekarz mi kazał. I wynik ujemny... co to może znaczyć? Czekam co lekarz mi odpisze. Ale mam mętlik
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Zgłaszam dziś brak energii. Wszystko chyba przez tą pogodę.
Malami niestety nie ma dostępu do tej platformy.
Lady_E kiedyś już nieraz miałam zapalenie pęcherza i nerek dwa razy i nigdy nic w posiewie nie wyszło. Wydaje mi się, że to dobrze, że nic nie wyrosło, bo znaczy, że nie jest tak źle. -
Makowa_Panna No mam nadzieję. Już się martwię oczywiście. Wczoraj rano bolała mnie nerka Ale przeszło. Może nerki coś źle pracują. Ojjj wiecznie coś
04.02.2019 Jest Blanka
-
malami91 wrote:Dziewczyny, które są na L4, sprawdzacie swoje zasiłki chorobowe na PUE ZUS-u? Jeśli tak, to macie już tam dane za październik? Ktoś wie kiedy oni to wprowadzają? Bo już połowa listopada, a u mnie historia się kończy na wrześniu...
Ja mam konto ale widzę tylko swoje zwolnienia... Gdzie można podejrzeć te zasiłki?
-
nick nieaktualnyBumbum, wchodzę na zus.pl i u góry jest napisane "zaloguj do PUE", potem klikam "zaloguj przez profil zaufany" i loguję się przez stronę swojego banku.
Artemida, jak jesteś już zalogowana to klikasz w zakładkę "ubezpieczenia i płatnicy", zaznaczasz swój zakład pracy i na dole strony klikasz w "świadczenia i przerwy". -
nick nieaktualnyartemida27 wrote:U mnie pojawia się "Brak elementów do wyświetlenia"..
Hmm...no to nie wiem jak to działa, może jakiś niedopracowany ten system. U mnie jest wszystko od momentu kiedy jestem na zwolnieniu, tylko tego października ciągle nie ma... -
nick nieaktualnybumbum wrote:U mnie tez brak elementow do wyswietlenia, ale październik to mój pierwszy miesiąc pełny L4 (we wrzesniu byłam na zwolnieniu 4 dni, nie wiem czy powinno to się pokazać...)
U Ciebie może faktycznie jeszcze za wcześnie, ja jestem od lipca na zwolnieniu. -
Heh.. Ja jestem na zwolnieniu od 29.08, wcześniej w sierpniu trochę byłam na zwolnieniu, z 10 dni jeszcze pracowałam..
Dodatkowo u mnie jest taka sytuacja, że genialna księgowa zapomniała wysłać moich dokumentów i zrobiła to dopiero 15.10. ( po awanturze którą zrobiłam).
Pieniądze za część września dostałam dopiero kilka dni temu- w listopadzie.
-
malami91 wrote:Dziewczyny, które są na L4, sprawdzacie swoje zasiłki chorobowe na PUE ZUS-u? Jeśli tak, to macie już tam dane za październik? Ktoś wie kiedy oni to wprowadzają? Bo już połowa listopada, a u mnie historia się kończy na wrześniu...
bumbum U mnie dziwnie bo moja firma ma parę tys pracowników a i tak przelewy dostaje od nich. Zus im zwraca potem. Może tak im lepiej. I rzeczywiście może dlatego tak późno pojawia się na profiluWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 14:07
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady_E wrote:Sprawdziłam u mnie też się kończy na wrześniu... Hmm ciekawe. Może coś modernizują. U mnie od października lekarz wystawia L4 online może dlatego.
bumbum U mnie dziwnie bo moja firma ma parę tys pracowników a i tak przelewy dostaje od nich. Zus im zwraca potem. Może tak im lepiej. I rzeczywiście może dlatego tak późno pojawia się na profilu
Lady_E to dobrze masz w takim razie, firma Ci wysyła przelewy bo tak jak napisała bumbum, jeśli jest więcej niż 20 pracowników to zawsze płaci firma a ZUS później jej zwraca ale tym już się nie martwisz, oni między sobą to załatwiają🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
bumbum wrote:A czy Twoja firma ma mniej niż 20 pracowników? Bo jeśli tak to ZUS Ci płaci, a jeśli >20 to płaci firma, która zwraca się do ZUS o zwrot potem.
Tak, mniej niż 20 osób zatrudnia. Płaci mi ZUS ale i tak, żeby mógł to zrobić to musi najpierw otrzymać od pracodawcy stosowne dokumenty.
Burdel totalny w tej firmie.. Wszystkiego sama muszę pilnować.. Dobrze, że chociaż lekarz zwolnienia wysyła elektronicznie to nie muszę się martwić, że gdzieś coś zgubili..