Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
bumbum wrote:Szczerze to nie wiem jak czkawkę rozpoznać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 19:02
-
nick nieaktualny
-
Mój ma czasami czkawkę, ale starszak miał bardzo często. I często tez mu się zdarzała po urodzeniu.
Marzę o tym, żeby młody się obrócił. Mam już tak skopany pęcherz, że nie wyrabiam.
Mamusie, które noszą kolejnego maluszka, czy Wam też jest fizycznie już dość ciężko? Ze starszym do samego końca byłam aktywna, teraz od jakiegoś czasu tak bardzo boli mnie kręgosłup, żebra, spojenie, że nie mam siły. Dziś synek został w domu, miał lekki katar, i jestem fizycznie wyczerpana.
Zastanawiam się czy takie dolegliwości nie wynikają z tego, że mam o wiele większy brzuch, niż na tym etapie w poprzedniej ciąży. Dużo osób myśli, ze jestem jakiś miesiąc przed porodem... -
To taki pykanie
Moja jest główką w dół wiec czkawkę czuje nad spojeniem. Dzisiaj miała taka że cały brzuch podskakiwał rytmicznie.
Jakich bedziecie używać płynów do mycia maluszków? I co po kąpieli? Oliwki nie chce ponoć bardziej wysusza skórę. Oliany też nie sa poleacane jak ze skóra wszystko ok... No i tak siedzę na gemini i nie wiem co zamówić :p
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady_E wrote:To taki pykanie
Moja jest główką w dół wiec czkawkę czuje nad spojeniem. Dzisiaj miała taka że cały brzuch podskakiwał rytmicznie.
Jakich bedziecie używać płynów do mycia maluszków? I co po kąpieli? Oliwki nie chce ponoć bardziej wysusza skórę. Oliany też nie sa poleacane jak ze skóra wszystko ok... No i tak siedzę na gemini i nie wiem co zamówić :p
Mleczko z roosmanna czy niveababy już po kąpieli można wsmarować. Są ok.
A są jeszcze fajne naturalne olejki (mozna do kapieli, a mozna po kapieli zastosować) np. olej kokosowy podobno świetnie daje radę, ma mnóstwo składników odżywczych, antybakteryjny i to sama natura, bardzo dobrze się wchłania a jeśli kupisz nierafinowany to ten zapach kokosa jest boski.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 19:20
-
nick nieaktualny
-
Black_Lilith wrote:Mój ma czasami czkawkę, ale starszak miał bardzo często. I często tez mu się zdarzała po urodzeniu.
Marzę o tym, żeby młody się obrócił. Mam już tak skopany pęcherz, że nie wyrabiam.
Mamusie, które noszą kolejnego maluszka, czy Wam też jest fizycznie już dość ciężko? Ze starszym do samego końca byłam aktywna, teraz od jakiegoś czasu tak bardzo boli mnie kręgosłup, żebra, spojenie, że nie mam siły. Dziś synek został w domu, miał lekki katar, i jestem fizycznie wyczerpana.
Zastanawiam się czy takie dolegliwości nie wynikają z tego, że mam o wiele większy brzuch, niż na tym etapie w poprzedniej ciąży. Dużo osób myśli, ze jestem jakiś miesiąc przed porodem...bolało mnie spojenie łonowe , plecy no i ogolnie brzuch mi ciążył . W tej jak na razie nie jest źle, nic mnie nie boli i mimo biegania przy Ali i noszenia jej jest spoko
-
nick nieaktualny
-
"Mamusie, które noszą kolejnego maluszka, czy Wam też jest fizycznie już dość ciężko? Ze starszym do samego końca byłam aktywna, teraz od jakiegoś czasu tak bardzo boli mnie kręgosłup, żebra, spojenie, że nie mam siły." BLACK L.
Mam tak samo jak Ty Lilith. Ledwo chodze a z Adasiem latalam do końca. Teraz mam też większy brzuch i dużo trudniej mi się poruszać a to dopiero 6 mc...
Lady E ja będę używać hippa albo emolium
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 20:10
Lady_E lubi tę wiadomość
-
A u mnie pomimo 3 ciąży brzuch najmniejszy ze wszystkich. Z pierwszą od 6 m bolał mnie kręgosłup a tu na dniach 8 i nic nie boli poza pachwinami i blizna po cc. Fakt zmęczenie jest duże i nie spaceruje tyle co z dziewczynami ale to też przez pogodę. Czkawki w tej ciąży jeszcze nie wyłapałam a we wcześniejszych miałam co wieczór po kolacji. Może kolejny zabobon opisujący płeć - czkawka u dziewczyn
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
25.01.2019 cc
-
Używamy hippa od urodzenia. Żadnych oliwek, balsamów dopóki skóra tego nie potrzebuje nie ma sensu używać. Ja zawsze zanim kupię jakiś kosmetyk dla dziecka czytam blog srokao ona tam super analizuje składy i poleca co warto kupić.
Mi z moim dwulatkiem już mega ciężko ;( w dodatku ostatnio ciągle wyprowadza mnie z równowagi
-
baranosia wrote:Używamy hippa od urodzenia. Żadnych oliwek, balsamów dopóki skóra tego nie potrzebuje nie ma sensu używać. Ja zawsze zanim kupię jakiś kosmetyk dla dziecka czytam blog srokao ona tam super analizuje składy i poleca co warto kupić.
Mi z moim dwulatkiem już mega ciężko ;( w dodatku ostatnio ciągle wyprowadza mnie z równowagi
A jakich kremów używasz po zmianie pieluszki? I na jak się pojawią odparzenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 21:51
-
magdaaa88 wrote:A jakich kremów używasz po zmianie pieluszki? I na jak się pojawią odparzenia?
ja tak jak baranosia, hipp do kąpieli. Nie oliwie dzieckaczesto czytam srokao przed zakupem.
Emolienty - noł. Po co?mój dermatolog nawet mówił, że są zapychające i na chwilę rozwiązują problem jeśli takowy jest. Profilaktycznie nie ma sensu.
Karola94c lubi tę wiadomość
-
Ja smarowałam zielonym linomagiem po zmianie pieluszki i łatwiej było czyścić z dupy i córka nie miała ani razu odparzonej pupci
Dziewczyny, dużo pijecie? Bo ja mam schize teraz że za mało ale nie mogę więcej... Nie chce mi się... Jak było cieplej to jakoś łatwiej było...magdaaa88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo moja druga ciaża w ktorej czuje sie fizycznie o wiele lepiej, nie dokuczja mi juz bole kosci ogonowej i moge lezec bez konca na wznak.
Ja od jakiegos tygodnia wyczuueam czykawke, ale osoboscie bardzoej lubie kopniaczki. A bede miala chlopczyka ktory ze wszystkich zabobonow mial byc dziewczynka.Karola94c lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
widzę że rozwinął się temat kosmetyków, do dziś w Lidlu są właśnie kosmetyki Hipp, te typowo niemieckie, z niemieckimi napisami, ja całkiem przypadkiem wczoraj kupiłam płyn do kąpieli i krem na wiart i mróz. Podobno są dużo lepszej jakości niż te polskie, także jakby któraś się wybierała do Lidla to może jeszcze zdąży
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza