X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Szczerze to nie wiem jak czkawkę rozpoznać... :P
    Takie rytmiczne drgania które mogą być odczytane jako ruchy... da się to zauważyć. Jak zjemy coś zazwyczaj słodkiego to dziecko chętniej pije te wody płodowe i jak się już ich opije to potem może czkać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 19:02

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 10:07

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma czasami czkawkę, ale starszak miał bardzo często. I często tez mu się zdarzała po urodzeniu.

Marzę o tym, żeby młody się obrócił. Mam już tak skopany pęcherz, że nie wyrabiam.
    Mamusie, które noszą kolejnego maluszka, czy Wam też jest fizycznie już dość ciężko? Ze starszym do samego końca byłam aktywna, teraz od jakiegoś czasu tak bardzo boli mnie kręgosłup, żebra, spojenie, że nie mam siły. Dziś synek został w domu, miał lekki katar, i jestem fizycznie wyczerpana.
    Zastanawiam się czy takie dolegliwości nie wynikają z tego, że mam o wiele większy brzuch, niż na tym etapie w poprzedniej ciąży. Dużo osób myśli, ze jestem jakiś miesiąc przed porodem...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To taki pykanie :) Moja jest główką w dół wiec czkawkę czuje nad spojeniem. Dzisiaj miała taka że cały brzuch podskakiwał rytmicznie.

Jakich bedziecie używać płynów do mycia maluszków? I co po kąpieli? Oliwki nie chce ponoć bardziej wysusza skórę. Oliany też nie sa poleacane jak ze skóra wszystko ok... No i tak siedzę na gemini i nie wiem co zamówić :p

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    To taki pykanie :) Moja jest główką w dół wiec czkawkę czuje nad spojeniem. Dzisiaj miała taka że cały brzuch podskakiwał rytmicznie.

Jakich bedziecie używać płynów do mycia maluszków? I co po kąpieli? Oliwki nie chce ponoć bardziej wysusza skórę. Oliany też nie sa poleacane jak ze skóra wszystko ok... No i tak siedzę na gemini i nie wiem co zamówić :p

Mleczko z roosmanna czy niveababy już po kąpieli można wsmarować. Są ok.
    A są jeszcze fajne naturalne olejki (mozna do kapieli, a mozna po kapieli zastosować) np. olej kokosowy podobno świetnie daje radę, ma mnóstwo składników odżywczych, antybakteryjny i to sama natura, bardzo dobrze się wchłania a jeśli kupisz nierafinowany to ten zapach kokosa jest boski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 19:20

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chyba jeszcze nigdy nie miał czkawki...albo nie umiem rozpoznać. A kopie mnie po żebrach intensywnie :). Wizyta w środę, ciekawie czy się dowiem ile waży :).

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Mój ma czasami czkawkę, ale starszak miał bardzo często. I często tez mu się zdarzała po urodzeniu.

Marzę o tym, żeby młody się obrócił. Mam już tak skopany pęcherz, że nie wyrabiam.
    Mamusie, które noszą kolejnego maluszka, czy Wam też jest fizycznie już dość ciężko? Ze starszym do samego końca byłam aktywna, teraz od jakiegoś czasu tak bardzo boli mnie kręgosłup, żebra, spojenie, że nie mam siły. Dziś synek został w domu, miał lekki katar, i jestem fizycznie wyczerpana.
    Zastanawiam się czy takie dolegliwości nie wynikają z tego, że mam o wiele większy brzuch, niż na tym etapie w poprzedniej ciąży. Dużo osób myśli, ze jestem jakiś miesiąc przed porodem...
    Drugą ciąże znosiłam gorzej fizycznie ;) bolało mnie spojenie łonowe , plecy no i ogolnie brzuch mi ciążył . W tej jak na razie nie jest źle, nic mnie nie boli i mimo biegania przy Ali i noszenia jej jest spoko :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 10:08

• bumbum Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to już kojarzę :D zastanawiałam się kilka razy co to i obstawiałam jakaś uciśnietą żyłę/tętnicę która pulsuje yhyhy ja to mam pomysły :p

• Pepper Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Mamusie, które noszą kolejnego maluszka, czy Wam też jest fizycznie już dość ciężko? Ze starszym do samego końca byłam aktywna, teraz od jakiegoś czasu tak bardzo boli mnie kręgosłup, żebra, spojenie, że nie mam siły." BLACK L.

Mam tak samo jak Ty Lilith. Ledwo chodze a z Adasiem latalam do końca. Teraz mam też większy brzuch i dużo trudniej mi się poruszać a to dopiero 6 mc...

Lady E ja będę używać hippa albo emolium
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 20:10

Lady_E lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pomimo 3 ciąży brzuch najmniejszy ze wszystkich. Z pierwszą od 6 m bolał mnie kręgosłup a tu na dniach 8 i nic nie boli poza pachwinami i blizna po cc. Fakt zmęczenie jest duże i nie spaceruje tyle co z dziewczynami ale to też przez pogodę. Czkawki w tej ciąży jeszcze nie wyłapałam a we wcześniejszych miałam co wieczór po kolacji. Może kolejny zabobon opisujący płeć - czkawka u dziewczyn :-)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używamy hippa od urodzenia. Żadnych oliwek, balsamów dopóki skóra tego nie potrzebuje nie ma sensu używać. Ja zawsze zanim kupię jakiś kosmetyk dla dziecka czytam blog srokao ona tam super analizuje składy i poleca co warto kupić.

Mi z moim dwulatkiem już mega ciężko ;( w dodatku ostatnio ciągle wyprowadza mnie z równowagi :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Używamy hippa od urodzenia. Żadnych oliwek, balsamów dopóki skóra tego nie potrzebuje nie ma sensu używać. Ja zawsze zanim kupię jakiś kosmetyk dla dziecka czytam blog srokao ona tam super analizuje składy i poleca co warto kupić.

Mi z moim dwulatkiem już mega ciężko ;( w dodatku ostatnio ciągle wyprowadza mnie z równowagi :(

A jakich kremów używasz po zmianie pieluszki? I na jak się pojawią odparzenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 21:51

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    A jakich kremów używasz po zmianie pieluszki? I na jak się pojawią odparzenia?
    nie trzeba niczym smarować póki nie ma potrzeby :)

ja tak jak baranosia, hipp do kąpieli. Nie oliwie dziecka ;) czesto czytam srokao przed zakupem.

Emolienty - noł. Po co? ;) mój dermatolog nawet mówił, że są zapychające i na chwilę rozwiązują problem jeśli takowy jest. Profilaktycznie nie ma sensu.

Karola94c lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smarowałam zielonym linomagiem po zmianie pieluszki i łatwiej było czyścić z dupy i córka nie miała ani razu odparzonej pupci :)

Dziewczyny, dużo pijecie? Bo ja mam schize teraz że za mało ale nie mogę więcej... Nie chce mi się... Jak było cieplej to jakoś łatwiej było...

magdaaa88 lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używaliśmy na codzień kremu babydream z pantenolem i wit E, na odparzenia idealny był.bephanten

Ewelcia85, magdaaa88 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja druga ciaża w ktorej czuje sie fizycznie o wiele lepiej, nie dokuczja mi juz bole kosci ogonowej i moge lezec bez konca na wznak.

Ja od jakiegos tygodnia wyczuueam czykawke, ale osoboscie bardzoej lubie kopniaczki. A bede miala chlopczyka ktory ze wszystkich zabobonow mial byc dziewczynka.

Karola94c lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) no to zaczynamy 29tc :-)
    Monisiak tez niestety pije ostatnio mniej i muszę z tym zawalczyć ;-)
    Dla maleństwa będe używała hippa a w razie odparzeń mam krem z babydreama :) Oliwki nie będę stosować :)

Papapatka, magdaaa88 lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) widzę że rozwinął się temat kosmetyków, do dziś w Lidlu są właśnie kosmetyki Hipp, te typowo niemieckie, z niemieckimi napisami, ja całkiem przypadkiem wczoraj kupiłam płyn do kąpieli i krem na wiart i mróz. Podobno są dużo lepszej jakości niż te polskie, także jakby któraś się wybierała do Lidla to może jeszcze zdąży ;)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:15

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ