X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    A jakich kremów używasz po zmianie pieluszki? I na jak się pojawią odparzenia?
    My uzywalismy bepanthen:) odparzen nie było nigdy.

Dzień dobry dziewczyny:) U mnie także dziś zaczął się nowy tydzień ❤

magdaaa88 lubi tę wiadomość

• Mambella Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ostatnie noce mam fatalne, budzę się milion razy a o 3 jestem już wyspana że ciężko mi usnac.
    My też do kąpieli HiPP, na pupę bephanten albo zielony linomag.

Macie czasami bóle brzucha takie okresowe?

magdaaa88 lubi tę wiadomość

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Hej, ostatnie noce mam fatalne, budzę się milion razy a o 3 jestem już wyspana że ciężko mi usnac.

Nie mam takich bóli.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:

heej,
    ja nie mam takich bóli póki co. Tylko twardnienia (skurcze BH) z 2xdziennie.

Ma być śnieg w przyszłym tyg!! :D a za 2tyg zapowiadają już srogą zimę! :D no zobaczymy co z tego wyjdzie. Juz przygotowuje zapasy herbatki z cytrynką, goździkami, cynamonem i imbirem ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny też się zdecyduje na hippa :) I bepanthen tez kupię w razie czego. Jestem zielona w kosmetykach...

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mi za to ciągle chce się pić ! .. jak bym na jakimś kacu była hehe. Co do kąpieli to płyn hipp, a do smarowania pupy linomag ochronny z Wit A+E (lubię go). Mnie boli kość ogonowa.. ja już nie wiem, chyba do końca ciąży będzie mnie bolało, muszę się przyzwyczaić.

Ewelcia85, Lutyska lubią tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:

Ja czasami mam takie bóle ale szyjka długa więc się nie martwie :) No ciekawe co będzie z tą zimą u nas takiej prawdziwej to juz kilka ładnych lat nie było ( nie liczę dwoch dni śniegu i potem tygodnia pluchy ;) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 10:00

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:

Ja mam czasami takie bóle, na ostatniej wizycie powiedziałam mojej ginekolog sprawdziła szyjkę i powiedziała że wszystko pozamykane i szyjka długa więc mam się nie martwić, w poniedziałek kolejna wizyta to zabaczymy jak to teraz będzie wyglądać

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Hej, mi za to ciągle chce się pić ! .. jak bym na jakimś kacu była hehe. Co do kąpieli to płyn hipp, a do smarowania pupy linomag ochronny z Wit A+E (lubię go). Mnie boli kość ogonowa.. ja już nie wiem, chyba do końca ciąży będzie mnie bolało, muszę się przyzwyczaić.
    Rozumiem, że obciążenie glukozą (cukrzycę) badałaś? Bo nie pamiętam.. A może masz po prostu suche i gorące powietrze w mieszkaniu o co teraz nie trudno.

Mama Bella mam to samo o 3 w nocy, organizm domaga się wstania do kibelka, napicia, nie mogę się wygodnie ułożyć, młody się wierci, czka czy odpycha - sama nie wiem. W pierwszej ciąży spałam jak zabita do 9 rano. Aż się boję tego co będzie za 3-4miesiace..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 10:35

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 13:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:

Nie Mam, mam tylko skurcze BH.

Moje dziecko mnie wykończy :D ile ona ma energii to nie Wiem, ale jest 11 ja już padam a ona szaleje. O 8 byłyśmy już na spacerze, było u nas -5 stopni rano. Zima idzie :) chce już śnieg, chce choinkę i chce święta ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 11:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków to ja alantan i bepaten będę używała jak pojawi się odparzenie. Do prania kupiłam mleczko i płyn Lovela. Wszystkie koleżanki mi go polecały. Do kąpieli emolium lub Oilatum zobaczymy.

Sylllwus lubi tę wiadomość

• Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, straszne tu informacje nadrobiłam i przykro :(
    Mam pytanie, wycieka Wam dziewczyny już siara? Mi wczoraj poleciało z jednej piersi,a dziś właśnie ta sama jest trochę obolała i się martwię :|

km5sroeqr29ccbje.png

Wysłany: 17 listopada 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Nie Mam, mam tylko skurcze BH.

Moje dziecko mnie wykończy :D ile ona ma energii to nie Wiem, ale jest 11 ja już padam a ona szaleje. O 8 byłyśmy już na spacerze, było u nas -5 stopni rano. Zima idzie :) chce już śnieg, chce choinkę i chce święta ❤
    Tyś moja świąteczna bratnia dusza :D Też na to czekam!! W przyszłym tyg chce pierniki upiec z dziewczynkami. W domu mam pełno lampek z pepco :P chociaż trochę nastroju świątecznego :D do tego zapach mandarynek i pomarańczy ahhhh <3

Pau.Em lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 17 listopada 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:
    Cześć, straszne tu informacje nadrobiłam i przykro :(
    Mam pytanie, wycieka Wam dziewczyny już siara? Mi wczoraj poleciało z jednej piersi,a dziś właśnie ta sama jest trochę obolała i się martwię :|
    ja mam siare już od końca I trymestru/poczatku II, ale bardzo długo karmiłam i w sumie jestem świeżo po karmieniu stąd pewnie tak szybko.
    A gdzie Cię boli dokładnie? sutek? czy pierś? Czy wyczuwasz małe grudki w bolącym miejscu?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Tyś moja świąteczna bratnia dusza :D Też na to czekam!! W przyszłym tyg chce pierniki upiec z dziewczynkami. W domu mam pełno lampek z pepco :P chociaż trochę nastroju świątecznego :D do tego zapach mandarynek i pomarańczy ahhhh <3
    Ja też już planuje świąteczne wypieki, Ale zrobię takie szybkie pierniczki na 2-3 dni przed bo są od razu miękkie :D

Już rozglądam się za ozdobami, właśnie muszę odwiedzić Kik i Pepco, muszę kupić lampki na choinkę i lampki takie ozdobne żeby u córki w pokoju na oknie zaczepic :D no i może jakieś dodatkowe ozdoby ;P

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Rozumiem, że obciążenie glukozą (cukrzycę) badałaś? Bo nie pamiętam.. A może masz po prostu suche i gorące powietrze w mieszkaniu o co teraz nie trudno.

Mama Bella mam to samo o 3 w nocy, organizm domaga się wstania do kibelka, napicia, nie mogę się wygodnie ułożyć, młody się wierci, czka czy odpycha - sama nie wiem. W pierwszej ciąży spałam jak zabita do 9 rano. Aż się boję tego co będzie za 3-4miesiace..

Robiłam jest okej z glukoza :p . Wydaje mi się, że powietrze jest okej bo cały czas otwarte okno, w sumie ogrzewanie może wpływać bardzo .. dziś wyruszamy na obiad do mojej teściowej, pewnie dopiero wrócimy wieczorem, szczerze, to mi się troszkę nie chce bo to 50 KM w jedną stronę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 13:33

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    ja mam siare już od końca I trymestru/poczatku II, ale bardzo długo karmiłam i w sumie jestem świeżo po karmieniu stąd pewnie tak szybko.
    A gdzie Cię boli dokładnie? sutek? czy pierś? Czy wyczuwasz małe grudki w bolącym miejscu?

Pierś najbardziej z prawej strony :(

km5sroeqr29ccbje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:
    Pierś najbardziej z prawej strony :(
    A masz dobry biustonosz? Może on coś gdzieś uciska i stąd ból?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny zjadłam dziś dwie kiełbaski z ogniska i teraz tak mi ciężko że na nic nie mam siły :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ