SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furka wrote:
    Ja najblizszej rodzinie powiedziałam od razu po powtórce bety. Gdybym nie powiedziała to i tak by się wydało bo pomimo że dzisiaj zaczynam 9tc to już mam widoczny brzuszek i jestem w szoku że tak szybko. Też już macie brzuszki?
    Ja mam już malutki brzuszek , a dopiero co wróciłam do płaskiego brzucha ;) no coz taki moj urok nadzieja w tym ze po porodzie szybko wróce do normalnego wyglądu :)

Karola94c lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Furka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia jeżeli ciężko pracowałaś na swój płaski brzuch to nie powinnaś mieć większych problemów z powrotem do formy po ciąży, ja też się trzyma tej nadziei ;)
    A wagowo mam 4kg do przodu :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 17:46

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

oar85vsmpx1eyab3.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kolejnych ciążach brzuch o wiele szybciej widać. Mi też już trochę widać zwłaszcza na wieczór.

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy wiedzą bo jestem na l4. Szefowa i hr wiedzą bo ustalałam z nimi wszystko, w zespole raczej nie.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od rodziców i przywiozłam sobie czereśni , wiśni , papierówek i fasolki szparagowej normalnie raj :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Właśnie wróciłam od rodziców i przywiozłam sobie czereśni , wiśni , papierówek i fasolki szparagowej normalnie raj :)

Ja dziś też nawiozłam sobie czereśni i truskawek, teściowa zostawiła dla mnie żebym miała co podjadać w domu :D

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal wymioty :/ Szok! W pierwszej ciąży w sumie nie wymiotowałam tyle co tylko dzisiaj.

Karola94c lubi tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Furka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja... Ale mi smaka narobiłyście tymi owocami!
    Grzechotka, mojej bratowej ginekolog powiedział, że im większe wymioty tym mniejsze prawdopodobieństwo poronień i komplikacji, także idąc tym tropem to duży plus jest :)

oar85vsmpx1eyab3.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że nie wiedziałam tego w pierwszej ciąży jak nie wymiotowałam, ale za to mocno krwawiłam :D

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy będzie aktualizacja wizyt u lekarza? Może dodamy to w google dysku to każy będzie mógł sobie edytować?

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furka wrote:
    O ja... Ale mi smaka narobiłyście tymi owocami!
    Grzechotka, mojej bratowej ginekolog powiedział, że im większe wymioty tym mniejsze prawdopodobieństwo poronień i komplikacji, także idąc tym tropem to duży plus jest :)
    Przecież ta teoria jest hm... nieprawdopodobna? dziwna? Często wymiotując masz skurcze żołądka, macicy ale przede wszystkim powoduje szybkie odwodnienie i utrate elektrolitów co za tym idzie większe prawdopodobieństwo poronienia.

edit: chyba, że lekarz miał na myśli mdłości to jeszcze jestem w stanie jako tako uwierzyć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 21:15

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Furka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja osobiście za bardzo w to nie wierzę skoro tyle dziewczyn praktycznie mdłości nie miało a ma zdrowe dzieciaczki, ale podnieść odrobinę na duchu może w trakcie obejmowania porcelany ;)
    Może miał na myśli mdłości a bratowa powiedziała wymioty.

oar85vsmpx1eyab3.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny podpowiedzcie co na problemy z cerą? zaczyna mnie coś sypać :/ do tej pory do akcji zawsze wkraczał effaclar duo ale ponoć kwasów nie można używać w ciąży

• Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze dopisac mnie do listy na 17.02 :)

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy też już wiedzą bo niestety bardzo wcześnie poszłam na L4 ze względu na infekcję. Od razu miałam L4 ciążowe więc wolałam od razu powiedzieć kierowniczce bo w tej sytuacji bez sensu ściemniać... Nie zapowiada się żebym póki co wróciła do pracy. Ja mam niestety taki charakter pracy, że jestem uzależniona od klientów i czasami przez 8 godzin nie mogłam wyjść do toalety albo zjeść śniadania a w ciąży niestety nie mogę sobie na to pozwolić. Na szczęście mam wyrozumiałego kierownika, za co jestem bardzo wdzięczna :)

Obecnie prawie codziennie mam mdłości. Na szczęście rzadko kiedy wymiotuje. Mam problem z jedzeniem, chciałabym jeść zdrowo ale przez te mdłości nie mam prawie na nic ochoty. Często mam wstręt do jedzenia :( Z trudem otwieram lodówkę. Poza tym jak jestem u mojej mamy i siostry i to one przygotowują posiłki to nie ma problemu. Gorzej jest jak sama mam coś przygotować. Oprócz tego jestem cały czas zmęczona i usypiam na stojąco :D a powiem szczerze, że przed ciążą nigdy nie zdarzyło mi się spać po południu. To w zasadzie był u mnie pierwszy objaw co skłoniło mnie do zrobienia testu.

• Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie natomiast tak jak bylam uzależniona od kawy i piłam ze 3 dziennie to teraz tylko do śniadania i starczy.

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy wie jedna bliska koleżanka, w poniedziałek mam wizytę u lekarza i jak wszystko będzie w porządku to powiem kierownikowi, jest sezon urlopowy i nie chciałabym nagle wyskoczyć z L4, bo będą musieli wtedy ściągać którąś z dziewczyn z wolnego a tego nie chcę. Poza tym zanim znajdą kogoś na moje miejsce to też trochę zejdzie więc wolę żeby już zaczęli szukać.
    Co do objawów to mnie mdłości prawie ustąpiły i to mnie martwi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 06:33

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka04 wrote:
    A u mnie natomiast tak jak bylam uzależniona od kawy i piłam ze 3 dziennie to teraz tylko do śniadania i starczy.
    Ja też tylko jedną dziennie pije normalną kawę a żeby się oszukać inkę kupiłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 07:22

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, ze teraz jestem na wychowawczym, ale jak byłam z córką w ciąży to od razu po teście pozytywnym poszłam na l4. Raz, że źle się czułam, a dwa.. jako najmłodsza z działu (miałam też najmłodsze dziecko) musiałam zostawać po godzinach. Czasami siedziałam w biurze od 7-19, małż ciągle w delegacji,a dziecko od cioci odbierałam wieczorem i jechałyśmy do domu. Stwierdziłam,że koniec i czas żeby sami sobie radzili. Ten okres na l4 był moim najlepszym w życiu, 100% czasu poświęciłam starszej córce (poszłam do pracy jak starsza miała 3 miesiące) :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    A ja Wam powiem, ze teraz jestem na wychowawczym, ale jak byłam z córką w ciąży to od razu po teście pozytywnym poszłam na l4. Raz, że źle się czułam, a dwa.. jako najmłodsza z działu (miałam też najmłodsze dziecko) musiałam zostawać po godzinach. Czasami siedziałam w biurze od 7-19, małż ciągle w delegacji,a dziecko od cioci odbierałam wieczorem i jechałyśmy do domu. Stwierdziłam,że koniec i czas żeby sami sobie radzili. Ten okres na l4 był moim najlepszym w życiu, 100% czasu poświęciłam starszej córce (poszłam do pracy jak starsza miała 3 miesiące) :)
    Doskonale Cię rozumiem też z 2 córką od razu na L4 poszłam bo moja praca niestety ciężka fizycznie i z ciągłymi nadgodzinami :( starsza tez była zadowolona bo wreszcie ze szkoły wychodziła o 12 a nie jak do tej pory ze siedziała dzien w dzien 6-17 ... A teraz jestem na urlopie rodzicielskim :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ