X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furka wrote:
    Ja najblizszej rodzinie powiedziałam od razu po powtórce bety. Gdybym nie powiedziała to i tak by się wydało bo pomimo że dzisiaj zaczynam 9tc to już mam widoczny brzuszek i jestem w szoku że tak szybko. Też już macie brzuszki?
    Ja mam już malutki brzuszek , a dopiero co wróciłam do płaskiego brzucha ;) no coz taki moj urok nadzieja w tym ze po porodzie szybko wróce do normalnego wyglądu :)

Karola94c lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Furka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia jeżeli ciężko pracowałaś na swój płaski brzuch to nie powinnaś mieć większych problemów z powrotem do formy po ciąży, ja też się trzyma tej nadziei ;)
    A wagowo mam 4kg do przodu :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 17:46

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

oar85vsmpx1eyab3.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kolejnych ciążach brzuch o wiele szybciej widać. Mi też już trochę widać zwłaszcza na wieczór.

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy wiedzą bo jestem na l4. Szefowa i hr wiedzą bo ustalałam z nimi wszystko, w zespole raczej nie.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od rodziców i przywiozłam sobie czereśni , wiśni , papierówek i fasolki szparagowej normalnie raj :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Właśnie wróciłam od rodziców i przywiozłam sobie czereśni , wiśni , papierówek i fasolki szparagowej normalnie raj :)

Ja dziś też nawiozłam sobie czereśni i truskawek, teściowa zostawiła dla mnie żebym miała co podjadać w domu :D

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal wymioty :/ Szok! W pierwszej ciąży w sumie nie wymiotowałam tyle co tylko dzisiaj.

Karola94c lubi tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Furka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja... Ale mi smaka narobiłyście tymi owocami!
    Grzechotka, mojej bratowej ginekolog powiedział, że im większe wymioty tym mniejsze prawdopodobieństwo poronień i komplikacji, także idąc tym tropem to duży plus jest :)

oar85vsmpx1eyab3.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że nie wiedziałam tego w pierwszej ciąży jak nie wymiotowałam, ale za to mocno krwawiłam :D

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy będzie aktualizacja wizyt u lekarza? Może dodamy to w google dysku to każy będzie mógł sobie edytować?

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furka wrote:
    O ja... Ale mi smaka narobiłyście tymi owocami!
    Grzechotka, mojej bratowej ginekolog powiedział, że im większe wymioty tym mniejsze prawdopodobieństwo poronień i komplikacji, także idąc tym tropem to duży plus jest :)
    Przecież ta teoria jest hm... nieprawdopodobna? dziwna? Często wymiotując masz skurcze żołądka, macicy ale przede wszystkim powoduje szybkie odwodnienie i utrate elektrolitów co za tym idzie większe prawdopodobieństwo poronienia.

edit: chyba, że lekarz miał na myśli mdłości to jeszcze jestem w stanie jako tako uwierzyć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 21:15

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Furka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja osobiście za bardzo w to nie wierzę skoro tyle dziewczyn praktycznie mdłości nie miało a ma zdrowe dzieciaczki, ale podnieść odrobinę na duchu może w trakcie obejmowania porcelany ;)
    Może miał na myśli mdłości a bratowa powiedziała wymioty.

oar85vsmpx1eyab3.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny podpowiedzcie co na problemy z cerą? zaczyna mnie coś sypać :/ do tej pory do akcji zawsze wkraczał effaclar duo ale ponoć kwasów nie można używać w ciąży

• Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze dopisac mnie do listy na 17.02 :)

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy też już wiedzą bo niestety bardzo wcześnie poszłam na L4 ze względu na infekcję. Od razu miałam L4 ciążowe więc wolałam od razu powiedzieć kierowniczce bo w tej sytuacji bez sensu ściemniać... Nie zapowiada się żebym póki co wróciła do pracy. Ja mam niestety taki charakter pracy, że jestem uzależniona od klientów i czasami przez 8 godzin nie mogłam wyjść do toalety albo zjeść śniadania a w ciąży niestety nie mogę sobie na to pozwolić. Na szczęście mam wyrozumiałego kierownika, za co jestem bardzo wdzięczna :)

Obecnie prawie codziennie mam mdłości. Na szczęście rzadko kiedy wymiotuje. Mam problem z jedzeniem, chciałabym jeść zdrowo ale przez te mdłości nie mam prawie na nic ochoty. Często mam wstręt do jedzenia :( Z trudem otwieram lodówkę. Poza tym jak jestem u mojej mamy i siostry i to one przygotowują posiłki to nie ma problemu. Gorzej jest jak sama mam coś przygotować. Oprócz tego jestem cały czas zmęczona i usypiam na stojąco :D a powiem szczerze, że przed ciążą nigdy nie zdarzyło mi się spać po południu. To w zasadzie był u mnie pierwszy objaw co skłoniło mnie do zrobienia testu.

• Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie natomiast tak jak bylam uzależniona od kawy i piłam ze 3 dziennie to teraz tylko do śniadania i starczy.

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy wie jedna bliska koleżanka, w poniedziałek mam wizytę u lekarza i jak wszystko będzie w porządku to powiem kierownikowi, jest sezon urlopowy i nie chciałabym nagle wyskoczyć z L4, bo będą musieli wtedy ściągać którąś z dziewczyn z wolnego a tego nie chcę. Poza tym zanim znajdą kogoś na moje miejsce to też trochę zejdzie więc wolę żeby już zaczęli szukać.
    Co do objawów to mnie mdłości prawie ustąpiły i to mnie martwi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 06:33

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka04 wrote:
    A u mnie natomiast tak jak bylam uzależniona od kawy i piłam ze 3 dziennie to teraz tylko do śniadania i starczy.
    Ja też tylko jedną dziennie pije normalną kawę a żeby się oszukać inkę kupiłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 07:22

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, ze teraz jestem na wychowawczym, ale jak byłam z córką w ciąży to od razu po teście pozytywnym poszłam na l4. Raz, że źle się czułam, a dwa.. jako najmłodsza z działu (miałam też najmłodsze dziecko) musiałam zostawać po godzinach. Czasami siedziałam w biurze od 7-19, małż ciągle w delegacji,a dziecko od cioci odbierałam wieczorem i jechałyśmy do domu. Stwierdziłam,że koniec i czas żeby sami sobie radzili. Ten okres na l4 był moim najlepszym w życiu, 100% czasu poświęciłam starszej córce (poszłam do pracy jak starsza miała 3 miesiące) :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    A ja Wam powiem, ze teraz jestem na wychowawczym, ale jak byłam z córką w ciąży to od razu po teście pozytywnym poszłam na l4. Raz, że źle się czułam, a dwa.. jako najmłodsza z działu (miałam też najmłodsze dziecko) musiałam zostawać po godzinach. Czasami siedziałam w biurze od 7-19, małż ciągle w delegacji,a dziecko od cioci odbierałam wieczorem i jechałyśmy do domu. Stwierdziłam,że koniec i czas żeby sami sobie radzili. Ten okres na l4 był moim najlepszym w życiu, 100% czasu poświęciłam starszej córce (poszłam do pracy jak starsza miała 3 miesiące) :)
    Doskonale Cię rozumiem też z 2 córką od razu na L4 poszłam bo moja praca niestety ciężka fizycznie i z ciągłymi nadgodzinami :( starsza tez była zadowolona bo wreszcie ze szkoły wychodziła o 12 a nie jak do tej pory ze siedziała dzien w dzien 6-17 ... A teraz jestem na urlopie rodzicielskim :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ