Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi jest baaaardzo niedobrze z rana, musze zjeśc coś słodkiego (zazwyczaj kanapke z dżemem) i mi lepiej. Najgorzej jak chociaż minimalne mnie przyciśnie z głodu, to od razu mdli mnie niemiłosiernie (czyli średnio co 30min-godzine ).
Umówilam sie do mojej gin, która prowadziła drugą ciążę. Idę do niej 9 lipca, zatem podróż nas czeka ponad 200km Przynajmniej rodziców odwiedzę a wizytę u tego ginka w Gdyni przekładam na później.
Jestem przez to spokojniejsza -
Ja mam zgagę, jedynie lody pomagają i trochę zimne mleko. No i wieczne ssanie, najgorzej z rana, bo najpierw muszę wziąć euthyrox, a po nim z pół godziny jeść nie można Czasem udaje mi się przebudzić, gdy mąż po 5 wstaje i wtedy łykam i szybko zasypiam dalej zanim zachce mi się siku
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
U nas juz troche lepiej, krwawienie minęło, wczoraj jeszcze delikatnie plamilam, ale od wieczora mamy juz spokój.
Udało mi sie tez wczoraj wcisnąć na wizytę do mojego ginekologa. Na USG dalej widać pęcherzyk, ale juz z pęcherzykiem żółtkowym czyli Pan doktor powiedział, ze mamy postęp na plus, bo dzień wcześniej był tylko pusty pęcherzyk. Ogólnie jestem (zreszta jak zawsze) bardzo zadowolona po wizycie i pozytywnie nastawiona.
Na następna wizytę mam przyjść 26.07 bo lekarz uważa, ze nie ma sensu wcześniej, najlepiej umówić sie juz w takim terminie gdzie wiadomo, ze wszystko juz bedzie widać i zarodek i akcje serca żebyśmy sie wcześniej nie stresowali. To od razu założy kartę ciąży, da skierowania na badania. Oczywiście chyba, ze bedzie coś coś wcześniej działo co bedzie mnie niepokoić to mam przyjść wcześniej. Teraz idzie na 2 tygodnie na urlop, ale w razie jakichkolwiek obaw mam dzwonić i sie konsultować.
Widzę, ze dyskutujecie o porodach. Pierwsza ciąża u mnie zakończyła sie cc, nie wspominam tego jakos bardzo zle choc nie powiem tez, ze było to najprzyjemniejsze co mnie w życiu spotkało. Choc nie mam w związku z cc jakieś traumy to teraz myśle, ze jakby sie dało chciałabym spróbować SN, ale to jeszcze wszystko przed nami.empiq lubi tę wiadomość
-
Ja nie mogę się doczekać mojej wtorkowej wizyty Czekam na USG jak głupia no i gin założy mi kartę ciąży (zakładam, że wszystko jest i będzie dobrze!).
Dzisiaj byłam na badaniach. Robiłam: TSH, glukoza, morfologia, grupa krwi, toxo, cmv, vdrl i mocz. Koszt to niecałe 200 zł więc mimo, że dużo to i tak o 100 zł mniej niż "zakładałam".
Zastanawiałam się początkowo czy nie zrobić dodatkowo HCV, HBV i HIV. Stwierdziałam jednak ostatecznie, że przecież te badania mogę zrobić w późniejszym terminie -
MonisiaK wrote:Też was tak szybko można doprowadzić do płaczu?
No mój mnie wczoraj tak wkurzył, że na samą myśl mi się chce ryczeć...
Mnie w ciąży ciężko wyprowadzić z równowagi. Wręcz przeciwnie zarażam pozytywną energią mimo, że samopoczucie nie jest zbyt dobre. Mój mąż w pierwszej ciąży zawsze się śmiał, że ja to cały czas powinnam być w ciąży -
ruda90 wrote:dziewczyny a powiedziałyście o swoim stanie błogosławionym w pracy ? jeżeli jeszcze nie to kiedy macie zamiar powiedzieć ?
ja jestem w 8 tygodniu ale jeszcze nie mówiłam i nie wiem kiedy będzie odpowiedni moment na taką informację ...
Ja planuję to zrobić w przyszłym tygodniu. Będę wtedy w 10 tc. -
ruda90 wrote:dziewczyny a powiedziałyście o swoim stanie błogosławionym w pracy ? jeżeli jeszcze nie to kiedy macie zamiar powiedzieć ?
ja jestem w 8 tygodniu ale jeszcze nie mówiłam i nie wiem kiedy będzie odpowiedni moment na taką informację ...
Ja na razie nie planuję. Jak dotrę do momentu, w którym ukrycie ciąży nie będzie możliwe to wtedy powiem może pod koniec sierpnia początek września. L4 też na razie nie planuję najwcześniej w grudniu, a w połowie listopada pójdę na urlop. -
nick nieaktualny
-
ja myślę, żeby powiedzieć pod koniec lipca, bo muszą myśleć powoli o zastępstwie za mnie, ale pracować chciałabym do końca września albo połowy października, potem będę jeszcze miała urlop do odebrania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 11:20
-
Jeśli wszystko będzie dobrze to będę musiała się niedługo przyznać. Pracuję w szkole i będą musieli kogoś zatrudnić na moje miejsce no i wychowawstwo miałam dostać.
nati1992 lubi tę wiadomość
Aniołek 2015
Leon 21.07.2016 ❤
Aniołek 2018
Aniołek 2018