Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam znieczulenie między skurczami, darł się na mnie że mam leżeć bez ruchu robiąc kpci grzbiet z brzuchem między nogami. Jak mówiłam że boli to powiedział że moje skurcze trwają max minutę, a on niedawno rodził kamienie i to dopiero bolało. Tak że o
-
baranosia wrote:Ja rodziłam sn i mimo że myślałam że umrę to teraz też bym chciała. Po 3h już sama chodziłam po szpitalu i szukałam jedzenia
Teraz jest fajna ochrona krocza, ja lekko pękłam, zero powikłań. Miałam znieczulenie w kręgosłup ale drugi raz nie chcę. Trafiłam na strasznego anestezjologia którego wezwali z wolnego do pracy i mścił się na pacjentkach -
Aneczka86 wrote:Dostała 6 punktów. Do tej pory rozwijała się dobrze. Jednak na tą chwilę ma opóźnienie w mówię i jest bardzo nerwowym dzieckiem. Takie m.in. mogą być właśnie skutki niedotlenienia. Czy od tego tak ma..nie wiemy. Ale wiem, że niedotlenienie i branie antybiotyków może mieć właśnie skutki w późniejszym rozwoju.
Nie zdecydujemy się już z mężem na poród sn.
Diagnozowaliscie córeczkę pod kątem Zaburzeń Integracji Sensorycznych? Często podczas niedotleniena i problemów okoloporodowych występują zaburzenia SI. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moja Oliwia urodzila sie przez cc, dostala 10 pkt, a mimo to walczylismy z logopedą z opoznieniem mowy. Oliwia w pierwszych latkach zycia była tez dzieckiem wymagajacym,byla nerwowa i nie chciala spac, a jak juz usnela to niespokojnie. Im byla starsza tym to mijalo. A dzisiaj juz jest niebo a ziemia z tym co bylo. Uwazam ze to moj stres i nerwy w ciazy na to wplynely, dlatego teraz odcinam sie od toksycznych ludzi a mezowi juz powiedzialam ze jak bedzie mnie denerwowal to pojdzie do mamusi na reszte m-cy
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:Bo to zalezy od szpitala. Tez nie mialam znieczulenia pamietam przy pierwszym porodzie "mamy wanne, ale sie zepsuła. Mielismy butle z gazem, ale ktos ukradl" :p wiedziałam, ze nie robia znieczulenia zewnątrzoponowego. Przy drugim nie bylo potrzeby tak szybko poszlo.
Ogólnie jesli ktos chce znieczulenie to trzeba najlepiej umowic sie na zobaczenie porodowki i wypytac o wszystko -
nick nieaktualny
-
No u mbie też ciężka noc najpierw córka wypsikała cały swój pokój perfumami a za chwilę mąż na kolacje zapiekane kanapki zaczął robić ... A mi od nadmiaru zapachów całą noc ( mimo otwartych wszystkich okien ) było nie dobrze . Nic tylko ukatrupić towarzystwo na razie zjadłamśniadanie i jako tako funkcjonuje