X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z profilu Okiem Elizabed
    Faceci to są tacy szczęściarze, że nas mają. Idzie facet szukać czapki, mówisz mu gdzie jest, wraca mówi, że nie ma. Idziesz z nim i kurwa jest. MAGIA. Oni nigdy nie wejdą na taki level zajebistości.

Kropeczka85, Ewelcia85, Ola-Ola, Jonesey lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dom ponad 200m2 , dwoje dzieci, psa , chomika i rybki :D właśnie dziś umyłam 5 wielkich okien. Akurat miałam zwyżkę formy. Mąż czasami pomaga, ale wiadomo jak :/ też myślałam o Pani do sprzątania , ale mimo nadwyżki kasy najzwyczajniej mi jej szkoda. Ale ja akurat na szczęście mam podejście, że dom jest do mieszkania , a nie do sprzątania, więc jak cos nie będzie zrobione to nie umrę. Perfekcyjne Panie domu podziwiam, ale i też współczuję. Biedne za wszelką cenę muszą mieć porządek. W porzadku wiadomo mieszka się przyjemniej, ale nie za wszelką cenę z rękami ciągnącymi się po ziemi. Znam dwie takie kobiety i uwielbiam u nich być , bo zawsze czysciusienko i milusio :) janj dnak tak nie potrafię...:/

kjt91 lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Takie pytania najgorzej. A ile makaronu ugotować, a ile ten makaron ma się gotować (bo ja mam w głowie każde opakowanie i wiem który ile) a czym to umyć, który ręcznik przynieść, na ile pranie wstawić, na jaką temperaturę, a gdzie to leży. Niby chcą coś sami zrobić a i tak musza angażować
    O jezeli chodzi o gotowanie makaronu czy ziemniakow to sa idealnie ugotowane TYLKO jak pilnuje tego moj mąż ( oczywiście jego zdanie ) :-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sprząta mąż ja czasem odkurzę i zmyje podłogi. Mi odkąd zaszłam w 1 ciążę strasznie skóra na rękach wysycha i pęka jak sprzątam. Mąż przejął sprzątanie w zasadzie w całości. Używamy do sprzątania chemii ekologicznej frosch, ma dobry naturalny skład.
    My dziś robiliśmy pierniki dzieciaki miały frajdę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 13:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 14:09

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj twierdzi ze mam na punkcie sprzątania hopla ale juz przywykł :)
    Dziewczyny pytanie z innej beczki jak wyglądają wasze brzuchy bo moj ostatnio strasznie wywaliło do przodu ;) w tyłku i udach przybrałam po ok 3 cm od początku ciąży ale w brzuchu mam juz ! 108 cm ;) Ogolnie przytyłam 11 kg :(

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Czy któraś z was ma wiedzę odnośnie prawa pracy???
    -)
    Moja przyjaciółka jest HR w dużej firmie, jest magistrem prawa i ma podyplomówkę z prawa pracy. Jak masz jakieś pytania to się nie krępuj. Zapytam jej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie mam wyrzutów odnośnie pani od okien. Nigdy nie miałam tak dokładnie umytych! Ramy wyszorowane cifem, szyby ślnią, aż miło. I wzięła za to naprawdę małe pieniądze. Mój brzuch jest już spory j zaczelam mieć problemy z błędnikiem, więc chyba tak jest bezpieczniej. Czy Wy tez czujecie się już takie niezdarne w ciąży? Ja bardzo... przytyłam od początku ciąży tylko 1,7 kg, ale to dlatego, że schudłam na początku 4kg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 14:10

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie jest o tyle dziwne ze nie czuje się bardziej niezdarna i ogolnie gdyby nie brzuch i drętwiejące nogi w nocy to nawet nie czułabym się jak w ciąży :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• bumbum Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o niezdarność to chyba nie, ale zauważyłam że zapominam słów haha :) w sensie częściej mam uczucie, że mam jakieś słowo na końcu języka i nie mogę sobie przypomnieć :)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z tym myciem okien czy wieszniem firnek to serio drujcie sobie ;) to udowodnione, że takie trzymanie rąk w górze, ogólnie pozycja nie jest dobra. Raz, krążenie - dwa łożysko co jest bardzo niebezpieczne.

ciąge jestem głodna. Co zjem to za 30min znow głód.
    W tym tygodniu glukoza, oby wyszlo spoko.

W grudniu nie dośc, że prezenty itp to jeszcze mm takąąąąąąąą dlugą listę co młodej jeszcze kupić/dokupić że aż się boję :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż ogarnia mycie okien i zmianę firanek ( ile się przy tym o marudzi... ;)) resztę staram się robić sama. Mamy tylko 37 m więc za dużo do zrobienia nie mam..

Też wydaje mi się, że mam ogromny brzuch.. Na wadze już +8 kg. Tylko to moja pierwsza ciąża, zawsze byłam szczupła więc dla mnie różnica jest ogromna.. Dziwnie się czuję w swoim ciele ;)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z oknami I wieszanie firanek potwierdzam :) sama urodziłam się przed czasem bo mama zapragnęła porządków. Na szczęście tylko 2 tygodnie przed terminem :p
    Ja też mam już pokaźny brzuch. Spadł śnieg I musiałam wyjąć kurtkę zimową I taka napięta że ledwo oddychałam. Widać różnicę .
    A z głupich dolegliwości to dokucza mi "zespół niespokojnych nog"? Nie wiem czy to istnieje Ale jak się położę to po godzinie się budżę I nie mogę leżeć w łóżku tylko macham nogami. I takie dziwne uczucie w stawach. Teraz też mąż drzemie A ja musiałam wstać chociaż jestem zmęczona i spać się chce :(

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam już prawie 10 kg ale zupełnie nie widzę gdzie bo nawet brzuch wydaje mi się nie zbyt duży a pomimo tego czuję się zupełna ciapą życiową :P ciężko mi się schylić, szybko się męczę itp. Na mojego męża nie mam co narzekać bo jest cudowny i jak widzi że się źle czuje to sam wyrywa się do gotowania albo sprzątania oczywiście w miarę możliwości czasowych ale tak jak większość facetów jest 'milion pytań do' jeśli coś robi, a ja znów jestem typem który musi mieć wszytko po swojemu więc i tak poprawiam po nim jak nie widzi :P co do mycia okien to nie tak dawno jeszcze myłam i na święta też planowałam ale oczywiście mama wyszła przed szereg i zapowiedziała że w żadnym wypadku mam nie myć, że ona mi umyje i mąż jak usłyszał to też dał mi kategoryczny zakaz...
    Jak najbardziej rozumiem te z nas które proszą o pomoc kogoś obcego albo też z rodziny bo każda inaczej się czuje albo poprostu ma inny charakter ale ja muszę mieć po swojemu i nie lubię jak ktoś sam mi się wtyka do mojego domu i nawet jeśli jest to mama... Tym bardziej mnie to wkurzyło bo czuję się na siłach żeby umyć te okna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 22:29

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się póki co niezdarna nie czuję, a na wadze pewnie już z 10kg do przodu mam. W środę na wizycie się okaże, bo moja domowa waga oszukuje. Zmierzyłam się z ciekawości w brzuchu a tam 115cm w najszerszym miejscu. Mimo wszystko ciężko się nie czuję i lubię na siebie patrzeć w lustrze, podoba mi się ten mój brzuszek :). Jedynie pojawiające się rozstępy ciut psują mi nastrój, no ale coś za coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 22:35

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Ja się póki co niezdarna nie czuję, a na wadze pewnie już z 10kg do przodu mam. W środę na wizycie się okaże, bo moja domowa waga oszukuje. Zmierzyłam się z ciekawości w brzuchu a tam 115cm w najszerszym miejscu. Mimo wszystko ciężko się nie czuję i lubię na siebie patrzeć w lustrze, podoba mi się ten mój brzuszek :). Jedynie pojawiające się rozstępy ciut psują mi nastrój, no ale coś za coś.
    115? wowww to serio pokaźny brzuszek :D ja mam stówkę :P
    jutro zrobię zdjęcie ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Z oknami I wieszanie firanek potwierdzam :) sama urodziłam się przed czasem bo mama zapragnęła porządków. Na szczęście tylko 2 tygodnie przed terminem :p
    Ja też mam już pokaźny brzuch. Spadł śnieg I musiałam wyjąć kurtkę zimową I taka napięta że ledwo oddychałam. Widać różnicę .
    A z głupich dolegliwości to dokucza mi "zespół niespokojnych nog"? Nie wiem czy to istnieje Ale jak się położę to po godzinie się budżę I nie mogę leżeć w łóżku tylko macham nogami. I takie dziwne uczucie w stawach. Teraz też mąż drzemie A ja musiałam wstać chociaż jestem zmęczona i spać się chce :(
    Istnieje ! To moja dolegliwość juz w 3 ciąży - tez własnie nie spię tylko macham nogami ...

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Istnieje ! To moja dolegliwość juz w 3 ciąży - tez własnie nie spię tylko macham nogami ...

Czyli nie zwariowalam :) To tyle dobrze. W moim przypadku mam czas szperac w internecie za kocykami itp. Gorzej będzie jutro.
    Wieczorem wizyta u kardiologa. Kontrola ponad rok po ablacji. Mam nadzieję że nie będzie przeciwwskazań do naturalnego porodu.

‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ