X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z profilu Okiem Elizabed
    Faceci to są tacy szczęściarze, że nas mają. Idzie facet szukać czapki, mówisz mu gdzie jest, wraca mówi, że nie ma. Idziesz z nim i kurwa jest. MAGIA. Oni nigdy nie wejdą na taki level zajebistości.

Kropeczka85, Ewelcia85, Ola-Ola, Jonesey lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dom ponad 200m2 , dwoje dzieci, psa , chomika i rybki :D właśnie dziś umyłam 5 wielkich okien. Akurat miałam zwyżkę formy. Mąż czasami pomaga, ale wiadomo jak :/ też myślałam o Pani do sprzątania , ale mimo nadwyżki kasy najzwyczajniej mi jej szkoda. Ale ja akurat na szczęście mam podejście, że dom jest do mieszkania , a nie do sprzątania, więc jak cos nie będzie zrobione to nie umrę. Perfekcyjne Panie domu podziwiam, ale i też współczuję. Biedne za wszelką cenę muszą mieć porządek. W porzadku wiadomo mieszka się przyjemniej, ale nie za wszelką cenę z rękami ciągnącymi się po ziemi. Znam dwie takie kobiety i uwielbiam u nich być , bo zawsze czysciusienko i milusio :) janj dnak tak nie potrafię...:/

kjt91 lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Takie pytania najgorzej. A ile makaronu ugotować, a ile ten makaron ma się gotować (bo ja mam w głowie każde opakowanie i wiem który ile) a czym to umyć, który ręcznik przynieść, na ile pranie wstawić, na jaką temperaturę, a gdzie to leży. Niby chcą coś sami zrobić a i tak musza angażować
    O jezeli chodzi o gotowanie makaronu czy ziemniakow to sa idealnie ugotowane TYLKO jak pilnuje tego moj mąż ( oczywiście jego zdanie ) :-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sprząta mąż ja czasem odkurzę i zmyje podłogi. Mi odkąd zaszłam w 1 ciążę strasznie skóra na rękach wysycha i pęka jak sprzątam. Mąż przejął sprzątanie w zasadzie w całości. Używamy do sprzątania chemii ekologicznej frosch, ma dobry naturalny skład.
    My dziś robiliśmy pierniki dzieciaki miały frajdę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 13:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 14:09

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj twierdzi ze mam na punkcie sprzątania hopla ale juz przywykł :)
    Dziewczyny pytanie z innej beczki jak wyglądają wasze brzuchy bo moj ostatnio strasznie wywaliło do przodu ;) w tyłku i udach przybrałam po ok 3 cm od początku ciąży ale w brzuchu mam juz ! 108 cm ;) Ogolnie przytyłam 11 kg :(

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Czy któraś z was ma wiedzę odnośnie prawa pracy???
    -)
    Moja przyjaciółka jest HR w dużej firmie, jest magistrem prawa i ma podyplomówkę z prawa pracy. Jak masz jakieś pytania to się nie krępuj. Zapytam jej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie mam wyrzutów odnośnie pani od okien. Nigdy nie miałam tak dokładnie umytych! Ramy wyszorowane cifem, szyby ślnią, aż miło. I wzięła za to naprawdę małe pieniądze. Mój brzuch jest już spory j zaczelam mieć problemy z błędnikiem, więc chyba tak jest bezpieczniej. Czy Wy tez czujecie się już takie niezdarne w ciąży? Ja bardzo... przytyłam od początku ciąży tylko 1,7 kg, ale to dlatego, że schudłam na początku 4kg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 14:10

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie jest o tyle dziwne ze nie czuje się bardziej niezdarna i ogolnie gdyby nie brzuch i drętwiejące nogi w nocy to nawet nie czułabym się jak w ciąży :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• bumbum Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o niezdarność to chyba nie, ale zauważyłam że zapominam słów haha :) w sensie częściej mam uczucie, że mam jakieś słowo na końcu języka i nie mogę sobie przypomnieć :)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z tym myciem okien czy wieszniem firnek to serio drujcie sobie ;) to udowodnione, że takie trzymanie rąk w górze, ogólnie pozycja nie jest dobra. Raz, krążenie - dwa łożysko co jest bardzo niebezpieczne.

ciąge jestem głodna. Co zjem to za 30min znow głód.
    W tym tygodniu glukoza, oby wyszlo spoko.

W grudniu nie dośc, że prezenty itp to jeszcze mm takąąąąąąąą dlugą listę co młodej jeszcze kupić/dokupić że aż się boję :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż ogarnia mycie okien i zmianę firanek ( ile się przy tym o marudzi... ;)) resztę staram się robić sama. Mamy tylko 37 m więc za dużo do zrobienia nie mam..

Też wydaje mi się, że mam ogromny brzuch.. Na wadze już +8 kg. Tylko to moja pierwsza ciąża, zawsze byłam szczupła więc dla mnie różnica jest ogromna.. Dziwnie się czuję w swoim ciele ;)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z oknami I wieszanie firanek potwierdzam :) sama urodziłam się przed czasem bo mama zapragnęła porządków. Na szczęście tylko 2 tygodnie przed terminem :p
    Ja też mam już pokaźny brzuch. Spadł śnieg I musiałam wyjąć kurtkę zimową I taka napięta że ledwo oddychałam. Widać różnicę .
    A z głupich dolegliwości to dokucza mi "zespół niespokojnych nog"? Nie wiem czy to istnieje Ale jak się położę to po godzinie się budżę I nie mogę leżeć w łóżku tylko macham nogami. I takie dziwne uczucie w stawach. Teraz też mąż drzemie A ja musiałam wstać chociaż jestem zmęczona i spać się chce :(

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam już prawie 10 kg ale zupełnie nie widzę gdzie bo nawet brzuch wydaje mi się nie zbyt duży a pomimo tego czuję się zupełna ciapą życiową :P ciężko mi się schylić, szybko się męczę itp. Na mojego męża nie mam co narzekać bo jest cudowny i jak widzi że się źle czuje to sam wyrywa się do gotowania albo sprzątania oczywiście w miarę możliwości czasowych ale tak jak większość facetów jest 'milion pytań do' jeśli coś robi, a ja znów jestem typem który musi mieć wszytko po swojemu więc i tak poprawiam po nim jak nie widzi :P co do mycia okien to nie tak dawno jeszcze myłam i na święta też planowałam ale oczywiście mama wyszła przed szereg i zapowiedziała że w żadnym wypadku mam nie myć, że ona mi umyje i mąż jak usłyszał to też dał mi kategoryczny zakaz...
    Jak najbardziej rozumiem te z nas które proszą o pomoc kogoś obcego albo też z rodziny bo każda inaczej się czuje albo poprostu ma inny charakter ale ja muszę mieć po swojemu i nie lubię jak ktoś sam mi się wtyka do mojego domu i nawet jeśli jest to mama... Tym bardziej mnie to wkurzyło bo czuję się na siłach żeby umyć te okna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 22:29

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się póki co niezdarna nie czuję, a na wadze pewnie już z 10kg do przodu mam. W środę na wizycie się okaże, bo moja domowa waga oszukuje. Zmierzyłam się z ciekawości w brzuchu a tam 115cm w najszerszym miejscu. Mimo wszystko ciężko się nie czuję i lubię na siebie patrzeć w lustrze, podoba mi się ten mój brzuszek :). Jedynie pojawiające się rozstępy ciut psują mi nastrój, no ale coś za coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 22:35

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Ja się póki co niezdarna nie czuję, a na wadze pewnie już z 10kg do przodu mam. W środę na wizycie się okaże, bo moja domowa waga oszukuje. Zmierzyłam się z ciekawości w brzuchu a tam 115cm w najszerszym miejscu. Mimo wszystko ciężko się nie czuję i lubię na siebie patrzeć w lustrze, podoba mi się ten mój brzuszek :). Jedynie pojawiające się rozstępy ciut psują mi nastrój, no ale coś za coś.
    115? wowww to serio pokaźny brzuszek :D ja mam stówkę :P
    jutro zrobię zdjęcie ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Z oknami I wieszanie firanek potwierdzam :) sama urodziłam się przed czasem bo mama zapragnęła porządków. Na szczęście tylko 2 tygodnie przed terminem :p
    Ja też mam już pokaźny brzuch. Spadł śnieg I musiałam wyjąć kurtkę zimową I taka napięta że ledwo oddychałam. Widać różnicę .
    A z głupich dolegliwości to dokucza mi "zespół niespokojnych nog"? Nie wiem czy to istnieje Ale jak się położę to po godzinie się budżę I nie mogę leżeć w łóżku tylko macham nogami. I takie dziwne uczucie w stawach. Teraz też mąż drzemie A ja musiałam wstać chociaż jestem zmęczona i spać się chce :(
    Istnieje ! To moja dolegliwość juz w 3 ciąży - tez własnie nie spię tylko macham nogami ...

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Istnieje ! To moja dolegliwość juz w 3 ciąży - tez własnie nie spię tylko macham nogami ...

Czyli nie zwariowalam :) To tyle dobrze. W moim przypadku mam czas szperac w internecie za kocykami itp. Gorzej będzie jutro.
    Wieczorem wizyta u kardiologa. Kontrola ponad rok po ablacji. Mam nadzieję że nie będzie przeciwwskazań do naturalnego porodu.

‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ