X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Moj twierdzi ze mam na punkcie sprzątania hopla ale juz przywykł :)
    Dziewczyny pytanie z innej beczki jak wyglądają wasze brzuchy bo moj ostatnio strasznie wywaliło do przodu ;) w tyłku i udach przybrałam po ok 3 cm od początku ciąży ale w brzuchu mam juz ! 108 cm ;) Ogolnie przytyłam 11 kg :(

Lalcia ja przytyłam już jakies 14 kg :D

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Czyli nie zwariowalam :) To tyle dobrze. W moim przypadku mam czas szperac w internecie za kocykami itp. Gorzej będzie jutro.
    Wieczorem wizyta u kardiologa. Kontrola ponad rok po ablacji. Mam nadzieję że nie będzie przeciwwskazań do naturalnego porodu.
    Zyczę powodzenia i trzymam kciuki <3

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Tylko ty startowałas z wagi piórkowej :-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie kciuki za moją Oliwie, wraca dzisiaj do przedszkola po 5 tyg nieobecnosci. Oby nic nowego sie jej nie przyczepiło. Mam obawy, ale dziecko juz tak teskni za kolezankami i paniami, ze nie mam serca zostawiac jej dalej w domu.

Mi to sie serio mozg skurczył w tej ciaży, 2 tyg temu zgubiłam pilot do samochodu. Był w torebce i sie zbył. I czarna dziura w głowie co z nim zrobiłam. Nie pamietam co było po tym jak wrzucilam go do torebki. To było pod domem, przeszukałam wszystko po kilka razy. Diabeł ogonem nakrył. A dorobienie i zaprogramowanie takiej karty 350 zl:/ Jakby wydatkow było mało.

• Pepper Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wazyłam 49 kg a teraz już 62... brzuch przeszkadza bo jest na prewde juz spory. Taki miałam w 8 mcu w pierwszej ciąży :) a z dolegliwości to mam takie libido że budzę się w środku nocy. Mój mąż w pracy potem ledwo w pracy wysiedzi ;)

Ola-Ola, Ewelcia85, MonisiaK, KaroKaro lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Ja wazyłam 49 kg a teraz już 62... brzuch przeszkadza bo jest na prewde juz spory. Taki miałam w 8 mcu w pierwszej ciąży :) a z dolegliwości to mam takie libido że budzę się w środku nocy. Mój mąż w pracy potem ledwo w pracy wysiedzi ;)
    Hehe mi też się wiecznie chce... ;)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie jest tez większa ochota ale... w naszym pokoju spi Ala , i ona ma chyba jakiś czujnik bo wystarczy ze cos zaczyna się dziać a ona juz się w łozeczku kręci :-P wczorajsza próba skończy£a się atakiem śmiechu u mnie i męża bo co zdarzylismy si€do siebie przysunąć to w łozeczku kotłowanie :-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam sie z bólem brzucha jak na okres :( wzielam nospe i jest lepiej, ale zadzwonię dzis do gina.

Tez mam baby brain. Ostatnio mąż znalazł worki na smieci w lodówce i pytal sie czy od dzis to ich nowe miejsce. nie pamiętam zebym je w ogole tam wkladala ;)

Ewelcia85, Sylllwus lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyła m już jakieś 14 kg i tak mój brzuch wywaliło najbardziej :) Najpierw idzie brzuch potem ja :p A do lutego jeszcze troche :p

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po nieprzespanej nocy... Ból bioder i kręgosłupa tak mi dał w kość że aż mi łzy leciały :( zaraz zamawiam poduche do spania bo jak tak dalej pójdzie to mam po spaniu do lutego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 08:42

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:

Hahah piątka! Ja tez :D jak czytam o tym, ze dziewczyny przytyły po 4,6 czy 8 kg to dostaje depresji. Chociaż ludzi dookoła chyba chcą być mili bo mówią, ze w ogóle nie widać żebym przytyła Hahaha a ja tam swoje wiem i widzę :p

Karola94c lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę na krzywej. Dopiero minęło pół godziny, a ja juz czuje, ze nie dam rady. Musze jakos wytrzymać.

Wczoraj maz zabrał dzieciaki na dwór, a ja zaczęłam sobie przeglądać rożne rzeczy dla małej i od przeglądania przeszłam do czynów i nawet nie wiem kiedy zamówiłam dwa kocyki w smyku, pampersy i kosmetyki w rossmanie, rożek i przewijak na Allegro i jeszcze zamówienie z gemini :D maz sie śmiał, ze tylko widział przelewy wychodzące, ale zaufał, ze wiem co robię haha. Ale dzięki temu mam juz w sumie wszystko dla małej. Teraz tylko jakieś rzeczy dla mnie typy koszule do szpitala, legginsy i biustonosze do karmienia. Myślałam zeby kupić te w hm, ale wstrzymam sie do czwartku i wyślę męża po te z lidla zobaczymy jak wypadną bo jednak różnica w cenie jest :)

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola wrote:
    Ja mam dziś podobną sytuacje z tym obiadem. Mieliśmy jechać do mojego brata, więc obiadu nie robiłam. Nic w domu nie ma, a zadzwoniła pani od sprzątania, że może dziś wpaść umyć nam okna. Stwierdziłam, że wole umyte okna niż obiad :-P a że ta pani przyszła pierwszy raz to niestety nie zostawię jej samej. Tu moje pytanie - czy sprzątacie w domu same (ja do tej pory tak robiłam), czy tez macie jakąś pomoc? Co mówią Wasi lekarze na temat np. Mycia okien czy tez chemikaliów do łazienek w ciąży?

Ja robię sama wszystko łącznie z myciem okien.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    A ja siedzę na krzywej. Dopiero minęło pół godziny, a ja juz czuje, ze nie dam rady. Musze jakos wytrzymać.

Wczoraj maz zabrał dzieciaki na dwór, a ja zaczęłam sobie przeglądać rożne rzeczy dla małej i od przeglądania przeszłam do czynów i nawet nie wiem kiedy zamówiłam dwa kocyki w smyku, pampersy i kosmetyki w rossmanie, rożek i przewijak na Allegro i jeszcze zamówienie z gemini :D maz sie śmiał, ze tylko widział przelewy wychodzące, ale zaufał, ze wiem co robię haha. Ale dzięki temu mam juz w sumie wszystko dla małej. Teraz tylko jakieś rzeczy dla mnie typy koszule do szpitala, legginsy i biustonosze do karmienia. Myślałam zeby kupić te w hm, ale wstrzymam sie do czwartku i wyślę męża po te z lidla zobaczymy jak wypadną bo jednak różnica w cenie jest :)
    Kochana ty mi o zakupach nic nie mów... Ostatnio pojechaliśmy do Poznania tylko do ikei po regał. Wstąpiliśmy do galerii i straciłam całą swoja wypłate :p Mąż sie śmiał że Blanka nas z torbami puśći zanim sie pojawi :p

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:

Haha mnie czasem w nocy budzi orgazm, a mąż się śmieje że nie jest mi już potrzebny bo przez ciążę jestem w tym temacie samowystarczalna :D

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjt91 wrote:
    Ja robię sama wszystko łącznie z myciem okien.
    myć okien się nie powinno i powie to każdy lekarz. Chyba, że masz okna niżej co rąk podnosić nie musisz.

A chemikalia - wiadomo domestosy, krety nie, ale jakieś łagodne środki myślę, że bez przesady ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja też już się zakupów nie mogę doczekać.

Dzisiaj rozpoczęłam ostatni tydzień pracy w następny poniedziałek wybieramy się z mężem na zakupy może uda się coś kupić w promocyjnych cenach w końcu będzie Cyber Monday.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mycia okien w prawidłowej ciąży nie ma przeciwwskazań.

https://mamaginekolog.pl/racjonalne-wytlumaczenie-nieracjonalnych-zabobonow-o-ciazy-vol-2/

ej_est lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Kochana ty mi o zakupach nic nie mów... Ostatnio pojechaliśmy do Poznania tylko do ikei po regał. Wstąpiliśmy do galerii i straciłam całą swoja wypłate :p Mąż sie śmiał że Blanka nas z torbami puśći zanim sie pojawi :p

Ahh my kobiety :D w tym miesiącu to przeszłam sama siebie z tymi zakupami. Najpierw łóżka dla dzieciaków i komoda dla małej, teraz kolejne „drobiazgi” haha. A to pewnie nie koniec bo jak sie chodzi po sklepach to zawsze coś fajnego w oko wpadnie ;).

Teraz sie rozglądam za jakaś chusta dla malutkiej. Mam na oku taka
    https://babyhit.pl/product-pol-2548-LENNYLAMB-MOJA-PIERWSZA-CHUSTA-TKANA.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN
    Ale nie wiem czy bedzie w porządku. Moze bardziej doświadczone mamy w tym temacie mogłyby doradzić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 88 cm obwód brzucha, wazylam 50.5 kg a teraz 57.5 kg. Czyli +7kg od początku. Ź córka w całej ciąży przytylam 9 ;D a tu mam jeszcze 2.5 miesiąca tycia;p

Dzień dobry, młoda już w przedszkolu, ja już po zakupach w lidlu:) zbieram naklejki na książkę;D

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ