X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Moj twierdzi ze mam na punkcie sprzątania hopla ale juz przywykł :)
    Dziewczyny pytanie z innej beczki jak wyglądają wasze brzuchy bo moj ostatnio strasznie wywaliło do przodu ;) w tyłku i udach przybrałam po ok 3 cm od początku ciąży ale w brzuchu mam juz ! 108 cm ;) Ogolnie przytyłam 11 kg :(

Lalcia ja przytyłam już jakies 14 kg :D

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Czyli nie zwariowalam :) To tyle dobrze. W moim przypadku mam czas szperac w internecie za kocykami itp. Gorzej będzie jutro.
    Wieczorem wizyta u kardiologa. Kontrola ponad rok po ablacji. Mam nadzieję że nie będzie przeciwwskazań do naturalnego porodu.
    Zyczę powodzenia i trzymam kciuki <3

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Tylko ty startowałas z wagi piórkowej :-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie kciuki za moją Oliwie, wraca dzisiaj do przedszkola po 5 tyg nieobecnosci. Oby nic nowego sie jej nie przyczepiło. Mam obawy, ale dziecko juz tak teskni za kolezankami i paniami, ze nie mam serca zostawiac jej dalej w domu.

Mi to sie serio mozg skurczył w tej ciaży, 2 tyg temu zgubiłam pilot do samochodu. Był w torebce i sie zbył. I czarna dziura w głowie co z nim zrobiłam. Nie pamietam co było po tym jak wrzucilam go do torebki. To było pod domem, przeszukałam wszystko po kilka razy. Diabeł ogonem nakrył. A dorobienie i zaprogramowanie takiej karty 350 zl:/ Jakby wydatkow było mało.

• Pepper Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wazyłam 49 kg a teraz już 62... brzuch przeszkadza bo jest na prewde juz spory. Taki miałam w 8 mcu w pierwszej ciąży :) a z dolegliwości to mam takie libido że budzę się w środku nocy. Mój mąż w pracy potem ledwo w pracy wysiedzi ;)

Ola-Ola, Ewelcia85, MonisiaK, KaroKaro lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Ja wazyłam 49 kg a teraz już 62... brzuch przeszkadza bo jest na prewde juz spory. Taki miałam w 8 mcu w pierwszej ciąży :) a z dolegliwości to mam takie libido że budzę się w środku nocy. Mój mąż w pracy potem ledwo w pracy wysiedzi ;)
    Hehe mi też się wiecznie chce... ;)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie jest tez większa ochota ale... w naszym pokoju spi Ala , i ona ma chyba jakiś czujnik bo wystarczy ze cos zaczyna się dziać a ona juz się w łozeczku kręci :-P wczorajsza próba skończy£a się atakiem śmiechu u mnie i męża bo co zdarzylismy si€do siebie przysunąć to w łozeczku kotłowanie :-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam sie z bólem brzucha jak na okres :( wzielam nospe i jest lepiej, ale zadzwonię dzis do gina.

Tez mam baby brain. Ostatnio mąż znalazł worki na smieci w lodówce i pytal sie czy od dzis to ich nowe miejsce. nie pamiętam zebym je w ogole tam wkladala ;)

Ewelcia85, Sylllwus lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyła m już jakieś 14 kg i tak mój brzuch wywaliło najbardziej :) Najpierw idzie brzuch potem ja :p A do lutego jeszcze troche :p

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po nieprzespanej nocy... Ból bioder i kręgosłupa tak mi dał w kość że aż mi łzy leciały :( zaraz zamawiam poduche do spania bo jak tak dalej pójdzie to mam po spaniu do lutego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 08:42

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:

Hahah piątka! Ja tez :D jak czytam o tym, ze dziewczyny przytyły po 4,6 czy 8 kg to dostaje depresji. Chociaż ludzi dookoła chyba chcą być mili bo mówią, ze w ogóle nie widać żebym przytyła Hahaha a ja tam swoje wiem i widzę :p

Karola94c lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę na krzywej. Dopiero minęło pół godziny, a ja juz czuje, ze nie dam rady. Musze jakos wytrzymać.

Wczoraj maz zabrał dzieciaki na dwór, a ja zaczęłam sobie przeglądać rożne rzeczy dla małej i od przeglądania przeszłam do czynów i nawet nie wiem kiedy zamówiłam dwa kocyki w smyku, pampersy i kosmetyki w rossmanie, rożek i przewijak na Allegro i jeszcze zamówienie z gemini :D maz sie śmiał, ze tylko widział przelewy wychodzące, ale zaufał, ze wiem co robię haha. Ale dzięki temu mam juz w sumie wszystko dla małej. Teraz tylko jakieś rzeczy dla mnie typy koszule do szpitala, legginsy i biustonosze do karmienia. Myślałam zeby kupić te w hm, ale wstrzymam sie do czwartku i wyślę męża po te z lidla zobaczymy jak wypadną bo jednak różnica w cenie jest :)

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola wrote:
    Ja mam dziś podobną sytuacje z tym obiadem. Mieliśmy jechać do mojego brata, więc obiadu nie robiłam. Nic w domu nie ma, a zadzwoniła pani od sprzątania, że może dziś wpaść umyć nam okna. Stwierdziłam, że wole umyte okna niż obiad :-P a że ta pani przyszła pierwszy raz to niestety nie zostawię jej samej. Tu moje pytanie - czy sprzątacie w domu same (ja do tej pory tak robiłam), czy tez macie jakąś pomoc? Co mówią Wasi lekarze na temat np. Mycia okien czy tez chemikaliów do łazienek w ciąży?

Ja robię sama wszystko łącznie z myciem okien.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    A ja siedzę na krzywej. Dopiero minęło pół godziny, a ja juz czuje, ze nie dam rady. Musze jakos wytrzymać.

Wczoraj maz zabrał dzieciaki na dwór, a ja zaczęłam sobie przeglądać rożne rzeczy dla małej i od przeglądania przeszłam do czynów i nawet nie wiem kiedy zamówiłam dwa kocyki w smyku, pampersy i kosmetyki w rossmanie, rożek i przewijak na Allegro i jeszcze zamówienie z gemini :D maz sie śmiał, ze tylko widział przelewy wychodzące, ale zaufał, ze wiem co robię haha. Ale dzięki temu mam juz w sumie wszystko dla małej. Teraz tylko jakieś rzeczy dla mnie typy koszule do szpitala, legginsy i biustonosze do karmienia. Myślałam zeby kupić te w hm, ale wstrzymam sie do czwartku i wyślę męża po te z lidla zobaczymy jak wypadną bo jednak różnica w cenie jest :)
    Kochana ty mi o zakupach nic nie mów... Ostatnio pojechaliśmy do Poznania tylko do ikei po regał. Wstąpiliśmy do galerii i straciłam całą swoja wypłate :p Mąż sie śmiał że Blanka nas z torbami puśći zanim sie pojawi :p

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:

Haha mnie czasem w nocy budzi orgazm, a mąż się śmieje że nie jest mi już potrzebny bo przez ciążę jestem w tym temacie samowystarczalna :D

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjt91 wrote:
    Ja robię sama wszystko łącznie z myciem okien.
    myć okien się nie powinno i powie to każdy lekarz. Chyba, że masz okna niżej co rąk podnosić nie musisz.

A chemikalia - wiadomo domestosy, krety nie, ale jakieś łagodne środki myślę, że bez przesady ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja też już się zakupów nie mogę doczekać.

Dzisiaj rozpoczęłam ostatni tydzień pracy w następny poniedziałek wybieramy się z mężem na zakupy może uda się coś kupić w promocyjnych cenach w końcu będzie Cyber Monday.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mycia okien w prawidłowej ciąży nie ma przeciwwskazań.

https://mamaginekolog.pl/racjonalne-wytlumaczenie-nieracjonalnych-zabobonow-o-ciazy-vol-2/

ej_est lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Kochana ty mi o zakupach nic nie mów... Ostatnio pojechaliśmy do Poznania tylko do ikei po regał. Wstąpiliśmy do galerii i straciłam całą swoja wypłate :p Mąż sie śmiał że Blanka nas z torbami puśći zanim sie pojawi :p

Ahh my kobiety :D w tym miesiącu to przeszłam sama siebie z tymi zakupami. Najpierw łóżka dla dzieciaków i komoda dla małej, teraz kolejne „drobiazgi” haha. A to pewnie nie koniec bo jak sie chodzi po sklepach to zawsze coś fajnego w oko wpadnie ;).

Teraz sie rozglądam za jakaś chusta dla malutkiej. Mam na oku taka
    https://babyhit.pl/product-pol-2548-LENNYLAMB-MOJA-PIERWSZA-CHUSTA-TKANA.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN
    Ale nie wiem czy bedzie w porządku. Moze bardziej doświadczone mamy w tym temacie mogłyby doradzić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 88 cm obwód brzucha, wazylam 50.5 kg a teraz 57.5 kg. Czyli +7kg od początku. Ź córka w całej ciąży przytylam 9 ;D a tu mam jeszcze 2.5 miesiąca tycia;p

Dzień dobry, młoda już w przedszkolu, ja już po zakupach w lidlu:) zbieram naklejki na książkę;D

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ